Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Aalden

Als je jouw huis in Aalden wilt verkopen, dan wil je dit natuurlijk zo optimaal mogelijk doen. Gelukkig is hier een doordacht stappenplan voor ontwikkeld. Het volgen van dit stappenplan kan het verschil maken tussen een goede en een geweldige verkoop, dus maak er slim gebruik van!

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Aalden

Als je als woningverkoper in Aalden je huis gaat verkopen, heb je diverse doelen. Je wilt uiteraard een zo hoog mogelijke prijs voor jouw woning krijgen, zonder dat je daarbij hoge kosten maakt. Daarnaast streef je ernaar om jouw woning zo snel mogelijk te verkopen, zodat je verder kunt met jouw verhuisplannen. Mogelijk wil je ook graag een soepel verkoopproces, waar je zo min mogelijk stress van ervaart.

Maar waar ben je precies benieuwd naar als potentiële woningverkoper? Hoe snel worden huizen in Aalden meestal verkocht? Wat is de gemiddelde opbrengst bij de verkoop van een huis? En hoeveel kan je besparen als je verschillende makelaars met elkaar vergelijkt? Dit zijn zeker vragen die bij je op kunnen komen. Het antwoord op deze vragen vind je in de actuele cijfers over de woningmarkt in Aalden die hieronder volgen:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
55 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 287.500
Besparing (gem.)
€ 791

Je huis snel verkopen in Aalden

In het rustige en groene Aalden worden huizen relatief snel verkocht. Gemiddeld duurt het 65 dagen voordat een woning hier van eigenaar wisselt. Maar hoe zorg je er nu voor dat jouw woning nog sneller verkocht wordt?

 1. Voorbereiding is het halve werk. Zorg ervoor dat je woning in goede staat is voordat je het te koop zet. Laat benodigde reparaties uitvoeren en zorg voor een frisse uitstraling, zodat potentiële kopers niet afschrikken door achterstallig onderhoud.
 2. Prijsstrategie is essentieel. Een correcte en aantrekkelijke vraagprijs trekt meer potentiële kopers. Doe marktonderzoek of laat je informeren door een verkoopmakelaar om de ideale prijs voor jouw woning te bepalen.
 3. Benadruk de unieke eigenschappen van je huis. Denk aan de ligging, het uitzicht of bijzondere karaktereigenschappen van de woning. Hoewel standaardfoto's nuttig zijn, kan je met enkele unieke shots je woning bovenaan de verlanglijst van kopers plaatsen.

Tips in Aalden

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Aalden op?

In de charmante plaats Aalden wisselen huizen momenteel van eigenaar voor een gemiddelde prijs van € 287.500. Het exacte bedrag dat je voor een woning in deze omgeving kunt verwachten hangt van veel factoren af. Naast de algemene staat van onderhoud, leeftijd van de woning en de exacte locatie, speelt ook de huizenmarkt op het moment van verkoop een flinke rol.

Gemiddeld wordt er in Aalden een bedrag van € 3.002 per vierkante meter gevraagd. Hoewel dit een duidelijk beeld kan geven van wat je ongeveer per vierkante meter woonruimte kunt verwachten, is het belangrijk om te weten dat dit niet alles zegt. De grootte van het perceel zelf wordt namelijk niet meegenomen in deze berekening, wat zeker in een landelijke omgeving als Aalden een belangrijke factor kan zijn.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Aalden

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 100
€ 1.600
€ 3.100

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Aalden bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Aalden.

Tips om je woning te verkopen in Aalden

Het verkopen van je huis in Aalden kan een uitdaging zijn, maar met de juiste tips en tricks kan je het proces soepeler laten verlopen. Het aantrekken van potentiële kopers is cruciaal, en daarom is het belangrijk om een aantal sleutelfactoren in acht te nemen.

 • Fotografie: Prachtige, heldere foto's van iedere kamer en buitenruimtes zijn essentieel. Overweeg het inhuren van een professionele vastgoedfotograaf om je woning op zijn best te laten zien.
 • De juiste Makelaar: Een lokale Aaldense makelaar kent de markt en kan je helpen de juiste prijs te bepalen en je huis effectief te adverteren.
 • Reparaties: Pak eventuele zichtbare reparaties aan voordat je je huis op de markt zet. Je woning in goede staat tonen, helpt om een groter aantal potentiële kopers te trekken.
 • Huis opgeruimd houden: Een net en opgeruimd huis zorgt voor een positieve eerste indruk. Overweeg eventueel een professionele schoonmaak voor bezichtigingen.
 • Laat het huis opleven: laat de kopers zich voorstellen dat ze zelf in het huis leven. Door bijvoorbeeld kleine accenten en personalisatie, zoals verse bloemen en warm verlichte ruimtes, voelen bezoekers zich meer thuis.

Ontdek jouw stappenplan in Aalden:

 • Stappenplan specifiek voor jouw woning gemaakt
 • Voorkomt het overslaan van belangrijke stappen
 • Biedt duidelijk overzicht en eenvoud in gebruik
 • Mogelijkheid om duizenden euro's te besparen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Aalden?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Aalden kost je als verkoper gemiddeld € 5.923. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Aalden In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 287.500) € 3.335
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.923

Kosten van makelaars in Aalden

Als je je huis in Aalden wilt verkopen, dan wil je waarschijnlijk weten wat de gemiddelde kosten van een makelaar zijn. De meeste makelaars rekenen een courtage, oftewel een percentage van de verkoopprijs. In Aalden ligt dit percentage gemiddeld op 1,16%.

Ondanks dit gemiddelde percentage, is het mogelijk om een scherpere prijs te krijgen. Makelaars willen graag concurrerend zijn, dus door meerdere offertes op te vragen en de makelaar thuis te laten komen voor een gesprek, kun je wellicht een betere deal krijgen.

Lees meer over makelaars in Aalden.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoudskosten

Als woningverkoper kun je te maken krijgen met onderhoudskosten. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je het huis in een bepaalde staat moet achterlaten. Dit kunnen kleine reparaties zijn, of het vervangen van versleten onderdelen.

Elke woning is anders en de onderhoudskosten kunnen daardoor ook behoorlijk verschillen. Het is verstandig om hier in een vroeg stadium rekening mee te houden. Raadpleeg hiervoor eventueel een expert.

Advieskosten

Advies inwinnen bij de verkoop van je woning is geen overbodige luxe. Deze advieskosten kunnen komen van bijvoorbeeld een financieel adviseur of een notaris. Zij geven inzicht in belastingen, juridische zaken en financiën.

Het uurtarief van adviseurs kan flink variëren. Houd er rekening mee dat de kosten op kunnen lopen, afhankelijk van de complexiteit van jouw situatie en de hoeveelheid informatie die je nodig hebt.

Verhuiskosten

Verhuiskosten worden vaak over het hoofd gezien bij het verkopen van een woning. Verhuizen kost geld, of je het nou zelf doet of een verhuisbedrijf inhuurt. Denk aan verhuisdozen, een verhuisbus of de inzet van verhuizers.

Meer informatie over de diverse kosten die van toepassing kunnen zijn bij de verkoop van jouw huis, zoals de vermelde verhuiskosten, vind je op de pagina over verkoopkosten.

Wanneer mijn huis verkopen in Aalden?

Ooit overwogen om je huis in Aalden te verkopen? Dan is juni 2024 een perfect moment om die stap te zetten. De huidige woningmarkt is zeer dynamisch, wat kansen creëert voor verkopers. Echter, je vraagt je misschien af of dit het juiste moment is.

Het antwoord is ja. Maar begin vooral op tijd met oriënteren, want dat is de sleutel tot een succesvolle verkoop. Een vroege start betekent een betere mogelijkheid om in te spelen op de marktomstandigheden, om uiteindelijk het maximale uit de verkoop van je woning te halen. Twijfel dus niet langer en zet de volgende stap in je verkoopproces.

Vergelijk makelaars in Aalden Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als woningverkoper heb je enkele belangrijke taken. Wellicht heb je voor de eerste keer een woning te koop en vraag je je af hoe dit allemaal in zijn werk gaat. Huis Verkopen schiet te hulp met een uitgebreid, helder en eenvoudig te gebruiken stappenplan. Dit stappenplan helpt je bij alle aspecten van de woningverkoop, van het vaststellen van de verkoopprijs tot aan de afronding bij de notaris. Niet alleen zorgt dit voor een zorgeloze verkoop, het stelt je ook in staat de verkoop zo slim mogelijk aan te pakken.

Eenvoudig specialisten vergelijken

Met Huis Verkopen is het nog nooit zo gemakkelijk geweest om specialisten te vergelijken. Of je nu op zoek bent naar een makelaar, ontruimer of verhuizer, je vindt ze allemaal op één plek. Het platform helpt je de beste keuze te maken op basis van prijs/kwaliteit-verhouding, zodat je nooit te veel betaalt voor dienstverlening.

Alles over woningverkoop

Van de vraagprijs tot energielabel, Huis Verkopen biedt uitgebreide informatie over alle aspecten van woningverkoop. Zo zorgt het platform ervoor dat je altijd goed geïnformeerd bent en de juiste beslissingen kunt nemen tijdens het verkoopproces van je woning in Aalden.

Besparen op kosten

Huis Verkopen is niet alleen gemakkelijk in gebruik, het helpt je ook om kosten te besparen. Door diensten en specialisten te vergelijken, kies je altijd voor de meest gunstige optie. Dit zorgt ervoor dat je de beste service krijgt tegen de laagste prijs, waardoor de verkoop van je woning nog aantrekkelijker wordt.

Gericht op jouw situatie

Of je jouw woning nu heel snel, of juist voor een maximale prijs wilt verkopen, Huis Verkopen biedt persoonlijke begeleiding afgestemd op jouw situatie. Dit maakt het verkopen van je woning eenvoudig en stressvrij. Een handig hulpmiddel voor aanstaande woningverkopers om het beste uit de verkoop te halen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Aalden

Je kunt hier een waardebepaling aanvragen bij een makelaar. Zij kunnen nauwkeurig de waarde van je huis in Aalden inschatten op basis van factoren als de marktsituatie, ligging, grootte en staat van onderhoud.

Op deze pagina kun je makelaars vergelijken om te ontdekken welke makelaar het beste past bij jou en de verkoop van je woning in Aalden. Je kunt zo de beste beslissing maken.

Alle stappen voor het verkoopproces van je woning in Aalden staan uitgebreid beschreven in ons stappenplan. Dit bevat onder andere het bepalen van de vraagprijs, het vinden van een geschikte makelaar en het organiseren van bezichtigingen.

Meer informatie over de kosten die komen kijken bij de verkoop van je woning vind je op onze pagina over kosten. Het bevat details over kosten van de makelaar, notaris en eventuele bouwkundige keuring.

Je bent verplicht om een energielabel te hebben bij de verkoop van je huis. Dit kan je eenvoudig aanvragen via onze site. Het energielabel geeft de energiezuinigheid van je woning weer en kan invloed hebben op de verkoopprijs.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen