Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Monster

Wanneer je jouw huis in Monster op de markt wilt brengen, ben je bij HuisVerkopen.nl aan het juiste adres. Je kunt hier alles optimaal voorbereiden voor de verkoop om een gunstige prijs te behalen. De expertise van HuisVerkopen.nl zorgt voor een soepele, succesvolle verkoop van je woning in Monster.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Monster

Als je je woning gaat verkopen in Monster, streef je naar verschillende doelen. Uiteraard wil je een zo hoog mogelijke verkoopprijs realiseren. Tegelijkertijd is het begrijpelijk dat je, indien mogelijk, een snelle verkoop wilt bewerkstelligen. En dan is er nog iets: het selecteren van de juiste makelaar die resultaten heeft behaald in Monster kan een groot verschil maken in het verkoopresultaat.

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe snel woningen in Monster doorgaans worden verkocht en wat de gemiddelde verkoopopbrengst is. Maar ook: hoeveel kun je precies besparen als je allereerst verschillende makelaars vergelijkt? Het antwoord op al deze vragen vind je in de onderstaande cijfers over de huidige stand van de woningmarkt in Monster:

Maart 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
65 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 476.904
Besparing (gem.)
€ 1.001

Je huis snel verkopen in Monster

Ben je van plan je woning in Monster te verkopen? Spant het erom hoe snel dat lukt? Gemiddeld worden woningen in Monster verkocht in 65 dagen. Maar met de juiste aanpak kan het sneller. Hier zijn drie tips om dat proces te versnellen.

 1. Realistische prijsstelling: De juiste prijs trekt meer kopers aan en verhoogt de kans op een snelle verkoop. Laat een professionele waardebepaling door een makelaar uitvoeren om te weten wat de marktwaarde is.
 2. Optimale presentatie: Een goed onderhouden en aantrekkelijk gepresenteerde woning spreekt kopers aan. Een schoon, opgeruimd huis met een neutrale inrichting helpt kopers zichzelf erin te zien wonen.
 3. Openbare woningverkoop: Door je huis te promoten op grote huizensites zoals Funda, bereik je een breed publiek. Dit helpt om je woning sneller onder de aandacht van potentiële kopers te brengen en zo de verkoopsnelheid te verhogen.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Monster

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Monster op?

Als je jouw huis in Monster wilt verkopen, is het zinvol om de huidige verkoopprijzen te kennen. In maart 2024 ligt de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Monster rond de € 476.904 euro. Deze verkoopsom hangt onder andere af van factoren zoals de grootte van de woning, de huidige staat van onderhoud, de locatie van het huis en de vraag op de woningmarkt.

Om een nog beter beeld te krijgen van de huizenmarkt in Monster, kun je ook kijken naar de gemiddelde prijs per vierkante meter. Deze bedraagt momenteel € 4.155 euro. Hou er rekening mee dat de huizenprijzen constant in beweging zijn, gedreven door vraag en aanbod. Een goede makelaar kan je adviseren wanneer het een goed moment is om je huis in de verkoop te zetten.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Monster

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.800
€ 4.000
€ 4.300

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Monster bij (up-to-date: maart 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Monster.

Feitjes over Monster

 • Monster ligt in de provincie Zuid-Holland in Nederland.
 • De plaats beschikt over het grootste aardbeienterras van Europa.
 • Monster is bekend om zijn breed aanbod lokale boerderijwinkels.

Tips om je woning te verkopen in Monster

Het verkopen van je huis in Monster kan een uitdaging zijn. Je wilt natuurlijk dat potentiële kopers het beste van je huis zien en dat ze, indien mogelijk, hoger bieden dan de vraagprijs. Daarom delen we een aantal waardevolle tips die je kunnen helpen om dit doel te bereiken.

 • Schoonmaak: Een schone en frisse woning maakt een veel betere eerste indruk dan een vuil of rommelig huis. Besteed dus extra zorg aan het schoonmaken van je huis voor bezichtigingen.
 • Maak kleine reparaties: Kapotte lampen, loszittende deurklinken of afgebladderde verf kunnen makkelijk afleiden van de ware schoonheid van jouw huis. Het repareren hiervan kan jouw verkoopprijs maximaliseren.
 • Bepaal de juiste prijs: Een te hoge prijs kan kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs je potentiële winst reduceert. Laat een taxatie uitvoeren voor een verantwoorde vraagprijs.
 • Moderne presentatie: Professionele foto's en een moderne, aantrekkelijke beschrijving zijn onontbeerlijk voor een succesvolle verkoop. Vergeet ook niet om de sterke punten van jouw huis te benadrukken.
 • Goed onderhouden tuin: Een goed onderhouden tuin verhoogt de waarde van je huis. Maak je voortuin klaar voor het 'te koop' bordje en zorg dat de achtertuin er uitnodigend uitziet.

Ontdek jouw stappenplan in Monster:

 • Stappenplan speciaal voor jouw woning samengesteld
 • Garandeert dat je geen stappen overslaat bij de verkoop
 • Handige to-do-lijst voor jouw woningverkoop
 • Met het stappenplan kun je duizenden euro's besparen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Monster?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Monster kost je als verkoper gemiddeld € 7.492. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Monster In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 476.904) € 5.389
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.492

Kosten van makelaars in Monster

Als het gaat om het verkopen van jouw huis in Monster, dan spelen de kosten van de makelaar een belangrijke rol. Deze zijn vooral bestaande uit courtagekosten, die over het algemeen variëren per makelaar. De gemiddelde courtage in Monster bedraagt 1,13% van de verkoopprijs van jouw woning.

Het opvragen van offertes bij verschillende makelaars kan je helpen bij het krijgen van een scherpere prijs. Zeker als je de makelaar thuis laat komen om je wensen te bespreken, kan dit leiden tot een gunstiger tarief. Voor het vergelijken van tarieven en het vinden van de voor jou meest passende makelaar, kun je bijvoorbeeld terecht op de pagina tarieven opvragen bij makelaars in Monster.

Lees meer over makelaars in Monster.

Andere kosten bij verkoop

Voorbereidingskosten

Als je jouw huis wilt verkopen, kun je rekening houden met enkele voorbereidingskosten. Een gedeelte hiervan gaat naar het verkoopklaar maken van de woning. Denk hierbij aan kleine reparaties en klussen zoals schilderwerk, tuinonderhoud en eventueel vervangen van gedateerde elementen. Deze kosten variëren afhankelijk van de staat van jouw woning. Gemiddeld kun je rekenen op een bedrag van € 875.

Daarnaast speelt ook de presentatie van jouw woning een belangrijke rol. Professionele foto's en plattegronden laten je huis beter uitkomen, wat de kans op verkoop kan verhogen. De kosten voor een professionele fotograaf liggen meestal tussen de 150 en 500 euro.

Energielabel

Als verkoper ben je verplicht om een definitief energielabel aan te vragen voor je woning. Dit label geeft aan hoe energiezuinig jouw huis is en kan meespelen in de overweging van potentiële kopers. De kosten voor het aanvragen van een energielabel liggen, afhankelijk van de aanbieder, tussen de 10 en 200 euro. Het precieze bedrag voor jouw situatie bedraagt € 315.

Kies je voor een uitgebreide labelbepaling met maatwerkadvies van een erkend energieprestatieadviseur, dan stijgen de kosten. Echter, een beter energielabel kan jouw woning aantrekkelijker maken op de huizenmarkt.

Notariskosten

Hoewel de meeste notariskosten voor rekening van de koper vallen, kun je als verkoper ook met notariskosten te maken krijgen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij het doorhalen van jouw oude hypotheek in het hypotheekregister. Deze kosten, genaamd 'royementskosten', verschillen per notaris.

Om onverwachte kosten te voorkomen, is het verstandig om deze kostenpost op tijd met jouw notaris te bespreken. Zo weet je vooraf waar je aan toe bent en kom je niet voor financiële verrassingen te staan.

Wanneer mijn huis verkopen in Monster?

Overweeg je jouw huis te verkopen in Monster en vraag je je af of dit moment geschikt is? Ja, de huidige woningmarkt in maart 2024 is erg gunstig voor verkopers. De vraag naar woningen is hoog, wat kan resulteren in een snelle verkoop en een goede prijs voor je woning. In dit licht lijkt Monster veel op andere Nederlandse plaatsen van vergelijkbare grootte en locatie.

Denk je dat het vinden van een koper voor je huis een hele opdracht kan zijn? Een makelaar in Monster kan je uitstekend adviseren bij dit proces. Zij hebben een goed inzicht in de huidige ontwikkelingen op de lokale woningmarkt en kunnen je ondersteunen bij het succesvol kammen tussen potentiële kopers en het krijgen van de beste prijs voor je woning.

Vergelijk makelaars in Monster Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Ben je van plan om je huis te verkopen? Dan heeft Huis Verkopen veel te bieden. Deze website biedt een breed scala aan handige hulpmiddelen om de verkoop van je woning zo soepel en voordelig mogelijk te maken. Juist tijdens de verkoop van een woning kunnen de kosten snel oplopen, en via Huis Verkopen bespaar je dankzij de transparante vergelijkingen en tools heel wat euro's. Het is een tijdbesparende, overzichtelijke en voordelige manier om je voor te bereiden.

Gratis waardebepaling

De eerste stap in de verkoop van je woning is het bepalen van de juiste prijs. Op Huis Verkopen kun je een gratis waardebepaling aanvragen. Zo krijg je inzicht in wat je woning waard is. Dit is een essentiële informatiebron voor een succesvolle begin van de verkoop.

Makelaars vergelijken

Elke makelaar is anders. Huis Verkopen maakt het mogelijk om op een eenvoudige manier makelaars te vergelijken. Zo krijg je een goed beeld van de makelaars in jouw omgeving en vind je degene die het best bij jouw behoeften past.

Besparen op makelaarskosten

Een woningverkoop brengt vaak hoge kosten met zich mee. Huis Verkopen helpt om makelaarstarieven op te vragen en te vergelijken, zodat je niet te veel betaalt. Je ziet direct welke kosten je kunt besparen. Dit is een troefkaart voor elke verkoper.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Monster

Een goede makelaar vinden voor de verkoop van je huis in Monster kan een uitdaging zijn. Het is aan te raden om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken op basis van hun tarieven, reviews en verkoopsnelheid. Bij HuisVerkopen.nl kun je eenvoudig makelaars vergelijken om de beste keus te maken.

De gemiddelde kosten van een makelaar varieren sterk en zijn afhankelijk van het soort contract dat je afsluit. Wil je een nauwkeurige kostenraming? Vraag dan hier de tarieven op bij lokale makelaars via HuisVerkopen.nl voor een huis in Monster.

Een snelle verkoop hangt af van verschillende factoren, zoals de huidige markt en de prijs van je huis. Het is daarom handig om een ervaren makelaar in te schakelen. Op de website van HuisVerkopen.nl vind je tips hoe je je huis snel kunt verkopen.

De waarde van je huis in Monster hangt af van meerdere factoren zoals locatie, grootte en de staat van het huis. Om een nauwkeurige waardebepaling te krijgen, kun je deze het beste laten uitvoeren door een professional. Via HuisVerkopen.nl kun je eenvoudig een waardebepaling aanvragen.

Een makelaar adviseert bij het vaststellen van de vraagprijs, zorgt voor een goede presentatie van de woning, bezichtigt met potentiële kopers, en onderhandelt over de verkoopprijs. Op de website van HuisVerkopen.nl vind je nog meer informatie over wat een makelaar doet.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen