Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Hazerswoude-Dorp

Je overweegt om je woning in Hazerswoude-Dorp te verkopen en bent daarom waarschijnlijk op zoek naar meer informatie over de lokale huizenmarkt. In juni 2024 is de woningmarkt hier actief en verandert continu. Op deze pagina vind je relevante cijfers en statistieken over het aantal transacties, gemiddelde vraag- en verkoopprijzen en andere belangrijke vastgoeddata, specifiek voor Hazerswoude-Dorp.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Hazerswoude-Dorp

De gemiddelde verkoopprijs in Hazerswoude-Dorp is in de laatste 3 maanden € 525.650 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 646.333 euro. Dit zijn prijzen die zijn berekend op basis van de woningen die de afgelopen maanden te koop stonden en verkocht zijn. Echter, houd in gedachten dat deze prijzen kunnen variëren, afhankelijk van het type en de hoeveelheid woningen die in een bepaalde periode beschikbaar zijn. Hieronder zie je de grafiek die deze prijzen over de afgelopen 3 maanden weergeeft:

Huizenprijzen in Hazerswoude-Dorp

Afgelopen 3 maanden

€ 127.000
€ 412.000
€ 696.000

In het spel van de huizenmarkt zijn woningprijzen een voortdurend fluctuerende factor. Een handige tip bij het verkopen van je huis in Hazerswoude-Dorp is het focussen op de waarde per vierkante meter. Door het totaal aantal m2 van jouw woning te koppelen aan de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Hazerswoude-Dorp, krijg je een indicatie van de mogelijke opbrengst. De grafiek hieronder geeft een helder overzicht van de recente verkoop- en vraagprijzen per m2 in ons dorp:

Huizenprijzen in Hazerswoude-Dorp per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.300
€ 4.100
€ 4.900

Prijsontwikkeling Hazerswoude-Dorp laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden zijn de prijzen van woningen in Hazerswoude-Dorp zeker in beweging geweest. De gemiddelde verkoopprijs van vorige maand was € 525.650. Deze marktgedragingen laten zien dat Hazerswoude-Dorp, net als de rest van Nederland, meebeweegt met de trends op de woningmarkt. Hieronder zie je de ontwikkelingen:

Wat is mijn woning in Hazerswoude-Dorp waard?

De waarde van jouw woning in Hazerswoude-Dorp is geen vaststaand gegeven. De huiswaarde kan namelijk fluctueren door verschillende factoren zoals de staat van het huis, de ontwikkelingen in de huizenmarkt en de vraag en aanbod in de woningmarkt van het dorp. Daarom is de huiswaarde vaak onderhevig aan veranderingen.

Het krijgen van duidelijkheid over de waarde van je woning kan veel onzekerheid wegnemen. Tevens helpt deze informatie je bij het maken van belangrijke beslissingen, bijvoorbeeld over een eventuele verkoop. Om hierover helderheid te krijgen, kun je een gratis waardebepaling laten uitvoeren door een professionele makelaar.

Deze gratis waardebepaling vindt plaats bij je thuis. Dat maakt het nog eenvoudiger. Er is geen extra reistijd nodig, en de makelaar krijgt een nauwkeurig beeld van de woning, waardoor hij de huiswaarde adequaat kan inschatten. Dat is pas echte service!

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarktcijfers variëren aanzienlijk per plaats. Hazerswoude-Dorp is daarop geen uitzondering, en verschilt met de omringende gemeenten. Door verder te kijken dan alleen het dorp wil je als lokaliteit, krijg je een breder beeld van de huidige woningmarkt in de regio:

Let daarom ook op de context van plaatsen rondom Hazerswoude-Dorp. Door te vergelijken, krijg je een beter beeld van hoe de huizenprijzen variëren in deze omgeving. De onderstaande grafieken geven hier een informatief overzicht van:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 6.000

Best presterende makelaar in Hazerswoude-Dorp

Als je op het punt staat je huis in Hazerswoude-Dorp te verkopen, wil je natuurlijk de best presterende makelaar inschakelen. Sommige makelaars excelleren doordat ze bijvoorbeeld snel je woning weten te verkopen, terwijl anderen uitblinken in hun vermogen om een hoge verkoopprijs te realiseren. Het is dus belangrijk om een makelaar te kiezen die aansluit bij jouw wensen en die aantoonbaar goed presteert op de vlakken die voor jou belangrijk zijn.

Het kiezen van de juiste makelaar in Hazerswoude-Dorp is een belangrijke stap in het verkoopproces. Een goede makelaar kan een hogere verkoopprijs voor je woning realiseren en zorgt voor een soepele afhandeling van de verkoop. Het vergelijken van makelaars kan je helpen bij deze cruciale keuze en ervoor zorgen dat je de optimale verkoopprijs voor je woning krijgt.

Vergelijk makelaars in Hazerswoude-Dorp Of lees meer over makelaars in Hazerswoude-Dorp

Gemiddelde tarieven van makelaars in Hazerswoude-Dorp

Let op courtages voordat je besluit jouw woning in Hazerswoude-Dorp op de markt te zetten. Gemiddeld rekenen makelaars hier een courtage van 1,07% over de verkoopprijs. Maar hoewel het verleidelijk kan zijn om te kiezen voor de makelaar met het laagste tarief, is dit niet altijd de juiste keuze.

De goedkoopste makelaar is namelijk vaak niet de beste optie. Kijk dus goed naar wat je precies krijgt voor het tarief dat je betaalt. Wil je een compleet beeld van alle kosten van het verkopen van je huis, neem dan een kijkje op deze informatieve lijst. Het is in jouw belang om voorzichtig te zijn en een weloverwogen beslissing te nemen bij het kiezen van een makelaar.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Hazerswoude-Dorp

In Hazerswoude-Dorp zijn er 1805 koopwoningen. Dit betekent dat je, als mogelijke verkoper, ook in deze markt je woning kunt aanbieden. Een woning kan verschillende bestemmingen hebben, zoals privéwoning, vakantiewoning of zelfs een bedrijfspand. Het is belangrijk deze te overwegen, omdat de bestemming van invloed kan zijn op de verkoopprijs en de aantrekkelijkheid van je woning voor potentiële kopers.

Aantal verkochte woningen in Hazerswoude-Dorp

In de afgelopen 12 maanden hebben er in Hazerswoude-Dorp verschillende aanmeldingen en transacties plaatsgevonden wat betreft de woningverkoop. Over de aanmeldingen kunnen we zeggen dat deze woningen potentieel op de markt kwamen. Wat betreft de transacties, deze woningen zijn daadwerkelijk verkocht. Volgens onze gegevens is het aantal verkochte huizen: 43. Voor meer details verwijzen we je naar de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Hazerswoude-Dorp te verkopen?

Denk je erover na om jouw thuis in Hazerswoude-Dorp op de markt te zetten? Een belangrijk deel van dat proces is het uitvoeren van elke stap met zorg en aandacht. Het startpunt is het selecteren van een betrouwbare makelaar die jouw belangen vooropstelt, en gelukkig hebben wij een concreet stappenplan klaarliggen op de Huis Verkopen-website die dat proces inzichtelijk maakt.

In dit stappenplan vind je een beoordeling van alle taken die de verkoop van jouw huis in Hazerswoude-Dorp omvat. Dit kan variëren van het regelen van een energielabel tot het kiezen van een verhuisbedrijf. Het is van groot belang dat je elke stap zorgvuldig regelt om een soepele verkoop te garanderen. Het in acht nemen van het stappenplan zal deze complexe proces aanzienlijk eenvoudiger maken.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Voortdurend veranderen de woningmarktcijfers in Hazerswoude-Dorp. Op deze plek vind je steeds de meest recente cijfers. Hoe komt dat van pas? Nou, als je inzicht hebt in de huidige marktwaarde van soortgelijke woningen in Hazerswoude-Dorp, kun je realistische verwachtingen vormen voor de verkoop van jouw eigen woning. Ook helpt het je inzicht te krijgen in hoe gewild jouw soort woning op dit moment is in Hazerswoude-Dorp.

Gemak bij het regelen van je woningverkoop

HuisVerkopen.nl biedt je diverse handige hulpmiddelen voor het regelen van je woningverkoop in Hazerswoude-Dorp. Een gratis waardebepaling of het vergelijken van makelaars; je vindt het er allemaal. Het platform helpt je om alles voor de verkoop op de meest efficiënte manier te regelen, en dankzij onze grote hoeveelheid data over makelaars zijn we in staat om de beste lokale makelaars in Hazerswoude-Dorp voor jou op een rijtje te zetten. Je vindt er tevens een handig stappenplan dat je door het hele proces leidt, van waardebepaling tot en met de uiteindelijke verkoop van je woning.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen