Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Hemelum

Als je je huis in Hemelum wilt verkopen, dan wil je volledig voorbereid zijn. Op deze pagina vind je een uitgebreid overzicht van alles wat er komt kijken bij zo'n verkoop. Van prijsbepaling tot koopovereenkomst, wij hebben het allemaal gedetailleerd voor je op een rij gezet.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Hemelum

Als woningverkoper in Hemelum heb je diverse doelen wanneer je je huis gaat verkopen. Een van de belangrijkste doelen is natuurlijk om een zo hoog mogelijke verkoopprijs te realiseren. Maar je wilt ook graag dat de verkoop snel verloopt, zodat je niet maandenlang in onzekerheid verkeert. Verder wil je je graag ontzorgen: je hebt waarschijnlijk al genoeg aan je hoofd en wilt je daarom niet ook nog druk hoeven maken over het verkoopproces. Dit betekent dat je op zoek bent naar betrouwbaarheid en professionaliteit van de makelaar. Met andere woorden, je zoekt een makelaar die aantoonbaar presteert in Hemelum en met wie je een prettige samenwerking kunt opbouwen.

Je vraagt je wellicht af: wat is de gemiddelde verkoopopbrengst van huizen in Hemelum? Hoe lang duurt het gemiddeld voordat een huis verkocht is in dit dorp? En hoeveel kun je besparen door verschillende makelaars te vergelijken? Door een gratis verkoopadvies aan te vragen bij een makelaar via deze link, krijg je antwoord op al deze vragen en kom je meer te weten over wat je kunt verwachten van de woningmarkt in Hemelum. De actuele cijfers over de woningmarkt daar volgen hieronder:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
46 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 402.400
Besparing (gem.)
€ 805

Je huis snel verkopen in Hemelum

De huizenmarkt kan snel en onvoorspelbaar zijn, maar gemiddeld duurt het ongeveer 46 dagen om een woning in Hemelum te verkopen. Wil je jouw verkoopsnelheid versnellen? Lees dan de volgende tips.

 1. Openbaar verkopen: Een van de snelste manieren om jouw woning te verkopen, is het op de grote huizensites zoals Funda plaatsen. Hoe meer mensen jouw woning zien, hoe groter de kans dat je snel een koper vindt.
 2. Prijs bepaling: Het vaststellen van een realistische vraagprijs is bepalend voor de verkoopsnelheid. Een te hoge prijs schrikt potentiële kopers af, terwijl een te lage prijs resulteert in onnodig verlies. Overweeg een waardebepaling door een makelaar aan te vragen.
 3. Woningpresentatie: Eerste indrukken zijn alles als het om woningverkoop gaat. Zorg dat je huis er uitnodigend uitziet en goed wordt gepresenteerd in foto's en omschrijvingen. Overweeg de tips voor verkoop van je huis voor meer advies.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Hemelum

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Hemelum op?

Huizen in Hemelum worden in deze periode gemiddeld verkocht voor een bedrag van € 402.400 euro. Deze verkoopprijs hangt af van een aantal factoren. Zo speelt de locatie, de staat van het huis en de grootte van de woning een grote rol. Potential kopers baseert hun biedingen op deze factoren en dit beïnvloedt de uiteindelijke verkoopprijs.

Als we kijken naar de gemiddelde prijs per vierkante meter in Hemelum, dan bedraagt deze momenteel € 3.477 euro. Deze gemiddelde prijs per m2 geeft je een overzichtelijk beeld van wat je kunt verwachten als je een huis verkoopt in Hemelum in februari 2024. Het is altijd goed om deze informatie in het achterhoofd te houden tijdens het verkoopproces.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Hemelum

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 900
€ 2.700
€ 4.600

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Hemelum bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Hemelum.

Tips om je woning te verkopen in Hemelum

Het verkopen van je huis in Hemelum kan een uitdaging zijn, maar met de juiste voorbereiding en strategie kan je dit proces succesvol doorlopen. Je kunt zelf een groot verschil maken in het verkoopsucces door je huis te presenteren op een manier die potentiële kopers aantrekt. Hier volgen enkele tips die je daarbij kunnen helpen.

 • Zorg voor netheid: Potentiële kopers houden van een schoon en opgeruimd huis. Een grondige schoonmaakbeurt kan het verschil maken tussen een goede en een slechte eerste indruk.
 • Breng reparaties aan: Klein onderhoud en reparaties uitvoeren heeft een positieve invloed op het algehele beeld dat potentiële kopers van je huis krijgen. Negeer dus niet die lekkende kraan of klemmende deur.
 • Maak goede foto's: Kwalitatieve, heldere foto’s zijn een krachtig verkoopmiddel. Ze geven de potentiële koper een eerste beeld van jouw huis; zorg dat dit er één is om te onthouden.
 • Neutraal interieur: Houd je inrichting neutraal. Te persoonlijke stijlen of felle kleuren kunnen potentiële kopers afschrikken. Een neutraal interieur geeft de koper de kans het huis naar eigen smaak in te richten.
 • Prijsstelling: Wees realistisch en marktconform met de vraagprijs. Een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken, terwijl een te lage vraagprijs kan leiden tot een lagere opbrengst dan mogelijk.

Ontdek jouw stappenplan in Hemelum:

 • Voorkomt overslaan van stappen bij woningverkoop
 • Biedt keuzemogelijkheid voor optionele waardeverbeteringen
 • Bespaart duizenden euro's door heldere vergelijking
 • Gratis, interactief en vrijblijvend actieplan
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Hemelum?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Hemelum kost je als verkoper gemiddeld € 6.806. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Hemelum In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 402.400) € 4.668
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.806

Kosten van makelaars in Hemelum

Bij de verkoop van jouw huis in Hemelum speelt de makelaar een cruciale rol. De kosten voor deze makelaar, namelijk het courtagepercentage, schommelen gemiddeld rond de 1,16% van de verkoopsom. Echter, de meeste makelaars rekenen ook opstartkosten. De opstartkosten bedragen gemiddeld € 515 en beslaan de kosten voor de woningopname, het maken van foto's, opstellen van een verkoopplan en het plaatsen van jouw woning op verschillende verkoopkanalen.

Echter, de hoogte van de makelaarskosten is niet het enige dat je moet vergelijken bij het selecteren van een makelaar. Mee in acht genomen moet worden dat makelaars verschillende diensten en voorwaarden kunnen hanteren. Het is daarom raadzaam om goed onderzoek te doen naar welke diensten zijn inbegrepen in de courtage en welke diensten wellicht apart in rekening worden gebracht. Zo krijg je een compleet beeld van wat je kunt verwachten en voorkom je onverwachte kosten.

Lees meer over makelaars in Hemelum.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopstyling

Een belangrijk onderdeel van de voorbereiding op de verkoop van je woning is de verkoopstyling. Het doel hiervan is om je huis zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren voor potentiële kopers. Dit kost gemiddeld € 875, maar kan enorm helpen om de verkoop te versnellen en een hogere verkoopprijs te realiseren.

Het beginpunt voor de styling is vaak het uitvoeren van enkele onderhoudswerken of kleine reparaties. Denk hierbij aan een nieuw laagje verf of het herstellen van een lekkende kraan. Hoewel dit kosten met zich meebrengt, raken kopers minder snel geïnteresseerd in woningen die veel aandacht en onderhoud nodig hebben.

Energielabel

Als je je huis verkoopt, ben je verplicht om een energielabel aan te vragen. Dit label geeft inzicht in hoe energiezuinig de woning is. Het aanvragen van een energielabel kost gemiddeld € 315 en is een relatief kleine prijs die je betaalt voor iets dat kopers steeds belangrijker vinden.

Hoe groener jouw energielabel, hoe aantrekkelijker je woning is voor potentiële kopers. Bovendien kan het hebben van een gunstig energielabel bijdragen aan het behalen van een hogere verkoopprijs. Hierdoor verdien je de kosten vaak weer terug.

Aflossen hypotheek

Als je jouw woning verkoopt, zul je in veel gevallen ook de nog lopende hypotheek moeten aflossen. Er zijn notariskosten verbonden aan het doorhalen van de hypotheek, wat gemiddeld € 350 kost.

Deze kosten zijn over het algemeen goed te overzien en vormen een noodzakelijke stap om je financiële verplichtingen aangaande de woning helemaal af te ronden. Een schone lei voor de nieuwe woningeigenaar en een onbezorgd nieuw begin voor jou.

Wanneer mijn huis verkopen in Hemelum?

Overweeg je jouw huis te verkopen in Hemelum en vraag je je af of nu een geschikt moment is? Op basis van de huidige woningmarkt lijkt dit een gunstig moment om een huis te verkopen. Potentiële kopers zijn volop aan het zoeken en er is sprake van een hoge vraag. Daarom zou je een snelle verkoop kunnen verwachten.

Natuurlijk wil je ook weten wat je woning in Hemelum ongeveer waard is. Om jou goed vooruit te helpen en hier meer over te weten te komen, kan een lokale makelaar je adviseren en een waardebepaling voor je uitvoeren. Deze waardebepaling op je woning kan je aanvragen via deze link.

Vergelijk makelaars in Hemelum Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Sta je op het punt om je woning te verkopen en wil je er zeker van zijn dat je de beste deal krijgt? Dan kan Huis Verkopen voor jou het verschil maken. Met een gratis waardebepaling van je woning, de mogelijkheid om makelaarstarieven op te vragen en te vergelijken, en een eenvoudig stappenplan ter voorbereiding van de verkoop, helpt Huis Verkopen je om de verkoop van je woning zo efficiënt en voordelig mogelijk te regelen. Door slim gebruik te maken van deze tools kun je aanzienlijke kosten besparen op de verkoop van je huis.

Beste makelaar zoeken

Met makelaars vergelijken op Huis Verkopen ontdek je eenvoudig welke makelaar het best past bij jouw verkoopplannen. Op ons platform worden de beste lokale makelaars voorgeselecteerd, zodat je altijd een topkeuze hebt voor de verkoop van je woning.

Besparen op makelaarskosten

Wie financieel efficiënt wil verkopen, maakt gebruik van de mogelijkheid om op Huis Verkopen makelaarstarieven op te vragen. Vergelijk de tarieven van de beste makelaars in jouw omgeving. Hiermee bespaar je dus niet alleen tijd, maar ook geld.

Volledig voorbereid de verkoop in

Door een stappenplan te volgen dat je op Huis Verkopen vindt, weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet bij de verkoop van je woning. Daar bespaar je natuurlijk veel stress mee, en mogelijk zelfs kosten. Huis Verkopen maakt het verkopen van je woning op die manier een stuk aangenamer.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Hemelum

Om de beste makelaar voor jouw situatie te vinden, is het belangrijk te vergelijken op basis van ervaring, aanpak en tarieven. Op HuisVerkopen.nl bieden we een handige tool om makelaars te vergelijken. Zo vind je makelaars in Hemelum die passen bij jouw wensen en budget.

De tarieven van makelaars kunnen flink uiteenlopen. Het is daarom belangrijk om een goed beeld te krijgen van de gangbare tarieven in Hemelum. Met onze tool op HuisVerkopen.nl kun je snel de tarieven opvragen van lokale makelaars, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Het snel verkopen van je huis hangt van verschillende factoren af. Denk aan de vraag in de lokale markt, presentatie en de juiste verkoopprijs. We hebben op HuisVerkopen.nl een reeks tips die je kunnen helpen bij een snelle verkoop in Hemelum.

Het is belangrijk om een goede inschatting van de waarde van je huis te hebben voor de verkoop. Een waardebepaling bij een lokale makelaar kan hierbij helpen. Via HuisVerkopen.nl kun je eenvoudig een waardebepaling bij een makelaar aanvragen in Hemelum.

Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig je huis is. Dit is verplicht bij de verkoop. Op HuisVerkopen.nl bieden we een eenvoudige mogelijkheid om je energielabel aan te vragen tegen voordelige tarieven.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen