Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Ten Post

Wens je je woning in Ten Post spoedig van de hand te doen, zonder al te veel gedoe? Van de juiste prijszetting tot het aantrekkelijk presenteren van je huis, het vraagt allemaal aandacht en tijd. Ben je klaar voor deze stap en kun je wel wat hulp gebruiken?

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Ten Post

Als woningverkoper in Ten Post heb je bij de verkoop van je huis verschillende doelen. Zo wil je misschien het maximale verkoopbedrag uit je woning halen. Ook kan het zijn dat je streeft naar een snelle verkoop om dubbele woonlasten te vermijden. Of wellicht speelt de vlotte overdracht van de woning een belangrijke rol, zodat je zonder zorgen kunt verhuizen naar jouw nieuwe droomplek. Duidelijke doelen zetten helpt jou om een passende verkoopstrategie te bepalen.

Toch zijn er ook enkele vragen die wellicht bij je opkomen. Je wilt bijvoorbeeld weten hoe snel de huizen in Ten Post worden verkocht, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is en hoeveel er te besparen valt door makelaars te vergelijken. Voor deze vragen kun je een gratis verkoopadvies aanvragen; dan kun je je verkoop nog beter voorbereiden. Maar nu eerst onthullen we de actuele cijfers over de woningmarkt in Ten Post:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
42 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 346.000
Besparing (gem.)
€ 917

Je huis snel verkopen in Ten Post

In Ten Post wordt een woning doorgaans binnen 95 dagen verkocht. Wil je jouw huis sneller verkopen dan het gemiddelde? Wij geven je graag drie bruikbare tips.

 1. Presenteer je huis optimaal. Zorg ervoor dat je woning er aantrekkelijk en uitnodigend uitziet voor potentiële kopers. Ruim op, repareer kleine gebreken en geef indien nodig een likje verf aan muren en deuren. Zo maak je een sterke eerste indruk.
 2. Zet een realistische vraagprijs. Het is belangrijk om je woning niet te hoog te prijzen. Een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers immers afschrikken. Het kan handig zijn om hier professioneel advies over in te winnen.
 3. Schakel de kennis van lokale verkoopmakelaars in. Zij kennen de regionale markt, weten wat de meest effectieve verkoopstrategieën zijn en hebben een netwerk aan potentiële kopers. De expertise van een ervaren makelaar kan dus zorgen voor een succesvolle en snellere verkoop.

Tips in Ten Post

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Ten Post op?

Als je overweegt om jouw huis in Ten Post te verkopen, is het nuttig om te weten voor welke prijs huizen gemiddeld worden verkocht in april 2024. De gemiddelde verkoopprijs in Ten Post bedraagt op dit moment € 346.000 euro. De uiteindelijke verkoopsom van jouw huis hangt echter van verschillende factoren af, zoals de staat van onderhoud, de grootte van het perceel en de ligging binnen Ten Post.

Los van de totale verkoopprijs, is de gemiddelde prijs per vierkante meter woningoppervlakte ook een relevante indicator bij de verkoop van een huis. In Ten Post ligt deze gemiddelde prijs per m2 momenteel op € 2.014 euro. Hoewel dit een handige richtlijn kan zijn, is de uiteindelijke waarde van jouw huis van meer factoren afhankelijk. Denk aan aspecten als de ligging, het bouwjaar, de indeling en de afwerking van jouw woning.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Ten Post bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Ten Post.

Tips om je woning te verkopen in Ten Post

Je wilt je huis in Ten Post verkopen en bent op zoek naar goede tips om dit zo effectief mogelijk te doen. Het verkopen van een huis kan stressvol zijn, maar met de juiste strategieën en planning kan dit proces een stuk soepeler verlopen.

 • Geschikte makelaar: zoek een makelaar die niet alleen de lokale markt van Ten Post goed kent, maar ook iemand is met wie je kan communiceren en die jouw belangen goed vertegenwoordigt.
 • Presentatie: zorg voor een opgeruimde en nette woning. Een frisse, goed onderhouden en aantrekkelijke woning wekt de interesse op bij potentiële kopers en kan de verkoopprijs verhogen.
 • Marketing: de juiste foto's en beschrijving kunnen het verschil maken tussen een snelle verkoop of een huis dat lang te koop staat. Investeer daarom in professionele fotografie en een pakkende advertentietekst.
 • Prijszetting: bepaal een realistische vraagprijs. Een te hoge vraagprijs kan kopers afschrikken, terwijl je met een te lage vraagprijs geld laat liggen.
 • Contractuele afspraken: zorg dat de contractuele zaken goed geregeld zijn. Inclusief de voorwaarden bij de verkoop zoals ontbindende voorwaarden of overdrachtsdatum.

Ontdek jouw stappenplan in Ten Post:

 • Voorkom overgeslagen stappen bij woningverkoop
 • Kies zelf optionele stappen voor meerwaarde woning
 • Bespaar duizenden euro's door slim vergelijken
 • Regel alles eenvoudig vanaf één locatie
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Ten Post?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Ten Post kost je als verkoper gemiddeld € 5.200. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Ten Post In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 346.000) € 4.221
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.200

Kosten van makelaars in Ten Post

Wanneer je jouw huis in Ten Post wilt verkopen, moet je rekening houden met de gemiddelde kosten van een makelaar. Over het algemeen rekenen makelaars in Ten Post startkosten, die gemiddeld neerkomen op € 515. Verwacht ook dat er courtage kosten zullen zijn. Deze kuinen per situatie variëren.

Het courtage, ofwel bemiddelingsvergoeding, dat je verschuldigd bent aan de makelaar is meestal een percentage van de verkoopprijs van het huis. Dit wordt vaak op maat vastgesteld, en hangt af van factoren zoals jouw type woning en de locatie. Dus in Ten Post zou de gemiddelde courtage kunnen zijn 1,22% van jouw verkoopprijs.

Andere kosten bij verkoop

Als je jouw woning in Ten Post wilt verkopen, moet je als eerste rekening houden met de kosten van een makelaar. Woningen in Ten Post worden voor gemiddeld € 346.000 verkocht. Met een gemiddelde courtage van 1,22%, betekent dat dat je kunt rekenen op ongeveer € 4.221 aan makelaarskosten. Maar naast de makelaarskosten zijn er ook nog andere kosten waar je rekening mee moet houden.

Marketingkosten

Marketingkosten vormen een van de extra kostenposten voor het verkopen van jouw huis. Veel makelaars brengen de kosten van foto's, video's, plattegronden en advertenties apart in rekening. Deze kosten kunnen snel oplopen, dus goede afspraken hierover zijn zeer belangrijk.

Daarbij is het interessant om te weten dat deze kosten doorgaans deel uitmaken van de makelaarstarieven. Door tarieven te vergelijken, kun je wellicht besparen op deze kostenpost. Ga dus niet zomaar met de eerste de beste makelaar in zee, maar maak een doordachte keuze.

Onderhoudskosten

Hoewel je misschien denkt dat je na het tekenen van het verkoopcontract klaar bent, moet je rekening houden met eventuele onderhoudskosten voordat je jouw huis kunt overdragen. Mochten er gebreken aan het licht komen bij de bouwtechnische keuring, dan is het mogelijk dat je deze eerst moet oplossen voordat de verkoop definitief kan worden afgerond.

Houd dus rekening met eventuele reparatie- of verbeteringskosten om jouw huis verkoopklaar te maken. Hierbij kun je denken aan kosten voor schilderwerk, herstelwerkzaamheden of het vervangen van een verouderde cv-ketel. Deze kosten zijn sterk afhankelijk van de staat van jouw huis en variëren hierdoor sterk van woning tot woning.

Verhuiskosten

Tot slot zul je rekening moeten houden met verhuiskosten. Of je nu besluit om alles zelf te verhuizen of een verhuisbedrijf in de arm neemt, er zijn altijd kosten verbonden aan je verhuizing. Denk hierbij aan de kosten voor het inhuren van een verhuiswagen, de aanschaf van verhuisdozen of de inzet van professionele verhuizers.

Vergeet ook niet de tijd en moeite die je zelf in de verhuizing steekt. Hoewel dit geen directe financiële kosten zijn, is het wel de moeite waard om dit mee te nemen in je overwegingen.+

Wanneer mijn huis verkopen in Ten Post?

In de huidige woningmarkt van april 2024 lijkt het een gunstige periode om je huis in Ten Post te verkopen. Er is sprake van een aanhoudend sterke vraag, terwijl het woningaanbod beperkt blijft. Toch blijft het belangrijk om te weten dat het verloop van de woningmarkt afhangt van verschillende factoren.

Je vraagt je wellicht af: 'Is dit dan het juiste moment om mijn huis te verkopen in Ten Post?' Het antwoord daarop is niet zo zwart-wit, omdat dit een zeer individuele beslissing is. Echter geeft een lokale makelaar je zeker de beste adviezen over de huidige stand van zaken op de woningmarkt in Ten Post.

Vergelijk makelaars in Ten Post Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

De verkoop van je woning is een voorname stap in het leven die je goed wilt voorbereiden. Daarom biedt Huis Verkopen een speciaal voor jouw huis opgesteld stappenplan. Dit deskundige en toegankelijke stappenplan regelt alles dat voor jouw woning geregeld moet worden, waardoor je niets over het hoofd ziet. Het stappenplan neemt jou stapsgewijs mee in alle essentiële stappen, van de oriëntatie tot de uiteindelijke verkoop. Dit zorgt voor overzicht, rust en uiteindelijk een succesvolle verkoop.

Gratis waardebepaling

Met Huis Verkopen krijg je toegang tot handige tools, zoals de gratis waardebepaling. Hiermee krijg je eenvoudig en snel inzicht in de marktwaarde van je woning. Geïnformeerd door deze data maak je bewuste keuzes in het verkoopproces.

Makelaars vergelijken

Huis Verkopen biedt ook de mogelijkheid om makelaars te vergelijken. Zo kun je aan de hand van de geboden data de beste makelaar voor je woning in Ten Post vinden. Een belangrijk aspect, want de keuze van een makelaar heeft grote invloed op het verkoopproces.

Besparen op makelaarskosten

Door makelaarstarieven op te vragen via Huis Verkopen, kun je besparen op makelaarskosten. Het platform is geheel gratis te gebruiken en onafhankelijk, wat betekent dat je toegang hebt tot eerlijke, transparante informatie die je helpt om de beste deal te krijgen.

Aanvullende diensten

Naast de essentiële aspecten van woningverkoop, biedt Huis Verkopen ook de mogelijkheid om aanvullende diensten te regelen. Denk hierbij aan het verkrijgen van een energielabel of het inhuren van een verhuizer. Allemaal om jouw woningverkoop zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Ten Post

Een goede manier om de waarde van je huis te bepalen, is het aanvragen van een waardebepaling bij een makelaar. Deze kijkt naar verschillende factoren zoals de locatie, oppervlakte, staat van onderhoud en de marktsituatie in Ten Post.

Het kan voelen als een groot, uitdagend proces. Gelukkig hebben we op HuisVerkopen.nl een handig stappenplan die je door het complete verkoopproces leidt - van waardebepaling tot het toch wel spannende moment van sleuteloverdracht.

Hoewel het niet verplicht is, kan een makelaar je veel tijd en moeite besparen en ervoor zorgen dat je de beste prijs voor je huis krijgt. Check onze pagina over het vinden van een goede makelaar voor meer informatie.

De kosten kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, inclusief de keuze of je wel of geen makelaar gebruikt. We hebben informatie over alle kosten die je kunt verwachten bij het verkopen van je huis in een handig overzicht.

Het is belangrijk om een aantrekkelijke presentatie te hebben en de juiste prijs te bepalen. We hebben enkele handige tips en adviezen over hoe dit aan te pakken op onze pagina over hoe je je huis voor de hoogste prijs verkoopt.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen