Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Oldekerk

In het rustige Oldekerk verandert de huizenmarkt ook. In juni 2024 verwisselen diverse woningen van eigenaar en de prijzen fluctueren. Om je huis succesvol te verkopen en te begrijpen hoe de markt werkt, bekijk je deze statistieken en relevante vastgoedcijfers.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Oldekerk

De gemiddelde verkoopprijs in Oldekerk is in de laatste 3 maanden € 303.401 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 324.666 euro. Om je te helpen bij het maken van een gefundeerde beslissing bij de koop of verkoop van een huis, hebben wij de laatste marktcijfers verzameld. Hieronder zien je een grafiek die de gemiddelde verkoopprijzen en vraagprijzen in de afgelopen drie maanden presenteert:

Huizenprijzen in Oldekerk

Afgelopen 3 maanden

€ 137.000
€ 256.000
€ 375.000

Als je een woning wilt kopen of verkopen in Oldekerk, is de prijs per vierkante meter een belangrijke factor om rekening mee te houden. Dit geeft je een realistisch beeld van de huidige marktwaarde, onafhankelijk van de omvang van de woning. De gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Oldekerk is op dit moment € 3.558. Deze informatie helpt je bij het inschatten van prijsontwikkelingen. Voel je vrij om de onderstaande grafiek te raadplegen voor meer details:

Huizenprijzen in Oldekerk per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.800
€ 3.200
€ 3.700

Prijsontwikkeling Oldekerk laatste 12 maanden

Het loont om alert te blijven op ontwikkelingen binnen de huizenmarkt. Met name de prijsschommelingen van huizen in Oldekerk zijn het waard om op te volgen. De gemiddelde verkoopprijs van afgelopen maand was bijvoorbeeld € 303.401. Bekijk hieronder de prijsevolutie van de afgelopen 12 maanden:

Wat is mijn woning in Oldekerk waard?

De waarde van jouw woning in Oldekerk is afhankelijk van diverse factoren. Denk onder andere aan de grootte en staat van het huis, de locatie in het dorp, en de vraag in de markt. In het bijzonder speelt de marktconditie een grote rol, waarbij de actuele vraag en aanbod de prijs sterk kunnen beïnvloeden.

Als je exact wilt weten wat jouw huis in Oldekerk waard is, dan is een gratis waardebepaling door een verkoopmakelaar een uitstekende optie. Deze beoordeling geeft je een betrouwbaar beeld van de waarde van jouw woning, en kan daarmee een goed startpunt zijn voor een mogelijke verkoop. Evenzo helpt het je beslissen of verkoop op dit moment wel de juiste beslissing is.

Bij een gratis waardebepaling komt een makelaar bij je thuis. Dit is compleet kosteloos en biedt vele voordelen. De makelaar kan namelijk het huis en de omgeving zelf observeren en beoordelen. Het grote voordeel hiervan is dat je een nauwkeurige en realistische inschatting krijgt van de waarde van jouw woning.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is altijd interessant om vastgoedcijfers te interpreteren en te ontdekken dat de huizenprijzen niet gelijk zijn in alle plaatsen. Laten we Oldekerk eens in ogenschouw nemen. Hier merk je dat de prijzen voor woningen enigszins afwijken van die in naburige gemeenschappen. Deze prijsvariaties kunnen voortkomen uit verschillen in vraag en aanbod of andere lokale factoren. Deze constateringen onderstrepen nogmaals het belang van grondige research tijdens jouw zoektocht naar een nieuwe woning.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Oldekerk

Als je jouw huis in Oldekerk gaat verkopen, wil je natuurlijk samenwerken met de beste makelaar. In Oldekerk heb je een keur aan makelaars, die elk op hun eigen punten kunnen uitblinken. Denk bijvoorbeeld aan hun kennis van de lokale markt, onderhandelingsvaardigheden of hun communicatieve vaardigheden. Het is belangrijk om te kijken welke van deze aspecten voor jou het zwaarst wegen.

De keuze voor een geschikte makelaar is niet te onderschatten, want het kan een groot verschil maken voor de verkoop van je huis. Een goede makelaar weet wat jouw woning waard is, adviseert over de juiste verkoopstrategie en onderhandelt scherp. Kijk daarom goed rond en vergelijk verschillende makelaars om zo de juiste makelaar voor jouw specifieke situatie te vinden.

Vergelijk makelaars in Oldekerk Of lees meer over makelaars in Oldekerk

Gemiddelde tarieven van makelaars in Oldekerk

Let op courtages. In Oldekerk ligt het gemiddelde tarief voor een verkoopmakelaar namelijk op 1,19% van de verkoopprijs. Dat betekent dat als je een huis in Oldekerk met een gemiddelde verkoopprijs van € 303.401 verkoopt, je gemiddeld € 3.610 kwijt bent aan makelaarskosten. Hou hier rekening mee in jouw begroting.

Wil je een huis in Oldekerk verkopen, dan is het slim om makelaars te vergelijken. Dit kan op verschillende facetten, zoals kosten, werkwijze en aanpak. Kijk wel verder dan alleen de courtage. Sommige makelaars rekenen namelijk extra kosten voor bijvoorbeeld fotografie of een bouwkundige keuring. Een handige tool om verkoopmakelaars in Oldekerk te vergelijken, vind je op deze website.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Oldekerk

In Oldekerk zijn er in totaal 524 koopwoningen, waarvan slechts een fractie continu te koop staat. Deze beperkte beschikbaarheid creëert een behoefte die groter is dan het aanbod, wat gunstig kan uitpakken voor jou als potentiële woningverkoper. De schaarste kan namelijk resulteren in een snellere verkoop en mogelijke biedingen boven de vraagprijs.

Aantal verkochte woningen in Oldekerk

In de afgelopen 12 maanden is in Oldekerk het aantal aangemelde en verkochte woningen veranderd. Er zijn diverse woningen te koop aangeboden, waarna ook een bepaald aantal van deze woningen van eigenaar is gewisseld. Voor het exacte aantal verkochte huizen, zie de grafiek hieronder: 11:

Ben je van plan jouw huis in Oldekerk te verkopen?

Bij het verkopen van je huis in Oldekerk komt veel kijken. Zo is het belangrijk dat je goed inzicht hebt in de woningwaarde en je op de juiste manier jouw huis in de markt zet om de hoogste prijs te behalen. Daarnaast, waar in eerste instantie niet aan wordt gedacht, maar wat toch heel belangrijk is, is bijvoorbeeld het energielabel aanvragen. Ook zul je rekening moeten houden met de kosten die komen kijken bij de verkoop van je huis. Hierbij kun je denken aan de makelaarstarieven en de kosten voor de overdracht van je woning.

Een gestructureerde aanpak bij het verkopen van je woning zal je enorm helpen. Een stappenplan kan een echte uitkomst bieden. Op de website van HuisVerkopen.nl vind je een handig stappenplan dat je stap voor stap begeleidt bij het verkoopproces. Zo weet je precies welke zaken je in welke volgorde af moet handelen. Ook geeft dit overzicht je houvast en structuur in een periode die een hoop stress met zich mee kan brengen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Welkom op de plek waar je altijd de meest recente woningmarktcijfers van Oldekerk kan vinden. Wij weten dat deze cijfers van grote waarde zijn voor huiseigenaren die overwegen om hun woning te verkopen. Het volgen van de woningmarkt in Oldekerk kan je helpen bij het plannen van de verkoop van je huis. Al deze informatie presenteren wij hier regelmatig, zodat je altijd up-to-date blijft. Onze woningmarktcijfers zijn een betrouwbare tool die je helpt bij het nemen van jouw belangrijke verkoopbeslissingen.

Voordelen van Huis Verkopen bij het regelen van jouw woningverkoop

Op de website van Huis Verkopen vind je veel handige tools die jou kunnen helpen bij het regelen van de verkoop van je woning. Zo kun je hier bijvoorbeeld een gratis waardebepaling aanvragen. Hierdoor kan je een goede inschatting maken van de mogelijke verkoopprijs voor jouw woning in Oldekerk. Je kunt via onze website ook makkelijk makelaars vergelijken en zo de beste keuze maken voor de verkoop van jouw woning. Bovendien bieden we je de mogelijkheid om makelaarstarieven op te vragen, zodat je flink kunt besparen op de makelaarskosten. We hopen dat deze tools je helpen om de verkoop van jouw huis zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen