Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Sint Geertruid

Op de vastgoedmarkt van Sint Geertruid is er altijd beweging. Het verkopen van je huis in deze regio kan uitdagend zijn, maar met relevante informatie zoals de meest recente woningprijzen, vraagprijzen en transactieaantallen van juli 2024, heb je een waardevol voordeel in handen. Makelaars benutten deze lokale vastgoedcijfers tot in detail om de hoogst mogelijke verkoopprijs voor jouw woning te realiseren.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Sint Geertruid

De gemiddelde verkoopprijs in Sint Geertruid is in de laatste 3 maanden € 487.508 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 411.000 euro. Dit verschil tussen verkoopprijzen en vraagprijzen kan inkijk geven in de onderhandelingsruimte bij het kopen of verkopen van een huis in deze regio. Gedreven door actuele gegevens, helpt de volgende grafiek je een beter beeld te krijgen:

Huizenprijzen in Sint Geertruid

Afgelopen 3 maanden

€ 116.000
€ 327.000
€ 538.000

In de onderstaande grafiek presenteren we een overzicht van de gemiddelde verkoopprijs en vraagprijs per m2 in Sint Geertruid over de afgelopen 3 maanden. Op deze manier krijg je een duidelijk beeld van de huidige prijzen op de lokale vastgoedmarkt. Natuurlijk kan er een verschil zijn tussen de vraagprijs en de uiteindelijke verkoopprijs per m2. Zie hier de details:

Huizenprijzen in Sint Geertruid per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 700
€ 2.500
€ 4.300

Prijsontwikkeling Sint Geertruid laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden hebben we gezien dat de prijzen van woningen in Sint Geertruid in beweging waren. Gedurende deze periode waren de woningprijzen allesbehalve statisch, wat de veranderlijke aard van de vastgoedmarkt benadrukt.

Last van de significantie fluctuaties in prijzen? Het blijft natuurlijk lastig om deze bewegingen concrete betekenis toe te kennen zonder specifieke marktcijfers. Kijkend naar afgelopen maand bijvoorbeeld, de gemiddelde verkoopprijs in Sint Geertruid was toen € 487.508 euro. Voor een beter overzicht van het volledige jaar, nodigen we je uit om de volgende grafiek te bekijken:

Wat is mijn woning in Sint Geertruid waard?

De waarde van je woning in Sint Geertruid is afhankelijk van diverse factoren. De marktconditie speelt een grote rol, maar ook de locatie van je woning, het bouwjaar en de staat van onderhoud zijn relevante punten. Unieke kenmerken van je woning, zoals een tuin of een recent gerenoveerde keuken, kunnen ook bijdragen aan de waarde.

Als je wilt weten wat de precieze waarde van je woning is, dan kun je het beste een gratis waardebepaling laten uitvoeren door een makelaar. Of je nu van plan bent om te verkopen, of gewoon een helder beeld wilt hebben van de huidige waarde van je huis, een waardebepaling is een goed startpunt.

Tijdens een gratis waardebepaling komt een makelaar bij je thuis. Niet alleen geeft dit jou een accuraat beeld van wat je woning waard is, het biedt je ook de gelegenheid om eventuele vragen te stellen en advies in te winnen. Je krijgt hierdoor meer inzicht en dat helpt je bij een eventueel verkoopbesluit.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Zoals je wellicht weet, zijn woningmarktcijfers niet uniform over heel Nederland. In feite kunnen ze behoorlijk variëren, zelfs binnen een klein gebied. Neem bijvoorbeeld gemeenten rondom Sint Geertruid, waar de huizenprijzen aanzienlijk verschillen met die in Sint Geertruid zelf.

Dat is waarom het gunstig is om niet slechts één locatie te onderzoeken, maar een breder perspectief te hebben en te kijken naar de huizenprijzen in diverse omliggende gemeenten. Door deze vergelijking krijg je een completer overzicht van wat de huidige marktsituatie inhoudt en hoe Sint Geertruid zich verhoudt tot vergelijkbare gemeenten.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Sint Geertruid

Er bestaat geen uniform karakter van een makelaar in Sint Geertruid. Prettig om te weten, want dat betekent dat er voor elke woning en situatie een passende makelaar te vinden is. Makelaars verschillen in bijvoorbeeld kennisniveau, regionale expertise, communicatiestijl, marketingtechnieken en bemiddelingssnelheid.

De keuze van een makelaar in Sint Geertruid kan invloed hebben op de verkoopprijs en snelheid van jouw huisverkoop. Heb je hulp nodig bij het vinden van een geschikte makelaar, dan kan je altijd op onze site terecht. We hebben namelijk een handige tool om makelaars te vergelijken. Een klein beetje moeite, voor een groot resultaat.

Vergelijk makelaars in Sint Geertruid Of lees meer over makelaars in Sint Geertruid

Gemiddelde tarieven van makelaars in Sint Geertruid

Vergeet niet dat courtages een aanzienlijke impact kunnen hebben op de financiën rondom het verkopen van je huis in Sint Geertruid. Het gemiddelde tarief van makelaars hier ligt rond de 1,18% van de verkoopprijs, wat betekent dat bij de gemiddelde verkoopprijs van € 487.508, de kosten voor een makelaar uitkomen op € 5.753.

Hoewel de courtagekosten relevant zijn, moet je breder kijken dan enkel deze kosten. Wat een makelaar je kan opleveren is minstens zo belangrijk. Overweeg niet alleen hoeveel een makelaar kost, maar ook hun aanpak, werkwijze en verkoopstrategie. Om hier een goed beeld van te krijgen kan het erg interessant zijn om verschillende makelaars in Sint Geertruid te vergelijken.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Sint Geertruid

In Sint Geertruid zijn in totaal 502 koopwoningen. Hiervan staat slechts een klein deel tegelijkertijd te koop. Als mogelijke woningverkoper speel je in op een gevarieerde, maar beperkte markt. De schaarste aan koopwoningen biedt jou daardoor een sterke onderhandelingspositie en de kans om je woning tegen een gunstige prijs te verkopen.

Aantal verkochte woningen in Sint Geertruid

In de afgelopen 12 maanden heeft de woningmarkt in Sint Geertruid een hoeveelheid aan activiteit gezien. Bij de aanmeldingen gaat het om woningen die te koop zijn gezet. Deze zijn goed te onderscheiden van de transacties, wat de woningverkopen zijn. Het exacte aantal verkochte woningen - de transacties - in dit jaar is 6. Hieronder volgt een grafiek waarin het onderscheid tussen aanmeldingen en transacties duidelijk zichtbaar wordt:

Ben je van plan jouw huis in Sint Geertruid te verkopen?

Wanneer je overweegt je huis in Sint Geertruid te verkopen, hebben ontelbare aspecten je aandacht nodig. Van het aanvragen van een energielabel, tot het strategisch bepalen van de woningwaarde door een waardebepaling door een makelaar aanvragen. Eveneens essentieel is het vinden van de juiste makelaar, die je kunt vinden met behulp van de handige tool om makelaars te vergelijken. Zo kun je alle aspecten zo goed mogelijk afstemmen om voor jouw huis de hoogst mogelijke verkoopprijs te bereiken.

Een stappenplan voor de verkoop van je huis opstellen en volgen is zeer nuttig om het gehele verkoopproces in goede banen te leiden. Dit helpt je georganiseerd te blijven, (onverwachte) kosten te beheersen en stress te minimaliseren. Gaandeweg kan je steeds terugvallen op dit plan en verzekeren dat je geen cruciale stappen mist, integendeel - je houdt de controle en voert de verkoop succesvol uit.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op deze plek houden we de statistieken rondom de woningmarkt in Sint Geertruid zorgvuldig bij. In een wereld waar de cijfers constant fluctueren, blijf je via deze pagina steeds op de hoogte van de meest recente woningmarktcijfers. Deze gegevens zijn meer dan gewoon feiten en getallen - ze zijn jouw venster op de complexiteiten van de lokale woningmarkt, een instrument om voordelige en strategische beslissingen te nemen bij de verkoop van je woning.

Maak de verkoop van je woning gemakkelijker met HuisVerkopen.nl

HuisVerkopen.nl is gemaakt om jouw leven als woningeigenaar gemakkelijker te maken. Of je nu de waarde van je huis wilt weten met onze gratis waardebepaling, of tips zoekt om je huis voor de hoogste prijs te verkopen, HuisVerkopen.nl is er om je bij elke stap te ondersteunen. Vind de beste lokale makelaars met onze makelaarsvergelijkingstool, vraag makelaarstarieven op om te besparen op makelaarskosten en volg ons stappenplan zodat je geen enkel detail over het hoofd ziet. Zo regelt HuisVerkopen.nl op een eenvoudige en effectieve manier alle aspecten van je huisverkoop in Sint Geertruid.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen