Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Dokkum

Het vinden van een goede makelaar in Dokkum voor de verkoop van je huis lijkt wellicht een uitdaging. Je streeft natuurlijk naar de hoogst mogelijke verkoopprijs en wil daarom een makelaar die jouw belangen begrijpt. Kies voor een deskundige en betrokken professional die jouw wensen centraal stelt en je begeleidt in dit proces.

Over makelaars in Dokkum

Verkoop je jouw huis in Dokkum? Dan is het belangrijk dat je een goede makelaar kiest. Zaken als lokale marktkennis, ervaring en een bewezen verkoopresultaat zijn dingen om echt op te letten. Hoe goed is de makelaar op de hoogte van de recente ontwikkelingen in Dokkum? Heeft de makelaar eerder soortgelijke huizen in Dokkum verkocht? En nog belangrijker, hoe succesvol was deze verkoop?

Je vraagt je waarschijnlijk af welke makelaar het succesvolst is in het snel verkopen van huizen, of misschien welke makelaar het beste resultaat behaalt wanneer het aankomt op de uiteindelijke verkoopprijs. Nog beter, je bent wellicht op zoek naar de makelaar die beantwoordt aan al jouw specifieke noden en wensen. Om je te helpen bij deze belangrijke keuze, is het zinvol om makelaars te vergelijken. Met de gegevens die je invoert in dit handige vergelijkingsinstrument krijg je inzicht in welke makelaar in Dokkum het best past bij jouw situatie. Zo zorg je ervoor dat de verkoop van jouw huis in Dokkum een geslaagd proces wordt.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 3.820
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 10.505
Besparing (gem.)
€ 1.217

Actueel

 • Kijk niet vreemd op van de makelaarskosten. De courtages variëren namelijk tussen de 0,88% en 1,60%. Deze variatie is op dit moment typisch voor de situatie in Dokkum.
 • Het is raadzaam om de huidige woonsituatie in Dokkum in de gaten te houden. Vooral de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter van € 2.966 is het waard te volgen. Dit en meer informatie kun je vinden op onze woningmarkt pagina.
 • Wees bewust van de constante veranderingen in de makelaarstarieven. De juiste keuze kan je gemiddeld € 1.217 besparen. Het vergelijken van deze tarieven is dan ook een verstandige eerste stap voor het verkopen van je woning.

Uitgelichte makelaars in Dokkum

In Dokkum is er een ruim aanbod aan makelaars klaar om je bij te staan bij de verkoop van je huis. Het is echter verstandig om niet direct bij de eerste de beste makelaar aan te kloppen. Het is aan te raden om de verschillende makelaars in Dokkum eerst met elkaar te vergelijken, let daarbij op zaken als tarieven, dienstverlening, lokale kennis en klantbeoordelingen.

Logo Roos Makelaars

Roos Makelaars

Roos Makelaars zet mensen voorop en past die gerichte aanpak toe bij hun diensten, waaronder verkoop, aankoop, verhuur en taxaties van verschillende type eigendommen. Met hun professioneel advies, integriteit en betrouwbaarheid, bewijzen ze te staan voor de belangen van hun klanten. Bovendien, met 5 medewerkers en lidmaatschap bij NVM, tonen ze hun betrokkenheid en capaciteit in de branche. Ze hebben een aardige hoeveelheid transacties voltooid, waardoor hun ervaring duidelijk wordt.

Factornoord Dokkum

Factornoord Dokkum is een samenwerkingsverband tussen twee zelfstandige makelaars en beheerst een groot deel van Fryslân. Zij specialiseren zich in de verkoop, aankoop en taxatie van woningen en bedrijfspanden, vooral in de regio's De Fryske Wâlden, Trynwâlden en rondom Dokkum. Met gecertificeerde makelaars en lidmaatschap van de branchevereniging VBO, is Factornoord Dokkum een betrouwbare keuze. In het afgelopen jaar hebben ze zeven woningen verkocht en één in de verkoop.

Regiomakelaardij BV

Bij Regiomakelaardij ben je aan het juiste adres voor diensten als verkoop, verhuur, aankoop en taxaties. Dit makelaarskantoor, gevestigd in Dokkum, is betrouwbaar en professioneel dankzij erkenning door wel drie certificeringsinstanties: VastgoedCert, NWWI en NRVT. Met vijf betrokken medewerkers zal Regiomakelaardij je uitstekend van dienst zijn in jouw zoektocht naar een nieuwe woning of bij het vermarkten van jouw huidige woning.

Overzet Vastgoed

Bij Overzet Vastgoed staat jouw persoonlijke vastgoedervaring centraal. Gelegen aan de Hendoweg in Dokkum, richt dit makelaarskantoor zich op een aanpak die bij jou past. Hoewel ze niet aangesloten zijn bij een branchevereniging, weten ze klanten tevreden te stellen, zoals blijkt uit hun gemiddelde beoordeling op Funda. Maak van Overzet Vastgoed je eerste keuze voor een naadloze service in vastgoed.

VHM Makelaars Friesland

Gelegen in het diverse Friesland, is VHM Makelaars Friesland dé makelaar voor zowel stadswoningen als landelijke huizen. Met persoonlijke aandacht en expertise helpen ze je bij aan- en verkoop van je woning, maar ook met diensten als verkoopstyling. Ze zetten alles op alles voor de beste presentatie van jouw woning en kunnen je dankzij hun uitgebreide netwerk ook bijstaan in je zoektocht naar je droomwoning. Bovendien zijn ze ook in de avond en in het weekend bereikbaar.

Let op: de juiste verkoopmakelaar voor jou bevindt zich mogelijk niet in het bovenstaande overzicht. Er zijn namelijk nog meer makelaars actief in Dokkum. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Dokkum mee in onze vergelijking. Maak dus goed gebruik van deze mogelijkheid om de makelaar te vinden die het beste bij jouw woning en situatie past.

Vergelijk makelaars in Dokkum Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Dokkum?

Een makelaar in Dokkum rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,13% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 338.009 in Dokkum komt dit neer op € 3.820 aan makelaarskosten (update april 2024).

Makelaars baseren hun prijsvoorstel op de waarde van jouw woning. Dit doen ze omdat de hoeveelheid werk die ze moeten besteden aan het verkopen van een huis vaak samenhangt met de prijs van de woning. Daarom is het belangrijk dat je tarieven opvraagt bij verschillende makelaars, zodat je niet te veel betaalt.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Dokkum 0,72% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.217 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Het zorgvuldig vergelijken van verschillende makelaarstarieven kan resulteren in aanzienlijke besparingen.

Kosten van makelaars in Dokkum

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.700
€ 3.900
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Dokkum

In de woningmarkt van Dokkum is het de norm dat makelaarskantoren opstartkosten rekenen. De opstartkosten zijn de kosten die je vooraf betaalt, voordat de verkoop van jouw huis officieel begint. Ze kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot, fotografie, adverteren en de voorbereiding van de verkoopbescheiden. Het is een vast bedrag dat wordt berekend op basis van de diensten die de makelaar wil leveren om te beginnen met de verkoop van jouw huis.'

Hoewel elk makelaarskantoor zelf de opstartkosten bepaalt, bedragen de gemiddelde opstartkosten bij makelaars in Dokkum rond de € 515. Nu je weet wat deze opstartkosten inhouden, wil je wellicht een gedetailleerder inzicht in de mogelijke tarieven. Makkelijk, gratis en vrijblijvend kun je de tarieven opvragen bij verschillende makelaars, waarmee je een beter inzicht krijgt in de kosten die je kunt verwachten.

Intrekkingskosten van makelaars in Dokkum

Wanneer je jouw woning te koop hebt staan in Dokkum, kan het zijn dat je van gedachten verandert. Misschien krijg je een onverwachte baan elders en wil je de woning toch liever niet verkopen, of vind je de huidige marktomstandigheden niet gunstig om te verkopen. Zo kan er van alles gebeuren waardoor je besluit de verkoop te stoppen. Let echter op! De meeste makelaars in Dokkum rekenen intrekkingskosten als je de woning voortijdig uit de verkoop haalt.

Intrekkingskosten zijn kosten die de makelaar in rekening brengt als vergoeding voor het werk dat hij tot nu toe voor je heeft gedaan. Denk hierbij aan tijd en moeite besteed aan het opstellen van een verkoopplan, adverteren, regelen van bezichtigingen en het onderhandelen met potentiële kopers. Deze kosten kunnen flink oplopen, dus het is verstandig om bij het aangaan van het contract met je makelaar goed te letten op de voorwaarden rond intrekking van de verkoop.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Dokkum met een vast tarief

Een aantal makelaars in Dokkum werken met een vast tarief, waardoor je vooraf weet wat je aan kosten kunt verwachten. Dit biedt duidelijkheid en zekerheid voor jou als verkoper. Het gemiddelde vaste tarief dat deze makelaars hanteren ligt rond de € 3.250 (update: april 2024).

Echter, een vast tarief kan ook een nadeel opleveren. Stel dat je huis uiteindelijk voor een veel hoger bedrag verkocht wordt dan verwacht. Het vaste tarief blijft gelijk, ongeacht de verkoopprijs van je huis. Dus terwijl je als verkoper meer winst maakt, heeft de makelaar meer werk verricht zonder extra compensatie.

Tip: Maak een afweging tussen makelaars die werken met een vast tarief en die werken op basis van courtage. Overweeg de voor- en nadelen en kies de optie waarbij je je het meest comfortabel voelt. Vergeet niet dat een goede makelaar zijn of haar tarief meer dan waard is, door je te helpen een hogere verkoopprijs te realiseren.

4 feitjes over makelaars in Dokkum

 • Bij de keuze van een makelaar geven de meeste woningverkopers in Dokkum de voorkeur aan iemand met aantoonbare ervaring in de stad. Wil je verschillende makelaars in Dokkum met elkaar vergelijken? Bezoek dan eens deze pagina om op basis van jouw voorkeuren en wensen de meest passende makelaar te vinden.
 • Interessant feit: woningen in Dokkum die zonder makelaar worden verkocht, brengen gemiddeld zo'n €15.000 minder op dan wanneer ze door een professional op de markt zijn gebracht. Het is dus zeker het overwegen waard om een ervaren makelaar in te schakelen bij de verkoop van je woning.
 • De opstartkosten en annuleringsvoorwaarden variëren sterk onder de makelaars in Dokkum. Daarom is het raadzaam om deze goed te vergelijken wanneer je tarieven opvraagt. Zo zorg je ervoor dat je niet voor onplezierige verrassingen komt te staan!
 • Wist je dat de snelheid waarmee makelaars in Dokkum woningen verkopen, sterk kan variëren? Gemiddeld staat een huis hier 53 dagen te koop voordat het wordt verkocht. Dit kan een belangrijke factor zijn in de keuze voor een geschikte makelaar.

Wat levert de beste makelaar in Dokkum op?

Het draait allemaal om vakmanschap in de wereld van makelaardij, vooral als het gaat om het verkopen van je huis in Dokkum. Het verschil tussen makelaars kan behoorlijk zijn, waarbij de kwaliteit van de makelaar een aanzienlijk effect kan hebben op jouw verkoopervaring en het uiteindelijke resultaat. Om dit concreet te maken: stel je voor dat je jouw huis in een rustige markt probeert te verkopen en het lukt de makelaar om veel potentiële kopers te vinden.

Hoe kunnen wij de beste makelaars in Dokkum onderscheiden? Hier heb je een overzicht:

 • Hoogste verkoopprijzen: Uit onze gegevens blijkt dat de beste makelaars in Dokkum panden verkopen die gemiddeld€ 9.677 boven de gemiddelde verkoopprijzen van andere makelaars liggen, zelfs nadat we rekening hebben gehouden met de verschillende prijsklassen van de woningen.
 • Snelste verkoop: De statistieken laten ook zien dat de topmakelaars in Dokkum woningen gemiddeld 15 dagen sneller verkopen in vergelijking met andere makelaars. Dit is vaak te danken aan hun vaardigheden om de juiste waarde voor een pand te bepalen, wat op zijn beurt leidt tot snellere verkopen.

De beste makelaar in Dokkum vinden

Bij het zoeken naar de ideale makelaar in Dokkum, is het belangrijk te erkennen dat de beste makelaar voor jou, degene is die perfect aansluit bij jouw unieke woning en situatie. Het is een persoonlijke match, die afhangt van jouw specifieke behoeften en voorwaarden.

Middels het gebruik van ons vergelijkingsformulier, kan je makkelijk en efficiënt de makelaars in Dokkum tegen elkaar afwegen. Het resultaat? Een makelaar die naadloos aansluit bij jouw woning, situatie en persoonlijke wensen.

Waar moet je op letten bij makelaars in Dokkum?

Bij het selecteren van de juiste makelaar in Dokkum voor de verkoop van jouw huis, zijn er diverse aandachtspunten waarmee je rekening dient te houden:

Ervaring en reputatie

Kijk naar de ervaring en reputatie van de makelaar. Zoek recensies op en praat met eerdere klanten om inzicht te krijgen in de kwaliteit en betrouwbaarheid van de makelaar.

Marketingsstrategie

De marketingsstrategie speelt een grote rol in de verkoop van je huis. Jouw makelaar moet innovatieve en effectieve manieren hebben om jouw huis op de markt te brengen.

Kennis van de lokale markt

Een makelaar met kennis van de lokale markt in Dokkum kan jouw huis effectiever aanprijzen. Het is belangrijk dat ze de lokale woningmarkt grondig begrijpen.

Communicatie

Goede communicatie is essentieel. Je moet makkelijk met je makelaar kunnen communiceren en hij of zij moet tijdig en duidelijk op je vragen kunnen reageren.

Makelaars vergelijken

Vergelijk verschillende makelaars om er een te vinden die goed aansluit op jouw woning, situatie en voorkeuren.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In het pittoreske Dokkum zijn tal van makelaars actief, waaronder NVM-makelaars. Deze makelaars staan bekend om hun uitgebreide kennis van de lokale woningmarkt. Ze hebben de expertise om je te begeleiden bij de verkoop van je woning.

Naast de NVM-makelaars zijn er ook makelaars aangesloten bij de VBO en VastgoedPRO. Al deze drie makelaarsorganisaties hanteren strenge kwaliteitseisen en benadrukken de waarde van opleiding en bijscholing. Kiezen voor een makelaar die lid is van een van deze organisaties kan daarom bijdragen aan een soepel verkoopproces van je huis in Dokkum.

Wat doet een makelaar in Dokkum?

Een makelaar in Dokkum begeleidt je bij de verkoop van jouw huis. Dit proces omvat meer dan alleen het plaatsen van een advertentie. Het draait om het zorgvuldig afhandelen van elk aspect van de verkoop.

Een gerenommeerde, full-service makelaar ontfermt zich over alle taken die komen kijken bij een woningverkoop, van taxaties en onderhandelingen tot het regelen van de noodzakelijke documentatie. Zo weet je zeker dat elke stap zorgvuldig wordt beheerd.

 • Waardering van je woning: de makelaar beoordeelt je huis en bepaalt een realistische verkoopprijs.
 • Marketingstrategie: de makelaar kan professionele foto's nemen en promotiemateriaal ontwerpen om de aandacht van mogelijke kopers te trekken.
 • Onderhandelen over de prijs: de makelaar onderhandelt namens jou over de verkoopprijs.
 • Regelen van de documentatie: de makelaar zorgt voor alle juridische en administratieve papieren die nodig zijn voor de verkoop.
 • Afhandeling na de verkoop: de makelaar zorgt ervoor dat alles soepel verloopt na het sluiten van de deal, inclusief de overdracht van de sleutels.

Waarom een makelaar in Dokkum inschakelen?

Een bekwame makelaar in Dokkum kan een grote rol spelen bij het snel verkopen van jouw woning tegen de hoogst haalbare prijs. Zijn kennis, ervaring en het netwerk dat hij door de jaren heen heeft opgebouwd, zijn daarbij onmisbare factoren. In dit kader zijn een doelgerichte verkoopstrategie, een realistische prijsstelling, effectieve marketing en een vlekkeloze onderhandelingsvaardigheid van groot belang.

Kennis van de Dokkumse woningmarkt

Een lokaal gevestigde makelaar kent de Dokkumse woningmarkt als geen ander. Hij is op de hoogte van de recente verkoopprijzen, kent de vraag en het aanbod en kan je adviseren over een realistische vraagprijs voor je woning.

Doelgerichte verkoopstrategie

De makelaar creëert een verkoopstrategie afgestemd op jouw woning. Hij weet welke doelgroep geïnteresseerd zou kunnen zijn en hoe hij deze het best kan bereiken. De presentatie van je woning wordt hierop aangepast, evenals de advertenties en de bezichtigingen.

Effectieve marketing

Via hun uitgebreide netwerk en digitale platforms zijn makelaars in staat om jouw woning onder de aandacht te brengen van een groot publiek. Zij maken ook gebruik van professionele fotografie, video’s en 3D woningpresentaties om de verkoop te bevorderen.

Onderhandelingen

Tijdens de onderhandelingsfase toont de makelaar zijn ware kunde. Hij weet hoe hij de belangen van de verkoper kan behartigen om een zo hoog mogelijke prijs voor jouw woning te krijgen zonder potentiële kopers af te schrikken.

Makelaars in Dokkum vergelijken

Vergelijken van makelaars in Dokkum via Huis Verkopen biedt je de mogelijkheid de beste dienstverlening voor de beste prijs te vinden. Dit bespaart je tijd en geld, en garandeert een hoogwaardige verkoopervaring.

 • Gratis verkoopadvies voor een compleet beeld van je mogelijkheden
 • Verlaagde makelaarstarieven door onderlinge concurrentie
 • Snellere verkoop tegen maximale prijs
 • Vind makelaars die bij jouw situatie en voorkeuren passen

Op basis van gehouden statistieken over alle werkzame makelaars in Dokkum, koppelt Huis Verkopen je aan de best presterende makelaars afgestemd op jouw wensen. Dit maakt het proces niet alleen transparant, maar ook overzichtelijk en stressvrij.

Vergelijk makelaars in Dokkum Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Makelaars in plaatsen rondom Dokkum

Veelgestelde vragen over makelaars in Dokkum

De gemiddelde kosten van een makelaar in Dokkum zijn afhankelijk van diverse factoren. Echter, de gemiddelde makelaarskosten bedragen nu € 3.820. Voor een specifieke opgave kun je op onze website makelaarstarieven opvragen.

Op onze website kan je makelaars vergelijken om de beste keuze te maken. Bekijk hun tarieven, vraag verkoopadvies aan en lees ervaringen van anderen. Dit helpt je bij het vinden van een goede makelaar in Dokkum.

Op onze website kan je de tarieven opvragen van verschillende makelaars in Dokkum. Zo vergelijk je eenvoudig de kosten en kan je een weloverwogen keuze maken.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Dokkum is nu 53 dagen. Echter, deze snelheid kan variëren per makelaar en de staat van de woning speelt hierbij ook een rol.

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Dokkum bedragen nu € 515. Deze kosten variëren per makelaar, dus het is raadzaam om offertes aan te vragen voor een nauwkeurig beeld.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen