Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Dokkum

Ben je geïnteresseerd in de details van de woningmarkt in Dokkum? Met bijgewerkte gegevens tot april 2024, biedt deze pagina je een grondige blik op de actuele vastgoedcijfers van de stad. Van gemiddelde woningprijzen tot verkoopstatistieken - je vindt hier de meest recente informatie die je helpt bij het verkopen van je huis in Dokkum.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Dokkum

De gemiddelde verkoopprijs in Dokkum is in de laatste 3 maanden € 338.009 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 327.411 euro. Deze cijfers geven een inzicht in de huidige stand van zaken op de vastgoedmarkt in Dokkum. Ze worden zorgvuldig bijgewerkt om altijd de meest recente situatie weer te geven. Kijk nu in de onderstaande grafiek voor een visuele weergave van de marktbewegingen:

Huizenprijzen in Dokkum

Afgelopen 3 maanden

€ 186.000
€ 287.000
€ 388.000

Als je inzicht wilt in de mogelijke opbrengst bij het verkopen van je huis in Dokkum, is het handig de gemiddelde woningprijs per m2 daar in overweging te nemen. Door het aantal m2 van je woning te vermenigvuldigen met de gemiddelde verkoopprijs per m2, krijg je een ruwe indicatie van je verwachte opbrengst. Dit helpt je om een realistisch beeld te schetsen van hoe de verkoop zou kunnen verlopen in de huidige woningmarkt. Dit komt goed tot uiting in de volgende grafiek:

Huizenprijzen in Dokkum per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.700
€ 2.900
€ 3.100

Prijsontwikkeling Dokkum laatste 12 maanden

Om een duidelijk beeld van de markttrends in Dokkum te schetsen, bieden we je inzicht in de prijsontwikkeling van woningen. Deze ontwikkeling reflecteert de marktbewegingen zonder specifieke richting of opvallendheden aan te duiden.

Onderstaande grafiek geeft de evolutie weer gedurende de afgelopen 12 maanden, met de gemiddelde verkoopprijs van woningen in Dokkum van de afgelopen maand, welke € 338.009 bedraagt. Maak je klaar om deze vastgoedcijfers nader te onderzoeken:

Wat is mijn woning in Dokkum waard?

Wanneer je overweegt om je huis in Dokkum te verkopen, hangt het besluit vaak sterk af van de mogelijke opbrengsten op de huidige woningmarkt. Het is daarom slim om je goed te informeren over de potentiële woningwaarde voordat je de stap zet om je huis in de verkoop te zetten. Het is van belang om een realistisch beeld te hebben van wat je woning kan opleveren.

Zit je in de fase van overwegen om je woning te verkopen? Dan is het een uitgelezen kans om een waardebepaling te laten uitvoeren door een makelaar. Dit kan namelijk kosteloos en geeft je een sterke indicatie van wat je woning waard is. Het helpt bij het maken van geïnformeerde beslissingen en stelt je in staat om een eerlijke waardebepaling van je woning te krijgen. Uiteindelijk wil iedereen de beste prijs voor zijn of haar woning, toch?

Zo'n gratis waardebepaling door een makelaar omvat meestal een uitgebreide evaluatie van de staat van je woning, de locatie, vergelijkbare woningen in de buurt, en de huidige marktsituatie. Het kan daarom heel verstandig zijn om meerdere waardebepalingen aan te vragen bij verschillende makelaars, aangezien de geschatte waarde per makelaar kan verschillen. Bij de aanvraag kan je aangeven dat je de waarde door meerdere makelaars wilt laten vaststellen, zo krijg je het meest complete beeld.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Op de woningmarkt spelen diverse factoren een rol, waarbij de locatie van de woning een aanzienlijke invloed heeft. Prijsverschillen per stad of dorp zijn dan ook geen uitzondering. Als we het hebben over Dokkum, is het interessant te weten dat huizenprijzen in omliggende plaatsen aanzienlijk afwijken.

Door niet alleen naar Dokkum te kijken, maar ook de woningwaarden in nabije gemeenten te bestuderen, krijgen we een marktbeeld dat rijker en meer genuanceerd is. Zo verkrijgen we een scherpere kijk op de ontwikkelingen binnen de woningmarkt.

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Dokkum

Hoewel de prachtige stad Dokkum bekend staat om zijn historische schoonheid, variëren de statistieken van makelaars hier sterk. De specifieke services, persoonlijke aanpak en verkoopstrategieën zijn slechts een paar kenmerken die deze verschillen illustreren. Bovendien worden de kosten per makelaar bepaald door verschillende factoren, waaronder ervaring, reputatie en bewezen resultaten.

Het vinden van een makelaar die écht bij je past kan nogal een tijdrovende klus zijn. Echter, het kiezen van een passende makelaar kan je een hoop tijd en stress besparen, en kan zelfs de eindopbrengst van je woning verhogen. Gelukkig wordt deze taak een stuk eenvoudiger aan de hand van de makelaarsstatistieken die we hebben verzameld om te bepalen welke makelaar het beste bij jou past.

Vergelijk makelaars in Dokkum Of lees meer over makelaars in Dokkum

Gemiddelde tarieven van makelaars in Dokkum

In het proces van het verkopen van je woning, vormen de courtages een relevante factor om rekening mee te houden. Gemiddeld krijgt een makelaar in Dokkum een courtage van 1,13% van de verkoopprijs van een huis, die in Dokkum gemiddeld € 338.009 bedraagt. Maar vergeet niet, de meeste makelaars rekenen naast de courtage ook opstartkosten om je woning daadwerkelijk in de verkoop te zetten.

Als je jouw woning wilt verkopen, is het verstandig om alert te zijn op courtages en zeker niet alleen te kijken naar de laagste courtage, maar ook naar de diensten die de makelaar ervoor biedt. Je wilt duidelijk hebben wat je precies krijgt voor je geld. Om bewust te kunnen kiezen en een goed beeld van de tarieven te krijgen, kun je op onze website makelaarstarieven in Dokkum en omgeving opvragen.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Dokkum

In het pittoreske Dokkum vind je een breed scala aan woonmogelijkheden. Hoewel er een aanzienlijk aantal woningen beschikbaar is als sociale huurwoningen, heeft opvallend genoeg een groter deel van het woonbestand de status van koopwoning. Met een totaal van 3217 koopwoningen blijft de balans voornamelijk naar deze categorie neigen, wat de diversiteit van de woongelegenheid in deze stad onderstreept.

Aantal verkochte woningen in Dokkum

In de laatste 12 maanden heeft Dokkum een fluctuatie in het aantal woningtransacties en aanmeldingen ervaren. Een kijkje naar de 69 woningtransacties laat zien hoeveel woningen er daadwerkelijk zijn verkocht. Verkoopcijfers en aanmeldingen worden duidelijk weergegeven in de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Dokkum te verkopen?

Wanneer je besluit om jouw woning in Dokkum te verkopen, spelen er zoveel factoren mee. De vraagprijs bepalen kan een uitdaging zijn, want hoeveel is jouw huis echt waard? Het aanvragen en verkrijgen van een energielabel komt er ook bij kijken. Je wilt de hoogst mogelijke verkoopprijs halen, dus een aantrekkelijke presentatie van je woning is ook geen overbodige luxe. Misschien moet je zelfs een verhuisbedrijf inhuren.

Bij het verkopen van een huis gaat het niet alleen om het huis zelf, maar ook om het regelen van allerlei zaken. Het kan uitdagend zijn om steeds het overzicht te houden. Het volgen van een stappenplan kan dan ook erg handig zijn. Zo voorkom je dat je belangrijke stappen overslaat en het maakt het hele proces een stuk overzichtelijker. Met dit stappenplan krijg je inzicht in wat je kan verwachten, welke stappen je moet doorlopen en volgorde van deze stappen om je woning in Dokkum succesvol te verkopen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Wanneer je geïnteresseerd bent in de vastgoedmarkt van Dokkum, ben je hier op de juiste plek. Wij houden de huizenmarktcijfers van Dokkum nauwkeurig bij zodat je altijd de meest recente informatie tot je beschikking hebt. Het interessante aan deze marktcijfers is dat ze je in staat stellen om in te zien hoe de huizenmarkt zich ontwikkelt. Of je nu zelf een huis wilt verkopen of gewoon nieuwsgierig bent naar de huidige trends, deze pagina biedt je alle benodigde informatie om de juiste beslissingen te kunnen nemen.

De voordelen van HuisVerkopen.nl

Afgezien van het volgen van de huizenmarkt, is HuisVerkopen.nl ook je rots in de branding bij het verkoopproces van je woning. De website helpt je bij het informeren over kosten van het verkopen van je huis en bij het vergelijken van makelaars. Wil je de waarde van je huis kennen? Vraag dan een gratis waardebepaling aan bij een ervaren, lokale makelaar. Daarnaast kun je op de website terecht voor informatie over energielabels en het aanvragen daarvan. Je kunt ook een schat aan tips vinden over de verkoop van je woning en hoe je dit het slimst aanpakt. En tenslotte biedt HuisVerkopen.nl je een volledig stappenplan voor je verkoopproces. De website is ontworpen om je als woningverkoper zo goed mogelijk bij te staan en te ondersteunen bij de verkoop van je huis.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen