Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Heerewaarden

Bekijk hier de recentste vastgoedstatistieken over het verkopen van je huis in Heerewaarden. Ontdek de nieuwste ontwikkelingen omtrent huizenprijzen, vraagprijzen per m2, verkoopprijzen en het aantal woningverkopen. We houden deze pagina altijd actueel om je het beste overzicht te bieden.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Heerewaarden

De gemiddelde verkoopprijs in Heerewaarden is in de laatste 3 maanden € 357.050 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 328.333 euro. In een volatiele vastgoedmarkt zoals deze, fluctueren deze cijfers voortdurend. De kenmerkende beweging in de prijzen onderstreept de levendige en uitdagende aard van het huis verkopen in Heerewaarden. Kijk hieronder naar de prijsontwikkeling van de afgelopen drie maanden:

Huizenprijzen in Heerewaarden

Afgelopen 3 maanden

€ 145.000
€ 276.000
€ 407.000

In de wereld van woningprijzen is de waarde per vierkante meter bepalend. Dit geldt zeker voor een dorp als Heerewaarden. Met de huidige gemiddelde verkoopprijs per m2 op € 3.232, geeft deze parameter een realistisch inzicht in de kosten om eigenaar te worden van een huis in deze regio. In de onderstaande grafiek krijg je een duidelijk overzicht van de verkoop- en vraagprijzen per m2 in Heerewaarden in de afgelopen 3 maanden:

Huizenprijzen in Heerewaarden per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.000
€ 2.600
€ 4.200

Prijsontwikkeling Heerewaarden laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden zijn de woningprijzen in Heerewaarden volop in beweging geweest, net zoals in de rest van Nederland. Deze bewegingen liggen in lijn met de landelijke gemiddelden, waarbij verschillende stijgingen en dalingen met elkaar afgewisseld worden.

Vorige maand lag de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Heerewaarden op € 357.050. Voor een meer gedetailleerd beeld van hoe deze prijzen zich over het afgelopen jaar hebben ontwikkeld, kunt u hieronder de bijbehorende grafiek bekijken:

Wat is mijn woning in Heerewaarden waard?

De vraag: "Wat is mijn huis in Heerewaarden waard?" hangt af van een reeks factoren. Het gaat niet enkel om het type huis en de grootte, maar ook de staat ervan speelt een beslissende rol. De marktsituatie is bovendien een invloedrijke factor, aangezien vraag en aanbod de prijzen kunnen doen schommelen.

Ben je nieuwsgierig naar de exacte waarde van jouw huis in Heerewaarden? Dan is een gratis waardebepaling door een makelaar exact wat je nodig hebt. Zo'n waardebepaling geeft je een helder beeld, waardoor je een weloverwogen besluit kunt nemen over een eventuele verkoop.

Een gratis waardebepaling door een makelaar is een verstandig idee om meerdere redenen. Allereerst neemt het proces slechts ongeveer 30 minuten in beslag. Daarnaast biedt het een objectieve kijk op de waarde van jouw huis, zonder dat het je iets kost. Het is efficiënt en geeft je duidelijker inzicht in jouw situatie.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Indien je geïnteresseerd bent in de woningmarkt binnen jouw regio, is het waardevol om de verkoopprijzen in verschillende plaatsen te vergelijken. Nuances in marktcijfers kunnen namelijk variëren per locatie. Gemeenten nabij Heerewaarden vertonen bijvoorbeeld variaties in huizenprijzen ten opzichte van Heerewaarden zelf.

Door deze vergelijkingen te maken, krijg je een vollediger beeld van de huidige situatie op de woningmarkt. Let vooral op de volgende grafieken:

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Heerewaarden

In het diverse landschap van verkoopmakelaars in Heerewaarden is variatie te over. Als online platform pikken wij de prestaties van diverse makelaars op, bijhouden hoe snel ze verkopen, welke een hogere verkoopprijs behalen, en hoeveel woningen ze gemiddeld verkopen. Zo bieden wij inzicht in welke makelaar het best bij jouw specifieke situatie past.

Het kiezen van een geschikte makelaar kan je voordelen opleveren die je anders zou missen. Een makelaar die een hogere verkoopprijs weet te behalen of die sneller een woning verkoopt, kan je een hoop tijd en geld besparen. We helpen je graag bij het vergelijken van makelaars, zodat je de meest gunstige keuze kunt maken in Heerewaarden.

Vergelijk makelaars in Heerewaarden Of lees meer over makelaars in Heerewaarden

Gemiddelde tarieven van makelaars in Heerewaarden

Verrassend genoeg lopen courtages van makelaars voor huizenverkoop sterk uiteen in Heerewaarden. Het gemiddelde courtagepercentage dat een makelaar rekent is 1,15%. Maar let op, dit is slechts een richtlijn. Het is daarom verstandig om prijzen te vergelijken en scherp te onderhandelen, zodat je niet te veel betaalt.

Naast de courtage moet je ook rekening houden met de opstartkosten die een makelaar rekent. Gemiddeld bedragen de opstartkosten van een makelaar € 515 in Heerewaarden. Deze kosten zijn voor het in de verkoop zetten van je huis. Voor een volledig overzicht van kosten waarmee je te maken krijgt bij de verkoop van je huis, kun je hier terecht. Het is belangrijk dat je op al deze zaken let, om eventuele financiële verrassingen te voorkomen.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Heerewaarden

In Heerewaarden zijn in totaal 412 koopwoningen. Het is een feit dat steeds maar een klein deel van deze woningen ook daadwerkelijk op de markt komt. Voor jou als potentiële woningverkoper betekent dit dat er sprake is van schaarste, wat jouw positie op de markt in potentie kan versterken. De beperkte beschikbaarheid van koopwoningen kan namelijk de vraag, en daarmee de mogelijke verkoopprijs van je woning, positief beïnvloeden.

Aantal verkochte woningen in Heerewaarden

In Heerewaarden hebben zich afgelopen jaar verschillende bewegingen voorgedaan op de woningmarkt. Het aantal aangemelde woningen varieerde, evenals het aantal transacties, oftewel, de succesvol verkochte woningen. Het specifieke aantal woningen dat in dit dorp in het afgelopen jaar van eigenaar is gewisseld, wordt met de onderstaande grafiek duidelijk aangegeven onder de tag 13:

Ben je van plan jouw huis in Heerewaarden te verkopen?

Als je overweegt je huis in Heerewaarden te verkopen, zijn er talloze factoren om in overweging te nemen. Denk bijvoorbeeld aan het bepalen van de woningwaarde en het aanvragen van een energielabel. Verder is het raadzaam om een goede makelaar in te schakelen, om te verzekeren dat je huis op de juiste manier in de markt wordt gezet en je een reële prijs krijgt.

Met al deze elementen in het spel, kan het bij de verkoop van je huis enorm helpen om een gedegen stappenplan te hebben. Dit helpt je gefocust te blijven en zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet. Een uitgebreid stappenplan voor de verkoop van je huis is beschikbaar op HuisVerkopen.nl, waarmee je een helder overzicht hebt van wat er allemaal bij komt kijken bij het verkopen van je huis in Heerewaarden.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De woningmarktcijfers in Heerewaarden zijn altijd in beweging. Het is essentieel dat deze cijfers actueel zijn, vandaar dat we ervoor zorgen dat de cijfers op deze pagina up-to-date blijven. Het in de gaten houden van de marktcijfers is verbazingwekkend nuttig. Ze bieden inzicht in de huidige situatie van de lokale woningmarkt, helpen bij het bepalen van het verkoopmoment en kunnen een indicatie geven van de te verwachten verkoopprijs van jouw woning.

De voordelen van Huis Verkopen bij verkoopplanning

Aan de slag gaan met de verkoop van je woning via HuisVerkopen.nl biedt vele voordelen. Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van onze gratis waardebepaling, waardoor je een goed idee krijgt van de mogelijke verkoopprijs van je huis. Vergelijk ook makkelijk makelaars om de beste makelaar in Heerewaarden te vinden. Daarnaast kan men via een verzoek om makelaarstarieven besparen op de makelaarskosten. Ons platform is volledig onafhankelijk en kosteloos te gebruiken. Daarnaast biedt ons stappenplan een duidelijk overzicht van de verkoopprocessen, zodat er niets over het hoofd wordt gezien.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen