Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Nieuwveen

Als je overweegt om je woning in Nieuwveen te verkopen, ben je vast benieuwd naar wie de beste makelaar is en wat de verkoopkosten zijn. Zowel keuze van makelaar als de prijs zal invloed hebben op het verkooptraject. In deze paragraaf delen we over deze onderwerpen nuttige informatie.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Nieuwveen

Als je je huis gaat verkopen in Nieuwveen, dan zijn er een aantal zaken om aandacht aan te schenken. Zo wil je ervoor zorgen dat je een goede prijs voor je woning krijgt. Bovendien wil je niet te veel betalen voor een makelaar - de keus voor de juiste makelaar is dan ook van groot belang. Als laatste punt wil je natuurlijk je woning zo snel mogelijk verkopen om zo dubbele woonlasten te voorkomen.

Waarschijnlijk vraag je je af hoe snel woningen in Nieuwveen worden verkocht, wat de gemiddelde opbrengst van een huis is en hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Ben je nog op zoek naar een makelaar die goed presteert in Nieuwveen? Neem dan zeker een kijkje op de pagina voor het vinden van een goede makelaar. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningverkoop in Nieuwveen:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
62 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 613.669
Besparing (gem.)
€ 1.503

Je huis snel verkopen in Nieuwveen

In Nieuwveen gaan huizen over het algemeen vrij vlot van de hand. De woningen hier worden gemiddeld binnen 62 dagen verkocht. Uiteraard wil jij als verkoper dat jouw woning ook snel verkocht wordt. Hieronder enkele tips om dit te realiseren.

 1. In de verf zetten van unieke eigenschappen: Elke woning heeft wel iets bijzonders te bieden. Identificeer wat jouw woning onderscheidt van anderen in de buurt en zorg dat dit in de kijker wordt gezet bij potentiële kopers.
 2. Marktconforme prijsstelling: Een woning die correct geprijsd is, trekt sneller de aandacht van potentiële kopers. Een te hoge vraagprijs kan kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs jouw inkomsten kan ondermijnen.
 3. Verkoopadvies inwinnen bij een lokale makelaar: Een ervaren lokale makelaar heeft goede kennis van de lokale huizenmarkt en de doelgroep. Zij kennen de verkoopsnelheden en weten wat werkt om een huis vlot te verkopen in Nieuwveen.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Nieuwveen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Nieuwveen op?

In Nieuwveen ligt de gemiddelde verkoopprijs van een huis momenteel op € 613.669 euro. Deze prijs varieert echter afhankelijk van diverse factoren zoals de staat van het huis, de lokatie en de recente verkopen in de buurt. Vanwege deze variabelen kan de daadwerkelijke verkoopprijs hoger of lager uitvallen.

Als je kijkt naar de prijs per vierkante meter, dan ligt deze in Nieuwveen gemiddeld op € 4.448 euro. Om een scherp inzicht te krijgen in de waarde van jouw eigen woning, is het aan te raden om een gratis verkoopadvies aan te vragen bij een makelaar. Op deze manier krijg je een helder beeld van de huidige woningwaarde en welke vraagprijs reëel is in februari 2024.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Nieuwveen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.300
€ 3.400
€ 4.500

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Nieuwveen bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Nieuwveen.

Tips om je woning te verkopen in Nieuwveen

Als je van plan bent je huis in Nieuwveen te verkopen, zijn er verschillende strategieën die je kunt toepassen om niet alleen je huis snel te verkopen, maar ook de best mogelijke prijs te krijgen terwijl je tegelijkertijd de kosten minimaliseert.

 • Voorbereiding: Besteed tijd aan het schoonmaken, opruimen en repareren van kleine problemen in je huis. Dit zal potentiële kopers aantrekken en de kansen op een snelle verkoop vergroten.
 • Vraagprijs: Stel een competitieve vraagprijs vast. Onderzoek vergelijkbare woningen in Nieuwveen om er zeker van te zijn dat je vraagprijs realistisch is en aantrekkelijk voor kopers.
 • Foto's: Maak professionele foto's van je huis. Goede kwaliteit foto's maken een wereld van verschil en kunnen meer potentiële kopers aantrekken zonder extra kosten.
 • Energiebesparing: Toon de energie-efficiëntie van je huis. Een huis dat lagere energiekosten heeft, kan aantrekkelijker zijn voor kopers en kan jou helpen besparen op nutteloze vernieuwingen.
 • Makelaar: Kies je makelaar zorgvuldig. Een goede makelaar kan het verschil maken in hoe snel je huis verkoopt en tegen welke prijs, terwijl je toch op de commissie bespaart.

Ontdek jouw stappenplan in Nieuwveen:

 • Het stappenplan is op maat gemaakt voor jouw woning
 • Hiermee zorg je dat geen belangrijke stappen worden overgeslagen
 • Je kunt potentieel tot duizenden euro's besparen door goede vergelijkingen
 • Het is een handige en interactieve to-do-lijst voor de verkoop van je woning
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Nieuwveen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Nieuwveen kost je als verkoper gemiddeld € 6.930. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Nieuwveen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 613.669) € 6.750
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.930

Kosten van makelaars in Nieuwveen

Als je jouw huis wilt verkopen in Nieuwveen, schakel je vaak een makelaar in. De kosten van een makelaar kunnen sterk variëren. Dit is afhankelijk van of de makelaar een vast tarief rekent of op basis van courtage werkt. Een vast tarief betekent dat je een vooraf afgesproken bedrag betaalt voor de diensten van de makelaar. Kiest jouw makelaar voor courtage, dan betaal je een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs. De gemiddelde courtage in Nieuwveen is 1,10%.

Om je een helder beeld te geven van de kosten, is het verstandig om tarieven op te vragen bij diverse makelaars. Zo kun je de kosten vergelijken en de makelaar vinden die bij je past. Wil je meer inzicht krijgen in de tarieven van makelaars in Nieuwveen? Op onze pagina tarieven opvragen bij makelaars vind je nuttige informatie en kun je makkelijk makelaarstarieven vergelijken.

Lees meer over makelaars in Nieuwveen.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoudskosten voor de verkoop

Voor je jouw woning in Nieuwveen op de markt brengt, wil je dat alles er piekfijn uitziet. Soms betekent dit dat je onderhoudskosten maakt om kleine gebreken te repareren. Soms is het snoeien van de heg, het schilderen van een kamer of het repareren van een lekkende kraan al voldoende om de verkoopwaarde van je huis te verhogen.

Mocht er tijdens een bouwkundige keuring blijken dat er structurele mankementen zijn, dan zijn de kosten vaak hoger. Denk hierbij aan het herstellen van een fundering, het repareren van een dak of het vervangen van een oude cv-ketel. Dit zijn allemaal kosten die je maakt voordat je jouw woning te koop zet.

Kosten voor het doorhalen van de hypotheek

Als je jouw huis in Nieuwveen verkoopt en je hebt nog een lopende hypotheek, dan moet deze worden doorgehaald. Dit wordt ook wel het 'aflossen' van de hypotheek genoemd. Hiervoor maak je notariskosten.

De kosten voor het doorhalen van de hypotheek verschillen sterk per notaris, maar liggen gemiddeld rond de € 350. Dit bedrag moet je meerekenen als kostenpost als je jouw huis verkoopt. Onthoud dat deze kosten bovenop de kosten van de makelaar komen.

Wanneer mijn huis verkopen in Nieuwveen?

Vraag je je wel eens af of dit het juiste moment is om je huis in Nieuwveen te verkopen? De beslissing wanneer je huis te verkopen kan complex lijken, maar over het algemeen is de februari 2024 een goede tijd. Alleen lokale makelaars in Nieuwveen kunnen je een accurate inschatting geven van de lokale marktsituatie.

Het is altijd belangrijk om te kijken naar de ontwikkelingen in de lokale markt. De beste personen om je hierin te begeleiden, zijn lokale makelaars die de marktdynamiek in Nieuwveen uitstekend begrijpen. Ze zijn goed geïnformeerd en kunnen je adviseren over de perfecte timing om je huis op de markt te zetten.

Vergelijk makelaars in Nieuwveen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je je huis wilt verkopen, is het gebruik van een uitgebreid en duidelijk stappenplan essentieel. Huis Verkopen biedt een stappenplan dat speciaal voor jouw huis is opgesteld. Dit uitgebreide stappenplan geeft je niet alleen inzicht in het verkoopproces van je woning, maar helpt je ook om de verkoop van je woning te plannen en organiseren. Bovendien, kun je met behulp van ons stappenplan zeker zijn dat je geen belangrijke stappen over het hoofd ziet.

Vergelijk makelaars

Huis Verkopen biedt je de mogelijkheid om makelaars te vergelijken. Deze unieke functie helpt je om de beste makelaar in Nieuwveen te vinden, aangepast aan jouw persoonlijke behoeften en situatie. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

gratis waardebepaling

Met onze handige tool voor gratis waardebepaling, krijg je een realistisch beeld van de waarde van je woning. Dit is vooral handig bij het bepalen van je vraagprijs en het onderhandelen met potentiële kopers of makelaars.

Besparen op makelaarskosten

Door de mogelijkheid om makelaarstarieven op te vragen, kan je aanzienlijk besparen op de makelaarskosten. Omdat het ons doel is om de verkoop van je huis zo soepel en voordelig mogelijk te maken, is deze functie volledig gratis.

Aanvullende diensten

Wij bieden je een eenvoudige manier om verschillende aanvullende diensten te regelen voor de verkoop van je huis. Denk hierbij aan het aanvragen van een energielabel, het vinden van een verhuizer, een ontruimer of de juiste woningstyling.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Nieuwveen

Begin met een gedegen waardebepaling. Zo krijg je inzicht in de mogelijke verkoopprijs van je huis. Daarna kun je stappen ondernemen om je huis marktklaar te maken en een makelaar in te schakelen.

Je kunt makelaars in je regio vergelijken op basis van hun diensten, ervaringen van voorgaande klanten en tarieven. De pagina goede makelaar vinden kan je hierbij helpen.

Het is verstandig om je te verdiepen in het verkoopproces, de lokale markt in Nieuwveen en wat je woning waard is. Check ons stappenplan voor een overzicht van wat komt kijken bij de verkoop van je huis.

De kosten kunnen variëren afhankelijk van de diensten van je makelaar, zoals courtage, promotiekosten en kosten voor de aanvraag van het energielabel. Bekijk de informatie op onze pagina over verkoopkosten voor een gedetailleerd overzicht.

Zorg ervoor dat je huis er aantrekkelijk uitziet voor potentiële kopers. Dit kan door kleine reparaties uit te voeren, te declutteren en je huis grondig schoon te maken. Bekijk onze tips voor meer waarde voor meer voorbereidende taken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen