Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Hoogmade

Je bent van plan je huis in Hoogmade te verkopen. Er breekt een spannende periode aan waarin je belangrijke keuzes moet maken. De manier waarop je de verkoop regelt, beïnvloedt uiteindelijk de verkoopprijs. Wees bewust van de impact van je keuzes.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Hoogmade

Als je jouw huis gaat verkopen in Hoogmade, zijn er een aantal belangrijke zaken waar je alert op moet zijn. Om te beginnen wil je natuurlijk een goede prijs voor je huis krijgen. Tegelijkertijd zoek je een makelaar die niet de hoofdprijs rekent voor zijn diensten. Bovendien is snelheid van essentieel belang. Het liefst verkoop je je huis zo snel mogelijk om dubbele woonlasten te voorkomen.

Je vraagt je vast af hoe snel woningen in Hoogmade worden verkocht en wat de gemiddelde verkoopopbrengst is. Misschien ben je ook nieuwsgierig naar hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Door het kiezen van een makelaar die zich heeft bewezen in Hoogmade, behaal je waarschijnlijk een goed verkoopresultaat. Hieronder volgen de actuele cijfers over woningverkoop in Hoogmade:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
30 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 627.500
Besparing (gem.)
€ 910

Je huis snel verkopen in Hoogmade

In Hoogmade, prachtig gelegen in het Groene Hart, gaat de verkoop van huizen relatief vlot. Gemiddeld genomen duurt het 30 dagen om een woning hier te verkopen. Natuurlijk wil jij de verkoop van jouw huis liefst zo snel mogelijk rond hebben. Hieronder delen we speciaal voor jou wat tips.

 1. Realistische vraagprijs: Bepaal samen met je makelaar een realistische vraagprijs, gebaseerd op de huidige marktwaarde. Een goed startpunt hiervoor is een waardebepaling aanvragen bij een makelaar.
 2. Fotopresentatie: Professionele foto's maken een wereld van verschil. Zorg voor voldoende licht, ruimte en een opgeruimde woning. Met kwaliteitsfoto's verkoop je je huis bewezen sneller. Het loont om hierin te investeren.
 3. Promotie: Een brede promotie van je woning trekt meer potentiële kopers aan. Maak gebruik van diverse kanalen zoals social media, online makelaarssites en je eigen netwerk. Een verkoopadvies bij een makelaar aanvraagt kan hier verder bij helpen.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Hoogmade

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Hoogmade op?

Als je overweegt een huis te verkopen in Hoogmade, is het goed om te weten wat je kunt verwachten. De gemiddelde verkoopprijs van een huis in dit gebied is momenteel € 627.500. Bedenk echter dat de uiteindelijke verkoopsom afhankelijk is van factoren zoals de grootte van je woning, de staat van onderhoud en de locatie binnen Hoogmade.

Naast de totale verkoopprijs, kan het ook inzichtelijk zijn om naar de gemiddelde prijs per m2 te kijken. In Hoogmade ligt deze momenteel rond € 5.968. Bedenk dat woningprijzen altijd fluctueren op basis van vraag en aanbod. Het is dus zinvol om de ontwikkelingen op de woningmarkt in de gaten te houden, zeker als je van plan bent om in de nabije toekomst, bijvoorbeeld in februari 2024, te verkopen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Hoogmade

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ -300
€ 2.900
€ 6.100

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Hoogmade bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Hoogmade.

Tips om je woning te verkopen in Hoogmade

Onderstaande tips over hoe je jouw huis in Hoogmade succesvol en tegen de beste prijs kunt verkopen, zijn low-budget en makkelijk te implementeren. Zij kunnen een grote impact hebben op de uiteindelijke verkooprijs en de snelheid waarmee je woning van de markt verdwijnt.

 • Licht is essentieel in elke woning. Zorg voor voldoende daglicht door gordijnen open te houden. Een donkere woning lijkt kleiner en minder uitnodigend.
 • Vergeet niet om de tuint netjes te houden. Een rommelige tuin kan als eerste indruk potentiële kopers afschrikken. Een verzorgde tuin daarentegen kan een echte pluspunt zijn.
 • Zorg voor een consistent interieur. Zorg ervoor dat alle kamers op elkaar aansluiten qua stijl. Dit zorgt ervoor dat jouw huis als één geheel oogt, in plaats van samengestelde aparte delen.
 • Geur heeft een sterke invloed op onze percepties. Zorg voor een neutrale, aangename geur in huis. Dit kan door goed te luchten of een neutrale luchtverfrisser te gebruiken.

Ontdek jouw stappenplan in Hoogmade:

 • Specifiek stappenplan voor jouw woning
 • Gratis, interactief en vrijblijvend overzicht
 • Bespaar duizenden euro's door vergelijken
 • Voorkom het overslaan van belangrijke stappen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Hoogmade?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Hoogmade kost je als verkoper gemiddeld € 35.740. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Hoogmade In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 627.500) € 7.154
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 35.740

Kosten van makelaars in Hoogmade

Als je jouw huis in Hoogmade wilt verkopen, zul je al gauw te maken krijgen met makelaarskosten. Deze kosten, ook wel courtage genoemd, zijn opgebouwd uit een percentage van de verkoopprijs van jouw woning. De gemiddelde courtage in Hoogmade is 1,14%. Dat betekent dat bij een gemiddelde verkoopprijs van € 627.500, je rekening kunt houden met makelaarskosten van om en nabij de € 7.154.

Belangrijk om te weten is dat een makelaarstarief slechts een voorstel is en dat de courtage nog altijd onderhandelbaar is. Daarom is het raadzaam om verschillende makelaars in Hoogmade met elkaar te vergelijken. Door dit te doen, kun je mogelijk kosten besparen op de courtage en andere bijkomende verkoopkosten. Het kan je zelfs helpen om meer waar voor je geld te krijgen door het vinden van een makelaar die perfect bij jou past.

Lees meer over makelaars in Hoogmade.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopstyling en onderhoud

De eerste kosten die je tegenkomt bij het verkopen van jouw woning, zijn de kosten voor verkoopstyling en onderhoud. Door jouw huis aantrekkelijk en neutraal in te richten, geef je potentiële kopers de kans om zichzelf hier te zien wonen. De kosten hiervoor kunnen variëren, maar gemiddeld kun je denken aan een bedrag van € 875.

Daarnaast is het belangrijk dat alle technische aspecten van jouw huis in perfecte staat verkeren. Bijna geen een woning is perfect, maar als je achterstallig onderhoud aan de woning laat repareren, zal dit de verkoop eerder stimuleren.

Energielabel

Als woningverkoper ben je verplicht om een energielabel aan te leveren. Dit energielabel geeft inzicht in hoe energiezuinig je woning is. Het aanvragen van een energielabel is wettelijk verplicht én het is een meerwaarde voor de toekomstige bewoner. Een positief energielabel kan namelijk de verkoopwaarde van je huis verhogen.

Het energielabel is tien jaar geldig. Heb je in de tussentijd je huis verduurzaamd, dan kan het zinvol zijn een nieuw label aan te vragen. Verder heeft een groener energielabel ook invloed op de hypotheek: sommige banken geven bijvoorbeeld korting op de hypotheekrente.

Notariskosten

Na het accepteren van een bod op jouw woning, komen de notariskosten om de hoek kijken. De notariskosten zijn over het algemeen voor de koper, maar als verkoper krijg je te maken met kosten voor het doorhalen van je hypotheek. Dit is nodig om de woning vrij van last te kunnen overdragen aan de nieuwe eigenaar.

De hoogte van deze kosten hangt af van de notaris die je kiest. Gemiddeld kost het doorhalen van je hypotheek bij een notaris € 350. Al klinkt dit als een extra kostenpost, uiteindelijk levert het je een sold-melding op en dat is de belangrijkste opbrengst bij de verkoop van je huis.

Wanneer mijn huis verkopen in Hoogmade?

Is februari 2024 een goed moment om je huis in Hoogmade te verkopen? Absoluut! Nu de woningmarkt in Hoogmade vergelijkbare patronen vertoont als die in andere Nederlandse plaatsen van vergelijkbare grootte en ligging, is de vraag naar woningen groot. Dit maakt het voor jou als huisverkoper een gunstige periode.

Je vraagt je misschien af: 'Wat als de marktsituatie verandert?' Daar hoef je je geen zorgen over te maken. Het is namelijk duidelijk dat de huidige trend in de woningmarkt niet zomaar een tijdelijke zaak is, maar een afspiegeling van de grotere structurele vraag naar woningen. Een comfortabel gevoel, nietwaar?

Vergelijk makelaars in Hoogmade Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Bij de verkoop van je woning wil je niets over het hoofd zien en dit vraagt om een grondige voorbereiding. Je wilt succesvol je woning verkopen en dat betekent dat je elke stap zorgvuldig moet volgen. Lijkt dit complex? Met Huis Verkopen is dit eenvoudiger dan je denkt! Door ons speciaal op jouw huis afgestemde stappenplan te volgen, bereid je je verkoop optimaal voor zonder iets te missen. Dit vergroot de kans op een succesvolle verkoop.

Gratis waardebepaling

Met behulp van Huis Verkopen heb je snel en eenvoudig toegang tot de gratis waardebepaling van je woning. Hierdoor wordt inzichtelijk wat de mogelijke verkoopwaarde van je woning is, zonder direct kosten te maken. Zo begin je de verkoop van je huis met een duidelijk vertrekpunt.

Vergelijk makelaars

Bij Huis Verkopen kun je makelaars vergelijken. Dit helpt je bij het vinden van de beste verkoopmakelaar in Hoogmade. Jouw keuze wordt vereenvoudigd door inzicht te krijgen in de prestaties van lokale makelaars, zonder dat je hiervoor vele gesprekken hoeft te voeren.

Bespaar op makelaarskosten

Binnen het platform van Huis Verkopen is het mogelijk om makelaarstarieven op te vragen. Dit geeft je de kans om te besparen op makelaarskosten, zonder in te leveren op de kwaliteit van de dienstverlening. Dit draagt zorg voor een optimale prijs-kwaliteitverhouding bij het verkopen van je woning.

Gemakkelijk en eenvoudig

Huis Verkopen maakt het proces overzichtelijk en modern. Daarbij kan je handige aanvullende diensten zoals verhuizers of woningstyling direct via het platform regelen. Dit zorgt ervoor dat je alle zaken rondom de verkoop van je woning efficiënt op één plek kunt organiseren.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Hoogmade

De eerste stap in het verkopen van jouw huis in Hoogmade is het bepalen van de waarde van jouw woning. Hiervoor kan je kijken naar vergelijkbare woningen in jouw buurt die recentelijk verkocht zijn. Voor een nauwkeurige waardebepaling, zou je een getaxeerde waarde kunnen vragen bij een getaxeerde makelaar. Vervolgens zou je informatie kunnen consulten over alle tools op een rijtje om je huis te verkopen.

De verkoop van een huis vereist enige voorbereiding. Je begint met een waardebepaling en beslist vervolgens over de verkoopprijs. Daarna bereid je de huispresentatie voor en maak je de verkoopadvertentie klaar. Vervolgens plan je de bezichtigingen en onderhandel je over de prijs. Ten slotte regel je de contracten en de overdracht. Je kan stapsgewijs de hele procedure bekijken in het stappenplan dat we voor je hebben samengesteld.

Ja, je kan jouw huis in Hoogmade zonder makelaar verkopen. Echter, een makelaar heeft deskundige kennis en ervaring, waardoor het verkoopproces vlotter en gemakkelijker kan verlopen. Ze kunnen waardevol advies geven en helpen bij onderhandelingen. Het is altijd een goed idee om verkoopmakelaars te vergelijken.

Er komen verschillende kosten kijken bij het verkopen van een huis in Hoogmade. Deze omvatten makelaarskosten, kosten voor de woningpresentatie, kosten voor het opstellen van het koopcontract en notariskosten. Wij hebben een overzicht gemaakt van alle mogelijke kosten bij de verkoop van een huis.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen