Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Sint Joost

De woningmarkt in Sint Joost is continu in beweging. Als je een huis wilt verkopen, is het nuttig om te weten dat de huizenprijzen beïnvloed worden door de balans tussen vraag en aanbod. In april 2024 zie je op deze pagina de meest recente statistieken en cijfers, variërend van vraagprijzen tot het aantal transacties in Sint Joost.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Sint Joost

De gemiddelde verkoopprijs in Sint Joost is in de laatste 3 maanden € 498.000 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 449.000 euro. Deze prijzen zijn niet statisch maar bewegen mee met de markt. Het is daarom van belang deze ontwikkelingen nauwlettend bij te houden. Hieronder zie je de recente ontwikkeling van deze prijzen in een overzichtelijke grafiek:

Huizenprijzen in Sint Joost

Afgelopen 3 maanden

€ 218.000
€ 383.000
€ 548.000

In de volgende grafiek wordt een duidelijk beeld geschetst van de ontwikkelingen op de woningmarkt in Sint Joost. Daarbij ligt de nadruk op de gemiddelde verkoopprijs en vraagprijs per m2 in de afgelopen drie maanden. Zo kun je als lezer meteen zien hoe deze prijzen zich recentelijk hebben ontwikkeld. Daarmee biedt de grafiek waardevolle inzichten:

Huizenprijzen in Sint Joost per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.500
€ 2.800
€ 3.100

Prijsontwikkeling Sint Joost laatste 12 maanden

Je volgt de huizenmarkt van Sint Joost al een tijdje en je hebt gemerkt dat het handig is om een oogje op de ontwikkeling van de woningprijzen te houden. De zichtbaarheid van de groei of daling tijdens de laatste 12 maanden is nuttig, zonder daarbij aannames te doen over de toekomstige koers. De gemiddelde verkoopprijs van huizen in Sint Joost afgelopen maand was: € 498.000. Hier is de grafiek die deze ontwikkelingen weergeeft:

Wat is mijn woning in Sint Joost waard?

De woningwaarde in Sint Joost ondergaat voortdurende veranderingen. Deze schommelingen zijn de resultante van een geheel aan factoren, waaronder marktcondities, infrastructuurontwikkeling en macro-economische indicatoren. Daarbij spelen factoren zoals vraag en aanbod, rentetarieven en algemene economische groei een aanzienlijke rol.

Het kan een slimme zet zijn om een helder beeld te hebben van de waarde van je woning om verschillende redenen. Of je nu je huis wilt verkopen, herfinancieren of verbouwen, een nauwkeurige schatting van de waarde kan financiële risico's helpen minimaliseren. Een kosteloze waardebepaling door een competente makelaar kan in deze situatie de juiste oplossing zijn.

Een gratis waardebepaling wordt doorgaans bij je thuis uitgevoerd, iets wat opvallend handig is. Het neemt maar een klein deel van je dag in beslag en het gemak ervan betekent dat je gewoon in je eigen vertrouwde omgeving kunt blijven. Daarbij heb je meteen de gelegenheid om aanvullende vragen te stellen over je huiswaarde en mogelijke verkoopstrategieën.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Statistische gegevens voor de woningmarkt kunnen sterk variëren van plaats tot plaats. Dit is duidelijk zichtbaar wanneer je Sint Joost vergelijkt met omliggende regio's, die duidelijke verschillen in huizenprijzen laten zien.

Het is zeker boeiend om de prijzen in de ene plaats af te zetten tegen de andere. Door een breder overzicht te bekijken van de prijzen in verschillende gemeenten, krijg je een beter beeld van de huidige stand van de woningmarkt.

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Sint Joost

Ben je op zoek naar de juiste makelaar die je kan helpen met de verkoop van jouw huis in Sint Joost? Dat is een terechte en belangrijke vraag. Makelaars in Sint Joost verschillen namelijk in ervaring, specialisaties en hun kennis van de lokale markt. Sommigen weten bijvoorbeeld precies waar de vraag naar huizen het grootst is, terwijl anderen een talent hebben voor onderhandelen.

De keuze voor een goede makelaar kan een flink verschil maken bij de verkoop van je huis. Een ervaren makelaar kan je bijvoorbeeld helpen met het vaststellen van een realistische vraagprijs of kan jouw huis professioneel promoten. Als je het ons vraagt, is het dus echt een aanrader om verschillende makelaars te vergelijken voor je een definitieve keuze maakt.

Vergelijk makelaars in Sint Joost Of lees meer over makelaars in Sint Joost

Gemiddelde tarieven van makelaars in Sint Joost

Het is interessant te noteren dat makelaars in Sint Joost gemiddeld een courtage hanteren van 1,16%. Deze kosten, of commissie, betaal je aan de makelaar voor zijn diensten bij de verkoop van jouw woning. Het exacte percentage kan verschillen per makelaar en het is dan ook slim verschillende makelaars met elkaar te vergelijken.

Bij de verkoop van een huis zijn er nog meer kosten waar je rekening mee dient te houden. Deze kunnen bestaan uit, maar zijn niet beperkt tot, advertentiekosten, fotografie en kosten koper. Zoek een makelaar die transparant is over de kosten, goede recensies heeft en die past bij jouw persoonlijke situatie en wensen.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Sint Joost

In het sfeervolle Sint Joost bevinden zich meerdere koopwoningen, waarbij de bestemming van deze woningen verschilt. Ze dienen namelijk als primaire woonruimte voor de eigenaren, maar worden ook als investeringsobject ingezet waarbij ze aan anderen verhuurd worden. Toch is er slechts een klein fractie van het totale koopaanbod te koop of te huur. Concreet betekent dit dat van de 521 koopwoningen in Sint Joost, er maar een klein deel direct beschikbaar is voor jou als potentiële koper of huurder.

Aantal verkochte woningen in Sint Joost

In de laatste 12 maanden is er in Sint Joost een bepaald aantal woningen verkocht. Er is sprake geweest van aanmeldingen, waarbij huizen te koop werden aangeboden, en van daadwerkelijke transacties. Het exacte aantal verkochte woningen in dit tijdsbestek, dus het aantal transacties, is 5. Bekijk in de onderstaande grafiek het aantal aanmeldingen en transacties per maand en per jaar:

Ben je van plan jouw huis in Sint Joost te verkopen?

Wanneer je de beslissing maakt om jouw huis in Sint Joost te verkopen, zijn er veel dingen waarmee je rekening moet houden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om rekening te houden met het aanvragen van een energielabel en het opvragen van makelaarstarieven bij lokale makelaars. Overweeg ook om een waardebepaling te laten uitvoeren door een professionele makelaar, om een duidelijk inzicht te krijgen in de marktwaarde van jouw huis.

Om het verkoopproces soepel te laten verlopen, kan het handig zijn om een stappenplan te volgen. Een gestructureerd stappenplan kan je namelijk helpen bij het overzichtelijk houden van alle noodzakelijke taken en verplichtingen. Houd hierbij rekening met jouw persoonlijke situatie en leg de focus op stappen die relevant zijn voor jou tijdens de verkoop van jouw woning in Sint Joost.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op Huis Verkopen verzamelen we met grote zorgvuldigheid de meest recente data over de huizenmarkt in Sint Joost. Hier vind je de actuele woningcijfers in Sint Joost, waarin je een duidelijk beeld krijgt van de huidige huizenprijzen. Het bijhouden van deze cijfers helpt je om op het juiste moment, wanneer de markt voor jou het gunstigste is, je woning te verkopen.

Hoe huis verkopen je ondersteunt bij verkoop

We willen bij Huis Verkopen het verkopen van je huis zo simpel en gunstig mogelijk maken. Hier vind je handige tools voor waardebepaling en het vergelijken van makelaars, waardoor je gemakkelijk de beste makelaar in Sint Joost kunt kiezen. Je kunt hier ook makelaarstarieven opvragen om op de kosten te besparen. Bovendien krijg je toegang tot een handig stappenplan waarmee je het hele verkoopproces kunt overzien en niets over het hoofd ziet. Je vindt hier naast alle informatie ook aanvullende diensten, zoals het aanvragen van een energielabel. Kortom, Huis Verkopen is jouw online hulpmiddel om snel en efficiënt je woning te verkopen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen