Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Hoek van Holland

Als je overweegt om je huis in Hoek van Holland te verkopen, is het bepalen van de juiste prijs een grote uitdaging. Het kennen van de huidige stand van de vastgoedmarkt helpt je om geïnformeerde beslissingen te maken. Kijk voor geldende woningprijzen, vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal transacties in onderstaande statistieken en cijfers:

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Hoek van Holland

De gemiddelde verkoopprijs in Hoek van Holland is in de laatste 3 maanden € 457.100 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 458.282 euro. Deze statistieken geven een realistisch beeld van de huidige woningmarkt in de regio. Als je overweegt om jouw huis te verkopen, kan het waardevol zijn om deze marktomstandigheden in overweging te nemen. Neem een kijkje naar de onderstaande grafiek voor een goed beeld van de recente trends:

Huizenprijzen in Hoek van Holland

Afgelopen 3 maanden

€ 338.000
€ 423.000
€ 508.000

Je hebt je oog laten vallen op Hoek van Holland en bent benieuwd naar wat de grond hier kost. Een interessante graadmeter hierbij is de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter. Dit geeft je inzicht in de lokale huizenmarkt en helpt bij het bepalen van een reële prijs voor een woning. Laten we eens kijken naar de huidige gemiddelde verkoopprijs per m2 in Hoek van Holland. Deze bedraagt op dit moment € 3.735 euro:

Huizenprijzen in Hoek van Holland per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.400
€ 3.600
€ 3.800

Prijsontwikkeling Hoek van Holland laatste 12 maanden

Vastgoedinformatie is in beweging en Hoek van Holland is daar geen uitzondering op. Binnen alle wijzigingen van de woningmarktcijfers van het afgelopen jaar, springt met name de gemiddelde verkoopprijs er uit. In de afgelopen maand bedroeg deze € 457.100 euro. Bekijk de ontwikkeling van deze prijs in de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Hoek van Holland waard?

De waarde van je huis in Hoek van Holland wordt bepaald door een aantal factoren. De kenmerken van de woning zoals het type, de grootte, de staat en de huidige huizenmarkt kunnen de prijs van de woning aanzienlijk beïnvloeden. Het is daarom belangrijk om een goede inschatting te maken van deze aspecten bij het bepalen van de waarde van je huis.

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijke waarde van je woning in Hoek van Holland? Het aanvragen van een gratis waardebepaling door een makelaar is dan de beste stap die je kunt nemen. Door middel van een waardebepaling krijg je duidelijkheid, waardoor je een weloverwogen beslissing kunt maken over het eventueel verkopen van je huis.

Een gratis waardebepaling door een makelaar werkt eigenlijk vrij simpel. De makelaar kijkt naar verschillende aspecten van de woning en de omgeving, en vergeleek deze met vergelijkbare woningen in de buurt. Dit zorgt ervoor dat je een eerlijke en marktconforme waarde krijgt, en dit is waarom een waardebepaling door een makelaar zo'n goed idee is.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarkt is complex en de prijs van een huis verkopen kan flink variëren afhankelijk van de plaats. Dat is duidelijk zichtbaar als je Hoek van Holland vergelijkt met andere gemeenten in de nabije omgeving.

Het bestuderen van de verkoopprijzen in verschillende gemeenten helpt om een goed overzicht te krijgen van de stand van zaken op de huidige woonmarkt. Zo biedt het een duidelijk inzicht in hoeverre de verkoopprijzen in Hoek van Holland zijn veranderd ten opzichte van de omliggende gebieden.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Hoek van Holland

Verkoopmakelaars in Hoek van Holland presteren uiteenlopend; variërend in de snelheid van het verkopen van woningen tot aan het behalen van verkoopprijzen. Dankzij onze grondige analyse op het platform Huis Verkopen weten we precies welke makelaars bovengemiddeld presteren en hoe ze ten opzichte van elkaar presteren. We gebruiken deze data om jou te helpen de meest geschikte makelaar te kiezen.

De keuze van een makelaar kan een groot verschil maken. Een goede makelaar kan jouw huis sneller verkopen of zelfs een hogere verkoopprijs realiseren. Daarom is het zinvol om tijd en gedachte te besteden aan het vinden van de makelaar die het beste bij je past, rekening houdend met jouw specifieke situatie en wensen.

Vergelijk makelaars in Hoek van Holland Of lees meer over makelaars in Hoek van Holland

Gemiddelde tarieven van makelaars in Hoek van Holland

Je aandacht wordt geadviseerd voor de courtages wanneer je een huis wil verkopen in Hoek van Holland. Makelaars hanteren verschillende tarieven, die bestaan uit een percentage van de verkoopprijs van je huis, ook wel de courtage genoemd. Het gemiddelde courtagepercentage is 1,07%. Bij de gemiddelde verkoopprijs van € 457.100 in Hoek van Holland, betekent dit dat de kosten uitkomen op gemiddeld € 4.891.

Om ervoor te zorgen dat je niet te veel betaalt, is het verstandig om tarieven van verschillende makelaars te vergelijken. Je kunt op onze site tarieven opvragen van verschillende makelaars in Hoek van Holland en omgeving. Let ook op opstartkosten. Veel makelaars rekenen deze kosten, bovenop de courtage, om je huis in de verkoop te zetten. De gemiddelde opstartkosten zijn € 515. Door de tarieven grondig te vergelijken kom je niet voor verrassingen te staan.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Hoek van Holland

In Hoek van Holland is de overgrote meerderheid van de woningen in het bezit van hun bewoners. Dit is terug te zien in het aantal koopwoningen, dat momenteel op staat. Echter, Hoek van Holland kent ook een divers aanbod van onder andere sociale huurwoningen, die deel uitmaken van de overige woningmarkt. Deze variatie maakt het aanbod compleet.

Ben je van plan jouw huis in Hoek van Holland te verkopen?

Wanneer je overweegt om jouw huis in Hoek van Holland te verkopen, zijn er heel wat aspecten waar je aan moet denken. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een energielabel voor je woning, het laten uitvoeren van een waardebepaling door een makelaar en het inwinnen van professioneel verkoopadvies. Ook het inzichtelijk krijgen van de potentiële verkoopkosten is iets wat je zeker niet mag negeren.

Een gestructureerde aanpak kan je enorm helpen bij het effectief maken van je beslissing. Een handige tool die je hierbij kan helpen is het stappenplan voor de verkoop van je huis, deze leidt je door het gehele proces heen. Het helpt je bijvoorbeeld bij het vinden van een goede makelaar en het juist beprijzen van je woning, zodat je de best mogelijke verkoop voor jouw huis kunt realiseren.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Welkom op de woningmarktstatistieken-pagina van Hoek van Holland, door ons steevast up-to-date gehouden. Hier vind je de allerlaatste ontwikkelingen en trends op het gebied van de lokale woningmarkt. De woningmarktcijfers veranderen continu en werpen licht op de huidige marktsituatie. Dit helpt jou om een beeld te scheppen van de huidige stand van zaken voordat je jouw volgende stappen plant.

Efficiënt de verkoop van je woning regelen

Om de verkoop van je woning in Hoek van Holland vlot te laten verlopen, biedt Huis Verkopen tal van handige middelen. Zo kan je bijvoorbeeld een gratis waardebepaling aanvragen of makelaars vergelijken om zo de beste lokale makelaar te vinden. Bovendien kan je ook makelaarstarieven opvragen om te besparen op de eventuele kosten. Een overzichtelijk stappenplan vertelt jou dan precies wat er moet gebeuren bij de verkoop van je woning, zodat je zeker niets over het hoofd ziet.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen