Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Sint Geertruid

Bij het verkopen van je huis in Sint Geertruid wil je een helder beeld van de beste makelaar in de regio. Daarnaast is inzicht in de kosten van belang. Wij bieden diverse vergelijkingstools om die belangrijke keuze eenvoudiger te maken.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Sint Geertruid

Als woningverkoper in Sint Geertruid heb je diverse doelen. Het behouden van de hoogst mogelijke verkoopprijs springt er natuurlijk uit, maar er komen ook enkele andere belangrijke aspecten om de hoek kijken. Zo wil je wellicht je woning zo snel mogelijk verkopen en minimaliseren van de stress en frustratie die het verkoopproces kan veroorzaken. De keuze voor een goede makelaar speelt een grote rol bij het behalen van deze doelen.

Je bent vast benieuwd naar hoe snel huizen in Sint Geertruid worden verkocht en wat de gemiddelde inkomsten uit verkoop zijn. Maar hoeveel kun je eigenlijk besparen door verschillende makelaars te vergelijken? Benieuwd naar een stappenplan voor de verkoop van je woning in Sint Geertruid? Bekijk het handige overzicht van de stappen die je moet zetten bij het verkopen van je huis. Wat volgt zijn de actuele cijfers over de woningmarkt in Sint Geertruid:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
21 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 487.508
Besparing (gem.)
€ 1.268

Je huis snel verkopen in Sint Geertruid

Je wilt je woning in Sint Geertruid zo snel mogelijk verkopen? Dan is het nuttig te weten dat woningen in dit dorp gemiddeld binnen 273 dagen worden verkocht. Wees gerust, met de juiste aanpak kan dit sneller!

 1. Presentatie telt! Trek potentiële kopers aan met uitstekende foto's en een aantrekkelijke beschrijving van je huis. Investeer wat tijd in het op orde brengen én houden van je huis voordat je foto's laat maken.
 2. Openbare woningverkoop is de sleutel tot snelle verkoop en tegelijkertijd hoge opbrengst. Publiceer je woning op platformen als Funda en andere online huizensites. Dat vergroot de zichtbaarheid en trekt meer mogelijke kopers.
 3. Prijsstelling speelt een rol. Zorg voor een competitief, maar realistisch vraagprijs. Als de prijs te hoog is, kan dat kopers afschrikken en de verkoop vertragen. Het kan daarom nuttig zijn om het advies van een makelaar in te winnen.

Tips in Sint Geertruid

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Sint Geertruid op?

Als je erover denkt om jouw huis in Sint Geertruid te verkopen, speelt de gemiddelde verkoopprijs uiteraard een grote rol bij deze beslissing. Voor de huidige periode, juli 2024, ligt de gemiddelde verkoopprijs in Sint Geertruid rond de € 487.508 euro. De verkoopsom hangt echter af van meerdere factoren, zoals de grootte van het huis, de locatie binnen Sint Geertruid en de algehele staat van het huis.

Om een beter beeld te geven van de waarde van jouw woning, kan het nuttig zijn om naar de gemiddelde prijs per m2 te kijken. Momenteel ligt deze prijs in Sint Geertruid gemiddeld op € 4.226 euro per m2. Deze prijzen zijn gebaseerd op de verkopen van de afgelopen 3 maanden in Sint Geertruid. Het geeft je een realistisch beeld van wat je kunt verwachten als je jouw huis op de huidige markt zou verkopen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Sint Geertruid

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 700
€ 2.500
€ 4.300

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Sint Geertruid bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Sint Geertruid.

Tips om je woning te verkopen in Sint Geertruid

Verkoop je je huis in Sint Geertruid en wil je de beste prijs ervoor krijgen? Zorg dan voor een goede voorbereiding en volg enkele praktische tips. Het verkopen van je huis is een groot project, dus elke beetje hulp kan het verschil maken.

 • Onderhoud de tuin: een nette, verzorgde tuin is een ware eyecatcher en kan potentiële kopers zeker aantrekken. Snoei de struiken, maai het gazon en plant wat kleurrijke bloemen.
 • Geef de woning een likje verf: frisse, neutrale kleuren maken de kamers lichter en groter. Het zorgt ook voor een instapklare indruk, wat een groot pluspunt is.
 • Overweeg een professionele fotograaf in te schakelen. Foto's zijn het visitekaartje van je huis op de vastgoedmarkt. Professionele foto's trekken meer kijkers en vergroten de kans op een succesvolle verkoop.
 • Stel je huis open voor bezichtigingen. Maak genoeg tijd vrij om geïnteresseerde kopers rond te leiden. Zorg tijdens deze bezichtigingen dat je huis netjes en opgeruimd is.
 • Stel een realistische vraagprijs vast. Werk hiervoor samen met een lokale makelaar, zij kennen de markt en de omgeving. Een correcte prijs aantrekkelijk voor potentiële kopers.

Ontdek jouw stappenplan in Sint Geertruid:

 • Het stappenplan is speciaal op maat voor jouw woning
 • Voorkomt dat je essentiële stappen in het verkoopproces overslaat
 • Biedt bruikbare adviezen over waardeverhoging van je woning
 • Kan je duizenden euro's besparen door slim te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Sint Geertruid?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Sint Geertruid kost je als verkoper gemiddeld € 5.357. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Sint Geertruid In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 487.508) € 5.753
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.357

Kosten van makelaars in Sint Geertruid

Overweeg je je huis te verkopen in Sint Geertruid? Dan is het goed om inzicht te hebben in de kosten die hierbij komen kijken. De kosten voor een makelaar variëren, want iedere makelaar hanteert zijn eigen tarieven. Je kunt rekenen op een courtage, dit is een percentage van de verkoopsom: 1,18% is gangbaar in Sint Geertruid.

Naast de courtage rekenen de meeste makelaars in Sint Geertruid ook opstartkosten. Deze kosten komen gemiddeld neer op: € 515. Omdat de tarieven van makelaars in Sint Geertruid sterk kunnen variëren, is het aan te raden verschillende makelaars te vergelijken voordat je een definitieve keuze maakt. Hierdoor verkoop je je huis tegen de beste voorwaarden.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Naast de makelaarskosten, krijg je ook te maken met notariskosten voor het opstellen van de koopakte. Hoewel de koper meestal de kosten voor de akte van levering betaalt, zijn de kosten voor de koopakte voor jouw rekening. Het is verstandig verschillende notarissen te vergelijken om tot een goede keuze te komen.

Het bedrag dat je voor de notariskosten betaalt, kan uiteenlopen. Het is afhankelijk van de notaris die je kiest en van de complexiteit van de verkoop. Let erop dat je hierbij ook rekening houdt met eventuele bijkomende kosten zoals administratiekosten.

Advieskosten

Daarnaast maak je vaak advieskosten. Je wilt immers zeker weten wat je wel en niet doet bij de verkoop van je woning. Dit kunnen kosten zijn voor financieel advies, maar ook voor bijvoorbeeld juridisch advies omtrent de verkoopovereenkomst.

Zelfs als je jouw woning zonder makelaar verkoopt, heb je vaak behoefte aan goed advies om je door het proces te loodsen. Zorg ervoor dat je weet wat deze diensten je gaan kosten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Diverse kosten

Naast de bovengenoemde punten, zijn er nog diverse andere kosten die oplopen bij de verkoop van je woning. Dit betreffen onder andere energielabelkosten, kosten voor het opknappen van je huis voordat je het in de verkoop zet en advertentiekosten om jouw woning onder de aandacht te brengen.

Het is belangrijk om een goed inzicht te hebben in al deze kosten, zodat je achteraf niet voor financiële verrassingen komt te staan. Op de pagina met verkoopkosten kun je meer informatie vinden over alle kosten waar je rekening mee moet houden bij de verkoop van je huis. Het geeft je inzicht en helpt je om de verkoop goed te regelen.

Wanneer mijn huis verkopen in Sint Geertruid?

Twijfel je of het nu de juiste tijd is om jouw huis in Sint Geertruid te verkopen? Wat betreft de huidige woningmarkt kan het interessant zijn. De vraag naar woonruimte is over het algemeen groter dan het aanbod, wat gunstig is voor verkopers. Dit betekent echter niet automatisch dat iedere woning voor de hoofdprijs wordt verkocht.

Tevens is het verkopen van je huis een grote transactie waarbij je veel wilt weten en uitzoeken. Een makelaar in Sint Geertruid kan je hier optimaal over adviseren. Kun je misschien beter nog even afwachten of is juli 2024 juist het perfecte moment om in actie te komen? Zorg dat je goed geïnformeerd bent voordat je jouw woning in Sint Geertruid op de markt plaatst.

Vergelijk makelaars in Sint Geertruid Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Huis Verkopen zet zich volledig in om de verkoop van jouw woning zo gemakkelijk mogelijk te maken met een overzichtelijk en duidelijk stappenplan. Het volgen van dit stappenplan scheelt je veel tijd, moeite en geld. Het neemt je bij de hand en begeleidt je door het volledige verkoopproces, van de voorbereiding tot de uiteindelijke verkoop. Zo weet je altijd wat de volgende stap is en wat je kunt verwachten. Voorkom verrassingen en start slim met ons stappenplan!

Lokale makelaars vergelijken

Middels Huis Verkopen krijg je eenvoudig inzicht in prestaties van lokale makelaars in Sint Geertruid. Je vergelijkt makelaars op basis van de verkoopopbrengst en snelheid en selecteert zo de beste makelaar voor de verkoop van jouw woning.

Kosten besparen

Huis Verkopen helpt je besparen op jouw makelaarskosten. Via ons stappenplan vergelijk je dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs op tarieven en beschikbaarheid. Zo kies je voor kwaliteit zonder onnodig te veel te betalen.

100% onafhankelijk

Aangezien Huis Verkopen 100% objectief en onafhankelijk is, kun je erop vertrouwen dat je altijd de juiste informatie krijgt. Wij komen op voor het belang van verkopers en bestrijden misinformatie in de markt.

Het overzicht behouden

Met ons interactieve stappenplan behoud je eenvoudig het overzicht tijdens het verkoopproces. Alles is te regelen op één plek. Je bent altijd goed geïnformeerd en voltooide stappen vink je eenvoudig af. Zo regel je de verkoop van je woning bij Huis Verkopen op een gestroomlijnde manier.

Huis verkopen in plaatsen rondom Sint Geertruid

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Sint Geertruid

Er zijn belangrijke zaken die je moet regelen, zoals het verzamelen van alle benodigde documenten, het in orde maken van het energielabel en het samenwerken met een geschikte makelaar. Bekijk voor een volledige lijst eens deze pagina over wat je moet regelen voor de verkoop van je huis.

Het vinden van een goede makelaar is belangrijk bij de verkoop van je huis. Overweeg om verschillende makelaars te vergelijken en hun beoordelingen, ervaring en kosten te controleren. Op onze website hebben we een tool om het vinden van een goede makelaar te vereenvoudigen.

Het bepalen van de verkoopprijs van je huis kan een uitdaging zijn. Overweeg factoren zoals de huidige woningmarkt, de staat van je huis en vergelijkbare verkochte huizen in Sint Geertruid. Onze website biedt informatie over woningwaarde die je hier eventueel bij kan helpen.

Er zijn verschillende strategieën om je huis sneller te verkopen. Denk aan het optimaliseren van de presentatie van je huis, het opstellen van een realistische vraagprijs en een goede marketingstrategie. Bekijk ons advies voor snelle verkoop voor meer tips.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen