Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Dodewaard

Je wilt je huis verkopen in Dodewaard, maar waar begin je? Kijk niet verder. Op deze pagina vind je relevante vastgoedcijfers, zoals gemiddelde woningprijzen en aantal transacties, die je een goed beeld geven van de huidige stand van de woningmarkt in Dodewaard. Laat je inspireren en informeren door de statistieken van februari 2024.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Dodewaard

De gemiddelde verkoopprijs in Dodewaard is in de laatste 3 maanden € 526.000 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 568.708 euro. De verschuivingen in deze prijzen bieden een helder beeld van de stand in de huidige woningmarkt. Benieuwd hoe deze prijzen zich de afgelopen periode hebben ontwikkeld? Bekijk dan nu de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Dodewaard

Afgelopen 3 maanden

€ 310.000
€ 464.000
€ 619.000

Bij het inschatten van woningprijzen moet je altijd denken aan de waarde per vierkante meter. Dit is zeker belangrijk bij het kopen of verkopen van een huis in Dodewaard. Op dit moment wordt er gemiddeld € 3.054 euro per vierkante meter gevraagd voor een woning in Dodewaard. Het is belangrijk te vermelden dat de vraagprijs en de uiteindelijke verkoopprijs per vierkante meter altijd kunnen verschillen. Graag presenteren wij jou de recente ontwikkelingen voor beide prijzen in de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Dodewaard per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.400
€ 2.600
€ 3.800

Prijsontwikkeling Dodewaard laatste 12 maanden

Als je de markt van woningverkoop in Dodewaard wilt begrijpen, is het nuttig om te weten hoe het huizenprijzenlandschap het afgelopen jaar heeft gepresteerd. In de onderstaande grafiek tonen we hoe de prijzen zijn geëvolueerd met verwijzing naar de gemiddelde verkoopprijs van de vorige maand, die € 526.000 bedroeg. Ontdek huidige prijstrends:

Wat is mijn woning in Dodewaard waard?

De woningwaarde van jouw huis in Dodewaard hangt sterk samen met het soort huis, het formaat, de huidige staat waarin het verkeert en de huidige marktontwikkelingen. Het gaat hierbij niet alleen om de vierkante meters, maar ook om bijvoorbeeld de hoeveelheid onderhoud die nodig is.

Ben je benieuwd naar de waarde van jouw eigen woning in Dodewaard? Een gratis waardebepaling door een makelaar kan je helpen hierin duidelijkheid te krijgen. Met deze kennis kun je vervolgens beter overwegen of het de juiste tijd is om je woning te verkopen.

De makelaar start de waardebepaling bij een bezoek aan jouw woning. Hierbij kijkt hij/zij naar diverse aspecten zoals ligging, staat van onderhoud en andere kenmerken van jouw huis. Het grote voordeel is dat je met deze service een goed en objectief beeld krijgt van de potentiële verkoopprijs van je woning.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het kan interessant zijn om te begrijpen hoe de woningprijzen variëren over verschillende plaatsen. Zo zul je merken dat de prijzen in plaatsen in de omgeving van Dodewaard afwijken van die van Dodewaard zelf. De verschillen kunnen soms behoorlijk oplopen. Een welgeïnformeerde blik op deze cijfers geeft een nauwkeuriger beeld van de woningmarkt.

Naast het focussen op Dodewaard, kan het ook helpen om naar de verkoopprijzen in andere gemeenten te kijken. Het geeft een duidelijker idee van de huidige situatie op de huizenmarkt. Om dat te illustreren, zie de volgende grafieken:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 800.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Dodewaard

Op zoek naar de perfecte makelaar voor de verkoop van je huis in Dodewaard? Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Er zijn diverse makelaars die onderling op verschillende punten van elkaar verschillen. Denk bijvoorbeeld aan de snelheid waarmee een huis wordt verkocht, de gemiddelde verkoopprijs die een makelaar binnenhaalt en de service en begeleiding die je van de makelaar kunt verwachten.

Het is belangrijk een goede makelaar in Dodewaard te kiezen, omdat elke woning en persoonlijke situatie uniek is. Daarom is het essentieel na te gaan welke makelaar het beste bij je past. Neem de tijd om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken voordat je een definitieve keuze maakt.

Vergelijk makelaars in Dodewaard Of lees meer over makelaars in Dodewaard

Gemiddelde tarieven van makelaars in Dodewaard

Als je een huis in Dodewaard wilt verkopen, is het handig om te weten wat de courtagekosten gemiddeld zijn. Courtage is eigenlijk een ander woord voor bemiddelingsvergoeding: het bedrag dat je aan de makelaar betaalt voor zijn diensten. In Dodewaard is het gemiddelde courtagepercentage 1,12%. Dat betekent dat bij een gemiddelde verkoopprijs van € 526.000, de kosten voor een makelaar rond de € 5.891 liggen.

Wanneer je de keuze gaat maken voor een makelaar, moet je niet alleen letten op de courtagekosten. Onderzoek ook de diensten die de makelaar aanbiedt voor dat tarief. Sommige makelaars rekenen bijvoorbeeld extra kosten voor marketingactiviteiten, terwijl anderen dit in hun courtage verwerkt hebben. Let ook op de ervaring en kennis van de lokale markt van de makelaar. In een klein dorp als Dodewaard kan dit enorm verschil maken in hoe snel en voor welke prijs jouw woning verkocht wordt.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Dodewaard

In Dodewaard merk je dat het merendeel van de woningen koopwoningen zijn, ondanks het feit dat er ook een behoorlijk aantal sociale huurwoningen beschikbaar zijn. Dit betekent dat er voor jou, als potentiele koper, een breed scala aan opties is. Het exacte aantal koopwoningen in Dodewaard is , wat dus een duidelijke meerderheid vormt in de totale woningvoorraad.

Aantal verkochte woningen in Dodewaard

In de laatste 12 maanden heeft er zich een actieve huizenmarkt voorgedaan in Dodewaard. Een groot aantal woningen is in de verkoop gezet en een significant deel hiervan heeft daadwerkelijk een nieuwe eigenaar mogen verwelkomen. Het precieze aantal verkochte woningen binnen deze periode wordt weergegeven door de volgende tag: 36:

Ben je van plan jouw huis in Dodewaard te verkopen?

Bij het verkopen van je huis in Dodewaard komt er heel wat kijken. Dit varieert van het bepalen van de juiste verkoopprijs, het regelen van een goede presentatie tot aan de onderhandelingen met potentiële kopers. Om daarbij te helpen, zou je bijvoorbeeld een waardebepaling door een makelaar kunnen aanvragen, een energielabel kunnen aanvragen of simpelweg verkoopadvies bij een makelaar kunnen vragen.

Gezien alle stappen kan het handig zijn om een plan van aanpak te hebben. Dankzij een handig stappenplan verloopt de verkoop van je woning gestructureerd en voorkom je dat belangrijke zaken over het hoofd worden gezien. Er gaan namelijk nogal wat belangrijke aspecten schuil achter de verkoop van een huis, van juridische formaliteiten tot aan de marketing van je woning.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De woningmarktcijfers in Dodewaard zijn constant in verandering, met nieuwe statistieken die doorlopend worden bijgewerkt op deze site. Dit continue veranderingsproces zorgt ervoor dat je altijd toegang hebt tot de meest recente gegevens over de huizenprijzen, verkoopvolumes en -cycli in je regio. Deze bijgewerkte informatie is bijzonder nuttig, omdat het helpt bij het opbouwen van een compleet overzicht van je lokale vastgoedmarkt, wat weer bijdraagt aan het maken van goed geïnformeerde beslissingen over je woningverkoop.

Hoe HuisVerkopen.nl helpt bij het verkopen van je woning

De website Huis Verkopen is een waardevolle tool wanneer je de verkoop van je huis wilt voorbereiden of regelen. Met behulp van de handige instrumenten op het platform, zoals een gratis waardebepaling en de mogelijkheid om makelaars te vergelijken, kun je de beste makelaar in Dodewaard vinden. Je kunt zelfs de makelaarstarieven opvragen en zo potentiële kosten besparen. Door deze functies te gebruiken, weet je zeker dat je, alvorens te overgaan tot verkoop, de beste deal krijgt bij lokale specialisten in Dodewaard.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen