Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Oppenhuizen

Op zoek naar de meest recente informatie over de woningmarkt in Oppenhuizen? Bij HuisVerkopen.nl ben je aan het juiste adres. Wij bieden up-to-date statistieken over zaken als gemiddelde woningprijzen, vraagprijzen, de verkoopprijzen en het aantal transacties in Oppenhuizen, gebaseerd op de gegevens van juli 2024. Verrijk je kennis over het verkopen van je huis in Oppenhuizen met onze waardevolle data.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Oppenhuizen

De gemiddelde verkoopprijs in Oppenhuizen is in de laatste 3 maanden € 335.505 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 426.250 euro. We zien dat de woningmarkt in Oppenhuizen gelijksoortige trends volgt als elders in het land. Direct onder deze tekst nodigen we je uit om de recente prijsontwikkelingen te bekijken:

Huizenprijzen in Oppenhuizen

Afgelopen 3 maanden

€ 7.000
€ 242.000
€ 476.000

Wanneer je naar de waarde van je woning kijkt in Oppenhuizen, is het belangrijk om rekening te houden met de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter. Deze prijs zegt vaak iets meer over de werkelijke waarde van het huis dan de totaalprijs omdat hij rekening houdt met de ruimte die je krijgt voor je geld. Op dit moment is de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Oppenhuizen € 3.044. In de onderstaande grafiek zie je de ontwikkeling van deze prijs in de afgelopen drie maanden:

Huizenprijzen in Oppenhuizen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.000
€ 2.500
€ 3.900

Prijsontwikkeling Oppenhuizen laatste 12 maanden

In Oppenhuizen waren de woningprijzen de afgelopen 12 maanden volop in beweging. Het is dan ook boeiend om deze evolutie te volgen. Om een idee te geven van de huidige markt, de gemiddelde verkoopprijs vorige maand was € 335.505. Ter verduidelijking van deze cijfers wordt hieronder een grafiek weergegeven:

Wat is mijn woning in Oppenhuizen waard?

Ben je nieuwsgierig naar wat je woning op zou kunnen leveren als je het verkoopt? Deze overweging speelt vaak mee bij de beslissing om je huis in Oppenhuizen al dan niet op de markt te brengen. Het potentiële verkoopbedrag is natuurlijk afhankelijk van de huidige staat van de woningmarkt.

Ben je van plan je huis te verkopen en wil je een indicatie krijgen van de waarde? Verstandig, want zo krijg je een realistisch beeld van de potentiële opbrengst. Met een gratis waardebepaling kan een makelaar inschatten hoeveel jouw woning waard is op de huidige markt.

Hoe werkt zo'n gratis waardebepaling dan precies? De makelaar zal je woning bekijken en vergelijken met soortgelijke woningen in Oppenhuizen die recent zijn verkocht. Het is wel belangrijk te beseffen dat niet elke makelaar tot dezelfde conclusie komt. Het is dus slim om een waardebepaling door meerdere makelaars te laten uitvoeren, als je een zo nauwkeurig mogelijke indruk wilt hebben van de waarde van je huis.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is interessant om te zien dat de huizenprijzen variëren per locatie. Zo doen de huizenprijzen in Oppenhuizen niet onder voor veranderingen. Ze kunnen iets afwijken van de trends die we opmerken in naburige plaatsen. Het is dus van belang om zorgvuldig te kijken naar de lokale markt om een realistisch beeld van verwachte prijzen te krijgen.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 400.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Oppenhuizen

Als je van plan bent om je huis te verkopen in Oppenhuizen, dan is de keuze voor de juiste makelaar cruciaal. Makelaars verschillen namelijk sterk in hun benadering, service en tarieven. Zo zijn er makelaars die uitblinken in hun lokale kennis van de Oppenhuizer markt, anderen hebben mogelijk een uitgekiende marketingstrategie of weten simpelweg een goede prijs voor je woning te bedingen.

De impact van een goede makelaar op jouw huisverkoop is niet te onderschatten. Door hun kennis en ervaring kunnen zij een soepele verkoop realiseren, voor een prijs die aan jouw verwachtingen voldoet. Dus neem de tijd om verschillende makelaars te vergelijken. Het kan het verschil maken tussen een vlotte verkoop en maandenlang wachten.

Vergelijk makelaars in Oppenhuizen Of lees meer over makelaars in Oppenhuizen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Oppenhuizen

Let op, bij het verkopen van jouw huis in Oppenhuizen kunnen er significante kosten zijn in de vorm van courtage. Een makelaar rekent gemiddeld een courtage van 1,14% op de verkoopprijs. Voor een woning met een gemiddelde verkoopprijs van € 335.505 in Oppenhuizen, betekent dit dat de verkoopkosten op kunnen lopen tot € 3.825.

Het is handig om hier rekening mee te houden in jouw budget en bij het kiezen van een makelaar. Vergelijk de tarieven en voorwaarden van verschillende makelaars in Oppenhuizen. Kijk daarbij niet alleen naar de courtage, maar bijvoorbeeld ook naar de advertentiekosten en de kosten voor het opstellen van de koopakte. Zo kun je de voor jou meest voordelige keuze maken.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Oppenhuizen

In Oppenhuizen zijn er in totaal 336 koopwoningen. Het is belangrijk om op te merken dat maar een klein deel van deze koopwoningen op een gegeven moment in de verkoop staat. Dit heeft als gevolg dat er een zekere schaarste is op de huizenmarkt, wat betekent dat de kansen voor jou als verkoper gunstig kunnen zijn. Potentiële kopers moeten concurreren voor minder beschikbare woningen, wat wellicht leidt tot een snellere verkoop van je woning of misschien zelfs een hogere verkoopprijs.

Aantal verkochte woningen in Oppenhuizen

In het afgelopen jaar zijn er in Oppenhuizen veel woningen in de verkoop gezet en voor velen is de verkoop ook gerealiseerd. In totaal zijn er 10 transacties afgerond. De volgende grafiek geeft hier een duidelijk overzicht van:

Ben je van plan jouw huis in Oppenhuizen te verkopen?

Een huis verkopen in Oppenhuizen kan een uitdagende klus zijn. Je kunt geconfronteerd worden met zaken als een moeilijke huizenmarkt, een gebrek aan potentiële kopers in de regio of ingewikkelde administratieve procedures. Bijvoorbeeld, je moet ervoor zorgen dat je huis wordt gepresenteerd in de beste staat, zodat het aantrekkelijk is voor potentiële kopers. Ook het verkrijgen van een energielabel, het verzorgen van de juridische documentatie en het onderhandelen over de verkoopprijs zijn zaken die aandacht vereisen.

Gelukkig hoeft het niet overweldigend te zijn. Een effectieve manier om de verkoop van je huis in Oppenhuizen te vergemakkelijken, is door gebruik te maken van een goed stappenplan . Het volgen van een dergelijk plan kan het proces overzichtelijk en minder stressvol maken. Het helpt je om te begrijpen welke stappen je moet nemen, op welk tijdstip en in welke volgorde. Het geeft je ook informatie over hoe je een deskundige makelaar kunt vinden, hoe je kunt onderhandelen over de prijs en hoe je eventueel een verhuisbedrijf kunt inschakelen. Dus neem een kijkje in het stappenplan om je verkoopproces te vereenvoudigen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Als je geïnteresseerd bent in de woningmarkt van Oppenhuizen, is het goed om te weten dat de marktcijfers voortdurend veranderen. Op deze pagina verversen we daarom continu de meest recente data. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Deze informatie is nuttig als je erover denkt om jouw woning te verkopen, omdat je dan een goed beeld krijgt van de woningmarkttrends in Oppenhuizen.

Handige tools voor de verkoop van jouw woning

De website Huis Verkopen heeft verschillende handige tools om het verkoopproces van jouw woning in Oppenhuizen te vergemakkelijken. Denk bijvoorbeeld aan de optie om een gratis waardebepaling aan te vragen of naar de makelaarsvergelijkingstool die je helpt met het vinden van de beste makelaar. Daarnaast helpt HuisVerkopen.nl met het besparen op verkoopdiensten, door het eenvoudig maken van het opvragen van makelaarstarieven, zodat je gegarandeerd de beste prijs krijgt.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen