Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Dreumel

Sla je slag bij het verkopen van je huis in Dreumel. Dit dorp biedt een karakteristieke woonomgeving en is gelegen in het schitterende Land van Maas en Waal. Met de juiste benadering en voorbereiding kan je hier een succesvolle en winstgevende verkoop realiseren.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Dreumel

Als woningverkoper in Dreumel heb je diverse doelen wanneer je je huis te koop zet. Misschien ben je op zoek naar een snelle verkoop of wil je juist de maximale prijs voor je woning binnenhalen. Daarbij speelt de juiste presentatie van je woning een belangrijke rol, evenals een goed netwerk binnen de huizenmarkt. Het kiezen van een goede makelaar is hierin een belangrijk besluit, want zij kunnen je in dit proces begeleiden en adviseren.

Je bent waarschijnlijk benieuwd naar hoe het werkt met de huizenverkoop in Dreumel. Hoe snel worden huizen verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? Hoeveel kan je besparen door makelaars te vergelijken? Voor een uitgebreid antwoord op deze vragen, is het aan te raden om een gratis verkoopadvies aan te vragen bij een makelaar. Hieronder vind je de actuele cijfers over de woningmarkt in Dreumel:

Maart 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
55 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 541.027
Besparing (gem.)
€ 1.298

Je huis snel verkopen in Dreumel

In Dreumel duurt het gemiddeld 55 dagen voordat een woning is verkocht. Dit tempo is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder hoe aantrekkelijk en verkoopklaar je woning is. Wil je je woning sneller verkopen? Overweeg dan de volgende drie tips.

 1. Onderscheidende presentatie: Zorg voor een online presentatie die opvalt. Professionele foto's en een goede woningomschrijving zijn hier een essentieel onderdeel van. Sta ook open voor virtuele bezichtigingsmogelijkheden zoals video's of 360-graden foto's.
 2. Flexibele bezichtigingstijden: Maak het potentiële kopers zo gemakkelijk mogelijk om je huis te bezichtigen. Wees flexibel met bezichtigingstijden, ook in de avonden en weekenden, om zo een grotere groep geïnteresseerden te bereiken.
 3. Inzet van social media: Het bereik van sociale media kan zeer groot zijn. Overweeg om jouw woning ook via deze kanalen onder de aandacht te brengen en gebruik je eigen netwerk om het bereik te vergroten.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Dreumel

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Dreumel op?

Als je in Dreumel een woning gaat kopen of verkopen, wil je natuurlijk weten wat de verwachte opbrengst is. De gemiddelde verkoopprijs in Dreumel is momenteel € 541.027 euro. Deze prijs wordt bepaald door verschillende factoren, waaronder de staat van de woning, het type woning en de locatie ervan binnen Dreumel.

Maar er is nog een ander cijfer dat belangrijk voor je kan zijn: de gemiddelde prijs per m2 in Dreumel. Deze prijs is momenteel € 3.296 euro. Het kennen van deze prijs is zinvol omdat het je helpt om een beter inzicht te krijgen in het vastgoedlandschap van Dreumel. Het geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten te betalen of te ontvangen per vierkante meter woonruimte, wat je onderhandelingspositie kan versterken.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Dreumel

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.600
€ 3.100
€ 3.600

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Dreumel bij (up-to-date: maart 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Dreumel.

Tips om je woning te verkopen in Dreumel

Als je overweegt je huis in Dreumel te verkopen, is het belangrijk om te weten hoe je dit het beste kunt aanpakken. Het draait allemaal om presentatie en een gedegen voorbereiding om uiteindelijk de meest optimale verkoopprijs te behalen. Hieronder volgen enkele tips die je kunnen helpen bij het verkoopklaar maken van je huis.

 • Waardeer je woning: Laat een taxateur de waarde van je woning beoordelen. Dit helpt bij het vaststellen van een realistische vraagprijs, wat cruciaal is voor een snelle verkoop.
 • Neutrale uitstraling: Maak je huis aantrekkelijk voor een breed publiek door een neutrale inrichting. Felle kleuren en persoonlijke items kunnen potentiële kopers afleiden.
 • Onderhoud: Voer noodzakelijke reparaties en onderhoudswerkzaamheden uit. Zo krijgen kopers geen negatieve indruk van het huis en hoeven zij in hun hoofd geen extra kosten mee te rekenen.
 • Professionele foto's: Huur een professionele fotograaf in om je woning te fotograferen. Hoogwaardige foto's tonen je huis in het best mogelijke licht en trekken meer potentiële kopers aan.
 • Schoonmaak: Maak je huis grondig schoon voor bezichtigingen. Een schoon huis maakt een goede eerste indruk en maakt het gemakkelijker voor kopers om zich het huis als hun nieuwe thuis voor te stellen.

Ontdek jouw stappenplan in Dreumel:

 • Een stappenplan specifiek voor jouw woning
 • Voorkomt overslaan van belangrijke stappen
 • Gratis, interactief en geheel vrijblijvend
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Dreumel?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Dreumel kost je als verkoper gemiddeld € 6.903. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Dreumel In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 541.027) € 6.005
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.903

Kosten van makelaars in Dreumel

De kosten van een makelaar in Dreumel kunnen variëren, afhankelijk van of zij een vast tarief hanteren of een courtage. Bij een vast tarief betaal je een vooraf bepaalde prijs voor de diensten van de makelaar, ongeacht de verkoopprijs van je huis. Echter, veel makelaars in Dreumel werken op basis van courtage, een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van je woning.

Bij het kiezen van een makelaar op basis van courtage, is het percentuele tarief van belang. Dit is gemiddeld 1,11% van de uiteindelijke verkoopprijs van je huis. Daarnaast rekenen de meeste makelaars ook nog opstartkosten voor het verkopen van je huis, deze bedragen gemiddeld € 515. Hiermee worden de eerste kosten voor het op de markt zetten van je huis gedekt.

Lees meer over makelaars in Dreumel.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopklaar maken van de woning

Het is belangrijk dat jouw woning er op zijn best uitziet als potentiële kopers komen kijken. Dit betekent vaak dat er kosten gemaakt moeten worden om de woning verkoopklaar te maken. Het kan gaan om kleine reparaties, schilderwerk of een grondige schoonmaakbeurt. Het zijn kosten die je wellicht liever niet maakt, maar ze kunnen de verkoop sterk bevorderen.

Je moet deze kosten zien als een investering. Door jouw huis in de beste staat te presenteren, trek je meer geïnteresseerde kijkers en verhoog je mogelijk de verkoopprijs. Het is dus niet alleen noodzakelijk voor de verkoop, maar ook goed voor jouw portemonnee!

Taxatiekosten

Een taxatie is een objectieve waardebepaling van jouw huis. Deze kosten zijn niet verplicht maar komen vaak voor bij de verkoop van een woning. De taxatie geeft zowel jou als de koper een goed beeld van de actuele marktwaarde van jouw huis. Hierdoor kan je een passende vraagprijs bepalen.

De taxatiekosten zijn in de meeste gevallen voor jou als verkoper, en kunnen gezien worden als een investering. Het zorgt voor vertrouwen en transparantie richting potentiële kopers en draagt bij aan een soepele verkoop.

Notariskosten

Als woningverkoper ben je verantwoordelijk voor de kosten van de notaris voor de opmaak van de leveringsakte. Deze akte is nodig om het eigendom van de woning officieel over te dragen aan de koper. Het tarief van notariskosten kan variëren, dus het is verstandig om vooraf offertes op te vragen en te vergelijken.

Het inzichtelijk hebben van de diverse verkoopkosten zoals de notariskosten is belangrijk. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Deze kosten maken onderdeel uit van het verkoopproces en kunnen gezien worden als een noodzakelijke investering om de verkoop te realiseren en te formaliseren.

Wanneer mijn huis verkopen in Dreumel?

Ben je benieuwd of maart 2024 een goed moment is om je huis in Dreumel te verkopen? Met de huidige woningmarkt is het voor elk type woning een gunstige periode. De vraag overstijgt het aanbod, waardoor er flinke kansen liggen. Jouw makelaar kan het best inschatten welk moment het meest geschikt is om je woning in de verkoop te zetten.

Vraag je je af of je jouw huis zelf moet verkopen of een makelaar moet inschakelen? Beide opties hebben voor- en nadelen, maar een ervaren makelaar kent de huidige markt door en door. Zij kunnen je goed vooruit helpen en adviseren. Zij zetten zich in om de beste deal voor je te vinden.

Vergelijk makelaars in Dreumel Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Wanneer je besluit je huis te verkopen, kan het proces overweldigend lijken. Gelukkig biedt Huis Verkopen een eenvoudig te volgen stappenplan dat speciaal is ontworpen om jou te helpen je huis te verkopen. Dit stappenplan neemt je stap voor stap mee door het verkoopproces en helpt je om niets over het hoofd te zien. Daarnaast kun je door gebruik te maken van het stappenplan ook nog eens flink besparen op de kosten die bij de verkoop van jouw huis komen kijken.

Gratis waardebepaling en makelaarsvergelijking

Huis Verkopen maakt het mogelijk om gratis de waarde van je huis te bepalen. Daarnaast kun je op basis van deze waardering makelaars vergelijken. Zo krijg je niet alleen inzicht in de mogelijke kosten, maar ook in de diensten die verschillende makelaars aanbieden.

Besparen op makelaarstarieven

Bij Huis Verkopen kun je eenvoudig makelaarstarieven opvragen. Dit kan leiden tot aanzienlijke besparingen op de kosten van het verkopen van je huis. Bovendien weet je zo precies wat je kunt verwachten en kom je niet voor verrassingen te staan.

Onafhankelijk online platform

Huis Verkopen is een onafhankelijk online platform. Dit betekent dat je altijd kunt vertrouwen op betrouwbare informatie en eerlijke vergelijkingen. Zo kun je met een gerust hart de verkoop van jouw huis regelen.

Dienstverlening op maat

Niet elke huisverkoop is hetzelfde. Daarom biedt Huis Verkopen verschillende aanvullende diensten aan, van een energielabel tot aan woningstyling. Alles is eenvoudig te regelen via het platform, waardoor je tijd en stress bespaart.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Dreumel

Het bepalen van de waarde van je huis is geen exacte wetenschap en hangt af van verschillende factoren. Het is een goed idee om een objectieve waardebepaling door een makelaar aan te vragen. Zo heb je een meer gedetailleerd en persoonlijk inzicht in de waarde van jouw huis in Dreumel.

Het verkopen van je huis kan een ingewikkeld proces zijn. Daarom hebben we een handig stappenplan voor de verkoop van je huis samengesteld dat je kunt gebruiken om je door dit proces heen te leiden.

Het snel verkopen van je huis kan een uitdaging zijn, maar het is mogelijk met de juiste benadering. We hebben een handige lijst met tips om een woning snel te verkopen samengesteld die je kan helpen om je huis in Dreumel in korte tijd te verkopen.

De kosten die met de verkoop van je huis gepaard gaan kunnen variëren. Voor een volledig overzicht van mogelijke kosten kun je terecht op onze pagina over kosten van de verkoop van een huis. Onthoud dat elke situatie weer anders is en dat de kosten per geval kunnen verschillen.

Het vinden van een goede makelaar is een belangrijke stap in het verkoopproces. We hebben een handige tool om makelaars te vergelijken ontwikkeld die je kan helpen om de beste makelaar voor de verkoop van jouw huis in Dreumel te vinden.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen