Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Ophemert

In maart 2024 is de huizenmarkt in Ophemert onderhevig aan merkbare veranderingen. Het aantal transacties, woning- en vraagprijzen fluctueren, wat significante impact heeft op jouw potentieel om een huis te verkopen. Deze gegevens zijn een sleutel voor succes bij het toetreden tot deze markt.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Ophemert

De gemiddelde verkoopprijs in Ophemert is in de laatste 3 maanden € 631.250 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 612.800 euro. Deze bedragen else bewijzen dat de woningmarkt in Ophemert levendig is, met verkoop- en vraagprijzen die continu fluctueren. Hierdoor heb je als potentiële verkoper de kans om een op deze marktomstandigheden te reageren. Neem een kijkje naar de onderstaande grafiek voor een visuele representatie:

Huizenprijzen in Ophemert

Afgelopen 3 maanden

€ 453.000
€ 567.000
€ 681.000

Een cruciaal punt bij het kopen of verkopen van een woning in Ophemert betreft de waarde per vierkante meter. Het geeft je objectieve inzichten en is een solide referentie voor onderhandelingen. De huidige gemiddelde verkoopprijs per m2 is € 3.991. Hieronder zie je een grafiek die de verkoopprijzen en vraagprijzen per m2 van de afgelopen 3 maanden in Ophemert weergeeft:

Huizenprijzen in Ophemert per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.600
€ 3.900
€ 4.200

Prijsontwikkeling Ophemert laatste 12 maanden

Als je overweegt om een huis te kopen of te verkopen in Ophemert, kan het nuttig zijn om de ontwikkeling van de huizenprijzen van het afgelopen jaar te volgen. Hieronder wordt een diagram weergegeven met de prijsfluctuaties die in deze periode zijn opgetreden. De gemiddelde verkoopprijs afgelopen maand was € 631.250. De trends zijn in grote lijnen overeenkomstig met de algemene trends op de Nederlandse woningmarkt:

Wat is mijn woning in Ophemert waard?

De waarde van je huis in Ophemert kan variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals, het design en het type van de woning, de omvang van het oppervlak, de algehele kwaliteit en de huidige situatie van de huizenmarkt. Al deze aspecten hebben een grote invloed op de waardeschatting van je huis.

Ben je benieuwd naar wat jouw huis in Ophemert waard is? Het beste wat je kunt doen, is een gratis waardebepaling aanvragen bij een deskundige makelaar. Dit zorgt voor een helder overzicht en helpt je bij het maken van de beslissing of je wilt overgaan tot verkoop.

Een gratis waardebepaling is een proces waarbij een makelaar jouw woning grondig bestudeert, rekening houdend met verschillende factoren zoals locatie, grootte, staat en de marktsituatie. Eén van de voordelen van zo'n waardebepaling is dat ze meestal bij jou thuis gedaan worden en ongeveer 30 minuten van je tijd in beslag nemen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarkt is een veelzijdige en gevarieerde arena, waarbij huizenprijzen sterk kunnen variëren van plaats tot plaats. Ophemert, met zijn unieke ligging en eigenschappen, is daar geen uitzondering op. In de omliggende gemeenten kunnen de huizenprijzen zeer uiteenlopend zijn, wat een breedere kijk op de woningmarkt noodzakelijk maakt om deze in de juiste context te plaatsen:

Een duidelijk beeld van recente ontwikkelingen en trends op de woningmarkt krijg je niet alleen door de huizenmarkt in Ophemert uit te lichten, maar ook door een groter geografisch gebied in ogenschouw te nemen. Daarom presenteren we hier twee grafieken die laten zien hoe de gemiddelde verkoopprijzen in Ophemert én omringende plaatsen zich verhouden:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Ophemert

Heb je besloten om je huis in Ophemert te verkopen? Dan komt de keuze voor een makelaar in zicht. Je zult ontdekken dat makelaars in Ophemert op velerlei manieren van elkaar verschillen. Denk bijvoorbeeld aan verschillen in de gehanteerde courtage, de manier van onderhandelen of de snelheid waarmee een huis wordt verkocht.

Het is van groot belang om een makelaar te vinden die volledig aan jouw wensen en eisen voldoet. Een makelaar die perfect bij je aansluit kan het verkoopproces makkelijker en aangenamer maken. Je kunt makelaars vergelijken om te zien welke makelaar het beste bij jouw situatie past in Ophemert.

Vergelijk makelaars in Ophemert Of lees meer over makelaars in Ophemert

Gemiddelde tarieven van makelaars in Ophemert

Het is goed om te weten dat de courtage van makelaars gemiddeld 1,14% bedraagt in Ophemert. Dit kan variëren afhankelijk van de diensten die je van de makelaar verwacht. In het kader van transparantie is het verstandig om hier vooraf duidelijke afspraken over te maken.

Als je van plan bent je huis in Ophemert te verkopen, moet je op een aantal zaken letten. Ten eerste is het belangrijk een realistische verkoopprijs te bepalen. Het gemiddelde verkoopbedrag ligt hier op € 631.250 euro. Ten tweede is het aan te raden om de tarieven van de makelaar te vergelijken om zo de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Ophemert

In Ophemert is het totale aantal koopwoningen . Niet alle van deze woningen komen op de markt; het is slechts een klein deel dat periodiek wordt aangeboden voor verkoop. Dit geeft aan dat er een relatieve schaarste is van koopwoningen in het dorp. Als potentiële woningverkoper heb je dus een interessant voordeel: door dit tekort aan koophuizen hebben je over het algemeen meer keuze uit kandidaat-kopers. Dit betekent dat je in een gunstige positie zit om jouw huis te verkopen.

Aantal verkochte woningen in Ophemert

In Ophemert heeft zich een actieve woningmarkt ontvouwd in het afgelopen jaar. Er werden verschillende woningen te koop gezet (dit noemen we 'aanmeldingen') en waardevolle transacties voltrokken zich. Het specifieke aantal verkochte huizen is 16, een weerspiegeling van de woningtransacties binnen een jaar. Bereid je voor om het aantal maandelijkse en jaarlijkse aanmeldingen en transacties in beeld gebracht te zien:

Ben je van plan jouw huis in Ophemert te verkopen?

Het verkopen van je huis in Ophemert kan behoorlijk uitdagend zijn, vooral als je niet bekend bent met de lokale vastgoedmarkt. Bovendien kunnen administratieve verplichtingen zoals het verkrijgen van een energielabel of het afhandelen van de overdracht bij de notaris je overweldigendheid bezorgen. Maar maak je geen zorgen, je hoeft dit niet alleen te doen.

Een goede oplossing is het raadplegen van experts op het gebied van vastgoedverkoop en -aankopen. Door gebruik te maken van professionele diensten kan je het proces aanzienlijk vergemakkelijken. We hebben een stappenplan opgesteld waarmee je elke stap van het verkoopproces van jouw woning in Ophemert kunt doorlopen. Hiermee ben je goed voorbereid en wordt huis verkopen een stuk makkelijker.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Ben je van plan jouw woning te verkopen in Ophemert? Dan zul je merken dat de huizenprijzen in Ophemert continu in beweging zijn. Daarom is het bijzonder belangrijk om de recente prijsontwikkelingen en markttrends bij te houden. Vraagprijzen, verkoopprijzen, uitgevoerde transacties, nieuwe aanmeldingen, we houden het hier allemaal nauwgezet en actueel voor je bij. Zo blijf je steeds op de hoogte van de meest recente informatie die jou kan helpen bij de verkoop.

Praktische tools voor een succesvolle woningverkoop

HuisVerkopen.nl kan je assisteren bij het vlot regelen van jouw woningverkoop. Zo bieden we een weg naar een gratis waardebepaling, en een handige tool om makelaars te vergelijken in jouw regio. Het is ook mogelijk om makelaarstarieven op te vragen, zodat je een bewust keuze kunt maken en zo kosten kunt besparen. Via ons stappenplan kom je eenvoudig te weten wat er geregeld moet worden voor de verkoop en welke stappen je niet over het hoofd mag zien. Zo zorg je ervoor dat je niets vergeet en alles rondom de verkoop van je huis op de meest efficiënte manier regelt.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen