Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Benningbroek

De huizenmarkt in Benningbroek heeft sinds februari 2024 vele veranderingen doorgemaakt. Je vindt hier een schat aan informatie die je bijpraten over de huidige stand van zaken; van gemiddelde vraag- en verkoopprijzen tot het aantal recente transacties. Met deze gegevens ben je optimaal voorbereid op het verkopen van je huis in Benningbroek:

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Benningbroek

De gemiddelde verkoopprijs in Benningbroek is in de laatste 3 maanden € 451.851 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 550.000 euro. Deze prijzen reflecteren de recente ontwikkelingen in de lokale onroerendgoedmarkt. Om de marktbewegingen beter te begrijpen, is het handig om onderstaande grafiek te raadplegen:

Wil je een huis kopen of verkopen in Benningbroek? Dan is het altijd belangrijk om te kijken naar de gemiddelde kostprijs per vierkante meter. Dit geeft een duidelijk beeld van de lokale woningmarkt. Momenteel ligt de gemiddelde verkoopprijs in Benningbroek op € 3.438 euro per m2. Hoe verhoudt deze prijs zich tot de vraagprijzen in de afgelopen drie maanden? Zie het in de grafiek hieronder:

Prijsontwikkeling Benningbroek laatste 12 maanden

In Benningbroek hebben de woningprijzen in het afgelopen jaar bewegingen meegemaakt. Deze bewegingen lopen parallel aan de landelijke gemiddelde ontwikkelingen in de woningmarkt, zonder de suggestie van specifieke trends of patronen.

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Benningbroek lag afgelopen maand op € 451.851 euro's. Nu volgt een grafiek die de prijsontwikkeling van de afgelopen 12 maanden uitbeeldt:

Wat is mijn woning in Benningbroek waard?

Het bepalen van de vraag 'Wat is mijn huis in Benningbroek waard?' kan een grote impact hebben op je beslissing om te verkopen. Het is namelijk heel waarschijnlijk dat de potentiële opbrengst van je woning een doorslaggevende factor is. Deze waarde hangt af van vele factoren, waaronder de huidige huizenprijzen en de vraag op de woningmarkt.

Overweeg je om je woning te verkopen, maar weet je niet precies wat het waard is? Een slimme stap zou kunnen zijn om een gratis waardebepaling te laten uitvoeren door een makelaar. Dit geeft je een realistische schatting van de waarde op basis van huidige marktontwikkelingen. Een waardebepaling aanvragen kan snel en eenvoudig online.

Een waardebepaling door een makelaar is een schatting gebaseerd op de huidige marktomstandigheden, vergelijkbare woningen in de buurt, en de staat van je woning. Hoewel dit een nuttige richtlijn biedt, kan het wijs zijn om meerdere makelaars om een waardebepaling te vragen. De geschatte waarde kan namelijk per makelaar variëren. Dit is iets dat je kunt aangeven bij het aanvragen van de waardebepaling.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Alhoewel Benningbroek uniek is, is het belangrijk om te erkennen dat de woningmarktcijfers divers kunnen zijn op basis van de locatie. Zelfs omliggende plaatsen kunnen aanzienlijke verschillen laten zien in huizenprijzen. Daarom raden we je aan ook de woonsituatie buiten Benningbroek te onderzoeken:

Door de huizenprijzen in andere gemeenten in overweging te nemen, geeft dit een vollediger beeld van de huidige woningmarkt. We introduceren hierbij een reeks van grafieken die precies dat doen, en het mogelijk maken om Benningbroek’s nummers in context te plaatsen:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Benningbroek

In de wereld van huisverkoop zijn niet alle makelaars hetzelfde. Vooral in Benningbroek kunnen de statistieken onderling sterk variëren. Ze onderscheiden zich bijvoorbeeld in de wijze waarop ze je woning presenteren, de tarieven die ze hanteren en hoe lang gemiddeld hun te koop staande huizen op de markt zijn. Het is essentieel om hierbij niet overhaast te werk te gaan en een grondige vergelijking te maken.

De meerwaarde van een juiste keuze van een makelaar is dat deze het hele traject van huisverkoop soepel en zonder problemen kan laten verlopen. Vooral als je het makelaars vergelijken serieus neemt, kan je een verkopende makelaar vinden die echt aansluit bij je behoeften, en wellicht het verkoopproces zelfs versnelt. Wij gebruiken makelaarsstatistieken om te bepalen welke makelaar het beste bij jouw situatie past.

Vergelijk makelaars in Benningbroek Of lees meer over makelaars in Benningbroek

Gemiddelde tarieven van makelaars in Benningbroek

Courtages kunnen sterk variëren, dus het is aan jou om een balans te vinden tussen prijs en kwaliteit. In de regio Benningbroek kunnen makelaarstarieven gemiddeld oplopen tot 1,15% van de verkoopprijs van jouw huis. Het is dan ook de moeite waard om meerdere offertes te verzamelen en op basis daarvan een weloverwogen beslissing te nemen.

Houd niet alleen rekening met de courtage bij het selecteren van een makelaar, maar let ook op de verkoopstrategie en persoonlijke klik. Het is belangrijk dat je vertrouwen hebt in de werkwijze van de makelaar en dat de chemie goed zit. Voor een compleet beeld van alle kosten bij de verkoop van je woning, kun je een kijkje nemen op deze kosten pagina.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Benningbroek

In Benningbroek zijn er in totaal koopwoningen. Toch staat slechts een fractie van dit totaal daadwerkelijk te koop. Dat betekent voor jou als mogelijke woningverkoper dat de schaarste in jouw voordeel kan werken. Een klein aanbod kan de vraag en dus mogelijk ook de verkoopprijs opdrijven.

Ben je van plan jouw huis in Benningbroek te verkopen?

Denk je erover na om je huis in Benninggroek van de hand te doen? Het kan een hele onderneming zijn als je niet bekend bent met de verschillende stappen die je moet nemen. Gelukkig heeft Huis Verkopen een helder stappenplan samengesteld om je te begeleiden tijdens het gehele verkoopproces.

Start je verkoopavontuur door een ervaren makelaar aan je zijde te hebben. Het kiezen van een juiste makelaar is stap één en heel belangrijk. Elk detail in het verkoopproces, of het nu gaat om het verkrijgen van een energielabel of het inschakelen van een verhuisbedrijf, moet zorgvuldig geregeld worden om succesvol je huis te kunnen verkopen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Bewustwording van de actuele huizenmarkt is een belangrijk aspect als je van plan bent jouw huis te verkopen. De prijzen van huizen in Benningbroek zijn continu in beweging en het bijhouden van deze prijsontwikkeling is essentieel. Op deze pagina wordt dat allemaal actueel bijgehouden. Of het nu gaat om vraagprijzen, verkoopprijzen, transacties, aanmeldingen en meer, hier vind je steeds de meest recente informatie.

Gemak en service bij huisverkoop

Om je nog beter voor te bereiden op de verkoop van je woning, biedt HuisVerkopen.nl handige tools en diensten. Een gratis waardebepaling helpt je een goed startpunt te vinden voor de vraagprijs en onze tool voor het vergelijken van makelaars helpt je de beste makelaar in Benningbroek te vinden. Om te besparen op makelaarskosten kun je ook makelaarstarieven opvragen. Via ons uitgebreide stappenplan weet je zeker dat je alle benodigdheden voor verkoop geregeld hebt. Zo maakt HuisVerkopen.nl de verkoop van je woning eenvoudig en efficiënt.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen