Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Ter Heijde

Overweeg je jouw woning in Ter Heijde te verkopen? Dan zijn er heel wat zaken waar je rekening mee moet houden. Voor deskundige hulp en uitgebreide informatie over het effectief verkopen van je woning, raadpleeg je de ervaren specialisten op HuisVerkopen.nl. Hier vind je alles wat essentieel is voor een succesvolle verkoop.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Ter Heijde

Als woningverkoper in Ter Heijde heb je diverse doelen. Misschien streef je naar de hoogst mogelijke verkoopprijs voor jouw woning, wil je je huis zo snel mogelijk verkopen bij een betrouwbaar persoon, ben je op zoek naar de meest gunstige voorwaarden of hoop je alle zorgen rondom de verkoop uit handen te geven. Je hebt vast een duidelijk idee van wat je wil bereiken met de verkoop van jouw woning.

Je vraagt je wellicht af hoe de huidige woningmarkt in Ter Heijde eruitziet. Hoe snel worden de huizen hier gemiddeld verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? Of hoeveel kan je besparen door verschillende makelaars te vergelijken? We begrijpen dat je antwoorden zoekt op deze vragen. Om je hierbij te helpen, volgen hieronder de actuele cijfers over de woningmarkt in Ter Heijde:

Maart 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
47 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 355.000
Besparing (gem.)
€ 657

Je huis snel verkopen in Ter Heijde

Op zoek naar het snel verkopen van je huis in Ter Heijde? Het is handig te weten dat de gemiddelde verkoopsnelheid van woningen in dit pittoreske dorp momenteel op 47 dagen staat. Met de volgende tips kun je wellicht sneller verkopen.

 1. Fotografie speelt een grote rol bij de eerste indruk van jouw huis. Zorg voor professioneel genomen foto's die de beste eigenschappen van je woning prominent tonen. Dit trekt meer potentiële kopers en kan het verkoopproces bespoedigen.
 2. Overweeg het gebruik van virtuele rondleidingen. In dit digitale tijdperk kunnen ze een krachtig middel zijn om je woning te laten opvallen en kijkers een realistisch beeld van de ruimtes te geven.
 3. Maak je woning aantrekkelijk voor een zo breed mogelijk publiek. Dit kan inhouden dat je neutrale kleuren op de muren aanbrengt en persoonlijke spullen opruimt, zodat potentiële kopers zich makkelijker kunnen inbeelden dat ze in jouw huis wonen.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Ter Heijde

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Ter Heijde op?

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Ter Heijde is momenteel € 355.000 euro. Deze prijs is altijd van een aantal factoren afhankelijk. Denk bijvoorbeeld aan de grootte en staat van het huis, maar ook aan de locatie en de vraag in de markt. Daarnaast kunnen prijzen fluctueren, gebaseerd op zowel markttrends als de economische situatie.

Om een specifieker beeld te geven van de huizenprijzen in Ter Heijde, kan het nuttig zijn om naar de gemiddelde prijs per m2 te kijken. Op dit moment is dit bedrag € 4.363 euro. Deze prijs varieert natuurlijk ook, afhankelijk van de eigenschappen van elk specifiek huis. Zo kan een huis met een grote tuin vaak meer kosten per m2, net zoals een huis in een populaire wijk.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Ter Heijde

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.300
€ 3.900
€ 4.500

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Ter Heijde bij (up-to-date: maart 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Ter Heijde.

Tips om je woning te verkopen in Ter Heijde

Je wilt uiteraard de verkoop van je woning in Ter Heijde zo optimaal mogelijk aanpakken. Om het verkoopproces efficiënt en succesvol te laten verlopen, kun je onderstaande handige verkoopstrategieën in acht nemen. De juiste aanpak kan een groot verschil maken!

 • Onderzoek je omgeving en weet precies wat vergelijkbare huizen in Ter Heijde hebben opgebracht. Hierdoor kun je een realistische vraagprijs opstellen.
 • Presenteer jouw huis zo aantrekkelijk mogelijk. Maak goed gebruik van licht, zorg voor een schoon en opgeruimd huis en repareer zichtbare defecten.
 • Aangezien de eerste indruk van belang is, zorg je ervoor dat de voortuin er verzorgd uitziet. Snoei de bomen, maai het gazon en plant wat kleurrijke bloemen.
 • Middels krachtige online marketing bereik je sneller potentiele kopers. Zorg voor professionele foto's en het inzetten van sociale media.
 • Naast de prijs, zijn verkoopvoorwaarden ook belangrijk. Wees flexibel in bijvoorbeeld de overdrachtsdatum om je woning aantrekkelijker te maken voor kopers.

Ontdek jouw stappenplan in Ter Heijde:

 • Vergelijk opties en bespaar duizenden euro's
 • Gratis en interactief verkoopstappenplan
 • Eenvoudig overzicht van alle verkoopregelingen
 • Voorkom overslaan van belangrijke verkoopstappen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Ter Heijde?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Ter Heijde kost je als verkoper gemiddeld € 6.380. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Ter Heijde In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 355.000) € 4.296
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.380

Kosten van makelaars in Ter Heijde

Als je overweegt je huis in Ter Heijde te verkopen, moet je rekening houden met de kosten die een makelaar hiervoor kan rekenen. Deze kosten kunnen bestaan uit een vast tarief of een courtage. Een vast tarief betekent dat je één vooraf afgesproken bedrag betaalt. Een courtage is een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van je huis. Welk type kosten er ook wordt gerekend, veel makelaars in Ter Heijde rekenen opstartkosten die gemiddeld uitkomen op: € 515.

Het is belangrijk om te beseffen dat het tarief van de courtage van makelaar tot makelaar kan variëren. Het gemiddelde courtagepercentage ligt in Ter Heijde op 1,21%. Dit betekent dat je bij een verkoopprijs van bijvoorbeeld 300.000 euro, een bedrag van 1,21% procent van 300.000 euro aan de makelaar betaalt. Dit is bovenop de gemiddelde opstartkosten van € 515.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopklaar maken van de woning

Bij het verkopen van jouw woning komen er verschillende kosten kijken. Het kan bijvoorbeeld nodig zijn om jouw huis verkoopklaar te maken. Het aanpakken van achterstallig onderhoud, of kleine verbeteringen in je interieur, kan een positief effect hebben op de waarde van jouw woning.

Het kan bijvoorbeeld gaan om het schilderen van versleten kozijnen, het vervangen van oude schakelaars of het repareren van loszittende tegels. Deze kleine verbeteringen kunnen vaak gedaan worden zonder dat je grote investeringen hoeft te doen, maar ze zijn wel belangrijk voor de potentiele kopers.

Advies- en bemiddelingskosten

Natuurlijk zijn er ook de advies- en bemiddelingskosten om rekening mee te houden. Dit zijn de kosten voor de diensten van een hypotheekadviseur, die je begeleidt bij de financiële zaken rond de verkoop van je woning.

Een hypotheekadviseur helpt je bij het regelen van de financiële kant van de verkoop. Denk daarbij aan het aflossen van de huidige hypotheek, de juiste overdrachtsbelasting regelen en het afsluiten van een nieuwe hypotheek als je een ander huis koopt.

Notariskosten

Als verkoper krijg je ook te maken met notariskosten. Met deze kosten betaal je de notaris voor zijn diensten rondom de verkoop van jouw huis, zoals het opstellen van de verkoopakte.

Het is belangrijk om goed op te letten bij het kiezen van een notaris. De kosten kunnen namelijk nogal verschillen. Wil je meer weten over deze kosten? Kijk dan hier voor meer informatie over de verschillende notariskosten die aan de orde kunnen komen.

Wanneer mijn huis verkopen in Ter Heijde?

Is dit het geschikte moment om je huis in Ter Heijde te verkopen? Het is een veelgestelde vraag in deze roerige tijd. De huidige woningmarkt vertoont tekenen van verbetering voor verkopers in de afgelopen maanden. Wel dien je rekening te houden met de specifieke lokale voorwaarden die gelden binnen Ter Heijde.

Een makelaar met lokale kennis kan je goed adviseren over de huidige situatie. Misschien vraag je je af: 'Hoe pak ik dit aan?'. Gezien de nuance en complexiteit van de woningmarkt is begeleiding van een professional een goede keuze. Ze kunnen je adviseren en alle zorgen uit handen nemen.

Vergelijk makelaars in Ter Heijde Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Je wilt als woningverkoper de verkoop van je woning natuurlijk het best mogelijk regelen. Hierbij kan Huis Verkopen je uitstekend bij helpen, vooral met het handige stappenplan. Het stappenplan begeleidt je door het gehele verkoopproces, van voorbereiding tot de uiteindelijke verkoop. Slim, overzichtelijk en gemakkelijk, zodat je precies weet wat je te doen staat.

Gemak vanuit één centrale plek

Van energielabel tot verhuizer, Huis Verkopen regelt alles gemakkelijk op één plek. Zo bespaar je tijd en energie, en houd je overzicht in het verkoopproces.

Vinden van de juiste specialisten

Bij Huis Verkopen vind je de beste specialisten in Ter Heijde voor een eerlijke prijs. Zo krijg je een makelaar die past bij jouw situatie tegen de laagste kosten.

Optimale verkoopstrategie

Of je jouw huis nu snel wilt verkopen of voor een maximale prijs, Huis Verkopen helpt je de juiste keuzes te maken. Zo bereik je precies jouw doelen.

Kennis is macht

Huis Verkopen geeft je alle informatie die je nodig hebt om de juiste beslissingen te maken. Zo ga je met veel vertrouwen je woningverkoop tegemoet.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Ter Heijde

Bij het kiezen van een makelaar in Ter Heijde is het essentieel om rekening te houden met zaken zoals ervaring, lokale kennis, en kosten. Je kunt makelaars vergelijken op HuisVerkopen.nl door een makelaarsvergelijking te maken. Dit zal je helpen de beste keuze te maken.

Bij verkoop van je huis komen er diverse kosten kijken. Dit varieert van makelaarskosten, tot kosten voor foto's, advertenties en juridische zaken. Onze website geeft je een helder overzicht van wat je kunt verwachten op onze kostenpagina.

Voor een accurate woningwaarde, is het aan te raden om een professional in te schakelen. Je kunt bij HuisVerkopen.nl een gratis en vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Dit geeft je een realistisch inzicht in de mogelijke verkoopprijs.

Een energielabel kan aanzienlijk bijdragen aan de aantrekkelijkheid van je huis. Het laat potentiële kopers zien hoe energiezuinig je huis is. Het aanvragen van een energielabel kan eenvoudig via onze website op de energielabelpagina.

Het snel verkopen van je huis in Ter Heijde kan afhangen van verschillende factoren, zoals de vraagprijs, presentatie van je woning, en het kiezen van de juiste makelaar. Wij geven je concrete tips voor een snelle verkoop op onze snelle verkooppagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen