Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Ter Heijde

Ben je van plan je huis in Ter Heijde te verkopen? Dan is het verstandig om vooraf goed geïnformeerd te zijn over de huidige woningmarkt. Op deze pagina vind je waardevolle statistieken en gegevens die up-to-date zijn tot maart 2024, zoals gemiddelde woningprijzen, vraagprijzen, gerealiseerde verkoopprijzen en het aantal recente verkopen in dit dorp.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Ter Heijde

De gemiddelde verkoopprijs in Ter Heijde is in de laatste 3 maanden € 355.000 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 335.000 euro. Ook de huizenmarkt in Ter Heijde kan fluctueren, afhankelijk van het aanbod en de vraag van kopers. Hieronder volgt een grafiek die de actuele trend inzichtelijk maakt en je een helder beeld geeft van de belangrijkste marktcijfers:

Huizenprijzen in Ter Heijde

Afgelopen 3 maanden

€ 172.000
€ 288.000
€ 405.000

Bij het inschatten van de verkoopwaarde van je woning in Ter Heijde, is het van grote waarde om naar de prijs per vierkante meter te kijken. Als je de vierkante meters van je woning vermenigvuldigt met de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in dit gebied, krijg je een globale indicatie van hoe de verkoop mogelijk zal verlopen. In de onderstaande grafiek krijg je een duidelijk beeld van de huidige verkoop- en vraagprijzen per vierkante meter op de woningmarkt in Ter Heijde:

Huizenprijzen in Ter Heijde per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.300
€ 3.900
€ 4.500

Prijsontwikkeling Ter Heijde laatste 12 maanden

Als je een huis wilt kopen of verkopen in Ter Heijde, is het verstandig om een beeld te hebben van de recente ontwikkelingen van de lokale huizenprijzen. Zo bedroeg de gemiddelde verkoopprijs vorige maand € 355.000. Volg de trends in de markt en krijg een objectief beeld met de grafiek hieronder:

Wat is mijn woning in Ter Heijde waard?

De keuze om je huis in Ter Heijde te verkopen wordt grotendeels bepaald door wat de woning in de huidige woningmarkt zou kunnen genereren. Is de verwachte opbrengst aantrekkelijk genoeg? Dit kan een aanzienlijke factor zijn in de beslissing om je woning te verkopen.

Overweeg je de verkoop van je woning? Dan is een gratis waardebepaling door een makelaar een slimme zet. Dit geeft je namelijk een realistisch beeld van de waarde van je huis. Je wordt gematcht met een ervaren makelaar die bekend is met de woningmarkt in Ter Heijde.

Een gratis waardebepaling door een makelaar is vrij eenvoudig. Zo'n professional kijkt naar factoren zoals de staat van je huis en de marktcondities in Ter Heijde. Het kan daarbij nuttig zijn om meerdere makelaars om een waardebepaling te vragen, omdat hun schattingen kunnen variëren. Bij het aanvragen van de waardebepaling heb je de mogelijkheid om dit aan te geven.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Woningmarktcijfers zijn niet eenduidig overal hetzelfde; ze laten per locatie veranderingen zien. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillen waar te nemen tussen de prijzen van woningen in Ter Heijde en andere nabijgelegen plaatsen. Door te kijken naar dit soort lokale verschillen, krijg je een genuanceerder beeld van de huidige situatie op de huizenmarkt.

Aan de hand van de volgende grafieken krijg je een duidelijk overzicht van de gemiddelde verkoopprijzen in Ter Heijde versus omliggende gemeenten, zowel totaal als per vierkante meter:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Ter Heijde

Het kiezen van de juiste makelaar om jouw woning in Ter Heijde te verkopen, kan een verschil maken. Makelaars kunnen onderling verschillen qua verkoopsnelheid, begeleiding en service. Sommigen hebben bijvoorbeeld een groter netwerk, betere marketingstrategieën of bieden een grondigere begeleidingsservice dan anderen.

De keuze voor een geschikte makelaar is beslissend voor een succesvol verkoopproces van jouw woning. Het bepaalt namelijk de snelheid en de prijs waarvoor je huis verkocht kan worden. We adviseren om makelaars te vergelijken zodat je de juiste keuze kunt maken.

Vergelijk makelaars in Ter Heijde Of lees meer over makelaars in Ter Heijde

Gemiddelde tarieven van makelaars in Ter Heijde

Als je op het punt staat jouw woning in Ter Heijde te verkopen, is het goed om te weten dat de tarieven van makelaars kunnen variëren. Gemiddeld hanteren makelaars in Ter Heijde een courtage van 1,21% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 355.000, resulteert dit dus in makelaarskosten van ongeveer € 4.296.

De keuze voor een makelaar is meer dan alleen een afweging in kosten. Ook de kwaliteit van een makelaar en de bijbehorende service kan flink uiteenlopen. Daarom is het goed om te makelaars te vergelijken. Kijk goed naar de verkoopstrategie van de makelaar en de aanpak. Een ervaren makelaar kan een huis sneller en tegen een betere prijs verkopen, waardoor je alsnog voordeliger uit kunt zijn.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Ter Heijde

In Ter Heijde zijn er op dit moment koopwoningen. Doordat woningen verschillende bestemmingen kunnen hebben, is er een gevarieerd aanbod. Zo zijn er bijvoorbeeld woningen specifiek bestemd voor permanente bewoning, maar ook woningen die je als vakantiehuis of als investering voor de verhuur kunt gebruiken. Deze variëteit zorgt ervoor dat je als verkoper altijd een potentiële koper kunt vinden die geïnteresseerd may zijn in jouw specifieke woning.

Aantal verkochte woningen in Ter Heijde

In Ter Heijde hebben er de afgelopen 12 maanden woningtransacties plaatsgevonden, te onderscheiden in zowel aanmeldingen als transacties. Aanmeldingen verstaan we onder woningen die nieuw op de markt zijn gebracht, terwijl transacties staan voor de werkelijke verkoop van woningen. Om een concreet beeld te bieden, waren er in de afgelopen periode 3 transacties:

Ben je van plan jouw huis in Ter Heijde te verkopen?

De verkoop van je woning in Ter Heijde is een grote stap en er zijn veel zaken om rekening mee te houden. Zo is het van belang om een weloverwogen keuze te maken voor een verkoopmakelaar. Het aanvragen van makelaarstarieven bij lokale makelaars kan je hierbij helpen. Daarnaast is het belangrijk om te weten wat de woningwaarde is en wat het energielabel van je huis is, aangezien potentiële kopers hier vaak naar vragen.

Een handig stappenplan kan je helpen bij het regelen van de diverse zaken die komen kijken bij de verkoop je huis. Het helpt je inzicht te krijgen in wat er allemaal moet gebeuren en in welke volgorde. Dit geeft je houvast en zorgt voor orde in het proces. Een goede verkoopmakelaar heeft een grote impact op de verkoop van je huis en kan je ondersteunen in het volgen van dit stappenplan en de succesvolle verkoop van je woning.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De vastgoedmarkt van Ter Heijde ondergaat voortdurende veranderingen. Wat betekent dit voor jou? De informatie op HuisVerkopen.nl houdt rekening met deze wisselende omstandigheden. Hierdoor brengen we betrouwbare huizenmarktstatistieken direct naar je toe. Dit geeft je de mogelijkheid om volledig geïnformeerd te zijn van de laatste trends. Bovendien wordt je bewapend met actuele kennis, waardoor je betere beslissingen kan nemen over het verkopen van je eigen woning.

Naast marktcijfers biedt HuisVerkopen.nl nog meer

Maar HuisVerkopen.nl biedt veel meer dan alleen actuele cijfers. Voor woningeigenaren die de volgende stap naar de verkoop van hun huis willen zetten, is hier een schat aan informatie beschikbaar. Van kosteninformatie tot het opvragen van makelaarstarieven, je vindt het allemaal op dezelfde plek. Wil je bijvoorbeeld weten hoe je de beste prijs voor je huis kan krijgen? We hebben een pagina waar je alles leert over het verkopen van je huis voor de hoogste prijs. Ontvang gratis waardebepalingen van ervaren makelaars, ontdek de waarde van je huis en leer hoe belangrijk het is om een geldig energielabel te hebben. Met HuisVerkopen.nl heb je al je verkoopinformatie op één centrale plek.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen