Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Montfoort

Het verkopen van je woning in Montfoort is een omvangrijk proces. Voor de beste prijs en een soepele verkoop is het verstandig om potentiële makelaars grondig te vergelijken. Op deze pagina vind je waardevolle informatie die je helpt bij het maken van de juiste keuze.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Montfoort

Als je jouw huis in Montfoort wilt verkopen, zijn er verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. Een goede verkoopprijs voor je woning krijgen is natuurlijk heel belangrijk, net als niet te veel betalen voor een makelaar. Verder wil je waarschijnlijk ook de verkoop snel rond hebben om dubbele woonlasten te vermijden.

Je vraagt je mogelijk af hoe snel huizen in Montfoort gemiddeld verkocht worden, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is en hoeveel je op makelaarskosten kunt besparen. Om de geldende tarieven voor makelaars te vergelijken, kun je terecht op deze pagina, die een hulpmiddel kan zijn bij het vinden van een goed presterende makelaar in Montfoort. Hieronder volgen de actuele cijfers over woningverkoop in Montfoort:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
28 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 470.388
Besparing (gem.)
€ 1.458

Je huis snel verkopen in Montfoort

De woningmarkt in Montfoort kan dynamisch en uitdagend zijn. Woningen kunnen er gemiddeld in 28 dagen verkocht worden. Wil je jouw woning op een vlotte manier verkopen? Hier zijn drie nuttige tips om het verkoopproces te versnellen.

 1. Realistische prijsstelling: Vraag een waardeverklaring aan bij een ervaren makelaar. Een realistische prijs, gebaseerd op huidige marktwaarde, kan potentiële kopers aantrekken en de snelheid van de verkoop verhogen.
 2. Presentatie: Een ordelijke en verzorgde woning kan aantrekkelijk zijn voor potentiële kopers. Overweeg kleinschalige verbeteringen en onderhoud je huis netjes om geïnteresseerden aan te trekken en een positieve eerste indruk te maken.
 3. Zichtbaarheid: Maak gebruik van verschillende marketingkanalen om je woning onder de aandacht te brengen. Een professionele online advertentie met hoge kwaliteit foto's, waardevolle informatie en sociaal delen opties kan de interesse wekken van een bredere kopersgroep.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Montfoort

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Montfoort op?

Als je een huis in Montfoort wilt verkopen, is het goed om te weten dat de gemiddelde verkoopprijs daar momenteel rond de € 470.388 euro ligt. Let wel, dit is een gemiddelde en de daadwerkelijke verkoopprijs van jouw huis hangt af van onder andere de staat van het huis, de grootte, de locatie binnen Montfoort en de vraag in de markt op het moment van verkoop.

Bekijk je het op een andere manier, dan zie je dat de gemiddelde prijs per m2 in Montfoort op dit moment ligt op € 4.198 euro. Aangezien de vraagprijzen en verkoopprijzen in Montfoort continu in beweging zijn, is het aan te raden om deze prijzen te blijven volgen als je overweegt om je huis te verkopen. Het moment van verkoop in februari 2024 kan invloed hebben op de opbrengst van jouw huis.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Montfoort

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.700
€ 4.000
€ 4.300

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Montfoort bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Montfoort.

Feitjes over Montfoort

 • Montfoort kreeg stadsrechten in 1329 van bisschop Jan van Diest.
 • Het stadje heeft een prachtig, monumentaal stadhuis uit 1624.
 • De imposante Sint-Johannes de Doperkerk is een symbolisch bouwwerk.

Tips om je woning te verkopen in Montfoort

Montfoort, met zijn kasteel, molens en rijke geschiedenis, is een gewilde plek voor potentiële huizenkopers. Als je overweegt je huis hier te verkopen, is het van groot belang dat je je huis goed presenteert en strategisch in de markt zet. In dit artikel vind je enkele bruikbare tips die je kunnen helpen bij de verkoop van je huis.

 • Prijsbepaling: Bepaal een realistische verkoopprijs voor je huis. Deze moet niet te hoog of te laag zijn. Overweeg eventueel om een taxateur in te schakelen om dit te doen.
 • Goed onderhoud: Zorg ervoor dat je huis er goed onderhouden uitziet. Kleine reparaties, een fris likje verf en een verzorgde tuin kunnen een groot verschil maken in de wijze waarop potentiële kopers je woning waarnemen.
 • Online aanwezigheid: Zorg voor sterke, professionele foto’s en een duidelijke beschrijving op online huizensites. Dit is vaak het eerste wat mensen zien, dus zorg dat de eerste indruk goed is.
 • Flexibiliteit: Wees flexibel in de bezichtigingstijden om zoveel mogelijk geïnteresseerden de kans te geven je huis te bekijken. Overweeg ook het houden van een open huis.
 • Lokale charmes: Benadruk de voordelen van de locatie in Montfoort. Vertel bijvoorbeeld over de nabijgelegen faciliteiten, de rijke historie van de gemeente en de gezelligheid van de lokale gemeenschap.
 • Makelaar: Overweeg om een makelaar in te schakelen. Deze kan je helpen bij het volledige verkoopproces, van het vaststellen van de vraagprijs tot de onderhandelingen met kopers.

Ontdek jouw stappenplan in Montfoort:

 • Garandeert een overzichtelijke, ordelijke verkoop
 • Biedt zicht op alle noodzakelijke verkoopstappen
 • Maakt het mogelijk je voortgang bij te houden
 • Legt de keuze voor optionele stappen in jouw hand
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Montfoort?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Montfoort kost je als verkoper gemiddeld € 8.648. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Montfoort In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 470.388) € 5.080
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 8.648

Kosten van makelaars in Montfoort

Als je in Montfoort je huis wilt verkopen, bedragen de gemiddelde kosten van een makelaar meestal een courtage van 1,08% over de verkoopprijs. Stel, de gemiddelde verkoopprijs van woningen in Montfoort is € 470.388, dan kosten de diensten van de makelaar je ongeveer € 5.080. Dit is inclusief btw en de kosten kunnen variëren afhankelijk van de makelaar en de complexiteit van de verkoop.

Het is echter wel mogelijk om de kosten te verlagen. Je kunt deze gemiddelde kosten namelijk verminderen door verschillende offertes op te vragen. Nodig de makelaars daarna uit voor een gesprek bij je thuis om een scherpere prijs te onderhandelen. Door te vergelijken en te onderhandelen kun je aanzienlijk besparen en vind je de makelaar die het beste bij jou en jouw woning past.

Lees meer over makelaars in Montfoort.

Andere kosten bij verkoop

Kosten voor reparaties en onderhoud

Als je je woning wilt verkopen, wil je natuurlijk dat deze er zo goed mogelijk uitziet voor potentiële kopers. Hierbij kunnen reparaties en onderhoud noodzakelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan een lekkende kraan, een deur die niet goed sluit of afbladderend schilderwerk. Dit zijn kosten die je als verkoper voor je rekening moet nemen.

Het kan echter ook gaan om grotere, noodzakelijke reparaties zoals het vervangen van een kapotte cv-ketel of het repareren van een lekkend dak. Hoewel deze kosten wellicht hoog lijken, kan het uitblijven van deze reparaties een negatieve invloed hebben op de verkoopprijs of de snelheid waarmee je jouw woning verkoopt.

Advieskosten

Naast de kosten van de makelaar, kan het verstandig zijn om een adviseur in te schakelen. Een financieel adviseur kan je helpen met het inzichtelijk maken van de financiële consequenties van de verkoop. Dit kan bijvoorbeeld gaan over de mogelijke belastingeffecten of de afhandeling van je huidige hypotheek.

Een juridisch adviseur kan daarnaast nuttig zijn voor het beoordelen of opstellen van contracten en het adviseren over mogelijke juridische risico's. De kosten van deze adviseurs kunnen sterk variëren, afhankelijk van jouw specifieke situatie en de benodigde hoeveelheid advies.

Energielabel en keuringen

Voor het verkopen van je woning ben je verplicht om een definitief energielabel te overleggen. Het energielabel geeft informatie over de energiezuinigheid van de woning, wat voor kopers interessant kan zijn. De kosten van het aanvragen van een definitief energielabel hangen af van de aanbieder die je kiest.

Daarnaast kan het zijn dat potentiële kopers een bouwkundige keuring willen laten uitvoeren voordat ze tot aankoop overgaan. Ook hier zijn kosten aan verbonden. Je kunt ervoor kiezen om deze kosten zelf te dragen, of om deze door de koper te laten betalen.

Wanneer mijn huis verkopen in Montfoort?

Is februari 2024 het juiste moment om je huis in Montfoort te verkopen? Ja, over het algemeen is dit een goede periode. Aangezien de woningmarkt in Montfoort veel gelijkenissen vertoont met de lokale woningmarkt in vergelijkbare plaatsen in Nederland qua omvang en locatie, is het mogelijk om te profiteren van de gunstige omstandigheden die zich nu voordoen.

Vraag je je af waarom dit zo'n gunstige periode is? De reden is eenvoudig: er is momenteel een grote vraag naar huizen, wat vaak resulteert in snelle verkoop en competitieve biedingen. Dit betekent dat je een goede kans hebt om je huis snel en tegen een prijs die je tevreden stelt, te verkopen.

Vergelijk makelaars in Montfoort Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Wil je jouw huis verkopen in Montfoort en dit in één keer goed doen? Maak het jezelf gemakkelijk met het stappenplan van Huis Verkopen. Dit stappenplan is niet alleen handig, maar ook slim: je krijgt een overzicht van alles wat je moet doen om het best mogelijke resultaat te behalen. Van het voorbereiden van je woning voor de verkoop tot het accepteren van een bod - het stappenplan leidt je door elke stap van het proces.

Statistieken van makelaars in Montfoort

Huis Verkopen onderhoudt statistieken van alle makelaars in Montfoort. Hierdoor kun je de prestaties van lokale makelaars vergelijken op basis van criteria zoals verkoopopbrengst en snelheid. Zo vind je gemakkelijk de beste makelaar die bij je past.

Besparen op kosten

Door met ons stappenplan dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs te vergelijken op tarieven en beschikbaarheid, kun je flink op de kosten besparen. Als verkoper hou je zo meer over bij de verkoop van je woning.

Onafhankelijkheid en transparantie

Als grootste platform betrokken bij de verkoop van je woning, is Huis Verkopen 100% onafhankelijk. We dragen zorg voor het belang van jou als verkoper en bestrijden misinformatie in de markt, zodat jij een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Overzicht behouden

Met ons interactieve stappenplan weet je precies waar je op moet letten tijdens het verkoopproces. Je regelt alles op één plek, bent altijd goed geïnformeerd en vinkt iedere voltooide stap eenvoudig af. Zo behoud je altijd het overzicht en kun je de verkoop van je woning in Montfoort zo efficiënt mogelijk aanpakken.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Montfoort

Het vinden van een goede makelaar in Montfoort kan wat tijd kosten. Je kunt gebruik maken van onze tips om de zoektocht makkelijker te maken of vergelijk verkoopmakelaars op onze website.

Het verkoopproces van je huis bestaat uit verschillende stappen, van de voorbereiding tot de uiteindelijke verkoop. Het is zinvol om je goed te oriënteren en te bedenken wat belangrijk is voor jou bij iedere stap. Je kunt hiervoor ons stappenplan raadplegen.

De kosten van het verkopen van je huis hangen af van verschillende factoren, zoals de makelaarskosten, notariskosten en kosten voor het energielabel. Voor een overzicht van de mogelijke kosten kun je onze pagina over verkoopkosten bekijken.

Er zijn verschillende strategieën om je huis snel te verkopen. Het begint met een goede prijsstelling en zorgvuldige voorbereiding van je woning. Bekijk ook onze tips op de pagina snel je huis verkopen voor meer informatie over dit onderwerp.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen