Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Kruiningen

Het verkopen van je woning in Kruiningen kan een grote uitdaging zijn. Voor een soepel proces dat je minder stress oplevert, biedt HuisVerkopen.nl de nodige ondersteuning. Bij ons kun je alle voorbereidingen treffen om je huis op de markt te brengen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Kruiningen

Als je jouw huis in Kruiningen wilt verkopen, zijn er verschillende belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden. Allereerst wil je natuurlijk een gunstige verkoopprijs voor je woning. Daarnaast wil je ook voorkomen dat je te veel betaalt voor een makelaar. Tot slot wil je jouw huis zo snel mogelijk verkopen om dubbele woonlasten niet op te laten lopen.

Maar hoe zorg je nu voor een ideaal scenario? Allerlei vragen komen naar voren, zoals: Hoe snel worden woningen in Kruiningen over het algemeen verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst in, en hoeveel kun je besparen door makelaars te vergelijken? Door de juiste makelaar te kiezen, een die al heeft bewezen succes te hebben in Kruiningen, bereik je een goed verkoopresultaat. Bekijk en vergelijk gerust de makelaars in jouw regio op deze pagina. Vervolgens vind je hieronder de actuele cijfers over de woningverkoop in Kruiningen:

Maart 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
175 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 428.333
Besparing (gem.)
€ 1.156

Je huis snel verkopen in Kruiningen

Gemiddeld duurt het 175 dagen om een woning in Kruiningen te verkopen. Dat is sneller dan voorgaande jaren, maar het kan natuurlijk altijd beter. Hieronder ontdekt je drie tips om jouw verkoopproces nog sneller te laten verlopen.

 1. Zorg voor een opgeruimd en fris huis. Potentiële kopers moeten zich direct thuis kunnen voelen. Maak alles schoon, ruim persoonlijke spullen op en zorg voor voldoende licht. Een huis dat eruitziet alsof je er zo in kunt trekken, verkoopt zichzelf.
 2. Gebruik het stappenplan van HuisVerkopen.nl. Dit uitgebreide stappenplan helpt je om niets over het hoofd te zien en alles zo snel mogelijk te regelen. Het neemt veel stress weg en versnelt het verkoopproces.
 3. Stel een realistische vraagprijs in samenspraak met een makelaar. Kruiningen is een populaire woonlocatie, maar de verkoopsnelheid hangt sterk af van de prijs. Een te hoge vraagprijs kan het verkoopproces vertragen. Een goede makelaar kan je hierin adviseren.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Kruiningen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Kruiningen op?

De gemiddelde verkoopprijs voor een woning in Kruiningen ligt momenteel rond de € 428.333. De concrete verkoopsom van jouw huis hangt van diverse factoren af, zoals de locatie van je woning, het bouwjaar en de staat van onderhoud. Ook speelt de huidige vraag en aanbod in de woningmarkt een grote rol bij het bepalen van de verkoopprijs.

Hoeveel je precies per vierkante meter kunt vragen, wordt duidelijk als we kijken naar de gemiddelde prijs per m2 in Kruiningen: € 3.506. Om een scherper beeld te krijgen van de potentiële verkoopwaarde van je woning, is het wellicht een goed idee om een waardebepaling uit te laten voeren door meerdere makelaars. Zo'n waardebepaling kun je aanvragen op de website via het aanvraagformulier op de pagina waardebepaling aanvragen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Kruiningen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.600
€ 3.300
€ 3.900

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Kruiningen bij (up-to-date: maart 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Kruiningen.

Tips om je woning te verkopen in Kruiningen

Je overweegt je huis in Kruiningen te verkopen? Het kan best een uitdaging zijn, zeker in de huidige onvoorspelbare vastgoedmarkt. Een succesvolle verkoop vereist strategie en kennis. Hier zijn enkele tips om je daarbij te helpen.

 • Goede makelaar: Kies een makelaar die jouw belangen voorop stelt. Hij of zij moet de lokale markt goed kennen en een prima verkoper zijn. Overweeg de tarieven en prestaties voordat je een beslissing maakt.
 • Presentatie van de woning: Een goed gepresenteerd huis trekt kopers aan. Ruim op, repareer kleine defecten en zorg voor een frisse en neutrale uitstraling. Dit kan het verschil maken tussen een snelle verkoop of lang op de markt staan.
 • Verkoopprijs: Stel een realistische verkoopprijs vast. Te hoog kan potentiële kopers afschrikken, te laag kan je geld kosten. Een deskundige woningtaxatie kan hulp bieden om de juiste prijs te bepalen.
 • Verkoopstrategie: Bepaal een goede verkoopstrategie. Bestudeer de markt, zet online marketing in en wees flexibel met bezichtigingstijden om een breder publiek te bereiken.
 • Lokale kenmerken: Benoem bijzondere kenmerken van Kruiningen zoals de bereikbaarheid, bezienswaardigheden en winkelvoorzieningen. Deze toevoegen waarde kan toevoegen aan jouw woning.

Ontdek jouw stappenplan in Kruiningen:

 • Specifiek stappenplan op basis van jouw woning
 • Voorkomt dat je essentiële stappen overslaat
 • Regel de verkoop eenvoudig en overzichtelijk
 • Potentieel om duizenden euro's te besparen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Kruiningen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Kruiningen kost je als verkoper gemiddeld € 6.524. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Kruiningen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 428.333) € 4.797
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.524

Kosten van makelaars in Kruiningen

Als je besluit een woning in Kruiningen te verkopen, dan kan de ondersteuning van een professionele makelaar waardevol zijn. Deze makelaar neemt een deel van de verantwoordelijkheid op zich, in ruil voor een courtage. In Kruiningen is de gemiddelde courtage 1,12% van de uiteindelijke verkoopprijs van je woning, wat bij een gemiddelde verkoopprijs van € 428.333 neerkomt op een gemiddeld bedrag van € 4.797.

Belangrijk om in gedachten te houden is dat deze courtage geen vaststaand percentage is. Het exacte bedrag hangt af van de makelaar die je kiest en de afspraken die je met hem of haar maakt. Verschillende factoren, zoals het type woning dat je verkoopt en de marktsituatie in Kruiningen, kunnen van invloed zijn op de uiteindelijke kosten voor de makelaar.

Lees meer over makelaars in Kruiningen.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoudswerkzaamheden

De uiterlijke staat van jouw woning kan een grote invloed hebben op de verkoopprijs. Het kan lonen om kleine onderhoudswerkzaamheden uit te voeren voor je jouw huis te koop zet. Een likje verf op de muren, kleine reparaties of een opgeknapte tuin kunnen een wereld van verschil maken.

Je hoeft niet direct grote bedragen te investeren, zelfs met een beperkt budget kun je een hoop bereiken. Vergeet niet dat de eerste indruk voor potentiële kopers zeer belangrijk is. Investeren in het opfrissen van jouw woning kan een positieve impact hebben op de verkoopprijs.

Energielabel

Het is wettelijk verplicht om een geldig energielabel te overhandigen bij de verkoop van jouw woning. Kopers zijn namelijk steeds meer geïnteresseerd in de energiezuinigheid van een huis. Het kan dan ook zinvol zijn om te investeren in verbeteringen die een positieve invloed hebben op jouw energielabel.

Vergeet niet dat een energiezuinig huis aantrekkelijk is voor potentiële kopers. Het kan leiden tot een hogere verkoopprijs en draagt bij aan een snellere verkoop. Maatregelen zoals isolatie of het installeren van zonnepanelen kunnen jouw energielabel verbeteren.

Verhuis- en opslagkosten

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar vergeet niet dat er ook kosten verbonden zijn aan het verhuizen. Misschien heb je een verhuisbedrijf nodig of moet je tijdelijk jouw spullen opslaan. Het zijn vaak uitgaven waar niet direct aan gedacht wordt, maar ze kunnen flink oplopen.

Daarom is het belangrijk om deze kosten in kaart te brengen en te budgetteren. Vervolgens kan dit worden meegenomen in de totale kosten van de verkoop van jouw woning. Denk ook aan eventuele tijd die je neemt van je werk voor de verhuizing, je tijd is tenslotte ook geld waard.

Wanneer mijn huis verkopen in Kruiningen?

Overweeg je jouw huis in Kruiningen te verkopen en vraag je je af of maart 2024 het juiste moment is? Het antwoord is ja! De huidige woningmarkt is dynamisch en heeft de afgelopen jaren zowel pieken als dalen gekend. Daarom is het van groot belang om goed geïnformeerd te zijn.

Om het beste uit de verkoop van je huis te halen, kun je een gratis verkoopadvies aanvragen bij een expert. Ze kunnen je bijstaan met waardevolle inzichten en strategisch advies, afgestemd op jouw specifieke situatie en de huidige markt in Kruiningen. Dit is het perfecte moment om actie te ondernemen!

Vergelijk makelaars in Kruiningen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Sta je op het punt om je huis te verkopen en zoek je een manier om dit proces makkelijker en overzichtelijker te maken? Dan is Huis Verkopen voor jou de juiste keuze. De website heeft een handig stappenplan in huis dat je stap voor stap door het verkoopproces leidt. Duizenden mensen per maand maken al gebruik van dit stappenplan en boeken hiermee succes. Het stappenplan zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet, zodat je met een rustig gevoel je woning kunt verkopen.

Vergelijk lokale makelaars

Dankzij de statistieken die Huis Verkopen bijhoudt, kun je de prestaties van lokale makelaars in Kruiningen makkelijk vergelijken. Zo vind je altijd de makelaar die het beste bij jouw situatie past en die je woning tegen de hoogste opbrengst en in de kortste tijd kan verkopen.

Kosten besparen

Door via het stappenplan dienstverleners te vergelijken op basis van tarieven en beschikbaarheid, kun je flink op je makelaarskosten besparen. Huis Verkopen streeft ernaar om het jou als woningverkoper zo makkelijk mogelijk te maken.

100% onafhankelijk

Huis Verkopen is een 100% onafhankelijk platform, wat betekent dat ze enkel in het belang van jou als verkoper werken. Het platform strijdt tegen misinformatie in de markt, zodat je altijd de juiste beslissingen maakt.

Overzicht behouden

Dankzij het interactieve stappenplan van Huis Verkopen behoud je gemakkelijk het overzicht tijdens het verkoopproces. Op deze manier weet je precies waar je op moet letten, ben je altijd goed geïnformeerd en kun je iedere voltooide stap eenvoudig afvinken.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Kruiningen

Het begint met het opstellen van een verkoopplan, waarbij je ook de waarde van je woning moet bepalen. Daarnaast moet je je woning presentatieklaar maken voor bezichtigingen. Denk ook aan het regelen van een energielabel. Hier vind je een handig stappenplan.

De kosten voor de verkoop van je huis kunnen variëren. Dit hangt onder andere af van de makelaarskosten, kosten voor de notaris, kosten voor het aanvragen van een energielabel en eventuele kosten voor het opknappen van je huis voor de verkoop. Voor meer informatie over de kosten ga je naar deze pagina.

Belangrijk bij het kiezen van een makelaar is dat je vooraf verschillende makelaars vergelijkt en dat de makelaar ervaring heeft met huizen in jouw segment en regio. Je kunt hier makelaars in Kruiningen vergelijken.

Bij bezichtigingen wil je dat je huis een positieve indruk achterlaat op potentiële kopers. Dit lukt het beste wanneer het huis netjes en opgeruimd is en zo neutraal mogelijk wordt gepresenteerd. Voor uitgebreide tips kan je hier terecht.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen