Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Harmelen

Wil je je huis in Harmelen verkopen? Een deskundige makelaar kan het verschil maken. Ze kennen de lokale woningmarkt, hebben een breed netwerk van potentiële kopers en kunnen een realistische prijs voor je huis bepalen. Ervaar het verschil dat een goede makelaar kan maken en haal de hoogst mogelijke prijs voor je woning in Harmelen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Harmelen

Als je in Harmelen jouw huis wilt verkopen, heb je vermoedelijk verschillende doelen. Vanzelfsprekend wil je uiteraard een hoge verkoopprijs zien te behalen om maximaal te profiteren van jouw jarenlang opgebouwde woningwaarde. Misschien is het daarnaast voor jou belangrijk om jouw huis zo snel mogelijk te verkopen, omdat je gaat verhuizen of omdat je hebt besloten te gaan huren. Deze doelen zijn belangrijk om in je achterhoofd te houden gedurende het verkoopproces.

Klinken deze doelen jou bekend in de oren? En wil je weten hoe snel huizen in Harmelen gemiddeld worden verkocht, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is, en wat de huidige woningwaarde is? Zou je willen weten hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken? Wacht niet en neem een kijkje bij ons handige stappenplan voor de verkoop van een woning in Harmelen. Bereid je goed voor op wat komen gaat. De actuele cijfers over de woningmarkt in Harmelen volgen hieronder:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
55 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 635.535
Besparing (gem.)
€ 1.938

Je huis snel verkopen in Harmelen

Je bent van plan je woning in Harmelen te verkopen. Wist je dat de gemiddelde verkoopsnelheid van een woning in deze regio 55 dagen is? Je wilt natuurlijk graag dat jouw woning zo snel mogelijk wordt verkocht. Wij delen graag enkele tips met je.

 1. Realistische vraagprijs: Een van de belangrijkste factoren in het snel verkopen van een woning is het vaststellen van een realistische vraagprijs. Een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken, terwijl een te lage vraagprijs je minder rendement kan opleveren. Doe een waardebepaling voor een goed beginpunt.
 2. Pakket van foto's en informatie: Zorg voor een aantrekkelijk presentatiepakket van je woning. Mooie foto's en nuttige, eerlijke informatie geven kopers een uitstekend beeld van wat ze kunnen verwachten. Dit kan hun beslissing om de woning te bezichtigen sterk beïnvloeden. Bekijk onze tips voor verkoop van je huis voor meer ideeën.
 3. Flexibele bezichtigingen: Wees flexibel met het plannen van bezichtigingen. Hoe sneller geïnteresseerden je woning kunnen bekijken, hoe groter de kans dat ze een bod uitbrengen. Plan de bezichtigingen ook buiten kantoortijden.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Harmelen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Harmelen op?

Wil je weten welke prijs je voor je huis kunt vragen in Harmelen? De verkoopprijs hangt natuurlijk af van verschillende factoren, zoals de staat van je woning, de locatie van je woning en de huidige woningmarkt. Momenteel is de gemiddelde verkoopprijs in Harmelen € 635.535 euro.

In Harmelen wordt er niet alleen naar de totale verkoopprijs gekeken, maar ook naar de prijs per vierkante meter. Deze prijs kan je een beter beeld geven van de waarde van jouw woning, zeker als je het vergelijkt met andere huizen in jouw buurt. Op dit moment is de gemiddelde prijs per m2 in Harmelen € 4.390 euro.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Harmelen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.600
€ 4.200
€ 4.700

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Harmelen bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Harmelen.

Feitjes over Harmelen

 • Harmelen is met 8300 inwoners het grootste dorp van Woerden.
 • Het Kasteel te Harmelen stamt uit de 13e eeuw, maar bestaat niet meer.
 • In 1962 vond bij Harmelen de grootste treinramp in Nederland plaats.

Tips om je woning te verkopen in Harmelen

Bij het verkopen van je huis in Harmelen komt meer kijken dan alleen het prijskaartje en de fotogalerij. Om ervoor te zorgen dat je huis opvalt tussen het uitgebreide woningaanbod, hebben we enkele nuttige tips voor je op een rij gezet. Van slimme verkoopstrategieën tot subtiele veranderingen die je woning aantrekkelijker kunnen maken.

 • Licht en ruimte zijn belangrijke factoren die kopers aantrekken. Zorg ervoor dat je veel natuurlijk licht in je huis laat binnenkomen en overweeg kleine meubels te verwijderen om de ruimtes groter te laten lijken.
 • Verkoop je woning op het juiste moment. De woningmarkt fluctueert gedurende het jaar. Het kennen van de beste tijd om te verkopen kan je een voorsprong geven op de concurrentie en kan je uiteindelijke winst vergroten.
 • Onderschat niet de impact van fotografie. Professionele foto's waarin je huis er op zijn best uitziet, kunnen de aandacht van potentiële kopers trekken.
 • Onderhoud kan het verschil maken. Verse verf, gerepareerde lekkages, en een goed onderhouden tuin zorgen ervoor dat kopers zich meer op hun gemak voelen en zich minder zorgen maken over eventuele verborgen problemen.
 • Kies voor lokale makelaars. Zij kennen de lokale markt zoals geen ander, wat hen de ideale partners maakt om je huis in Harmelen te verkopen.

Ontdek jouw stappenplan in Harmelen:

 • Voorkomt dat je essentiële stappen overslaat bij de verkoop
 • Verkoop je woning efficiënter met een gepersonaliseerd plan
 • Bespaar duizenden euro's door goed te vergelijken
 • Handig en gratis: geheel passend bij jouw verkoopsituatie
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Harmelen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Harmelen kost je als verkoper gemiddeld € 8.747. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Harmelen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 635.535) € 6.927
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 8.747

Kosten van makelaars in Harmelen

Als je van plan bent je huis in Harmelen te verkopen, is het handig om te weten wat de gemiddelde makelaarskosten zijn. De totale kosten voor de verkoop van je woning bestaan doorgaans uit opstartkosten en courtage. Zo brengen de meeste Harmelense makelaars een opstarttarief in rekening, gemiddeld zijn deze kosten: € 515.

Daarnaast wordt er courtage gerekend, wat een percentage is van de verkoopprijs van je woning. Het gemiddelde courtagepercentage in Harmelen is: 1,09%. Om zeker te zijn dat je een goede deal krijgt, is het verstandig om meerdere offertes op te vragen en de makelaar thuis langs te laten komen voor een nauwkeurige schatting.

Lees meer over makelaars in Harmelen.

Andere kosten bij verkoop

Verhuiskosten

Bij het verlaten van je woning kom je al gauw in aanraking met verhuiskosten. Hoeveel dit precies zijn, hangt af van diverse factoren. Denk aan het inschakelen van een verhuisbedrijf, het huren van een busje of aanhangwagen en de aanschaf van verhuisdozen.

Soms zijn er echter onvoorziene kosten. Bijvoorbeeld voor het huren van extra opslagruimte of kosten die voortvloeien uit het niet op tijd kunnen opleveren van je oude woning. De verkoopkosten kunnen dus onverwacht oplopen.

Onderhoud en reparaties

Voor de verkoop wil je je woning in de best mogelijke staat presenteren. Daar kunnen kosten voor regulier onderhoud of noodzakelijke reparaties bij komen kijken. Dit kunnen simpele klusjes zijn, zoals een likje verf, maar ook ingrijpende werkzaamheden, zoals het vervangen van een lekkend dak.

Ondanks dat deze kosten extra uitgaven betekenen, kunnen ze het verschil maken bij de verkoop. Een goed onderhouden woning spreekt potentiële kopers vaak meer aan en kan daardoor een snellere verkoop betekenen.

Energielabel

Elke verkoper is verplicht een definitief energielabel aan te leveren bij de verkoop van de woning. Dit label geeft aan hoe energiezuinig een huis is. Het aanvragen van dit label doe je online, bij een erkend deskundige.

Hou er rekening mee dat er kosten verbonden zijn aan het aanvragen van het energielabel. De hoogte van deze kosten kan verschillen, afhankelijk van de gekozen deskundige. Het is dus raadzaam om de tarieven van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken.

Wanneer mijn huis verkopen in Harmelen?

Vraag je je af of het momenteel een goed moment is om je huis te verkopen in Harmelen? Zo ja, het antwoord is absoluut ja, en hier is waarom: De woningmarkt is in februari 2024 ongekend levendig. De vraag naar huizen overtreft het aanbod dus jouw kansen op een succesvolle verkoop liggen op dit moment zeer hoog.

Daarnaast is het van belang om te weten wat de huidige waarde van je huis is. De waarde kan in de loop der jaren aanzienlijk veranderd zijn. Wil je weten wat jouw huis nu waard is op de woningmarkt in Harmelen, vraag dan eenvoudig een gratis waardebepaling aan op onze website via deze link. Dit geeft je een realistisch beeld van de verkoopmogelijkheden van jouw huis.

Vergelijk makelaars in Harmelen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Verkoop je jouw woning? Laat je dan begeleiden door het stappenplan van Huis Verkopen. Dit stappenplan is speciaal ontworpen om het proces van jouw woningverkoop soepel en stressvrij te laten verlopen. Het geeft inzicht in welke stappen je moet nemen, in welke volgorde en waar je aan moet denken tijdens de verkoop, specifiek voor jouw huis. Een compleet, op maat gemaakt stappenplan dat elke twijfel wegneemt. Het gebruik van dit stappenplan zorgt ervoor dat je vol vertrouwen jouw woning in de markt kunt zetten.

Handige tools voor de beste makelaar

Huis Verkopen voorziet je niet alleen van een praktisch stappenplan, maar ook van handige tools. Denk aan een gratis waardebepaling van je woning en de gelegenheid om makelaars te vergelijken. Hierdoor vind je de beste makelaar voor jouw woning in Harmelen, die de verkoop vlekkeloos zal laten verlopen.

Makelaarstarieven opvragen

Op het platform van Huis Verkopen kun je eenvoudig makelaarstarieven opvragen. Zo kun je gemakkelijk besparen op makelaarskosten. Dit geeft je de kans om te kiezen voor een makelaar die zowel kwaliteit biedt als binnen jouw budget past.

Onafhankelijk en gratis

Huis Verkopen is een onafhankelijk online platform. Het gebruik van de website is geheel gratis. Dit betekent dat Huis Verkopen zelf geen belang heeft bij welke makelaar je kiest en welke diensten je afneemt. Je beslissing kan dus volledig gebaseerd zijn op jouw voorkeuren en behoeften.

Inzicht in prestaties van makelaars

Wil je de beste keuze maken voor de verkoop van jouw woning? Huis Verkopen beschikt over veel data over makelaars en biedt inzicht in makelaarsstatistieken en prestaties. Zo ben je verzekerd dat je de beste keuze maakt bij het selecteren van jouw makelaar.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Harmelen

De waardering van een huis kan complex zijn. Factoren zoals de locatie, de staat van het huis, de marktomstandigheden en recente verkopen van vergelijkbare woningen in Harmelen spelen een rol. Je kunt meer lezen over hoe de woningwaarde wordt berekend op onze site.

Om je huis snel te verkopen, moet je zorgen voor goede foto's, een juiste prijsstelling en effectieve marketing. Daarnaast is het een goede idee om een makelaar in te schakelen. Wij hebben enkele tips op een rijtje gezet om je hierbij te helpen.

Voordat je je huis verkoopt, moet je een aantal zaken regelen, zoals het krijgen van een energielabel en het verzamelen van relevante documenten. Kijk op onze pagina voor meer details over wat je moet regelen voor de verkoop van je huis.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen