Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Oudenbosch

Denk je aan je huis verkopen in Oudenbosch? Voorbereiding maakt het verschil. Verdiep je goed in de lokale huizenmarkt en de benodigde stappen om een vlotte verkoop te veroorzaken. Ben jij klaar om je optimaal voor te bereiden op de verkoop van jouw woning?

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Oudenbosch

Bij het verkopen van je huis in Oudenbosch komen een aantal zaken kijken. Het is niet alleen belangrijk om een goede prijs voor je woning te krijgen, maar het is eveneens van belang om een slimme keuze te maken in de selectie van je makelaar om kosten te besparen. Daarnaast is het relevant om rekening te houden met dubbele woonlasten, die je wilt voorkomen door een snelle verkoop. Ook de presentatie en promotie van je woning en het op de hoogte blijven van de lokale woningmarkt in Oudenbosch zijn essentiële factoren om in acht te nemen.

Op deze punten heb je wellicht vragen. Hoe snel worden woningen in Oudenbosch gemiddeld verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? Hoeveel geld kun je besparen door makelaars te vergelijken? Een goede makelaar met bewezen resultaten in Oudenbosch kan helpen om een snelle verkoop te realiseren. Hieronder volgen actuele cijfers over de woningverkoop in Oudenbosch:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
101 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 345.454
Besparing (gem.)
€ 1.209

Je huis snel verkopen in Oudenbosch

In Oudenbosch worden woningen gemiddeld verkocht binnen 69 dagen. Dit is een indicatie voor de gemiddelde verkoopsnelheid van woningen in deze regio. Graag delen we enkele tips om je verkoopproces te versnellen.

 1. Prijssetting is belangrijk. Maak gebruik van een professionele waardebepaling om de juiste vraagprijs vast te stellen. Een realistische prijs trekt meer potentiële kopers aan.
 2. Presenteer je woning optimaal. Zorg ervoor dat je woning er netjes en uitnodigend uitziet, zowel online als tijdens bezichtigingen. Een goede eerste indruk kan de verkoopsnelheid bevorderen.
 3. Wees op je hoede voor woningopkopers die snel willen toeslaan. Hoewel verkoop aan een opkoper snel kan gaan, is de prijs vaak lager dan de marktwaarde. Neem de tijd om meerdere biedingen te overwegen om je woning niet voor een onredelijk laag bedrag te verkopen.

Tips in Oudenbosch

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Oudenbosch op?

De gemiddelde verkoopsom van een woning in Oudenbosch ligt momenteel rond de € 345.454 euro. Het daadwerkelijke bedrag dat je kunt verwachten bij de verkoop van jouw woning hangt echter af van verschillende factoren. Denk hierbij aan de omvang en conditie van je woning, maar ook aan de populariteit van de buurt en de huidige woningmarkt als geheel in juli 2024.

Om een beeld te krijgen van wat je per vierkante meter kunt ontvangen voor je huis, ligt de gemiddelde prijs per m2 in Oudenbosch momenteel op € 3.033 euro. Omdat de waarde van een huis echter behoorlijk kan variëren, raden we je aan om bij meerdere makelaars een waardebepaling uit te laten voeren. Dit kun je eenvoudig regelen via onze waardebepaling pagina.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Oudenbosch

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.600
€ 2.900
€ 3.200

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Oudenbosch bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Oudenbosch.

Feitjes over Oudenbosch

 • Oudenbosch staat bekend om de Basiliek van de H.H. Agatha en Barbara.
 • De plaats heeft sinds 1820 een bijzondere band met Rome.
 • Oudenbosch is het startpunt van de jaarlijkse BO-Motorrijders-tocht.

Tips om je woning te verkopen in Oudenbosch

Samenwonen, emigreren, upsizen, downsizen, wat de reden ook is voor de verkoop van je huis in Oudenbosch, je wilt natuurlijk dat dit vlekkeloos verloopt. Het kan een uitdagend proces zijn, maar met de juiste voorbereiding en ondersteuning kun je een soepele verkoop realiseren. Hier zijn enkele essentiële tips die je kunnen helpen bij de verkoop van je huis.

 • Zorgvuldige selectie van je makelaar: Research naar makelaars in je omgeving. Kijk naar hun track record en recensies. Voer gesprekken om te beoordelen of de makelaar begrijpt wat je verwachtingen zijn.
 • Realistische vraagprijs: Bepaal samen met je makelaar een realistische vraagprijs. Dit trekt serieuze kopers aan en kan de verkoop versnellen.
 • Presentatie van het huis: Het is cruciaal dat je huis er op z'n best uitziet. Kleine reparaties, een frisse laag verf en een verzorgde tuin kunnen een groot verschil maken.
 • /Open huis dagen: Overweeg om een 'open huis' dag te organiseren. Dit is een efficiënte manier om meerdere potentiële kopers te bereiken en ze de kans te geven om je huis te ervaren.
 • Flexibiliteit: Wees flexibel met bezichtigingen en onderhandelingen. Dit kan de verkoop aanzienlijk versnellen.

Ontdek jouw stappenplan in Oudenbosch:

 • Speciaal samengesteld stappenplan voor jouw woning
 • Voorkom dat je stappen overslaat bij de woningverkoop
 • Persoonlijk en interactief: beheer stand van zaken eenvoudig
 • Mogelijkheid om duizenden euro's te besparen met vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Oudenbosch?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Oudenbosch kost je als verkoper gemiddeld € 5.305. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Oudenbosch In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 345.454) € 3.869
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.305

Kosten van makelaars in Oudenbosch

In Oudenbosch kan het inschakelen van een makelaar bij de verkoop van je huis variëren in kosten. Gemiddeld is de courtage van een makelaar 1,12% van de verkoopprijs. Echter, de precieze tarieven kunnen verschillen tussen makelaars en hangen ook af van de extra diensten die je afneemt.

Het kan lonend zijn om tarieven op te vragen bij verschillende makelaars in Oudenbosch. Door offertes op te vragen, kun je prijzen vergelijken en mogelijk een scherpere prijs krijgen dan de gemiddelde courtage. Een makelaar thuis langs laten komen kan helpen bij het krijgen van een nauwkeurige inschatting. Je kunt hier gemakkelijk tarieven opvragen bij meerdere makelaars.

Lees meer over makelaars in Oudenbosch.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Wanneer je jouw woning verkoopt, dien je rekening te houden met notariskosten. Deze kosten dekken het opstellen van de verkoopakte en het passeren hiervan. Het is belangrijk om deze kosten niet over het hoofd te zien.

Niet iedere notaris hanteert hetzelfde tarief. Daarom is het verstandig om verschillende offertes op te vragen. Door onderzoek te doen en de tarieven te vergelijken, verklein je de kans op onverwachte hoge notariskosten.

Diverse verkoopkosten

Bij de verkoop van je huis komen diverse kosten kijken. Zo moet je bijvoorbeeld denken aan het opknappen van je woning en advertentiekosten. Goed zicht houden op deze kosten geeft je een helder beeld van wat je kunt verwachten.

Elke euro die je meer uitgeeft dan nodig, is een euro minder winst op de verkoop van je huis. Door goed geïnformeerd te zijn over alle kosten en slim te budgetteren, houd je de kosten zo laag mogelijk.

Energielabel

Bij de verkoop van je huis is een geldig energielabel verplicht. Dit label geeft informatie over de energiezuinigheid van je huis. Je riskeert een boete als je jouw woning verkoopt zonder energielabel.

De prijs voor het aanvragen van een energielabel kan verschillen. Om verrassingen te voorkomen, is het raadzaam om op tijd te beginnen met het aanvragen van je energielabel. Zo zorg je ervoor dat je goed voorbereid bent op de verkoop van je huis.

Wanneer mijn huis verkopen in Oudenbosch?

Is juli 2024 een goed moment om jouw huis in Oudenbosch te verkopen? Het simpele antwoord is: ja. Vanwege de huidige dynamiek in de woningmarkt, is het een gunstige tijd om te overwegen jouw huis in de verkoop te zetten.

Maar wat maakt het verkoopproces in Oudenbosch dan zo aantrekkelijk? Dat ligt vooral aan de kennis van lokale makelaars. Zij hebben een goed beeld van de lokale marktomstandigheden, en begrijpen precies hoe ze de beste verkoopresultaten voor jouw huis in Oudenbosch kunnen behalen.

Vergelijk makelaars in Oudenbosch Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

De verkoop van je huis kan uitdagend zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn. Met het online platform Huis Verkopen wordt het verkoopproces helder en makkelijk te manoeuvreren. Je vindt er handige tools voor waardebepaling en makelaarsvergelijkingen, waarmee je flink kunt besparen op de kosten tijdens het verkoopproces. Met deze slimme aanpak haal je meer uit de verkoop van jouw woning.

Gratis waardebepaling

Met de waardebepaling die Huis Verkopen aanbiedt, krijg je inzicht in wat jouw woning waard is op de huidige markt. Zo kun je een realistische verkoopprijs stellen en weet je precies waar je aan toe bent.

Vergelijk de beste makelaars

Op basis van de data van Huis Verkopen kun je op de website makelaars vergelijken. Hierdoor kun je de beste makelaar kiezen, wat helpt om jouw woning zo efficiënt mogelijk te verkopen.

Besparen met makelaarstarieven

De mogelijkheid om makelaarstarieven op te vragen via Huis Verkopen zorgt dat je een bewuste keuze kunt maken en kosten kunt besparen. Zo houd jij de controle over het budget en wordt de verkoop van jouw huis een succes.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Oudenbosch

Het exacte bedrag is variabel en hangt af van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan de prijs van de makelaar, notariskosten en kosten voor het energielabel. Bekijk deze pagina voor een volledige opsomming van de mogelijke kosten.

De waarde van je huis kan bepaald worden door een professionele taxatie of een waardebepaling door een makelaar. Je kunt een waardebepaling door een makelaar aanvragen op onze website.

Het vinden van een goede makelaar kan een uitdaging zijn. Op onze website hebben we een tool waarmee je makelaars kunt vergelijken op basis van klantbeoordelingen en tarieven.

Er zijn verschillende strategieën om je huis snel te verkopen. Denk aan een goede presentatie, de juiste vraagprijs en de inzet van social media. Bekijk onze pagina met tips om je woning snel te verkopen voor meer informatie.

Het verkopen van je huis voor de hoogste prijs begint met het vaststellen van de juiste vraagprijs. Daarnaast zijn strategieën zoals goede marketing en het creëren van een aantrekkelijke presentatie ook belangrijk. Onze tips voor het verkopen van je woning voor de hoogste prijs kunnen je verder helpen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen