Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Leimuiden

In de huidige woningmarkt van Leimuiden is het verkopen van je huis een interessante uitdaging. Met de nodige kennis van de recente vastgoedcijfers, zoals gemiddelde verkoopprijzen en het aantal transacties, kun je bewuste keuzes maken. Een belangrijk aspect is het weten van de huidige m2-prijs in Leimuiden, iets wat wij inzichtelijk maken juli 2024.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Leimuiden

De gemiddelde verkoopprijs in Leimuiden is in de laatste 3 maanden € 638.171 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 989.434 euro. Deze data biedt relevante inzichten in het actuele vastgoedmarktlandschap van de regio. Deze gemiddelden zijn gebaseerd op de transacties van de afgelopen 3 maanden, wat een duidelijk beeld geeft van de vraag- en verkoopprijzen. Bekijk nu de infographic voor een helder overzicht:

Huizenprijzen in Leimuiden

Afgelopen 3 maanden

€ -298.000
€ 371.000
€ 1.039.000

De focus op de verkoopprijs van je woning per vierkante meter kan een nuttig perspectief bieden, vooral in een plaats zoals Leimuiden. Hierdoor krijg je namelijk een meer genuanceerd beeld van de lokale vastgoedmarkt. Het huidige gemiddelde ligt op € 5.208 per vierkante meter, wat een indicatie geeft van wat je kunt verwachten. Bekijk de onderstaande grafiek voor de meest recente verkoop- en vraagprijzen per m2 in de afgelopen drie maanden:

Huizenprijzen in Leimuiden per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.200
€ 4.900
€ 5.700

Prijsontwikkeling Leimuiden laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden zijn de woningprijzen in Leimuiden in beweging geweest. De gemiddelde verkoopprijs van vorige maand bedroeg € 638.171 euro. Deze fluctuaties volgen over het algemeen vergelijkbare patronen als die gezien in de rest van het land. Ontdek de prijsontwikkeling van de huizenprijzen in Leimuiden in de volgende grafiek:

Wat is mijn woning in Leimuiden waard?

De waarde van jouw woning in Leimuiden is voortdurend aan verandering onderhevig. Factoren zoals marktontwikkelingen, buurtvoorzieningen en onderhoudsstatus van de woning kunnen de prijs fors beïnvloeden. Daarom is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de huidige woningwaarde.

Om een realistisch beeld te krijgen van jouw financiële positie in een mogelijke verkoopsituatie, is het verstandig om zicht te hebben op de waarde van je woning. Dit voorkomt verrassingen en biedt een stevige uitgangspositie bij onderhandelingen. Een oplossing hiervoor kan zijn het aanvragen van een gratis waardebepaling door een erkende makelaar.

Een waardebepaling aan huis geeft de meest accurate schatting van wat jouw woning in de huidige markt waard is. Aangezien dit door de makelaar op locatie wordt gedaan, kunnen zij rekening houden met alle specifieke eigenschappen en de staat van de woning, iets wat online calculaties vaak missen. Bovendien kost dit jou als huiseigenaar weinig tot geen moeite.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Hoe de huizenprijzen fluctueren, is zeer plaatsgebonden. Dat betekent dat de marktcijfers in elk gebied, ook in plaatsen nabij Leimuiden, aanzienlijk kunnen variëren. Het is daarom interessant om niet alleen te focussen op de lokale cijfers, maar ook te kijken naar prijzen in andere, vergelijkbare gemeenschappen:

Hieronder worden twee overzichtelijke grafieken gepresenteerd. Deze bieden een duidelijke vergelijking van de gemiddelde verkoopprijzen en de gemiddelde prijzen per vierkante meter, zowel in Leimuiden als in vergelijkbare plaatsen. Je krijgt hiermee een compleet en actueel beeld van de woningmarkt:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 1.100.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 7.000

Best presterende makelaar in Leimuiden

Tijdens jouw zoektocht naar de beste makelaar voor de verkoop van je huis in Leimuiden, is het noodzakelijk om rekening te houden met de verschillende prestaties van diverse makelaars. Hierbij kan het gaan om factoren zoals de snelheid van verkoop, de prijs waarvoor huizen daadwerkelijk verkocht worden en de tevredenheid van eerdere klanten.

De juiste makelaar kiezen is uiteraard belangrijk, omdat deze persoon je zult begeleiden gedurende het gehele verkoopproces en zorgen dat de verkoop vlot en winstgevend verloopt. Op de website van Huis Verkopen kun je makelaars vergelijken om de beste match voor jou te vinden en een weloverwogen beslissing te nemen.

Vergelijk makelaars in Leimuiden Of lees meer over makelaars in Leimuiden

Gemiddelde tarieven van makelaars in Leimuiden

Courtages vormen een groot deel van de kosten wanneer je een huis gaat verkopen. In Leimuiden ligt het gemiddelde tarief van makelaars op 1,10% van de verkoopprijs. Dit percentage resulteert, bij de gemiddelde verkoopprijs van € 638.171, in een bedrag van € 7.020. Belangrijk om te realiseren dat dit slechts een gemiddelde is en de kosten per makelaar flink kunnen variëren.

Als je je huis wilt verkopen, raden we je aan om niet direct voor de makelaar met de laagste courtage te kiezen. Het is verstandiger om een makelaar te kiezen die goed aansluit bij jouw woning en situatie. Om een goed beeld te krijgen van de verschillende tarieven van makelaars in Leimuiden, kun je tarieven opvragen via Huisverkopen.nl. Zo kun je zelf de balans opmaken tussen kosten en kwaliteit.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Leimuiden

In het charmante dorpje Leimuiden bevindt zich een serie koopwoningen, grotendeels gebruikt voor eigen bewoning of als huurobject. Het merendeel van deze huizen is al bezet, met slechts een fractie nog beschikbaar voor aankoop of huur. Het exacte aantal koopwoningen in Leimuiden wordt actueel gehouden op onze website en kan worden ingezien via de link 1311 zodat je altijd de meest precieze informatie hebt op het moment dat je belangstelling hebt om in dit dorpskarakter te gaan wonen.

Aantal verkochte woningen in Leimuiden

In de afgelopen 12 maanden hebben er diverse woningtransacties plaatsgevonden in Leimuiden; woningen vonden een nieuwe eigenaar. Deze transacties zijn het gevolg van de aanmeldingen die eerder zijn gedaan. Echter, een woning kan ook pas in een latere maand zijn verkocht dan aangemeld. In deze context is het aantal woningen dat in Leimuiden is verkocht het volgende: 31. Bekijk de onderstaande grafiek voor een visualisatie van de aanmeldingen en transacties per maand:

Ben je van plan jouw huis in Leimuiden te verkopen?

Verkoop jij je huis in Leimuiden? Dan zijn er een paar uitdagingen waar je rekening mee moet houden. Zo zit er een groot verschil in vraag en aanbod binnen de regionale woningmarkt, en speelt de timing van je verkoop een belangrijke rol. Ook speelt de presentatie van je woning een belangrijke rol: foto's moeten jouw huis aantrekkelijk maken voor potentiele kopers.

Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om deze uitdagingen te overwinnen. Begin met een goed stappenplan, dit geeft je een overzicht van wat je te wachten staat wat betreft jouw woning in Leimuiden. Denk bijvoorbeeld aan het regelen van het energielabel, een goede makelaar en eventueel een verhuisbedrijf. Tailored marketing kan ook een handig hulpmiddel zijn. Hiermee richt je jouw verkoop op een specifieke doelgroep, in plaats van op de algemene markt.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De woningmarktcijfers van Leimuiden fluctueren voortdurend. Dit komt door allerlei factoren zoals economische veranderingen en vraag- en aanbodverschillen. Daarom werken we op deze pagina hard om recente en relevante marktcijfers voor je beschikbaar te maken. Het volgen van deze cijfers kan bijzonder bruikbaar zijn, afhankelijk van je intenties. Het helpt je om inzicht te krijgen in de huidige marktsituatie, wat kan bijdragen aan de strategie voor de verkoop van je woning.

Eenvoudig je woning verkoopklaar maken met Huis Verkopen

Met behulp van HuisVerkopen.nl kan je veel processen rondom het verkopen van je woning in Leimuiden vlot regelen. Zo helpt het platform je bij het aanvragen van een waardebepaling en kunnen we je bijstaan bij het krijgen van het juiste verkoopadvies. Daarnaast is er een handig stappenplan beschikbaar dat duidelijk in kaart brengt wat je precies moet regelen voor de verkoop van je woning. Huis Verkopen kan je ook ondersteunen bij het uitkiezen van de meest geschikte makelaar in Leimuiden, besparen op makelaarskosten en het opvragen van tarieven. Met ons platform regel je de verkoop van je woning op een moderne, efficiënte manier.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen