Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Ankeveen

Op de woningmarkt in Ankeveen speelt de hypotheekrente een invloedrijke rol in de huizenprijzen. De trends en statistieken op deze pagina bieden inzicht in de ontwikkeling van verkoopprijzen, vraagprijs per m2 en aantal transacties. Overweeg je jouw huis in Ankeveen te verkopen? Dan is deze informatie zeer waardevol.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Ankeveen

De gemiddelde verkoopprijs in Ankeveen is in de laatste 3 maanden € 589.166 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 781.250 euro. Door voortdurende veranderingen op de huizenmarkt kunnen deze cijfers fluctueren. De huidige prijstrends geven een goede indicatie van wat je kunt verwachten als je je huis wilt verkopen. Aanschouw de volgende vastgoedcijfers om een duidelijker beeld van de huidige stand van zaken te krijgen:

Huizenprijzen in Ankeveen

Afgelopen 3 maanden

€ 24.000
€ 428.000
€ 831.000

Bij het beoordelen van woningprijzen in Ankeveen, is het altijd raadzaam te kijken naar de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter. Dit geeft een realistischer beeld dan simpelweg de totale verkoopprijs, omdat het rekening houdt met de grootte van het onroerend goed. Met een gemiddelde prijs van € 5.897 euro per vierkante meter, krijg je een eerlijk begrip van wat je kunt verwachten te betalen voor woningen in deze regio. Bekijk de onderstaande grafiek voor de meest recente verkoop- en vraagprijzen per vierkante meter:

Huizenprijzen in Ankeveen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.100
€ 4.500
€ 6.000

Prijsontwikkeling Ankeveen laatste 12 maanden

Als je een huis wilt kopen of verkopen in Ankeveen, is het nuttig om te weten dat de prijsontwikkeling van huizenprijzen een indicatie is van hoe de markt beweegt. Dat wil zeggen, het volgen van deze trend kan je helpen de bewegingen in de huizenmarkt beter te begrijpen.

In de afgelopen maand was de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Ankeveen € 589.166. Deze prijs is een reflectie van de woningwaarde op dat moment, zonder aannames over de toekomstige prijsontwikkeling. De grafiek hieronder illustreert dit:

Wat is mijn woning in Ankeveen waard?

De woningwaarde van jouw huis in Ankeveen is continu onderhevig aan verandering. Dit komt door tal van variabelen, van veranderingen in de huizenmarkt tot aanpassingen aan je huis. Het is dus normaal dat de waarde van jouw woning van tijd tot tijd wijzigt.

Het is verstandig om helderheid te krijgen over de actuele waarde van je huis in Ankeveen. Duidelijkheid over deze waarde kan verkoopbeslissingen vergemakkelijken en voorbereidingen ondersteunen. De meest betrouwbare methode om dit te bereiken, is door het aanvragen van een gratis waardebepaling bij een deskundige makelaar.

Een gratis waardebepaling vindt normaalgesproken aan huis plaats. Dit betekent dat er in feite geen gedoe voor je is om een nauwkeurige inschatting van de woningwaarde te krijgen. De makelaar zal je pand inspecteren en een volledige waardebepaling leveren, zonder dat je ergens naartoe hoeft te reizen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarkt is geen eenheidsworst, maar kent grote verschillen op regionaal en lokaal niveau. Woon jij in Ankeveen of een van de omliggende plaatsen? Dan weet je dat de huizenprijzen daar niet over één kam te scheren zijn. Zelfs buurgemeenten kunnen een flinke prijsvariatie laten zien.

Om een goede indruk te krijgen van de huidige marktomstandigheden, is een blik op de gemiddelde verkoopprijzen in zowel Ankeveen als vergelijkbare steden een waardevolle toevoeging. Zo kun je vergelijken hoe het met de prijsontwikkeling in Ankeveen staat ten opzichte van andere plaatsen.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 6.000

Best presterende makelaar in Ankeveen

Op HuisVerkopen.nl houden we de cijfers van de woningmarkt in Ankeveen én de prestaties van makelaars in en om deze regio nauwkeurig in de gaten. We doen dit om jou te helpen bij het vinden van een makelaar die aansluit bij jouw unieke woningsituatie. Zo kijken we naar factoren als verkoopsnelheid, gemiddelde verkoopprijzen en het aantal verkochte woningen door elke makelaar.

Wanneer je voor de juiste makelaar kiest, kan dit een groot verschil maken. Een makelaar die goed presteert en past bij jouw specifieke situatie, kan ervoor zorgen dat je woning sneller wordt verkocht en mogelijk zelfs voor een betere prijs. Het is onze missie om je precies die informatie te geven die je nodig hebt om de juiste keuze te kunnen maken.

Vergelijk makelaars in Ankeveen Of lees meer over makelaars in Ankeveen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Ankeveen

Weet je dat courtages een bepalende factor kunnen zijn bij het kiezen van een makelaar in Ankeveen? Het gemiddelde tarief van een makelaar ligt op 1,11% van de verkoopprijs. Op een gemiddelde verkoopprijs van € 589.166 voor woningen in Ankeveen, betekent dit ongeveer € 6.540 aan makelaarskosten.

Als je jouw huis wilt verkopen, is het belangrijk je hier bewust van te zijn. Het is zeker aan te raden om meerdere makelaars te vergelijken, zowel op courtage als op hun kwaliteiten en dienstenpakket. Zo kun je een goede keuze maken en besparen op de kosten. Want een lager tarief levert direct meer opbrengst op voor jou!

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Ankeveen

Met een totaal van koopwoningen in Ankeveen, komt er slechts sporadisch een woning op de markt. Deze zeldzaamheid verhoogt de vraag naar beschikbaar vastgoed, wat een goede positie betekent voor je als verkoper. Vanwege de schaarste kunnen huiseigenaren vaak rekenen op een verdienstelijk bod en is er ruimte om te onderhandelen over de verkoopprijs.

Ben je van plan jouw huis in Ankeveen te verkopen?

Het verkopen van je woning in Ankeveen kan best wel een uitdaging zijn. Zo moet je denken aan het regelen van een geldig energielabel en het kiezen van een juiste makelaar. Een ander obstakel kan het vinden van een geschikt verhuisbedrijf zijn. Dit kan erg tijdrovend zijn en kan je soms het gevoel geven dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Een oplossing voor dit probleem is het raadplegen van een handig stappenplan. Dit plan geeft je een overzicht van alles wat je moet regelen en kan je helpen bij het maken van de juiste keuzes. Ook, een goede voorbereiding kan je tijd besparen en stress verminderen. Een grondige schoonmaakbeurt en het weghalen van persoonlijke spullen kan het huis aantrekkelijker maken voor potentiële kopers.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De woningmarktcijfers in Ankeveen zijn voortdurend aan verandering onderhevig. Deze fluctuaties worden nauwlettend gevolgd en daarvandaan voortdurend geüpdatet. Door deze actualiseringen krijg je inzicht in de nieuwste trends en evoluties op de Ankeveense huizenmarkt. Gedetailleerde marktgegevens kunnen waardevolle inzichten opleveren, bijvoorbeeld bij prijsonderhandelingen of het bepalen van de ideale verkoopstrategie voor jouw huis.

Voorbereiding op de verkoop van je woning

HuisVerkopen.nl biedt meerdere tools en diensten die je helpen in de voorbereiding voor de verkoop van je woning. Zo is er de mogelijkheid om een gratis waardebepaling aan te vragen. Hierdoor krijg je inzicht in de mogelijke verkoopprijs van je huis. Je kunt ook makelaars vergelijken, waardoor je de beste lokale makelaar kunt selecteren voor de verkoop. Tevens kun je ons stappenplan volgen, dat je stapsgewijs door het verkoopproces begeleidt. Zo bereid je optimaal de verkoop van je woning voor en ontgaat niets je.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen