Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Scharnegoutum

Ben je geïnteresseerd in het verkopen van je woning in Scharnegoutum? Dan is het handig om geïnformeerd te zijn over de actuele status van de lokale huizenmarkt. Op deze pagina vind je de belangrijkste reële cijfers en statistieken betreffende de huizenmarkt in Scharnegoutum, zoals vraag- en verkoopprijzen en het aantal recente transacties. Deze gegevens zijn bijgewerkt tot juli 2024.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Scharnegoutum

De gemiddelde verkoopprijs in Scharnegoutum is in de laatste 3 maanden € 268.045 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 265.272 euro. Deze cijfers geven je een realistisch beeld van de huidige woningmarkt in dit gebied. Benieuwd naar de onderliggende prijsschommelingen en trends? Zie hieronder de bijbehorende grafiek:

Huizenprijzen in Scharnegoutum

Afgelopen 3 maanden

€ 142.000
€ 230.000
€ 318.000

Als je de prijzen van woningen in Scharnegoutum gaat vergelijken, is het van groot belang te kijken naar de prijs per m2. Dit geeft je een duidelijk overzicht van de daadwerkelijke waarde die een woning heeft. Zo kom je te weten wat de huidige staat van de lokale woningmarkt is. Op dit moment bedraagt de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Scharnegoutum € 2.360. Neem een kijkje in de onderstaande grafiek voor een gedetailleerd overzicht van de verkoop- en vraagprijzen per m2 in de afgelopen 3 maanden:

Huizenprijzen in Scharnegoutum per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.300
€ 2.000
€ 2.800

Prijsontwikkeling Scharnegoutum laatste 12 maanden

In Scharnegoutum heeft de woningmarkt het afgelopen jaar enigszins bewogen. De verkoopprijzen van huizen hebben variaties laten zien, hoewel het niet onze plaats is om een oordeel te vellen over de invloeden of bouwstenen van deze wijzigingen.

De gemiddelde verkoopprijs van de afgelopen maand bedroeg € 268.045. Neem een kijkje naar de onderstaande grafiek om de ontwikkelingen van de woningmarktcijfers de laatste 12 maanden te zien:

Wat is mijn woning in Scharnegoutum waard?

De waarde van jouw woning in Scharnegoutum is immer in beweging, onderhevig aan talloze factoren zoals lokale ontwikkelingen en landelijke huizenmarkt trends. Zaken als veranderingen in het voorzieningenniveau en ruimtelijke plannen kunnen ook fluctuaties in woningwaarde veroorzaken. Daarom is het ten zeerste aan te raden om alerts te blijven en de waarde van je woning goed te monitoren.

Het krijgen van inzicht in de huidige waarde van je woning is niet alleen verstandig, maar vaak ook noodzakelijk voor het nemen van belangrijke beslissingen. Hierdoor weet je waar je staat en kun je goed geïnformeerde keuzes maken. Je kunt dit realiseren door gebruik te maken van een gratis waardebepaling door een ervaren makelaar.

Een haarfijne waardebepaling geschiedt in de comfort van je eigen woning. De makelaar neemt een kijkje en doet een grondige analyse van de woning. Dit proces is snel, nauwkeurig en geeft je een helder inzicht in wat jouw woning daadwerkelijk waard is op de huidige markt.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Als je naar de huizenmarkt kijkt, zul je al snel merken dat de prijzen behoorlijk kunnen variëren per locatie. Een opvallend detail is dat de huizenprijzen in Scharnegoutum ietwat afwijken van de prijzen in nabijgelegen dorpen en steden. Deze informatie is niet alleen belangrijk voor potentiële kopers bij het uitstippelen van hun woningzoektocht, maar kan ook zeer nuttig zijn voor huidige huiseigenaren die overwegen hun eigendom te verkopen. Deze prijsverschillen benadrukken het belang van grondige marktkennis voor zowel kopers als verkopers.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 400.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Scharnegoutum

In Scharnegoutum is iedere makelaar weer anders, variërend in methodes, specialisaties, ervaring en tarieven. Het is dan ook belangrijk om hier aandachtig naar te kijken. Zo vergelijk je een local over de prestatiestatistieken.

Het kiezen van de juiste makelaar kan je een voorsprong geven bij het verkopen van jouw woning. Profiteer van de kennis en ervaring van een makelaar die precies weet hoe de huizenmarkt in Scharnegoutum werkt. Wordt wijzer door het vinden van de juiste makelaar via het vergelijken van de opties en informeer je daarbij bij verschillende makelaars.

Vergelijk makelaars in Scharnegoutum Of lees meer over makelaars in Scharnegoutum

Gemiddelde tarieven van makelaars in Scharnegoutum

Wist je dat courtages een grote rol spelen in de uiteindelijke kosten van het verkopen van je huis? Het is net zo belangrijk als de verkoopprijs zelf, want de gemiddelde courtage van een makelaar in Scharnegoutum bedraagt 1,16% van de verkoopprijs. Zeker bij een gemiddelde verkoopprijs van € 268.045 euro voor woningen in dit gebied, kan dit aardig oplopen.

Er is een trucje om ervoor te zorgen dat je niet te veel betaalt aan de makelaar: vergelijk de tarieven. Via deze handige tool kun je tarieven opvragen bij makelaars in Scharnegoutum en omgeving. Zo krijg je een beter inzicht in de kosten van de verschillende makelaars. Let op, naast de courtage zijn er vaak ook nog aanvullende kosten. Hierbij kun je denken aan kosten voor fotograferen, adverteren en de onderhandelingen.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Scharnegoutum

In het pittoreske Scharnegoutum vind je een aanzienlijk aantal woningen die beschikbaar worden gesteld als sociale huurhuizen. Echter, als je kijkt naar het totale woningaanbod in dit dorp, vormen deze huurhuizen slechts een deel. In werkelijkheid zijn de meeste huizen in Scharnegoutum koopwoningen. Met een totaal van 537 koopwoningen, heeft dit dorp vooral veel te bieden als je interesse hebt in het kopen van jouw eigen huis.

Aantal verkochte woningen in Scharnegoutum

In Scharnegoutum is er in de afgelopen 12 maanden op de woningmarkt activiteit waargenomen. Er zijn diverse woningen nieuw in de verkoop gezet, oftewel aangemeld. Daarnaast heeft ook een aantal transacties plaatsgevonden, wat betekent dat deze woningen een nieuwe eigenaar hebben gevonden. De exacte data qua aanmeldingen en transacties tonen we in de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Scharnegoutum te verkopen?

Ben je van plan om je comfortabele nestje in Scharnegoutum op de markt te brengen? Voor een vlotte transactie is het van belang dat je elke stap in het verkoopproces nauwgezet regelt. Wij van Huis Verkopen zijn hier om je te helpen met een gemakkelijk te volgen stappenplan, zodat je snel en efficiënt je woning kunt verkopen.

Het kiezen van een betrouwbare makelaar is één van de belangrijkste stappen en kan maken of breken hoe succesvol de verkoop van je huis zal zijn. Ons stappenplan helpt je ook bij het regelen van andere zaken zoals het energielabel van je woning. Het zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet tijdens het volledige proces, om probleemloos jouw huis op de markt te brengen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De statsitieken betreffende de vastgoedmarkt in Scharnegoutum veranderen continue. Je vindt altijd de meest recente gegevens op deze plek. Deze actuele data hebben een groot nut. Het helpt je een beter beeld te vormen van de lokale vastgoedmarkt, zodat je weet wat je kan verwachten als je van plan bent om je woning te verkopen. Of je nou een beeld wil vormen van de marktontwikkelingen, de gemiddelde vraagprijs of de doorlooptijd van een woning: je vindt het hier.

Hoe helpt HuisVerkopen.nl je verder

HuisVerkopen.nl is jouw one-stop platform voor alles wat met het verkopen van je woning te maken heeft. Je vindt hier alle informatie over de onkosten verbonden aan het verkopen van je woning, maar ook handige hulpmiddelen om makelaars in je omgeving te vergelijken en direct tarieven bij hen op te vragen. Een waardebepaling laten uitvoeren voor je woning? Dat regel je via ons platform bij een deskundige lokale makelaar. Ook het controleren van een geldig energielabel of zelfs het aanvragen van een energielabel bij een lokale energieadviseur is simpel te regelen via HuisVerkopen.nl. Nog onzeker over de vraagprijs van je woning? Raadpleeg dan onze gedetailleerde uitleg over het bepalen van de juiste vraagprijs. Laat niets aan het toeval over, met HuisVerkopen.nl ben je altijd goed voorbereid op de verkoop van je woning.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen