Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Scharnegoutum

Bij de oriëntatie voor de verkoop van je woning in Scharnegoutum is een grondige voorbereiding essentieel. Het regelen van zaken als het bijwerken van je energielabel tot aan het weloverwogen selecteren van een capabele makelaar, kan het verschil maken in het verkoopproces.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Scharnegoutum

Als woningverkoper in Scharnegoutum heb je verschillende doelen voor ogen. Een van je belangrijkste doelen is mogelijk het behalen van een hoge verkoopprijs. Het is immers fijn als je jouw investering niet alleen terugverdient, maar er ook nog winst op maakt. Daarnaast wil je misschien ook een snelle verkoop realiseren. Niemand zit immers op wachten een langdurig verkooptraject. Een ander doel kan zijn dat je het verkoopproces soepel wilt laten verlopen, zonder onverwachte obstakels en moeilijkheden.

Wellicht vraag je je af: hoe snel worden huizen in Scharnegoutum doorgaans verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? Hoeveel kun je eigenlijk besparen door makelaars te vergelijken? Voor een overzichtelijk stappenplan bij de verkoop van je woning kun je hier kijken. Wil je ook graag meer inzicht in de actuele cijfers over de woningmarkt in Scharnegoutum? Hieronder lees je de meest recente gegevens:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
109 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 268.045
Besparing (gem.)
€ 751

Je huis snel verkopen in Scharnegoutum

Gemiddeld duurt het 66 dagen voordat een woning in Scharnegoutum verkocht wordt. Dit kan een indicatie zijn van de huizenmarkt in dit dorp. Om je kansen op een snelle verkoop te verhogen, zijn hier enkele tips.

 1. Denk aan kosten en waarde. Zorg dat je een realistisch beeld hebt van de waarde van je woning. Vraag daarom een waardebepaling aan bij een makelaar en kijk naar recente verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in de buurt.
 2. Wees bewust van woningopkopers. Er zijn bedrijven die snel je huis opkopen, maar dit kan betekenen dat je minder krijgt dan de marktwaarde. Neem de tijd om verschillende aanbiedingen te vergelijken en niet overhaast te beslissen.
 3. Maak je woning aantrekkelijk met pakkende presentatie. Goede foto's zijn essentieel, maar vergeet ook niet de staat van het huis zelf. Een frisse en nette uitstraling, zowel binnen als buiten, kan potentiële kopers aantrekken. Bekijk meer tips voor de verkoop van je huis.

Tips in Scharnegoutum

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Scharnegoutum op?

Als je overweegt om je huis in Scharnegoutum te verkopen, dan wil je natuurlijk graag weten wat jouw huis mogelijk op kan brengen. De gemiddelde verkoopprijs voor een woning in Scharnegoutum bedraagt momenteel € 268.045 euro. Maar goed om te weten, de uiteindelijke verkoopsom van jouw huis hangt onder andere af van factoren als de staat van de woning, de ligging en het woonaanbod in juli 2024.

Een andere manier om de waarde van jouw huis in te schatten, is door te kijken naar de gemiddelde prijs per vierkante meter in Scharnegoutum. Momenteel ligt die prijs gemiddeld op € 2.360 euro per m2. Deze cijfers zijn allemaal gebaseerd op de laatste drie maanden en kunnen je een indicatie geven van wat je zou kunnen verwachten bij de verkoop van jouw huis.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Scharnegoutum

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.300
€ 2.000
€ 2.800

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Scharnegoutum bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Scharnegoutum.

Tips om je woning te verkopen in Scharnegoutum

Als je overweegt om je huis in Scharnegoutum te verkopen, zijn er diverse strategieën en tips die je in gedachten moet houden om het proces soepel en succesvol te laten verlopen. Het implementeren van deze eenvoudige suggesties kan je woning aantrekkelijker maken voor potentiële kopers en kan ervoor zorgen dat je je huis sneller en voor een betere prijs verkoopt.

 • Goede foto's: Investeer in professionele fotografie om de kwaliteiten van je huis optimaal te benadrukken. Goede beelden trekken meer aandacht online, wat kan leiden tot meer bezichtigingen en mogelijk een snellere verkoop.
 • Schoon en netjes: Zorg ervoor dat je huis altijd schoon en opgeruimd is voor bezichtigingen. Dit helpt potentiële kopers om zich voor te stellen hoe ze in de ruimtes zouden leven en creëert een positieve eerste indruk.
 • Vraagprijs bepalen: Werk met een ervaren makelaar om de juiste prijs voor je huis te bepalen. Een te hoge prijs kan kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs je winst kan verminderen.
 • Kleine reparaties uitvoeren: Los kleine gebreken op, zoals een lekkende kraan of een piepende deur. Deze kleine dingen kunnen kopers afschrikken of de indruk geven dat het huis niet goed is onderhouden.
 • Neutrale inrichting: Zorg voor een neutraal kleurenpalet en eenvoudige inrichting om een breed scala aan smaken aan te spreken. Te persoonlijke of opvallende stijlen kunnen potentiële kopers afschrikken.

Ontdek jouw stappenplan in Scharnegoutum:

 • Het stappenplan is op maat gemaakt voor jouw woning
 • Je voorkomt met het stappenplan het overslaan van belangrijke zaken
 • Je kunt duizenden euro's besparen door goed te vergelijken
 • Met het stappenplan regel je alles gemakkelijk vanaf één plek
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Scharnegoutum?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Scharnegoutum kost je als verkoper gemiddeld € 5.523. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Scharnegoutum In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 268.045) € 3.109
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.523

Kosten van makelaars in Scharnegoutum

Als je van plan bent je woning in Scharnegoutum te verkopen, is het raadzaam om in zee te gaan met een makelaar. Gemiddeld ligt het tarief van een makelaar tussen de EUR 1.500 en EUR 7.000. Let op, dit is een totaalbedrag dat berekend wordt aan de hand van een courtage. Het courtage is een percentage van de verkoopprijs van je huis en bedraagt gemiddeld 1,16%.

Het is relevant om te vermelden dat deze tarieven slechts een indicatie zijn en dat de kosten aanzienlijk kunnen variëren per makelaar. Door van tevoren makelaars in Scharnegoutum te vergelijken en offertes op te vragen, kun je een scherpere prijs krijgen. Bovendien kan een persoonlijk gesprek met de makelaar bij je thuis veel duidelijkheid verschaffen over de uiteindelijke kosten.

Lees meer over makelaars in Scharnegoutum.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopstyling en onderhoud

Misschien denk je bij de verkoop van jouw woning niet direct aan verkoopstyling en onderhoud als kostenpost. Toch is het een belangrijk onderdeel van het verkoopproces. Het doel is om je huis zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren voor potentiële kopers. Onderhoud en een frisse uitstraling van de woning kunnen bijdragen aan de uiteindelijke verkoopprijs. De kosten zijn dus zeker het overwegen waard.

Denk bijvoorbeeld aan een likje verf op de muren, het opknappen van de tuin of een grondige schoonmaakbeurt. Hoewel de investering variabel is, ligt het gemiddeld rond de € 875. Kortom, de kosten die je hiermee maakt, kunnen zichzelf terugverdienen in de verkoopprijs van de woning.

Energielabel

Voordat je jouw huis te koop kunt zetten, is het verplicht een energielabel aan te vragen. Dit label geeft aan hoe energiezuinig de woning is. Een woning met een groen label (A of B) kan aantrekkelijker zijn voor kopers en wellicht een hogere verkoopprijs opleveren.

In Nederland moet je het energielabel laten vaststellen door een erkend energieadviseur. Hoewel de kosten voor het aanvragen en vaststellen van een energielabel kunnen variëren, zijn ze normaal gesproken niet buitensporig hoog. Dit is echter wel een kostenpost om rekening mee te houden.

Notariskosten

Nog een kostenpost die je als verkoper vaak over het hoofd ziet, is het doorhalen van de hypotheek bij de notaris. Zodra de verkoop van je woning definitief is, zorgt de notaris ervoor dat de hypotheek op jouw naam wordt doorgehaald bij het Kadaster.

Dit wordt ook wel het 'royeren' van de hypotheek genoemd. Het bedrag dat je hiervoor moet betalen, is afhankelijk van de notaris. Gemiddeld kost dit € 350. Al met al ben je dus ook met de notariskosten een bedrag kwijt, maar vergeet niet dat deze kosten in veel gevallen aftrekbaar zijn...

Wanneer mijn huis verkopen in Scharnegoutum?

Overweeg je jouw huis in Scharnegoutum te verkopen? Gelet op de huidige woningmarkt in juli 2024, lijkt het een geschikt moment. De markt heeft de afgelopen jaren diverse pieken en dalen meegemaakt, dus het is altijd verstandig om een lokale makelaar te raadplegen.

Vraag je je af waar je goed advies kunt krijgen? Het antwoord is eenvoudig: een makelaar in Scharnegoutum kan jou het beste adviseren. Aangezien zij bekend zijn met de lokale woningmarkt, kunnen ze je een deskundig en gratis verkoopadvies geven.

Vergelijk makelaars in Scharnegoutum Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je jouw woning wilt verkopen, ben je niet dagelijks bezig met dit proces. Echter, juist omdat de verkoop van jouw huis een grote en belangrijke stap in je leven is, wil je deze perfect voorbereiden en uitvoeren. Huis Verkopen biedt hiervoor een praktisch en gedetailleerd stappenplan aan, speciaal op maat voor jouw woning. Dit stappenplan fungeert als rode draad doorheen het gehele verkoopproces en helpt je om niets over het hoofd te zien.

Vergelijk makelaars

Bij Huis Verkopen heb je de mogelijkheid om makelaars te vergelijken. Dit helpt om de meest geschikte makelaar te vinden voor de verkoop van jouw woning in Scharnegoutum. De keuze van de juiste makelaar kan een grote invloed hebben op het succes en de snelheid van de verkoop.

Makelaarstarieven opvragen

Een ander voordeel van Huis Verkopen is dat je makelaarstarieven kan opvragen. Dit helpt je om te besparen op makelaarskosten. Inzicht in de tarieven draagt bij aan een goed geïnformeerde beslissing bij de keuze van je makelaar.

Aanvullende diensten regelen

Huis Verkopen maakt het ook makkelijk om aanvullende diensten zoals een energielabel, een verhuizer of woningstyling te regelen. Zo kun je eenvoudig en efficiënt alles wat nodig is voor de verkoop van je woning op één plek regelen.

Inzicht in makelaarsstatistieken

Huis Verkopen biedt inzicht in makelaarsstatistieken, waardoor je een weloverwogen keuze kan maken voor de verkoop van jouw woning in Scharnegoutum. Hierdoor ben je verzekerd van een makelaar die zijn sporen heeft verdiend en de beste resultaten voor jou zal behalen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Scharnegoutum

Dat hangt af van je specifieke situatie en voorkeuren. Elke makelaar heeft z'n eigen sterktes. Om de beste makelaar in Scharnegoutum te vinden, kun je makelaars vergelijken op onze website.

Het verkopen van een huis kan een complex proces zijn. We hebben een handig stappenplan voor je klaargezet, waarin we het gehele verkoopproces toelichten. Zo ga je goed voorbereid aan de slag!

De snelheid waarmee je je huis kunt verkopen varieert. Hierbij spelen diverse factoren een rol, van de locatie van je woning tot de huidige woningmarkt. Voor tips om je huis sneller te verkopen, kun je terecht bij onze pagina over snel verkopen.

Het bepalen van de juiste vraagprijs vereist wat onderzoek. Je kunt beginnen met het bestuderen van de huidige markt en woningen in Scharnegoutum. Om meer inzicht te krijgen in de woningwaarde, bieden wij je een tool voor het berekenen van de woningwaarde.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen