Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Scharendijke

Wanneer je overweegt je huis in Scharendijke te verkopen, kan de keuze voor een goede verkoopmakelaar je verkoopproces aanzienlijk optimaliseren. Deze professional biedt meerwaarde door zijn kennis van de lokale markt en expertise in onderhandeling, wat een positief effect heeft op de uiteindelijke verkoopprijs van je woning.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Scharendijke

Als je van plan bent om je huis in Scharendijke te verkopen, zijn er diverse zaken waar je alert op moet zijn. Het is van belang dat je een goede prijs voor je huis weet te krijgen, zonder dat je exorbitante kosten maakt voor een makelaar. Ten slotte, hoewel het natuurlijk prettig is om je woning snel te kunnen verkopen om zo dubbele woonlasten te vermijden, ligt de grootste nadruk op het behalen van de hoogst mogelijke verkoopprijs.

Je vraagt je waarschijnlijk af: hoe snel worden huizen in Scharendijke doorgaans verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopprijs in deze regio? En vooral, hoeveel zou ik kunnen besparen door verschillende makelaars te vergelijken? Deze vragen helpen je bij het kiezen van de juiste makelaar. Vergelijk daarom de prestaties van verschillende makelaars op de pagina makelaars vergelijken voor het vinden van een makelaar die goed presteert in Scharendijke. En nu komen de feiten die je waarschijnlijk graag wilt weten: de actuele cijfers van woningverkoop in Scharendijke:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
41 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 460.741
Besparing (gem.)
€ 1.221

Je huis snel verkopen in Scharendijke

Woningen in Scharendijke worden gemiddeld binnen 41 dagen verkocht. Dat is een redelijk snelle doorlooptijd, maar misschien wil je jouw woning nog sneller verkopen. Volg dan de onderstaande tips.

 1. Een uitstekende makelaar inschakelen: Kijk naar de verkooprecords en klantbeoordelingen om een succesvolle makelaar in Scharendijke te vinden. Zij hebben de ervaring en kennis om je woning snel te verkopen.
 2. Polijsten van je woning: Een schone, opgeruimde en gerepareerde woning kan potentiële kopers sneller overhalen. Besteed aandacht aan zowel het interieur als het exterieur.
 3. De juiste prijs instellen: Ontmoedig kopers niet met een te hoge prijs. Laat de woning taxeren en stel een realistische en aantrekkelijke prijs in overeenstemming met de marktwaarde
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Scharendijke

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Scharendijke op?

In Scharendijke ligt de gemiddelde verkoopprijs voor een huis momenteel op € 460.741. Deze som hangt af van een aantal factoren zoals de grootte van het huis, het type huis, de staat van het huis en de locatie. Ook de vraag en het aanbod in de huidige woningmarkt en de situatie van de economie in februari 2024 spelen een rol.

Daarbij is het ook interessant om te kijken naar de gemiddelde prijs per m2 in Scharendijke, wat nu ligt op € 4.462. Dit geeft je een goed beeld van de verhouding tussen de grootte en de prijs van een woning. Met deze informatie kun je een betere inschatting maken van of een woning wel of niet goed geprijsd is en zo kunt je een weloverwogen beslissing maken bij het kopen of verkopen van een woning in Scharendijke.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Scharendijke

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.800
€ 4.200
€ 4.600

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Scharendijke bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Scharendijke.

Tips om je woning te verkopen in Scharendijke

De verkoop van je huis in Scharendijke is een flinke klus. Het is een plaats met een unieke sfeer, waar je de juiste koper wilt aantrekken. Daarom geven we je een aantal specifieke tips die helpen om je huis succesvol in de markt te zetten.

 • Fotografie: De kracht van goede beeldvorming moet je niet onderschatten. Naast de standaard foto's van je woning, neem ook foto's van Scharendijke's dorpse charme en prachtig omringende natuur.
 • Energiezuinigheid: Benadruk de isolatie of de zonnepanelen op je huis. Duurzaam wonen is steeds belangrijker voor kopers. Zijn er verbeteringen mogelijk, investeer hierin waar mogelijk.
 • Documentatie: Verzamel alle relevante documenten van je huis, zoals bouwtekeningen, energielabels en onderhoudshistorie. Dit verhoogt het vertrouwen van potentiële kopers.
 • Vers perspectief: Laat kennissen je huis bekijken en hun eerlijke mening delen. Zij zien dingen die jij wellicht over het hoofd ziet. Door kleine aanpassingen kan je huis aantrekkelijker worden.
 • Onderhoud: Een vers geschilderde voordeur en mooi onderhouden tuin maken een sterke eerste indruk. Maak ook het interieur grondig schoon en zorg voor een lichte, frisse uitstraling.

Ontdek jouw stappenplan in Scharendijke:

 • Voorkomt overslaan van belangrijke stappen bij verkoop
 • Regel de verkoop eenvoudig en overzichtelijk vanaf één plek
 • Gratis, vrijblijvend en kan je duizenden euro's besparen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Scharendijke?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Scharendijke kost je als verkoper gemiddeld € 6.024. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Scharendijke In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 460.741) € 5.299
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.024

Kosten van makelaars in Scharendijke

In Scharendijke varieert de courtage van makelaars, maar gemiddeld betaal je 1,15% van de verkoopprijs van je huis. Dit lijkt misschien een groot percentage, maar bedenk dat een goede makelaar je wellicht ook een hogere verkoopprijs kan opleveren. Naast deze courtage kunnen er nog andere kosten in rekening worden gebracht, zoals voor promotie- of administratiekosten.

Let er goed op dat de makelaarskosten niet het enige zijn om te vergelijken als je op zoek gaat naar een geschikte makelaar. Andere aspecten zijn service, communicatie en deskundigheid. Daarom is het raadzaam om altijd tarieven op te vragen bij meerdere makelaars in Scharendijke en de voorwaarden goed naast elkaar te leggen voordat je een definitieve keuze maakt.

Lees meer over makelaars in Scharendijke.

Andere kosten bij verkoop

Energielabel kosten

Als verkoper ben je verplicht om het energielabel van je woning aan de koper te tonen. Dit label geeft aan hoe energiezuinig je woning is. Het aanvragen van het label brengt kosten met zich mee. Dit is een wettelijke verplichting, dus ontkom je niet aan deze kosten.

De prijs van het aanvragen is afhankelijk van de instantie die je inhuurt. Het kan zijn dat je al een energielabel hebt, maar houd er rekening mee dat deze slechts 10 jaar geldig is. Als deze verlopen is moet je dus een nieuwe aanvragen.

Verhuiskosten

verhuisbedrijf.

Het kan zijn dat je besluit om bepaalde zaken zelf te doen zoals inpakken en demonteren om kosten te besparen. Maar houd rekening met de eventuele huur van een busje of aanhangwagen en de tijd die het kost.

Woning leegmaken en schoonmaken

Voordat je de sleutels overhandigt, moet je woning leeg en schoon zijn voor de nieuwe bewoners. Het leegmaken van je huis kan afvalverwerkingskosten met zich meebrengen, bijvoorbeeld bij het afvoeren van oude meubels of klusafval.

Daarnaast moet je woning in veel gevallen 'bezemschoon' worden opgeleverd. De staat waarin je de woning achterlaat kan dus een rol spelen in de uiteindelijke verkoop. Als je zelf geen tijd hebt voor de schoonmaak, kun je overwegen een schoonmaakbedrijf in te huren. Ook hier kunnen weer kosten aan verbonden zijn.

Wanneer mijn huis verkopen in Scharendijke?

Op dit moment lijkt het een gunstige tijd om jouw huis in Scharendijke in de verkoop te zetten. De woningmarkt zit niet stil en een lokale makelaar kan je hier goed over adviseren. Het is goed om te begrijpen dat de verkoopbaarheid veel te maken heeft met de huidige woningwaarde. Wil je weten wat jouw huis waard is? Op onze waardebepaling pagina kun je eenvoudig een inschatting krijgen.

Op de woningmarkt is niet iedere periode gelijk en per locatie kan de situatie ook verschillen. Vraag je je af of februari 2024 een goede periode is om je huis te verkopen in Scharendijke? Dit is absoluut mogelijk, maar het is in jouw voordeel om dit goed uit te zoeken met een makelaar die kennis heeft van de lokale markt in Scharendijke. Zij kunnen inspelen op de huidige marktsituatie.

Vergelijk makelaars in Scharendijke Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Heb je, net als vele anderen, besloten om je woning te verkopen? Daarvoor is een grondige voorbereiding en een gestructureerd plan essentieel. Het stappenplan van Huis Verkopen maakt dit voor je mogelijk. Dit plan is speciaal ontworpen om je te begeleiden bij de verkoop van jouw huis. Het stappenplan is gebruiksvriendelijk, biedt een duidelijk overzicht en bespaart je aanzienlijke kosten door ervoor te zorgen dat je niets over het hoofd ziet.

Besparen met Huis Verkopen

Elke financiële besparing is mooi meegenomen tijdens het verkopen van een huis. Tussen de makelaarstarieven kunnen er grote verschillen zitten. Met Huis Verkopen kun je makelaars vergelijken en daarmee besparen op onnodige uitgaven.

Waardebepaling en makelaarselectie

Het kiezen van de beste makelaar en het bepalen van de waarde van jouw huis zijn geen gemakkelijke opgaven. Gelukkig biedt Huis Verkopen hulp bij het maken van deze keuzes. Je krijgt toegang tot veel data over makelaars in Scharendijke, wat resulteert in de juiste beslissingen.

Diensten eenvoudig te regelen

Bij het verkopen van een huis komt veel meer kijken dan alleen het vinden van een koper. Huis Verkopen biedt aanvullende diensten zoals een energielabel, een verhuizer, een ontruimer en woningstyling die eenvoudig te regelen zijn.

Onafhankelijk en gratis online platform

Zelfs met alle hulp en services die Huis Verkopen biedt, blijft het platform onafhankelijk en gratis. Dat betekent dat je gebruik kan maken van alle tools en informatie zonder dat dit extra kosten met zich meebrengt.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Scharendijke

Een goede voorbereiding is het halve werk. Begin met het netjes maken van je woning, ruim rommel op, doe kleine reparaties en verfraaiingen. Start daarna met de promotie van je huis. Kijk eens op ons handige stappenplan voor de verkoop van je huis.

De kosten voor het verkopen van jouw huis kunnen variëren. Denk aan het vergoeden van diensten van de makelaar, eventuele advertentiekosten, notariskosten e.d. Voor een volledig inzicht is het handig om de kostenpagina op onze website te raadplegen.

Een snelle verkoop kan bevorderd worden door zowel offline als online te promoten, goede foto's te maken en je prijs realistisch te bepalen. Ontdek op onze website nog meer tips om je woning snel te verkopen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen