Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Monster

De huizenmarkt in Monster biedt momenteel aantrekkelijke mogelijkheden als je overweegt je huis te verkopen. De woningwaarden zijn in de lift en de vraag naar huizen in deze regio is hoog. Ontdek hier relevante cijfers en trends over woningprijzen en transacties in Monster.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Monster

In Monster is de gemiddelde verkoopprijs in de laatste 3 maanden € 476.904 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 508.581 euro. Deze prijzen geven je inzicht in de actuele woningmarktcijfers. Zo kun je eenvoudig je eigen situatie vergelijken. Wil je meer inzicht, kijk dan naar de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Monster

Afgelopen 3 maanden

€ 286.000
€ 422.000
€ 559.000

De marktcijfers voor de laatste drie maanden in Monster zijn in. Hierin zie je hoe de gemiddelde verkoopprijs en vraagprijs per m² zich hebben ontwikkeld. Het geeft je een bruikbaar inzicht in de huidige woningmarkt van dit gebied. Kijkend naar de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Monster per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.800
€ 4.000
€ 4.300

Prijsontwikkeling Monster laatste 12 maanden

Het is verstandig om de ontwikkeling van de huizenprijzen in Monster de afgelopen 12 maanden zorgvuldig op de voet te volgen. Door deze aanpak ben je goed geïnformeerd over de gemiddelde verkoopprijs, die afgelopen maand was € 476.904. Hierdoor krijg je een beter beeld van trends in huizenprijzen. Bekijk de onderstaande grafiek voor meer details:

Wat is mijn woning in Monster waard?

Of je besluit om jouw huis in Monster te verkopen, komt veelal neer op één belangrijke kwestie: de waarde van het huis in de actuele woningmarkt. Herinner je jezelf dat de potentiële verkoopopbrengst van jouw woning kan variëren, evenals de bijbehorende huizenprijzen in Monster.

Denk je aan het verkopen van je huis in Monster? Een gratis waardebepaling door een professional, zoals een makelaar kan een behulpzame stap in dit proces zijn. Deze gratis waardebepaling kan de onzekerheid verminderen door een accuraat, marktgericht prijsidee voor jouw huis te geven.

Deze gratis waardebepaling van een makelaar omvat meestal een analyse van recente verkoopcijfers van vergelijkbare huizen in jouw omgeving en een grondige inspectie van jouw huis. Aangezien er verschillen tussen makelaars kunnen optreden, is het verstandig om voor een uitgebreid overzicht meerdere waardebepalingen aan te vragen. Zo krijg je een vollediger beeld van de mogelijke verkoopopbrengst.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarkt is geen statisch gegeven, maar een fluctuerend landschap. Kijkend naar Monster, maar ook naar de omringende plaatsen, valt op dat prijzen van huizen sterk kunnen variëren. Deze variaties in prijzen tonen het diverse karakter van de huizenmarkt:

Om een compleet beeld te vormen van de huidige staat van de huizenmarkt, is het daarom van belang om ook de huizenprijzen in andere gemeenten te analyseren. De onderstaande twee grafieken geven de gemiddelde verkoopprijzen in Monster én omringende plaatsen weer. Zo krijg je een indruk van hoe de prijzen in Monster zich verhouden tot huizenprijzen in vergelijkbare plaatsen:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Monster

Het kiezen van de juiste makelaar om jouw huis in Monster te verkopen, vereist enige overweging, omdat de statistieken van makelaars behoorlijk uiteenlopen in deze regio. Enkele van deze verschillen zijn: hoe snel ze huizen verkopen, welke prijzen ze behalen, en hun klanttevredenheid.

Het is bemoedigend om te weten dat je het eindresultaat van de verkoop van jouw huis aanzienlijk kunt beïnvloeden door het kiezen van een geschikte makelaar. Wil je de verscheidenheid aan opties in Monster beter begrijpen, dan kan je dit onderzoeken door de makelaars te vergelijken op onze website.

Vergelijk makelaars in Monster Of lees meer over makelaars in Monster

Gemiddelde tarieven van makelaars in Monster

Het is belangrijk om een scherp beeld te hebben van courtagekosten bij het verkopen van je huis. De gemiddelde courtage in Monster ligt rond de 1,13% van de verkoopprijs van je woning. Dat betekent dat je bij een verkoopprijs van € 476.904 gemiddeld € 5.389 betaalt aan makelaarskosten. Dit zijn echter gemiddelden en de werkelijke kosten kunnen variëren.

Bij het kiezen van een makelaar is prijs zeker een aandachtspunt, maar kijk ook naar de kwaliteit en de diensten die de makelaar biedt. Zorg dat je goed geïnformeerd bent en vergelijk verschillende makelaars voordat je een keuze maakt. Via deze handige tool kun je snel en eenvoudig de tarieven opvragen van verschillende makelaars in Monster, wat je kan helpen om een afgewogen beslissing te maken.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Monster

Monster is een interessante locatie om te overwegen als je op zoek bent naar een koopwoning. Ondanks dat er ook een segment woningen is dat valt onder de categorie sociale huur, is het merendeel van de woningen in Monster beschikbaar voor verkoop. De exacte telling komt uit op koopwoningen, dus je hebt een ruime keuze als je hier jouw toekomstige thuis wilt vinden.

Aantal verkochte woningen in Monster

In de afgelopen 12 maanden zijn er in Monster verschillende woningen in de verkoop geplaatst en verkocht. Deze aanmeldingen en transacties kun je volgen in de grafiek hieronder. Het daadwerkelijke aantal verkochte huizen is 145:

Ben je van plan jouw huis in Monster te verkopen?

Denk je erover na om jouw woning in Monster op de markt te brengen? Dan is het tijd om strategisch na te denken over de volgende stappen. Het heeft alles te maken met zorgvuldige planning en het kiezen van een deskundige makelaar die jouw belangen vooropstelt.

We willen je graag helpen bij dit proces en hebben een handige gids ontwikkeld met alles wat je moet regelen, zoals het regelen van een energielabel en eventueel een verhuisbedrijf. Boven alles is het kiezen van een goede makelaar het belangrijkste en wij helpen je graag met dit proces.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De statistieken van de huizenmarkt in Monster fluctueren continu vanwege de veranderlijke elementen van de vastgoedmarkt. Om op de hoogte te blijven van de huidige trends, wordt de meest recente data hier steevast bijgewerkt. Deze cijfers zijn bijzonder waardevol omdat ze een indicatie geven van de huidige stand van de huizenmarkt in Monster. Ze vormen een betrouwbare basis voor beslissingen over de verkoop of aankoop van een woning en kunnen strategisch worden gebruikt om te profiteren van de marktdynamiek.

Meer dan enkel cijfers

HuisVerkopen.nl is meer dan een bron van actuele informatie over de huizenmarkt. Het platform fungeert als een waardevolle tool voor iedereen die de verkoop van zijn woning wil voorbereiden of beheren. De site biedt inzicht in de kosten van het verkopen van je huis, helpt bij het vergelijken van makelaars en het opvragen van tarieven. Daarnaast kun je op de site een waardebepaling aanvragen bij een ervaren makelaar. Hierdoor weet je precies wat je huis waard is en of het interessant is om je woning op dit moment te verkopen. Daarnaast biedt HuisVerkopen.nl de optie om een energielabel aan te vragen en handige verkooptips te raadplegen, voor de best mogelijke voorbereiding op de verkoop van jouw huis.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen