Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Roosteren

Sta je op het punt je huis in Roosteren te verkopen? De juiste voorbereiding en strategie kunnen veel verschil maken. Op deze pagina vind je nuttige tips en informatie om je te helpen bij dit belangrijke proces. Ben je klaar om de eerste stap te zetten?

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Roosteren

Als je in Roosteren je huis gaat verkopen, zijn er belangrijke zaken waar je op moet letten. Je wilt natuurlijk een optimale verkoopprijs te behalen voor jouw woning. Een goede presentatie van je huis kan daarbij helpen. Mooie foto’s en een aantrekkelijke omschrijving kunnen net dat verschil maken. Daarnaast is het verstandig om op zoek te gaan naar een betrouwbare makelaar die niet te veel kosten in rekening brengt. Tenslotte wil je natuurlijk ook dat de verkoop niet te lang op zich laat wachten.

Je wilt waarschijnlijk ook weten hoe snel woningen in Roosteren verkocht worden, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is en hoeveel je kunt besparen door het vergelijken van makelaars. Dan kan het nuttig zijn om even een kijkje te nemen bij het vergelijken van makelaars, om te zien welke makelaars goed presteren in Roosteren. Lees verder voor de meest actuele cijfers over woningverkoop in Roosteren:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
65 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 326.250
Besparing (gem.)
€ 897

Je huis snel verkopen in Roosteren

In het schilderachtige Roosteren zijn woningen doorgaans redelijk vlot verkocht. Op dit moment is de gemiddelde verkoopsnelheid97 dagen. Desalniettemin kun je meerdere maatregelen nemen om dit proces te versnellen.

 1. Vraagprijs stellen: Een scherpe vraagprijs, gebaseerd op een betrouwbare waardebepaling, trekt direct de aandacht van potentiële kopers en zal helpen om je woning sneller verkocht te krijgen.
 2. Bodemprijs bepalen: Neem de tijd om zorgvuldig te overwegen welk bedrag je minimaal voor je woning wilt krijgen. Dit helpt je om tijdens onderhandelingen op koers te blijven en kan de verkoopsnelheid bevorderen.
 3. Woning aantrekkelijk maken: Om je huis aantrekkelijk te maken voor kopers, is het essentieel om te zorgen voor voldoende lichtinval, een opgeruimde indruk en eventueel wat kleine reparaties. Het verzorgen van een energielabel kan ook bijdragen aan een snellere verkoop.

Tips in Roosteren

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Roosteren op?

In Roosteren ligt de gemiddelde verkoopprijs van een huis momenteel op € 326.250 euro. Dit bedrag is een doorsnee en kan variëren op basis van uiteenlopende factoren. De grootte van de woning, de staat van onderhoud en de locatie in het dorp zijn slechts enkele aspecten die de verkoopsom van jouw huis in Roosteren kunnen beïnvloeden.

Als we dieper op de cijfers ingaan, zien we dat de gemiddelijke prijs per vierkante meter in Roosteren op dit moment € 3.246 euro bedraagt. Dit kan echter fluctueren, aangezien woningprijzen continue aan verandering onderhevig zijn. Het is daarom nuttig om de marktprijzen in de gaten te houden, met name als je overweegt je huis in Roosteren in april 2024 te verkopen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Roosteren

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.400
€ 2.900
€ 3.300

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Roosteren bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Roosteren.

Tips om je woning te verkopen in Roosteren

Bij het verkopen van je huis in Roosteren wil je natuurlijk dat dit soepel en voor de beste prijs gebeurt. Op de huidige dynamische woningmarkt moeten kopers kritisch zijn. Met deze tips kan je als verkoper je huis net even extra aantrekkelijk maken.

 • Professionaliseer de promotie: Roosteren kent diverse professionals die het werk voor je uit handen kunnen nemen. Ze kunnen je woning op professionele wijze fotograferen en een goede verkooptekst schrijven. Zorg dat je hierin investeert.
 • Creëer ruimte: Een huis waarin ruimte en licht zijn gemaximaliseerd, oogt aantrekkelijker en groter. Haal overbodige meubels weg en houd het interieur zo neutraal mogelijk.
 • Onderhoudsplanning: Potentiële kopers waarderen het als het onderhoud van de woning goed is gedocumenteerd. Dit geeft vertrouwen en een beeld van toekomstige kosten.
 • Ontvang je kijkers: Maak iedere bezichtiging persoonlijk. Zorg bij een bezichtiging dat je je bezoekers zelf rondleidt, en neem de tijd om hun vragen te beantwoorden.
 • Contacteer een stylist: Roosteren telt diverse interieurstylisten die je kunnen helpen om je woning aantrekkelijk te presenteren. Ze geven je interieur net dat beetje extra voor een goede eerste indruk.

Ontdek jouw stappenplan in Roosteren:

 • Voorkomt dat je verkoopstappen overslaat
 • Helpt bij de keuze voor een makelaar
 • Biedt overzicht in wat er geregeld moet worden
 • Het stappenplan is gratis en bespaart kosten
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Roosteren?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Roosteren kost je als verkoper gemiddeld € 5.589. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Roosteren In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 326.250) € 3.785
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.589

Kosten van makelaars in Roosteren

Het inschakelen van een makelaar bij het verkopen van je huis in Roosteren brengt kosten met zich mee. Een belangrijke daarvan zijn de opstartkosten. De meeste makelaars brengen deze in rekening voor bijvoorbeeld fotograferen en het opstellen van een verkoopplan. De gemiddelde opstartkosten in Roosteren zijn: € 515.

Een ander kostenonderdeel is het courtage, ook wel de makelaarsprovisie genoemd. Dit is een percentage van de verkoopprijs van je huis. Het gemiddelde courtagepercentage in Roosteren bedraagt 1,16%. Maar vergeet niet dat de uiteindelijke verkoopprijs misschien nog wel belangrijker is. Kijk dus niet alleen naar de kosten van een makelaar, maar ook naar de prijs waarvoor hij/zij denkt je huis te kunnen verkopen.

Lees meer over makelaars in Roosteren.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopklaar maken van de woning

Als je jouw huis op de markt zet, wil je dat het zo aantrekkelijk mogelijk is voor potentiële kopers. Een belangrijk deel hiervan is om ervoor te zorgen dat de woning er perfect uitziet. Dit betekent vaak dat je enig onderhoudswerk moet uitvoeren en misschien zelfs wat verkoopstyling. Reparaties, verfwerk, een tuin opknappen, het kost allemaal geld, maar dit zijn kosten die zich meestal snel terugverdienen bij de verkoop. De gemiddelde kosten hiervan zijn € 875.

Daarnaast ben je wellicht ook geld kwijt aan een professionele fotograaf voor de presentatie van je woning in de advertentie. Kopers beslissen vaak binnen de eerste paar seconden na het zien van een foto of ze geïnteresseerd zijn in een woning of niet, dus het is van groot belang om hierin te investeren.

Energielabel

Een ander kostenaspect waar je rekening mee moet houden bij de verkoop van jouw woning, is het energielabel. Dit label geeft informatie over de energiezuinigheid van de woning en is verplicht bij de verkoop. Een energielabel kost gemiddeld € 315. De exacte kosten en het proces voor het aanvragen van een energielabel vind je op onze website.

Het energielabel schept niet alleen duidelijkheid voor de koper, maar het kan ook van invloed zijn op de waarde van jouw huis. Woningen met een hoog energielabel (A of B) zijn vaak meer waard en verkopen meestal sneller dan huizen met een laag energielabel.

Marketingkosten

Indien je een makelaar inschakelt, zijn de kosten vaak niet beperkt tot een vast bedrag. In veel gevallen zijn er bijkomende marketingkosten voor de verdere promotie van jouw woning. Deze kunnen bestaan uit bijvoorbeeld kosten voor advertenties, bezichtigingen, of brochures. Deze kosten zijn meestal onderdeel van de makelaarskosten.

Let erop dat de kosten per makelaar kunnen variëren. Het is daarom verstandig om verschillende makelaarstarieven te vergelijken. Zo maak je een geïnformeerde keuze en voorkom je eventuele verrassingen achteraf.

Wanneer mijn huis verkopen in Roosteren?

Denk je over het verkopen van je huis in Roosteren? De huidige woningmarkt lijkt inderdaad aan je kant te staan. Laat je goed adviseren over de lokale marktomstandigheden door een makelaar in Roosteren.

Twijfel je nog wie de beste makelaar is voor jou? Het vergelijken van makelaars is eenvoudiger dan je denkt. Kijk hier maar eens op onze pagina om makelaars te vergelijken. Het maakt niet uit in welke maand of periode je dit doet, zoals bijvoorbeeld in april 2024.

Vergelijk makelaars in Roosteren Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Bij het verkopen van je woning komt er veel op je af. Vooral als je dit voor het eerst doet kan het snel omslaan in een eng, tijdrovend en stressvol proces. Maar maak je geen zorgen, want Huis Verkopen is er om je te helpen! Deze website is speciaal ontworpen voor woningeigenaren zoals jij, om de verkoop van jouw woning te vergemakkelijken. Met behulp van diverse handige tools en onafhankelijke informatie neemt Huis Verkopen een groot deel van het werk uit handen, waardoor jij meer tijd overhoudt en minder stress ervaart. Ze begeleiden je tijdens het hele proces, zodat je zeker weet dat je alles goed geregeld hebt.

Gratis waardebepaling van je huis

Een correcte waardebepaling van je huis is essentieel in het verkoopproces. Je wilt immers geen geld mislopen door een te lage prijs te vragen. Maar ook niet potentiële kopers afschrikken door een te hoge vraagprijs. Bij Huis Verkopen vraag je gratis een waardebepaling van je huis aan, zodat je precies weet voor welke prijs je jouw woning kunt verkopen.

Besparen op makelaarskosten

Een huis verkopen zonder makelaar kan lastig zijn. Maar het inschakelen van een makelaar kost geld. Gelukkig kun je op de website van Huis Verkopen makelaarstarieven opvragen en makelaars vergelijken. Zo kies je de beste makelaar voor jouw huis en bespaar je op de makelaarskosten.

Een uitgebreid stappenplan

Het verkopen van een huis is een proces met meerdere stappen. Om te voorkomen dat je iets over het hoofd ziet, biedt Huis Verkopen een overzichtelijk stappenplan aan. Alles wat je moet regelen voor de verkoop van je woning in Roosteren, wordt hierin duidelijk uitgelegd. Zo ga je goed voorbereid het verkoopproces in.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Roosteren

Het is belangrijk om de waarde van je huis te kennen voordat je het op de markt brengt. Dit kun je doen door een professionele waardebepaling aan te vragen. Deze beoordeling biedt een referentiepunt voor de verkoopprijs.

De beste makelaar kan per situatie verschillen. Voor het vinden van de perfecte makelaar voor jouw huisverkoop in Roosteren kun je gebruik maken van onze makelaarsvergelijking tool. Hiermee vergelijk je verschillende makelaars op basis van hun tarieven en diensten.

Een strategische prijsstelling, goede promotie en een verzorgd uiterlijk van je woning kunnen helpen je huis sneller te verkopen. Bekijk onze tips voor het sneller verkopen van je huis voor meer informatie.

De kosten voor de verkoop van een huis kunnen variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren zoals de waarde van uw huis, de makelaarskosten en eventuele extra kosten. Je kunt hier meer over lezen op onze pagina over verkoopkosten.

Er zijn verschillende stappen in het verkoopproces van een huis, waaronder het voorbereiden van je huis voor de bezichtigingen, het aantrekken van een makelaar en het onderhandelen over de verkoopprijs. In ons stappenplan wordt het hele proces uitgelegd.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen