Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Noorden

In februari 2024 laat de woningmarkt in Noorden interessante trends zien. Ben je van plan je huis te verkopen in Noorden? Deze pagina biedt relevante gegevens over de vastgoedmarkt in de regio, zoals de gemiddelde vraag- en verkoopprijzen en het aantal transacties. Breng jezelf op de hoogte om goed geïnformeerd te zijn over de huidige situatie:

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Noorden

De gemiddelde verkoopprijs in Noorden is in de laatste 3 maanden € 428.333 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 449.166 euro. Als de vraagprijs gemiddeld genomen hoger ligt dan de verkoopprijs, betekent dit dat de verkopers doorgaans meer verlangen voor hun woning dan wat het uiteindelijk opbrengt. Bekijk de grafiek voor visualisatie van deze prijzen:

Huizenprijzen in Noorden

Afgelopen 3 maanden

€ 263.000
€ 381.000
€ 499.000

Je vraagt je misschien af waarom de prijs per vierkante meter belangrijk is bij het berekenen van woningprijzen in Noorden. De prijs per vierkante meter geeft een realistischer beeld van de markttrend en de algehele kosten van een woning dan gewoon naar de totale prijs te kijken. Momenteel is de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Noorden € 4.494. Hieronder vind je een grafiek die een gedetailleerde trend van de afgelopen drie maanden laat zien:

Huizenprijzen in Noorden per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.500
€ 3.100
€ 4.600

Prijsontwikkeling Noorden laatste 12 maanden

In de woningmarkt van het Noorden is beweging te zien. Gedurende de afgelopen 12 maanden zijn de woningprijzen actief aan verandering onderhevig geweest. De gemiddelde verkoopprijs vorige maand was € 428.333. Bekijk de ontwikkeling in de onderstaande grafiek met woningmarktcijfers:

Wat is mijn woning in Noorden waard?

Wanneer je overweegt om jouw huis in Noorden te verkopen, dan speelt de mogelijke opbrengst een grote rol in de beslissing. Deze opbrengst is onderhevig aan de status van de huidige woningmarkt. Het goed inschatten van dit bedrag is daarom belangrijk.'

Overdenk je de verkoop van jouw woning? Dan zou een gratis waardebepaling door een makelaar een slimme eerste stap kunnen zijn. Deze waardebepaling kan je inzicht geven in wat je woning in de huidige markt waard zou kunnen zijn, en kan je helpen beslissen of het moment om te verkopen nu is.

De gratis waardebepaling door een makelaar werkt relatief eenvoudig. Je nodigt de makelaar(s) uit om thuis de woning te beoordelen. Hierbij is het slim om meerdere makelaars zonder kosten te laten schatten, aangezien de woningwaarde per makelaar kan verschillen. Bij jouw aanvraag kan je aangeven dat je wilt dat meerdere makelaars de waarde vaststellen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De waarde van huizen varieert aanzienlijk tussen verschillende steden en dorpen. Zo liggen de prijzen van huizen in Noorden iets anders in vergelijking met die van naburige plaatsen. Deze afwijkingen hangen vaak samen met factoren zoals de ligging, de vraag en het aanbod, en diverse economische aspecten.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 1.100.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 6.000

Best presterende makelaar in Noorden

Makelaars in Noorden kunnen sterk verschillen op basis van prestatiecijfers. Het platform Huis Verkopen verzamelt statistieken, zoals de gemiddelde verkooptijd en de verkoopprijs die makelaars in Noorden gemiddeld behalen om je optimaal te ondersteunen bij de makelaarskeuze. Het houdt bijvoorbeeld in detail bij wie de snelste verkoper is of wie consistent hogere prijzen voor woningen weet uit te onderhandelen.

Om een hogere verkoopprijs te behalen, is het van meerwaarde om een geschikte makelaar te selecteren. Ga dus niet zomaar voor de eerste de beste makelaar, maar neem de tijd om ze te vergelijken op basis van hun prestaties. Dit biedt je de kans om een makelaar te selecteren die je woning niet alleen snel kan verkopen, maar ook tegen een goede prijs.

Vergelijk makelaars in Noorden Of lees meer over makelaars in Noorden

Gemiddelde tarieven van makelaars in Noorden

Een belangrijk aspect bij het verkopen van je huis zijn de courtages die makelaars rekenen. Het gemiddelde courtagepercentage van makelaars in Noorden ligt rond de 1,11% van de uiteindelijke verkoopprijs van je huis. Dit percentage kan echter variëren tussen verschillende makelaars, en het is altijd raadzaam om van tevoren duidelijk te zijn over wat je zult gaan betalen. Bij makelaarskosten opvragen kun je op een transparante manier de courtages van verschillende makelaars in Noorden vergelijken.

Daarnaast zijn er ook nog de opstartkosten om rekening mee te houden. Het gemiddelde bedrag dat makelaars in Noorden rekenen om een huis in de verkoop te zetten, vind je onder de tag € 515. Het is belangrijk om deze kosten niet over het hoofd te zien bij het opstellen van je verkoopbudget. Ook dit bedrag kan variëren, dus neem de tijd om verschillende opties te overwegen. Het juiste tarief kan het verschil maken bij de verkoop van je huis, dus neem je tijd om de juiste keuze te maken.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Noorden

In Noorden vind je voornamelijk koopwoningen, met een totaal aantal van stuks. Maar dat is zeker niet het enige type woning dat je hier kunt vinden. Dit pittoreske dorp biedt ook verscheidene andere woningkeuzes, zoals (sociale) huurhuizen. En dat niet alleen, er zijn eveneens woningen met diverse andere bestemmingen, wat voor variatie zorgt in het woonaanbod van Noorden.

Ben je van plan jouw huis in Noorden te verkopen?

Als je overweegt om je woning in Noorden te verkopen, ben je je waarschijnlijk al bewust dat dit een proces is met veel facetten. Naast de juiste prijsstelling, moeten er ook zaken als een energielabel geregeld worden. Maar vergeet ook niet de presentatie van je huis. Goede foto's kunnen aanzienlijk bijdragen aan het succes. Daarnaast het selecteren van een betrouwbare makelaar, en eventueel een verhuisbedrijf, is niet iets om licht over te denken. Elk van deze elementen kan grote invloed hebben op hoe soepeltjes het verkoopproces verloopt.

Met al deze verschillende onderdelen om te beheren, kan een gestructureerd stappenplan een uitkomst bieden. Een gedetailleerd plan helpt je om overzicht te houden, prioriteiten te stellen en te zorgen dat niets over het hoofd wordt gezien. Elk stukje huis verkoopkennis is dan al voor je uitgedacht en netjes op een rijtje gezet. Het bespaart je niet alleen tijd en stress, maar het kan ook bijdragen aan een hogere verkoopprijs voor je woning in Noorden.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De vastgoedmarkt in het Noorden is constant aan verandering onderhevig. Hier houden we consequent de meest recente data en statistieken bij om je altijd van de meest actuele stand van zaken te voorzien. Het begrijpen van marktstatistieken kan je een voorsprong geven als je bezig bent met het verkopen van je huis. Je kunt trends volgen, hoogte- en dieptepunten in de marktwaarden in de gaten houden en je zo beter voorbereiden op de verkoop van je eigen huis.

Andere handige tools op HuisVerkopen.nl

Naast het bijhouden van de data rondom de vastgoedmarkt, biedt HuisVerkopen.nl meer tools om je te ondersteunen bij de verkoop van je huis. Denk aan een onderdeel waar je de makelaars kunt vergelijken of waar je een waardebepaling kunt aanvragen bij een lokale makelaar. Via ons platform is het mogelijk om de kosten te berekenen bij het verkopen van je huis en ook om een aantal handige tips te ontdekken over hoe je het verkoopproces zo slim en effectief mogelijk kunt aanpakken. We voorzien je op HuisVerkopen.nl graag van een handig stappenplan voor de verkoop van je huis, zodat je niks over het hoofd ziet en je volledig voorbereid bent.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen