Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Oosterwolde

Sta je op het punt om je huis te verkopen in Oosterwolde, maar weet je niet welke makelaar je moet kiezen? Op deze pagina ga je ontdekken welke makelaar het beste bij je voorkeuren aansluit. Met diverse vergelijkingsmethodes maken we de selectie van een geschikte makelaar eenvoudiger voor je.

Over makelaars in Oosterwolde

In Oosterwolde zijn er talloze makelaars die zich op diverse manieren onderscheiden. Sommigen blinken uit in het begeleiden van starters, terwijl anderen zich weer richten op de verkoop van luxe panden. Door goed te kijken naar jouw specifieke behoeften, kun je de beste match vinden. In combinatie met het vergelijken van tarieven en recensies, levert dit waardevolle kennis op. Dit alles begint natuurlijk met het actief zoeken naar een passende makelaar, en precies daar kan deze tool je uitstekend bij helpen.

Terwijl je overweegt jouw woning te verkopen, vraag je je vast af: Hoe kies ik de juiste makelaar? Wat zijn hun tarieven? Hoe verloopt de communicatie? Hebben ze ervaring met soortgelijke huizen in Oosterwolde? Onderhandelen ze met de potentiële koper of doen ze enkel de bezichtigingen? Goed nieuws: op deze pagina ga je alle informatie ontdekken die nodig is om een goed onderbouwde keuze te maken voor jouw makelaar in Oosterwolde.

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 3.622
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 9.961
Besparing (gem.)
€ 1.144

Actueel

 • Als je overweegt je woning in Oosterwolde te verkopen, is het goed om te weten dat de huidige makelaarskosten variëren. Het courtagepercentage loopt in deze regio uiteen van 0,89% tot 1,61%. Houd er rekening mee dat deze kosten vaak bovenop de verkoopprijs komen.
 • De huizenmarkt in Oosterwolde is sterk, met gemiddelde verkoopprijzen die hoog liggen. De gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter is momenteel € 2.634. Kijk voor meer info hierover op de pagina met woningmarktcijfers van Oosterwolde.
 • Ben je van plan je huis te verkopen, dan is het zinvol om makelaarstarieven in Oosterwolde te vergelijken. Het kan je namelijk tot € 1.144 besparen. De tarieven zijn continu in beweging, dus een vergelijking is gauw gemaakt.

Uitgelichte makelaars in Oosterwolde

Oosterwolde is rijk aan diverse verkoopmakelaars die allemaal hun specifieke expertise hebben. Na deze paragraaf zal je een overzicht aantreffen met aanbod van verscheidene verkoopmakelaars die actief zijn in Oosterwolde. Het is aan te raden om een vergelijking te maken tussen deze makelaars, dit kan je helpen om inzicht te krijgen in variabelen zoals hun tarieven, aangeboden services en hun ervaring in de lokale markt.

Logo Makelaardij De Smelthe Oosterwolde

Makelaardij De Smelthe Oosterwolde

Makelaardij De Smelthe Oosterwolde is een kleinschalig en gedreven NVM-makelaarskantoor in Zuid-Oost Friesland. Ze zijn gespecialiseerd in woningverkoop, aankoop en taxaties, inclusief bedrijfsonroerend goed en recreatiewoningen. Met een klein, deskundig team staan ze bekend om hun enthousiasme en expertise in het leveren van optimale resultaten. Hun uitstekende klantbeoordeling van gemiddeld 8.9 op Funda onderstreept hun betrouwbaarheid en kwaliteit in de makelaardij. Je vindt hun kantoor aan de Stationsstraat 1 A in Oosterwolde.

Let op: Er zijn nog meer verkoopmakelaars actief in Oosterwolde die wij bij Huis Verkopen ook in onze beoordeling meenemen. De meest geschikte makelaar voor jou en jouw woning staat mogelijk niet in het overzicht dat je net bekeken hebt. Door te vergelijken vind je de makelaar die het best bij je past.

Vergelijk makelaars in Oosterwolde Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Oosterwolde?

Een verkoopmakelaar in Oosterwolde rekent voor het verkopen van een woning gemiddeld een courtage van 1,14% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 317.681 in Oosterwolde komt dit neer op € 3.622 aan makelaarskosten (update mei 2024).

Veel makelaars hanteren een courtage als vergoeding: een percentage van de verkoopopbrengst. Er zijn ook makelaars die met een vaste prijs werken. Met een vaste prijs weet je vooraf exact wat de kosten zijn, maar bij een courtage hangt het af van de uiteindelijke verkoopprijs.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Oosterwolde 0,72% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 1.144 door eerst tarieven op te vragen. Het grondig onderzoeken en vergelijken van verschillende makelaars kan dan ook een vruchtbare aanpak zijn in de aanloop naar de verkoop van je huis.

Kosten van makelaars in Oosterwolde

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.600
€ 3.700
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Oosterwolde

Bij het verkopen van jouw huis in Oosterwolde zul je merken dat veel makelaars opstartkosten rekenen. Dit zijn kosten die worden gemaakt voordat het huis in de verkoop gaat. Denk bijvoorbeeld aan kosten voor de waardebepaling van je woning, professionele fotoreportage, het aanmaken van een online presentatie voor huizensites en/of Funda, en de administratieve afhandeling. Deze kosten worden opstartkosten genoemd omdat ze komen kijken bij de opstart van het verkoopproces van je huis.

De hoogte van de opstartkosten kan variëren. Gemiddeld genomen liggen de opstartkosten bij makelaars in Oosterwolde tussen de € 400 en € 700. Dit kan dus een aanzienlijk bedrag zijn dat je vooraf moet betalen. Het is daarom verstandig om van tevoren duidelijk te hebben hoe hoog deze kosten precies zijn wanneer je een makelaar inschakelt voor de verkoop van je woning. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Intrekkingskosten van makelaars in Oosterwolde

Als je besluit jouw woning in Oosterwolde te verkopen, is het belangrijk om te weten dat de meeste makelaars intrekkingskosten kunnen rekenen als je vroegtijdig de verkoop annuleert. Dit zijn kosten voor de reeds geleverde diensten van de makelaar. Ze kunnen bestaan uit kosten voor het opstellen van een verkoopplan, de promotie van je woning, advieskosten en kijkdagen.

Een voorbeeld van een situatie waarin intrekkingskosten in rekening worden gebracht, is wanneer je besluit je woning niet te verkopen omdat je een nieuwe baan hebt gevonden in de buurt, of als je plotseling erft en tot de conclusie komt dat verkoop niet meer nodig is. In dergelijke gevallen hebben de makelaars wellicht al veel tijd en moeite in de verkoop gestoken en deze kosten worden gedekt door de intrekkingskosten. Het is dus van belang dat je bewust bent van deze kosten voordat je overgaat tot verkoop.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Oosterwolde met een vast tarief

In Oosterwolde zijn er ook makelaars die werken met een vast tarief. Hierin zijn doorgaans alle diensten van het verkoopproces opgenomen. Zoals de woningopname, de promotie van je huis, bezichtigingen begeleiden en de onderhandelingen over de prijs. Bovendien zit in dit tarief ook de afrondende administratieve handelingen bij de verkoop van je huis. Het gemiddelde tarief van een vaste vergoeding in Oosterwolde bedraagt € 3.250 (update: mei 2024).

Het klinkt aantrekkelijk, een makelaar met een vast tarief, maar er zitten ook risico's aan verbonden. Stel je voor dat je woning heel snel verkocht wordt. Dan heb je wellicht het volledige bedrag betaald voor een proces dat relatief weinig moeite heeft gekost voor de makelaar. Je betaalt dus in feite voor diensten die maar gedeeltelijk zijn uitgevoerd. Dit kan voelen als een onevenwichtige deal.

Tip: Het is zeker nuttig om makelaars te vergelijken. Door dit te doen zie je duidelijk de diverse tarieven en soorten tarieven die ze hanteren. Deze kennis maakt het makkelijker om een keuze te maken die het best aansluit bij jouw situatie als woningverkoper. Inzicht in wat je precies betaalt, geeft je het vertrouwen dat je de juiste beslissing neemt.

4 feitjes over makelaars in Oosterwolde

 • Wanneer je je woning verkoopt met behulp van een ervaren makelaar in Oosterwolde, kun je tot wel 12% meer winst behalen in vergelijking tot het zelfstandig verkopen van je huis.
 • Verkoopmakelaars in Oosterwolde hanteren verschillende methodes voor de waardebepaling van huizen, dit kan leiden tot een verschil van wel €27.000. Het is raadzaam om een waardebepaling aan te vragen om een nauwkeuriger beeld te krijgen.
 • Het courtagepercentage van de duurste makelaar in Oosterwolde is 1,61%. Echter, veel makelaars in de omgeving hanteren een aanzienlijk lager tarief voor hun dienstverlening.
 • Veel huizenverkopers in Oosterwolde raadplegen gemiddeld 3 verschillende makelaars alvorens ze een keuze maken. Het is slim om bij verschillende partijen verkoopadvies aan te vragen zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Wat levert de beste makelaar in Oosterwolde op?

Er zijn opvallende verschillen te constateren tussen de prestaties van makelaars in Oosterwolde. Het wordt duidelijk dat een aantal makelaars aanzienlijk beter weet te presteren dan de rest, zowel in termen van de verkoopprijzen die ze weten te behalen als de snelheid waarmee ze een verkoop weten te realiseren.

Dit is hoe je de beste makelaars in Oosterwolde herkent:

 • Uit onze grondige analyse van lokale makelaars komt naar voren dat deze high performers woningen gemiddeld aanbieden voor bedragen die substantieel hoger liggen dan het gemiddelde van andere makelaars in Oosterwolde. Daarbij wordt uiteraard rekening gehouden met de prijsklasse van de verschillende woningen. De beste makelaars in Oosterwolde leveren daarmee gemiddeld een extra € 9.534 op bij de verkoop van je woning.

 • Bovendien kunnen deze topmakelaars in Oosterwolde de verkoop van een woning significant sneller afronden. Door de juiste waardebepaling weten ze een woning gemiddeld 16 dagen sneller te verkopen dan hun collega's. Een snelle verkoop is vaak het resultaat van een correcte waardebepaling van de woning.

De beste makelaar in Oosterwolde vinden

De kwaliteit en effectiviteit van makelaars in Oosterwolde varieert enorm. Zo zijn er makelaars die bovengemiddeld presteren, maar ook degenen die achter kunnen blijven. De kunst is om de juiste makelaar te vinden die past bij je woning, situatie en wensen.

Een goede makelaar vind je door te vergelijken. Dankzij onze eenvoudige vergelijkingstool krijg je inzicht in de tarieven, verkoopstrategie en de geschatte waarde van je woning. Bovendien krijg je handige tips voor de verkoop, zodat je uiteindelijk tot de beste keuze kunt komen.

Waar moet je op letten bij makelaars in Oosterwolde?

Bij het kiezen van een makelaar in Oosterwolde voor de verkoop van jouw woning zijn er verschillende zaken waar je rekening mee moet houden:

Prestaties

Vergelijk de prestaties van verschillende makelaars. Let hierbij vooral op de snelheid waarmee huizen worden verkocht en de verkoopprijs ten opzichte van de vraagprijs.

Communicatie

Een goede makelaar houdt je actief op de hoogte van de voortgang. Controleer of deze bereid is om buiten kantooruren en in het weekend te communiceren.

Beoordelingen

Controleer de beoordelingen van eerdere klanten. Dit kan je een indicatie geven van de te verwachten service en of de makelaar zijn beloftes nakomt.

Kennis van Oosterwolde

Kies voor een makelaar die de lokale markt goed kent. Dit kan een voordeel zijn bij het bepalen van de verkoopprijs en de promotie van jouw woning.

Kosten

Hoewel het belangrijk is om de makelaar te kiezen die je het meeste kan opleveren, let je ook goed op de makelaarskosten. Deze verschillen nogal per makelaar.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Het verkopen van jouw huis in Oosterwolde kan een uitdaging zijn, en een NVM-makelaar kan je hierbij begeleiden. Ze brengen expertise en uitgebreide kennis van de lokale markt mee. Ze kunnen daarbij onverwachte obstakels vermijden en je adviseren over de beste verkoopstrategieën.

Bovendien zijn NVM-makelaars onderdeel van een groter netwerk, waaronder VBO en VastgoedPRO, waarmee ze meer bereik hebben. Dit zal de zichtbaarheid van je huis op de markt verbeteren. Daarnaast zorgen ze ervoor dat je huis op de juiste manier wordt gepresenteerd en beoordeeld, om de beste deal voor je te krijgen.

Wat doet een makelaar in Oosterwolde?

Een makelaar in Oosterwolde biedt deskundige begeleiding bij de verkoop van jouw huis. Van de prijsstelling en marketing tot aan de daadwerkelijke verkoop - je kunt rekenen op hun ervaring en kennis van de lokale markt.

Het proces begint met een waardebepaling van je huis gevolgd door advies over de optimale vraagprijs. Verder zorgt de makelaar voor professionele foto's, een uitgebreide woningomschrijving en de promotie van jouw huis op verschillende platforms.

 • Vakkundige waardebepaling: Essentieel voor de juiste prijsstelling.
 • Advies over de vraagprijs: Voorkomt dat je te hoog of te laag zit.
 • Professionele vastgoedfotografie: Bevordert de attentiewaarde van jouw huis.
 • Uitgebreide woningomschrijving: Geeft potentiële kopers een goed beeld.
 • Promotie op diverse platforms: Vergroot de zichtbaarheid van jouw huis.

Waarom een makelaar in Oosterwolde inschakelen?

De verkoop van je huis in Oosterwolde kan een uitdagende taak zijn. Het proces kan ingewikkeld en tijdrovend zijn, vooral als je het zelf probeert te doen. Als je echter kiest voor de hulp van een ervaren makelaar, kun je veel van deze lasten verlichten. Een makelaar heeft namelijk toegang tot tools en netwerken die je zelf niet hebt, wat kan bijdragen aan een succesvolle verkooptransactie. Als je bijvoorbeeld wilt weten welke makelaar het beste bij jouw woning en situatie past, kun je verkoopmakelaars vergelijken op deze pagina.

Professionele prijsbepaling

Een makelaar heeft uitgebreide ervaring met het inschatten van de verkoopwaarde van onroerend goed op de markt, waaronder die in Oosterwolde. Ze zorgen voor een realistische, marktconforme verkoopprijs, wat belangrijk is om potentiële kopers aan te trekken.

Deskundig marketingadvies

Een professionele makelaar kan je ook adviseren over de beste marketingstrategieën voor de verkoop van je huis. Ze hebben de kennis en ervaring om ervoor te zorgen dat je huis opvalt en aantrekkelijk is voor potentiële kopers.

Efficiënte communicatie en papierwerk

Communicatie met geïnteresseerden en het afhandelen van het noodzakelijke papierwerk is een groot deel van het verkoopproces. Een makelaar kan dit van je overnemen, waardoor je veel tijd en moeite bespaart.

Ondersteuning tijdens het gehele proces

Last but not least, een makelaar biedt je ondersteuning tijdens het gehele verkoopproces. Van de voorbereidingsfase tot aan de daadwerkelijke verkoop. Ze zien toe op de juridische aspecten en zorgen dat alles gladjes verloopt.

Makelaars in Oosterwolde vergelijken

Met Huis Verkopen vergelijk je probleemloos lokale makelaars in Oosterwolde. Je leert er meer over hun prestaties, zoals verkoopsnelheid en verkoopopbrengst, wat helpt bij het maken van een weloverwogen keuze.

 • Gratis initieel verkoopadvies
 • Beoordelingen van ervaren makelaars
 • Gegarandeerd lagere makelaarskosten
 • De beste prijs/kwaliteit-verhouding

Huis Verkopen maakt het vinden van de perfecte makelaar voor jouw situatie een fluitje van een cent. Met input over jouw woning en wensen matchen we je met de beste makelaars in Oosterwolde; een keuze die niet alleen betrekking heeft op de verkoopopbrengst, maar juist ook op de persoonlijke aansluiting met jouw situatie.

Vergelijk makelaars in Oosterwolde Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Oosterwolde

De gemiddelde opstartkosten van makelaars in Oosterwolde liggen rond de € 515. Dit is echter afhankelijk van de makelaar en de specifieke dienstverlening die je nodig hebt.

Bij het kiezen van een makelaar in Oosterwolde, is het goed om de kosten, service en ervaringen te vergelijken. Hierdoor krijg je een beter beeld van wat er mogelijk is.

De gemiddelde makelaarskosten in Oosterwolde zijn € 3.622. De definitieve makelaarskosten kunnen echter variëren op basis van zaken zoals de courtage en verkoopprijs.

Door gebruik te maken van de tarieven opvragen service, kun je makkelijk de kosten van verschillende makelaars in Oosterwolde vergelijken. Dit helpt je om de beste keuze te maken.

Een woning in Oosterwolde wordt gemiddeld verkocht binnen 37 dagen. Dit kan echter variëren op basis van factoren als de woningmarkt en vraagprijs.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen