Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Aalden

Als je overweegt je huis in Aalden te verkopen, is het slim om een goed beeld te hebben van de lokale woningmarkt. Hiervoor is deze pagina bedoeld, met relevante vastgoedcijfers zoals ontwikkeling van prijzen, vraagprijzen per m2 en aantal woningverkopen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Aalden

In Aalden is de gemiddelde verkoopprijs in de laatste 3 maanden € 287.500 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 387.687 euro. Deze getallen geven een indicatie van de huidige stand van de woningmarkt in deze plaats. Net als de meeste plaatsen in Nederland, is er ook in Aalden sprake van een tendens waarin de vraagprijs iets hoger ligt dan de uiteindelijke verkoopprijs. In de onderstaande grafiek wordt deze trend verder uiteengezet:

Huizenprijzen in Aalden

Afgelopen 3 maanden

€ -63.000
€ 187.000
€ 438.000

Bij woningprijzen is het altijd relevant om te letten op de prijs per vierkante meter. Dit geeft namelijk een gestandaardiseerde waarde waarmee huizen van verschillende groottes vergelijkbaar worden. Zeker in gebieden zoals Aalden kan dit inzicht waardevol zijn. Onderstaand wordt de gemiddelde verkoopprijs en vraagprijs per m2 in Aalden voor de afgelopen drie maanden weergegeven. De gemiddelde verkoopprijs bedraagt momenteel € 2.195 per vierkante meter. Bekijk de details hieronder:

Huizenprijzen in Aalden per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 100
€ 1.600
€ 3.100

Prijsontwikkeling Aalden laatste 12 maanden

In Aalden is de woningmarkt het afgelopen jaar in beweging geweest. De woningprijzen hebben diverse trends vertoond, zonder dit specifiek te attribueren aan een bepaalde richting of bijzonderheden. De gemiddelde verkoopprijs van woningen afgelopen maand was € 287.500. Bekijk deze prijsontwikkelingen in de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Aalden waard?

De waarde van jouw huis in Aalden wordt beïnvloed door diverse variabelen. Aspecten zoals de locatie van het pand, de grootte en staat van jouw woning, de marktomstandigheden en recente verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de buurt spelen allemaal een aanzienlijke rol. Het is essentieel je bewust te zijn dat marktwaarde ook fluctueert, afhankelijk van de economische omstandigheden.

Indien je precies wilt weten wat jouw woning waard is, kan je overwegen een gratis waardebepaling te laten uitvoeren door een makelaar. Deze stap vormt een solide basis wanneer je overweegt je huis te verkopen of als je een accuraat idee wil hebben van de exacte waarde van jouw woning. Een waardebepaling kan inzicht geven in de vraag of het momenteel verstandig is om jouw woning te koop te zetten.

Bij een gratis waardebepaling zal een makelaar bij je langskomen om je huis te inspecteren. Omdat dit kosteloos is, vormt het een uitstekende manier om een gedetailleerd en precies inzicht te krijgen zonder extra kosten. Deze waardebepaling door een professional kan je meer zekerheid bieden over de waarde van je woning, waardoor je een weloverwogen beslissing kunt nemen over je volgende stap.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Je merkt al snel dat er geen eenduidige huizenprijs is. De woningmarktcijfers tonen aan dat de prijzen flink fluctueren, afhankelijk van de locatie. In Aalden, een rustig dorp in Drenthe, zie je dat de huiswaardes enigszins afwijken van die in de omliggende plaatsen. Deze subtiele prijsvariaties op slechts een paar kilometer afstand tonen de complexiteit van vastgoedwaarderingen. Afhankelijk van waar je kijkt, kan jouw droomhuis duurder of juist voordeliger uitvallen dan verwacht.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Aalden

Twijfel je over de keuze voor een makelaar in Aalden? Dat is begrijpelijk, want makelaars in Aalden kunnen op meerdere manieren verschillen. Denk aan verschillen in communicatiestijlen, marketingtechnieken en ervaring met specifieke huisstijlen in Aalden.

De keuze voor een geschikte makelaar kan echt een wereld van verschil maken. Een goede makelaar kan helpen bij het correct prijzen van je huis, zorgen voor uitstekende foto's en is in staat om je huis effectief onder de aandacht te brengen bij de juiste kopers. Zorg er dus voor dat je niet lukraak een keuze maakt, maar neem de tijd om je opties te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Aalden Of lees meer over makelaars in Aalden

Gemiddelde tarieven van makelaars in Aalden

Heb je enig idee van de gemiddelde makelaarstarieven in Aalden? Nou, het is ongeveer 1,16% van de verkoopprijs van jouw woning. Gezien dat de gemiddelde verkoopprijs in Aalden € 287.500 bedraagt, betekent dit dat je rekening kunt houden met kosten rond de € 3.335. Dit is slechts een gemiddelde - daadwerkelijke tarieven kunnen variëren.

Als je van plan bent om jouw huis te verkopen, dan is het verstandig om eerst verschillende tarieven te vergelijken voordat je met een makelaar in zee gaat. Op deze manier kun je kosten besparen zonder in te leveren op de kwaliteit van de dienstverlening. Je kunt gemakkelijk en gratis makelaarstarieven opvragen in Aalden via onze tool om een goed beeld te krijgen. Maar onthoud, de goedkoopste makelaar is niet noodzakelijkerwijs de beste. De focus moet altijd liggen op het vinden van een makelaar die jouw belangen optimaal behartigt.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Aalden

In Aalden zijn er in totaal 558 koopwoningen. Van dit aantal komt op elk gegeven moment maar een klein percentage in de verkoop. Voor jou, als potentiële woningverkoper, betekent dit dat schaarste een belangrijke rol speelt. Door het beperkte aanbod kan jouw woning meer aantrekkingskracht hebben op kopers en mogelijk hoger gewaardeerd worden.

Aantal verkochte woningen in Aalden

In de laatste 12 maanden hebben we binnen de woningmarkt van Aalden een aantal aanmeldingen en transacties waargenomen. Aanmeldingen vertegenwoordigen de huizen die te koop zijn gezet, terwijl transacties de huizen weergeven die daadwerkelijk zijn verkocht. Van deze verkochte huizen stond het aantal op 21. Bekijk voor meer details de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Aalden te verkopen?

Het verkopen van een woning in Aalden kan een hele uitdaging zijn, vooral door de vele dingen waar je aan moet denken. Je moet bijvoorbeeld een waardebepaling door een makelaar aanvragen en een energielabel aanvragen voor je huis. Daarnaast kun je profiteren van de handige tips voor de verkoop van je huis op onze website, of je kunt eens de tool om makelaars te vergelijken proberen.

Om al die taken omtrent de verkoop van je huis wat beheersbaarder te maken, kan het erg nuttig zijn om te werken met een stappenplan. Gelukkig hebben we een handig stappenplan voor de verkoop van je huis voor je samengesteld. Met behulp van dit plan kun je alles netjes op een rijtje zetten, zodat je geen belangrijke zaken over het hoofd ziet en je je huis succesvol kunt verkopen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Zoals je wellicht weet, zijn de vastgoedmarkten constant in beweging. Aalden is hierop geen uitzondering. De prijzen van huizen kunnen zowel stijgen als dalen, afhankelijk van een reeks factoren. Het is belangrijk dat je op de hoogte blijft van deze prijsontwikkelingen als je overweegt jouw huis te verkopen. Op deze website worden de vraagprijzen, verkoopprijzen, aantallen transacties, nieuwe aanmeldingen en meer voortdurend geactualiseerd. Hiermee willen we ervoor zorgen dat je over de meest actuele informatie beschikt voor een goed geïnformeerde beslissing om jouw huis te verkopen.

Voordelen van HuisVerkopen.nl voor de verkoop van je woning

HuisVerkopen.nl kan enorm handig zijn bij het voorbereiden en uitvoeren van de verkoop van jouw woning. De website biedt bijvoorbeeld gratis waardebepaling, waardoor je een nauwkeurig beeld krijgt van hoeveel jouw huis waard is op de huidige markt. Mocht je nog onbeslist zijn over welke makelaar je wil inschakelen, dan kan je makelaars vergelijken om zo de beste keuze te maken. Daarnaast kan je eenvoudig makelaarstarieven opvragen, wat je kan helpen om flink te besparen. Het stappenplan biedt een helder overzicht van de verschillende aspecten die bij de verkoop van een huis komen kijken. Denk aan het verzorgen van een energielabel, woningstyling, het vinden van een verhuizer en nog veel meer. Kortom, HuisVerkopen.nl draagt bij aan een zorgeloze en lucratieve verkoop, waarbij je gegarandeerd de beste deal krijgt bij lokale specialisten in Aalden.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen