Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Margraten

Als je jouw huis in Margraten wilt verkopen, dan is een goede voorbereiding van groot belang voor een succesvol verloop van het verkooptraject. Denk daarbij aan de juiste prijsbepaling, optimale presentatie van je woning en de keuze voor een lokale makelaar die de Margratense woningmarkt goed kent.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Margraten

Als woningverkoper in het pittoreske Margraten heb je diverse doelen die je nastreeft wanneer je je woning in de verkoop zet. Uiteraard wil je een zo hoog mogelijke verkoopprijs behalen, maar ook een snelle verkoop kan een belangrijk doel zijn. Daarnaast kan het vinden van de juiste koper, die jouw woning met evenveel liefde zal bewonen als jij dat hebt gedaan, ook een belangrijke motivatie zijn. De keuze van een goede makelaar is hierbij onmisbaar, omdat een ervaren makelaar je kan helpen bij het realiseren van deze doelen.

Jouw zoektocht naar informatie begint waarschijnlijk met een aantal belangrijke vragen. Hoe snel worden woningen in Margraten doorgaans verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst en hoeveel kan je besparen door verschillende makelaars te vergelijken? Dankzij het vergelijken van de beste makelaars in Margraten kun je al snel veel van deze vragen beantwoorden. Wij helpen je graag verder op weg met de actuele cijfers over de woningmarkt in Margraten:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
117 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 392.250
Besparing (gem.)
€ 1.118

Je huis snel verkopen in Margraten

In Margraten worden de woningen doorgaans vlot verkocht, met een gemiddelde doorlooptijd van 50 dagen. Als je van plan bent om jouw woning in Margraten te verkopen en je wilt dit proces zo snel mogelijk afronden, zijn er enkele tips die je daarbij kunnen helpen.

 1. Verschillende makelaars raadplegen voor een gratis waardebepaling. Zo krijg je een divers beeld van de mogelijke verkoopprijs en kan je een realistisch en aantrekkelijk prijskaartje aan je woning hangen.
 2. Zorg voor een perfecte eerste indruk, want die laatste. Maak een grondige schoonmaak, ruim op en zorg dat alles tiptop in orde is. Potentiële kopers kunnen dan meteen zien wat jouw huis te bieden heeft.
 3. Maak gebruik van professioneel promotiemateriaal. Goede foto's en een aantrekkelijke beschrijving helpen om je woning onder de aandacht te brengen en uit te laten springen tussen de andere te koop staande woningen in Margraten.

Tips in Margraten

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Margraten op?

Ben je benieuwd naar de huizenprijzen in Margraten? Op dit moment ligt de gemiddelde verkoopprijs van huizen in Margraten rond de € 392.250 euro. De verkoopsom van een huis hangt natuurlijk af van diverse factoren. Dit kunnen zijn de grootte van het huis, de staat van onderhoud, de ligging binnen de buurt, alsook de vraag en aanbodverhoudingen in juni 2024.

Naast de algemene verkoopprijs is het ook interessant om te kijken naar de gemiddelde prijs per vierkante meter in Margraten. De huidige gemiddelde prijs per m2 bedraagt € 2.446 euro. Let wel, dit is een gemiddelde en de daadwerkelijke prijs per m2 kan variëren afhankelijk van bovengenoemde factoren zoals locatie, staat van onderhoud en type woning.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Margraten

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ -1.000
€ 1.500
€ 3.900

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Margraten bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Margraten.

Tips om je woning te verkopen in Margraten

Als je jouw huis in het pittoreske Margraten wil verkopen, kunnen een paar slimme tips het verschil maken tussen een matige verkoop en een waar je trots op kunt zijn. Met deze handvatten maak je jouw woning niet alleen aantrekkelijker voor potentiële kopers, maar helpen de verkoop mogelijk te versnellen.

 • Kies de juiste makelaar: Niet elke makelaar is gelijk. Zoek er een die is gespecialiseerd in jouw type woning en de lokale markt in Margraten kent.
 • Foto's zijn cruciaal: Investeer in professionele foto's van jouw huis. Een slechte foto kan potentiële kopers afschrikken, zelfs als de woning perfect is.
 • Stel een concurrerende vraagprijs: Jouw makelaar kan je helpen bepalen wat een redelijke vraagprijs voor de woning is, gebaseerd op vergelijkbare verkopen in de buurt.
 • Update waar nodig: Kleine updates, zoals schilderen of oude apparaten vervangen, kunnen jouw woning aantrekkelijker maken voor kopers en mogelijk de verkoop bespoedigen.
 • Neutraliseer jouw huis: Te persoonlijke decoratie kan kopers afschrikken. Haal persoonlijke foto's weg en kies voor neutrale kleuren.

Ontdek jouw stappenplan in Margraten:

 • Voorkomt dat je stappen overslaat in het verkoopproces
 • Keuzevrijheid in optionele stappen om woningwaarde te verhogen
 • Handig overzicht voor één plek + altijd up-to-date
 • Besparen op makelaarskosten door goede vergelijking
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Margraten?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Margraten kost je als verkoper gemiddeld € 5.983. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Margraten In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 392.250) € 4.393
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.983

Kosten van makelaars in Margraten

Als je een huis wil verkopen in Margraten, moet je rekening houden met de kosten van een makelaar. Gemiddeld rekenen makelaars in Nederland een courtagepercentage, dat in Margraten rond de 1,12% ligt. Dit betekent dat je bij een succesvolle verkoop gemiddeld 1,12% van de verkoopprijs van je woning aan de makelaar betaalt.

Let op, naast het courtagepercentage hebben makelaars vaak andere voorwaarden die invloed hebben op de uiteindelijke kosten. Ze kunnen bijvoorbeeld ook kosten rekenen voor promotiemateriaal of bezichtigingen. Daarom is het belangrijk om niet alleen naar de makelaarskosten te kijken, maar ook naar de algemene voorwaarden en service die de makelaar biedt als je een makelaar kiest om je woning te verkopen.

Lees meer over makelaars in Margraten.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Wanneer je jouw huis verkoopt, krijg je te maken met notariskosten. Deze kosten ga je betalen voor verschillende diensten die de notaris voor je verricht, zoals de opmaak van de koopakte bijvoorbeeld. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van de notaris die je kiest, dus het vergelijken van notarissen kan je mogelijk een mooie besparing opleveren.

Het is belangrijk om te realiseren dat de notariskosten een flinke hap uit je budget kunnen nemen. Deze kosten zijn wettelijk verplicht en ontlopen kan dus niet. Het op de hoogte zijn van de hoogte van deze kosten kan onaangename verrassingen voorkomen.

Verhuiskosten

Bij de verkoop van je huis komen er natuurlijk ook kosten kijken bij de verhuizing naar je nieuwe woning. Je kunt ervoor kiezen om de verhuizing zelf te doen of om het over te laten aan een verhuisbedrijf.

Kosten van een verhuisbedrijf variëren sterk, van honderden tot zelfs duizenden euro's. Het helpt om offertes aan te vragen bij verschillende bedrijven en zo de beste deal te vinden. Zelf verhuizen kan ook een optie zijn, maar ook dit brengt kosten met zich mee, denk aan verhuisdozen en eventueel het huren van een busje.

Kosten voor energielabel

Voordat je jouw woning verkoopt, moet je een definitief energielabel voor je huis hebben. Hiervoor heb je een energielabel-adviseur nodig die jouw woning gaat beoordelen en het energielabel gaat vaststellen.

De kosten voor een energielabel zijn een belangrijk onderdeel van de totale kosten die je als woningverkoper hebt. Het is dan ook belangrijk dat je goed zicht houdt op deze kosten. Het overzicht verliezen kan leiden tot een financiële tegenvaller bij de verkoop van jouw huis.

Wanneer mijn huis verkopen in Margraten?

Misschien vraag je je af: is juni 2024 de juiste tijd om mijn huis in Margraten te verkopen? Het antwoord is heel persoonlijk en kan van veel factoren afhangen. Toch zien we in het algemeen dat het een goede periode is om te overwegen je woning te verkopen.

Weet je eigenlijk, je kunt niet vroeg genoeg beginnen met oriënteren als je overweegt je woning te verkopen. Door vroeg te beginnen, krijg je beter zicht op de marktsituatie en bereid je je optimaal voor op een eventuele verkoop. Zo ben je altijd goed voorbereid op de stap naar het verkopen van je huis.

Vergelijk makelaars in Margraten Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Per maand kiezen duizenden mensen ervoor om de verkoop van hun woning via Huis Verkopen te regelen. Deze website is speciaal ontworpen voor woningeigenaren die zelf de touwtjes in handen willen houden in het verkoopproces. Met het moderne online platform van Huis Verkopen, genereer je snel overzicht, bespaar je kosten en haal je de beste prijs uit de verkoop van je huis. Niet voor niets dus dat steeds meer mensen Huis Verkopen inzetten als onmisbare tool bij de verkoop van hun woning.

Vinden van de beste makelaar

Met de handige vergelijkingstool van Huis Verkopen kun je eenvoudig de beste makelaar in Margraten vinden. De website beschikt over veel data over makelaars en selecteert op basis daarvan de beste lokale makelaars voor jouw situatie. Zo kies je met Huis Verkopen zeker de beste makelaar voor de verkoop van je woning.

Besparen op makelaarskosten

Niet alleen helpt Huis Verkopen je bij het vinden van de beste makelaar, de website maakt het ook mogelijk om makelaarstarieven op te vragen. Hierdoor kun je significant besparen op makelaarskosten. Want wie wil er nou te veel betalen?

Handige stappenplan

Huis Verkopen heeft ook een overzichtelijk stappenplan ontwikkeld. Dit helpt je om niets over het hoofd te zien bij de verkoop van je woning. Zo zorg je dat alles goed geregeld is en je de beste deal krijgt bij alle lokale specialisten in Margraten.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Margraten

Een goed onderbouwde vraagprijs is essentieel bij de verkoop van je huis. Daarnaast kan een plan van aanpak je helpen om overzicht en controle te houden over het verkoopproces. Vergeet niet om je huis aantrekkelijk te presenteren, zowel op foto's als tijdens bezichtigingen. Dit alles draagt bij aan een succesvolle verkoop.

Het bepalen van de waarde van je huis is een cruciale stap in het verkoopproces. Daarbij kun je overwegen om te praten met lokale makelaars en een professionele waardebepaling aan te vragen. Ook kun je kijken naar recente verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in jouw omgeving in Margraten.

Een optimale presentatie van je huis is een belangrijke factor in het verkoopproces. Goede foto's, een verzorgde woning tijdens bezichtigingen en een uitnodigende advertentietekst kunnen potentiële kopers aantrekken. Verder helpt de juiste vraagprijs bepalen om je huis snel te verkopen. Je kunt hierover advies vragen met behulp van onze verkoopbegeleiding tips.

De grootste kostenpost bij de verkoop van je huis zijn meestal de makelaarskosten. Deze kunnen variëren afhankelijk van de makelaar en de precieze diensten die je afneemt. Daarnaast hebben ook notariskosten, kosten voor de aanvraag van een energielabel en eventuele kosten voor het huis verkoopklaar maken invloed op de uiteindelijke kosten. Voor meer gedetailleerde informatie, bekijk de kostenpagina op onze website.

Het kiezen van een makelaar is een persoonlijke beslissing. Je kunt kijken naar ervaringen van anderen, tarieven vergelijken en gesprekken voeren met verschillende makelaars om een gevoel te krijgen bij de persoon en de werkwijze. Onze vergelijkings-tool kan je helpen in deze selectie.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen