Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Oldekerk

Overweeg je je huis in Oldekerk te verkopen? Goed vergelijken tussen makelaars is niet te onderschatten: dit kan je veel besparen. Ontdek op deze pagina bruikbare tips en informatie voor een succesvolle en voordelige verkoop.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Oldekerk

Als je van plan bent om je huis in Oldekerk te verkopen, komen er heel wat zaken op je af. Het is belangrijk om alles goed te regelen, aangeangeven met niet over het hoofd zien van belangrijke zaken. Je wilt natuurlijk een passende prijs voor de woning ontvangen en ervoor zorgen dat je niet te veel uitgaven doet aan een makelaar. Het liefst wil je ook zo snel mogelijk de woning verkopen om te voorkomen dat je met dubbele woonlasten eindigt.

Je vraagt je vast af hoe snel huizen in Oldekerk worden verkocht, wat de gemiddelde verkoopopbrengst in dit dorp is en hoeveel je kunt besparen door verschillende makelaars te vergelijken. Dan is het vergelijken van makelaars iets wat zeker je aandacht verdient. Dit kan je helpen om een best presterende makelaar in Oldekerk te vinden die aansluit op jouw wensen. Maar laten we eerst eens kijken naar de laatste cijfers over de woningverkoop in Oldekerk:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
26 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 303.401
Besparing (gem.)
€ 925

Je huis snel verkopen in Oldekerk

In Oldekerk worden woningen gemiddeld binnen 22 dagen verkocht. Dit is een relatief korte periode, en als verkoper wil je deze tijd natuurlijk zo kort mogelijk houden. Hier zijn een aantal tips om je woning in Oldekerk snel te verkopen.

 1. Onderhoud is essentieel om een woning aantrekkelijk te maken voor potentiële kopers. Zorg ervoor dat zowel de binnenkant als de buitenkant van je woning er verzorgd uitziet. Kleine gebreken repareer je, zodat de koper niet afgeschrikt wordt door mogelijke extra kosten.
 2. Het is belangrijk om een realistische vraagprijs te hebben. Een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken. Laat een taxatie uitvoeren door een expert, dit kan helpen een goede vraagprijs te bepalen.
 3. Het promoten van je woning via verschillende kanalen kan ook helpen de verkoopsnelheid te verhogen. Denk hierbij aan social media, een bord in de tuin en natuurlijk via een makelaar of vastgoedwebsite.

Tips in Oldekerk

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Oldekerk op?

De gemiddelde verkoopprijs van woningen in Oldekerk kan sterk fluctueren, afhankelijk van diverse variabelen. Zo wordt deze bepaald door de conditie van de woning, de locatie en eventuele renovaties. Neem bijvoorbeeld de maand mei 2024, waarin woningen in Oldekerk gemiddeld verkocht werden voor € 303.401 euro.

Maar er zijn meer variabelen om rekening mee te houden wanneer je de waarde van jouw huis inschat. Naast de algemene verkoopprijs, is ook de gemiddelde prijs per vierkante meter een relevante indicator voor woningwaarde. In Oldekerk is de gemiddelde prijs per vierkante meter op dit moment € 3.558 euro. Maar vergeet niet, de exacte waarde van jouw huis wordt ook beïnvloedt door zaken als perceelgrootte, woningtype en de aanwezigheid van bijvoorbeeld een tuin of garage.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Oldekerk

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.800
€ 3.200
€ 3.700

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Oldekerk bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Oldekerk.

Tips om je woning te verkopen in Oldekerk

Het verkopen van je huis in Oldekerk kan een uitdagende taak zijn. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden om je huis aantrekkelijk te maken voor potentiële kopers. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen om je huis effectiever en voor de beste prijs te verkopen.

 • Professionele fotografie: Huur een professionele woningfotograaf in om je woning in het beste licht te laten zien. Goede kwaliteit foto's kunnen een wereld van verschil maken bij de presentatie van je huis.
 • Schoonmaken: Een grondige schoonmaak en het wegwerken van klein onderhoud maken je huis aantrekkelijker. Denk aan het verven van versleten muren en het herstellen van kapotte elementen.
 • Marketing: Laat het werk aan een professionele makelaar over om je huis onder de aandacht te brengen bij potentiële kopers. Ze weten hoe ze je huis het beste kunnen presenteren en op welke platforms.
 • Neutraliseren: Probeer je huis zo neutraal mogelijk te maken. Verwijder persoonlijke bezittingen, zodat potentiële kopers zich het huis gemakkelijker kunnen voorstellen als hun eigen huis.
 • Tuinonderhoud: Zorg dat de tuin er verzorgd uitziet. Een mooi onderhouden tuin maakt een goede eerste indruk en kan de verkoopwaarde van je huis verhogen. Overweeg hulp van een specialist.

Ontdek jouw stappenplan in Oldekerk:

 • Voorkom dat je verkoopstappen overslaat met ons stappenplan
 • Bespreek je voorkeuren en wensen voor de woningverkoop
 • Bespaar duizenden euro's door een goede vergelijking te maken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Oldekerk?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Oldekerk kost je als verkoper gemiddeld € 5.071. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Oldekerk In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 303.401) € 3.610
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.071

Kosten van makelaars in Oldekerk

Wanneer je jouw huis in Oldekerk verkoopt, krijg je als verkoper te maken met makelaarskosten. Deze komen vaak voor in de vorm van een courtage, een percentage van de verkoopprijs van je woning, welke gemiddeld 1,19% bedraagt in Oldekerk. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 303.401 in Oldekerk, betekent een courtage van 1,19% dus een kostenpost van € 3.610.

Tussen de makelaars in Oldekerk bestaan echter grote verschillen in tarieven. Dit kan ervoor zorgen dat de werkelijke kosten voor een makelaar hoger of lager uitvallen dan het gemiddelde. Omdat het courtagepercentage van invloed is op de uiteindelijke verkoopprijs van je woning, is het verstandig om makelaarstarieven te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Lees meer over makelaars in Oldekerk.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Als woningverkoper krijg je ook te maken met notariskosten. Deze kosten zijn bedoeld voor de overdracht van je woning aan de koper. Het gaat hierbij onder andere om kosten voor het opstellen van de eigendomsakte.

Voor een helder overzicht van alle notariskosten die je als woningverkoper hebt, kun je terecht op onze website. Dit geeft je inzicht in wat je kunt verwachten en helpt je om budgettaire verrassingen te voorkomen.

Energielabel

Een ander belangrijk onderdeel van de verkoopkosten is het energielabel. Dit label geeft aan hoe zuinig je huis is qua energie. Het is verplicht om bij de verkoop van je huis dit energielabel beschikbaar te stellen aan de koper.

De aanvraag van dit label brengt kosten met zich mee. Het is verstandig deze kosten mee te nemen in je begroting, zodat je weet waar je aan toe bent bij de verkoop van je woning.

Diverse verkoopkosten

Naast bovengenoemde kosten, zijn er nog meer kosten die je kunt verwachten bij de verkoop van je woning. Denk bijvoorbeeld aan kosten voor het opknappen van je huis of kosten voor advertenties en promotie.

Het is belangrijk goed zicht te houden op deze diverse verkoopkosten. Zo voorkom je dat je voor onverwachte kosten komt te staan en houd je grip op je financiën, iets wat bij de verkoop van je huis van groot belang is.

Wanneer mijn huis verkopen in Oldekerk?

Overweeg je jouw huis in Oldekerk te verkopen? De huidige woningmarkt in mei 2024 is gunstig voor verkopers, maar het is toch verstandig om professioneel advies in te winnen. Een lokale makelaar kent de markt in Oldekerk als geen ander en kan je dus uitstekend adviseren over de beste verkoopstrategie.

Misschien vraag je je af wat de waarde van je woning is? Hiervoor kun je een waardebepaling aanvragen. Een makelaar kan deze waarde gratis bij je thuis komen bepalen. Met deze informatie kun je een weloverwogen beslissing nemen over de verkoop van jouw huis in Oldekerk.

Vergelijk makelaars in Oldekerk Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Met het gemakkelijke en effectieve stappenplan van Huis Verkopen, weet je zeker dat je alle benodigde stappen zet voor de verkoop van jouw woning. Dit stappenplan is specifiek ontworpen met in gedachten de unieke eigenschappen van jouw huis. Door het stappenplan te volgen, bereid je de verkoop van je huis optimaal voor en laat je niets aan het toeval over. Duizenden mensen per maand maken reeds succesvol gebruik van Huis Verkopen voor de verkoop van hun huis.

Gratis waardebepaling

Als woningeigenaar wil je natuurlijk weten wat je huis waard is. Huis Verkopen biedt je de mogelijkheid om een gratis waardebepaling van je huis te krijgen. Zo ga je goed geïnformeerd het verkoopproces in.

Vergelijk makelaars

Met Huis Verkopen kun je makkelijk verschillende makelaars vergelijken. Door de beschikbare data krijg je inzicht in de prestaties en tarieven van de makelaars in Oldekerk. Zo kies je de makelaar die het beste bij jouw wensen past.

Onafhankelijk en gratis platform

Huis Verkopen is een volledig onafhankelijk en gratis platform. We ontvangen geen commissie van makelaars en kunnen daarom altijd in jouw belang handelen. Zo betaal je nooit te veel voor de verkoop van je huis.

Extra diensten regelen

Voor meer hulp bij de verkoop van je huis, biedt Huis Verkopen aanvullende diensten aan. Denk hierbij aan een energielabel, een verhuizer of zelfs woningstyling. Zo zorg je ervoor dat jouw woning helemaal verkoopklaar is.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Oldekerk

Je kunt de waarde van je huis in Oldekerk het beste laten bepalen door een lokale makelaar. Deze kent de markt en de lokale prijzen. Het is slim om een waardebepaling bij een makelaar aan te vragen om hier een goed beeld van te krijgen.

Een correcte prijsstelling, goede marketing en het inhuren van een makelaar kunnen bijdragen aan een snelle verkoop van je huis in Oldekerk. Bekijk onze tips om een woning snel te verkopen voor meer informatie.

De kosten van de verkoop van een huis in Oldekerk omvatten meestal makelaarscourtage, notariskosten, kosten voor het energielabel en mogelijk nog kosten voor verbeteringen aan het huis. Op HuisVerkopen.nl lees je alles over de kosten van de verkoop van een huis.

Het vinden van een goede makelaar in Oldekerk is een belangrijke stap bij de verkoop van je huis. Je kunt makelaars vergelijken op ervaring, tarieven en dienstverlening. Op onze website bieden we een tool om makelaars te vergelijken.

Een goede voorbereiding is de beste aanpak voor de verkoop van je huis in Oldekerk. Volg ons stappenplan voor de verkoop van je huis om te zorgen dat je niets over het hoofd ziet bij het verkoopproces.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen