Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Graft

Het verkopen van je huis in Graft kan een complex proces zijn. Maar wees gerust, op deze website begeleiden we je door alle fases van het verkooptraject. Met onze handige informatie en tips, kan je goed geïnformeerd en met vertrouwen jouw woning op de markt brengen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Graft

Als je jouw huis in Graft wilt gaan verkopen, zijn er een aantal belangrijke zaken om op te letten. Zo zijn de kosten een belangrijke factor. Denk hierbij aan makelaarskosten, notariskosten, kosten voor het energielabel, maar ook aan eventuele kosten voor het opknappen van je woning om de waarde te verhogen. Daarnaast moet je goed nadenken over een realistische vraagprijs en een goede presentatie van je woning, bijvoorbeeld door goede foto's en een heldere beschrijving.

Als toekomstige woningverkoper vraag je je waarschijnlijk af hoe snel huizen in Graft worden verkocht, en wat de gemiddelde opbrengst is. Of misschien ben je ook wel benieuwd hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Dit kan best een verschil maken! Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningverkoop in Graft:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
23 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 559.421
Besparing (gem.)
€ 1.259

Je huis snel verkopen in Graft

In het pittoreske Graft gaan woningen gemiddeld binnen 23 dagen van de hand. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat jouw woning nóg sneller verkocht wordt? Hieronder vind je drie praktische tips.

 1. Vraag meerdere waardebepalingen op bij verschillende makelaars. Door deze inschattingen te vergelijken, krijg je een realistisch beeld van de potentiële marktwaarde van je woning. Hiermee voorkom je dat je wellicht te hoog of te laag inzet.
 2. Aandacht voor eerste indrukken is een must. Potentiële kopers vormen vaak bij de eerste aanblik al een beeld van een woning. Zorg daarom voor een opgeruimde en onderhouden uitstraling, zowel online als bij een fysiek bezoek.
 3. Inzetten op online zichtbaarheid kan ervoor zorgen dat jouw woning onder de aandacht komt bij een breed publiek. Denk aan professionele foto's, een aantrekkelijke beschrijving en het delen van je woning op social media.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Graft

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Graft op?

Ben je geïnteresseerd in de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Graft? Momenteel ligt die rond de € 559.421. Het is belangrijk om te weten dat deze prijs afhangt van diverse factoren zoals de grootte en staat van de woning, de buurt en de marktontwikkelingen. Bovendien, speelt vraag en aanbod een aanzienlijke rol bij de bepaling van deze waarde.

Het kan ook verhelderend zijn om de gemiddelde prijs per vierkante meter te bekijken. Op dit moment is de gemiddelde prijs per m2 in Graft ongeveer € 4.797. Deze prijzen zijn gebaseerd op de meest recente gegevens, welke de laatste drie maanden voorafgaand aan februari 2024 beslaan. Houd in gedachten dat deze bedragen kunnen variëren op basis van de hierboven genoemde factoren.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Graft

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.500
€ 4.400
€ 5.400

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Graft bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Graft.

Tips om je woning te verkopen in Graft

De verkoop van je huis in Graft is een belangrijke mijlpaal en vergt een doordachte strategie. Een succesvolle verkoop begint bij een goede voorbereiding en inzet van je makelaar in Graft. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen.

 • Goede makelaar: Juist in Graft, met zijn karakteristieke en historische bebouwing, is een goede lokale makelaar met kennis van de markt en ervaring van groot belang. Een makelaar weet de sterke punten van jouw woning te accentueren.
 • Fotografie: Professionele fotografie doet wonderen. Een kwalitatief hoogwaardige presentatie van je woning trekt meer potentiële kopers. Laat je verkoopmakelaar adviseren over een goede fotograaf.
 • Onderhoud: Zorg dat je woning tiptop in orde is. Een goed onderhouden huis geeft de koper een gevoel van vertrouwen en kan de verkoopprijs positief beïnvloeden. De makelaar kan je hierin adviseren.
 • Prijsstelling: Een accurate prijsstelling is cruciaal. Is de prijs te hoog, dan schrik je kopers af. Maar je wilt ook niet te laag gaan zitten. Jouw makelaar kan zorgen voor een correcte prijswaardering.

Ontdek jouw stappenplan in Graft:

 • Voorkom het overslaan van stappen bij de verkoop
 • Pas jouw verkoopplan aan met optionele stappen
 • Houd eenvoudig de status van elke stap bij
 • Bespaar duizenden euro's door goed te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Graft?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Graft kost je als verkoper gemiddeld € 6.413. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Graft In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 559.421) € 6.601
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.413

Kosten van makelaars in Graft

Als je jouw huis in Graft wilt verkopen, doe je er vaak goed aan om een makelaar in te schakelen. Het inschakelen van een makelaar brengt kosten met zich mee, ook bekend als courtage. Gemiddeld rekenen makelaars in Graft een courtage van 1,18% van de verkoopprijs van je huis.

De courtage is een percentage van de verkoopprijs dat de makelaar als beloning krijgt. De tarieven kunnen tussen makelaars echter behoorlijk variëren, en het is daarom verstandig om makelaars in Graft te vergelijken voordat je een keuze maakt. Het vinden van een geschikte makelaar vergt wat onderzoek, maar het kan je veel kosten besparen.

Lees meer over makelaars in Graft.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

De eerste onvermijdelijke kostenpost bij woningverkoop zijn de notariskosten. De overdrachtsakte wordt opgesteld door een notaris en deze procedure is niet kosteloos. Hoewel het exacte bedrag per situatie kan verschillen, is dit één van de standaard kosten die je in ogenschouw moet nemen.

Daarnaast kan het zo zijn dat er kosten ontstaan rondom de aflossing van de hypotheek. Indien er sprake is van een hypotheek, zal ook deze moeten worden afgelost bij de notaris. Het is aan te raden om vooraf goed te informeren naar deze kostenpost.

Onderhoudskosten

De tweede categorie kosten die je kunt verwachten, zijn de kosten voor het onderhoud van je woning. Het is van belang dat je huis in goede staat is op het moment van de verkoop. Hierbij kun je denken aan klussen zoals schilderwerk, reparaties of vervanging van kapotte onderdelen. Deze onderhoudskosten kunnen flink oplopen, afhankelijk van de staat van je huis.

Daarnaast kun je te maken krijgen met kosten voor het energielabel. Dit label geeft de energiezuinigheid van de woning weer. Een beter label kan de woning aantrekkelijk maken voor kopers en is dus een belangrijke overweging bij het klaarmaken van je woning voor de verkoop.

Verhuiskosten

De laatste categorie kosten waar je rekening mee dient te houden, zijn de verhuiskosten. Deze omvatten alle kosten die je maakt om je inboedel te verplaatsen naar een nieuwe woning. Denk hierbij aan de kosten voor het inhuren van een verhuisbedrijf, maar ook aan kosten voor eventuele opslag van je spullen.

Ook het reizen naar potentiële nieuwe woningen en het inpakken van je spullen zal tijd en geld kosten. En vergeet de kosten voor bijvoorbeeld een schoonmaakbedrijf niet, wanneer je de oude woning verkoopklaar wilt maken. Wil je meer lezen over de diverse verkoopkosten? Lees dan verder op onze website.

Wanneer mijn huis verkopen in Graft?

De huidige woningmarkt lijkt positief voor verkopers, ook in Graft. Vraag je je af of dit het juiste moment is om je huis te verkopen? De antwoorden op die vraag kunnen uiteenlopen, afhankelijk van je persoonlijke situatie en wensen. Uit ervaring weten we dat een lokale makelaar in Graft je goed kan adviseren.

Misschien heb je ook plannen om zelf een nieuwe woning te kopen. In dat geval is het zeker verstandig om je mogelijkheden zorgvuldig te verkennen binnen de context van de huidige woningmarkt. Houd in gedachten dat niemand de toekomst kan voorspellen, maar dat goede voorbereiding en advies je een eind in de goede richting kunnen helpen.

Vergelijk makelaars in Graft Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Ben je van plan je woning te verkopen? Dan komt er heel wat op je af. Huis Verkopen neemt je echter al dat werk uit handen met een handig stappenplan. Behalve het gemak bespaar je met Huis Verkopen ook aanzienlijk op de kosten. Aan de hand van een op maat gemaakt stappenplan voor jouw huis, ben je verzekerd dat je niets over het hoofd ziet, en je dus ook geen onnodige kosten maakt.

Gratis waardebepaling

Met de gratis waardebepaling tool krijg je een nauwkeurige schatting van de waarde van je woning. Dit is een cruciale eerste stap bij de verkoop van je woning, en het voorkomt dat je een te hoge of te lage vraagprijs vaststelt.

Makelaars vergelijken

Bij de verkoop van je woning wil je de juiste makelaar kiezen. Met de handige tools van Huis Verkopen kun je makelaars vergelijken. Hierdoor vind je de beste makelaar in Graft, die perfect past bij jouw specifieke wensen.

Makelaarstarieven opvragen

Een andere manier waarop Huis Verkopen je helpt besparen, is door je de mogelijkheid te bieden om makelaarstarieven op te vragen. Zo krijg je een duidelijk overzicht van de makelaarskosten en kun je altijd de meest voordelige optie kiezen.

Aanvullende diensten

Ten slotte biedt Huis Verkopen een breed scala aan aanvullende diensten, zoals een energielabel, woningstyling, de inzet van een verhuizer of een ontruimer. Deze diensten maken de verkoop van je woning nog gemakkelijker en zorgen ervoor dat je je geen zorgen hoeft te maken over het over het hoofd zien van belangrijke details.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Graft

De verkoopprijs van jouw huis wordt onder andere bepaald door de huidige woningmarktsituatie, de staat van het huis en de wijk waarin het zich bevindt. Het is verstandig om een waardebepaling door een makelaar aan te vragen om een goede vraagprijs te bepalen.

Onderzoek de reputatie van verschillende makelaars in Graft, bekijk de verkoopresultaten en praat met vorige klanten. Door makelaars te vergelijken kan je een goed geïnformeerd besluit nemen.

Het snel verkopen van jouw huis heeft vaak te maken met de vraagprijs, presentatie en marketing van de woning. De tips om een woning snel te verkopen op onze website kunnen je verder helpen.

Ja, het is wettelijk verplicht om een energielabel te hebben bij de verkoop van jouw huis. Dit geeft de energiezuinigheid van het huis aan. Je kunt online een energielabel aanvragen.

De kosten bij het verkopen van een huis in Graft variëren. Je kunt denken aan kosten voor de makelaar, notaris en eventueel voor een verkoopstylist. Bekijk voor meer informatie de pagina over de kosten van de verkoop van een huis op onze website.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen