Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Heerhugowaard

Verkoop je jouw woning in Heerhugowaard? Het is van belang om de huidige vastgoedsituatie daar te kennen. Houd trends en prijzen van de woningmarkt goed in de gaten en weet bijvoorbeeld wat de huidige m2-prijs voor een woning in Heerhugowaard is. Zo stel je de meest realistische vraagprijs voor je woning vast.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Heerhugowaard

De gemiddelde verkoopprijs in Heerhugowaard is in de laatste 3 maanden € 443.490 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 499.579 euro. Dit vormt een interessant uitgangspunt als je je huis wilt verkopen in deze omgeving. Om je een nog beter beeld te geven hoe de huizenprijzen zich ontwikkelen, volgt hieronder een grafiek met de prijsontwikkelingen:

Huizenprijzen in Heerhugowaard

Afgelopen 3 maanden

€ 196.000
€ 373.000
€ 550.000

Wil je een goede inschatting maken van hoe de verkoop van je woning in Heerhugowaard kan verlopen? Een nuttige maatstaf daarbij is de waarde per vierkante meter. Als je de oppervlakte van je huis in m2 vermenigvuldigt met de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Heerhugowaard, geeft dat een aardig eerste beeld. Hieronder tref je de meest recente marktcijfers aan voor verkoop- en vraagprijzen per vierkante meter in onze gemeente:

Huizenprijzen in Heerhugowaard per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.900
€ 2.900
€ 3.900

Prijsontwikkeling Heerhugowaard laatste 12 maanden

De afgelopen 12 maanden is er beweging zichtbaar in de woningprijzen in Heerhugowaard. Volg de woningmarktcijfers via de onderstaande grafiek voor een accuraat overzicht van deze verschuivingen. De gemiddelde verkoopprijs van vorige maand was € 443.490:

Wat is mijn woning in Heerhugowaard waard?

Als je overweegt om je huis in Heerhugowaard te verkopen, is een belangrijke vraag: wat kan ik voor mijn huis krijgen in de huidige woningmarkt? Het antwoord op die vraag kan van grote invloed zijn op je beslissing om wel of niet te gaan verkopen.

Denk je eraan om je huis te verkopen? Het inschakelen van een makelaar voor een gratis waardebepaling kan een slimme zet zijn, zeker als je een zo hoog mogelijke prijs voor je huis wenst. Eén van de redenen hiervoor is dat een makelaar op de hoogte is van de lokale markt en de waarde goed kan inschatten. Tegenwoordig kan je deze waardebepaling gemakkelijk online aanvragen.

Bij een gratis waardebepaling wordt je woning getaxeerd door een lokale makelaar. Wat veel mensen echter niet weten, is dat verschillende makelaars vaak andere bedragen schatten. Daarom is het een goed idee om een waardebepaling aan te vragen bij meerdere makelaars. Zo krijg je een beter beeld van wat jouw huis in Heerhugowaard op dit moment waard is.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarkt is een continue bewegende entiteit, die aan locale variaties onderhevig is. Dit wordt prachtig geïllustreerd als we naar de woningmarktcijfers van verschillende plaatsen kijken. Zo zien we duidelijke verschillen in de huizenprijzen tussen Heerhugowaard en omliggende gemeenten:

Het beeld van de huizenprijzen in zowel Heerhugowaard als in vergelijkbare plaatsen wordt visueel inzichtelijk gemaakt in de volgende twee grafieken. Deze informatie is zowel voor potentiële kopers als verkopers van groot belang om een gedegen beeld van de huidige marktsituatie te vormen:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Heerhugowaard

Als je je huis in Heerhugowaard wilt verkopen, zul je merken dat er diverse makelaars actief zijn en dat hun prestaties behoorlijk kunnen variëren. Kijk verder dan de verkoopsnelheid; factor in hun communicatiestijl, hun bereidheid om je bij te staan, de ervaring in Heerhugowaard en natuurlijk, hun honorarium.

De makelaar die je helpt met de verkoop kan een grote impact op de ervaring en eindresultaat van de verkoop hebben. In je zoektocht kan het helpen om makelaars te vergelijken, om zo de makelaar te vinden die het beste aansluit bij je persoonlijke situatie en voorkeuren.

Vergelijk makelaars in Heerhugowaard Of lees meer over makelaars in Heerhugowaard

Gemiddelde tarieven van makelaars in Heerhugowaard

Vaak staat of valt het succes van het verkopen van jouw huis met de keuze voor de juiste makelaar. Niet alleen kennis, ervaring en de manier van werken, maar ook de tarieven, kunnen flink verschillen. Het gemiddelde courtagepercentage dat makelaars in Heerhugowaard vragen voor hun diensten is 1,15%. Deze kosten kunnen oplopen, vooral als je bedenkt dat de gemiddelde verkoopprijs van woningen in Heerhugowaard momenteel op € 443.490 ligt.

Het is daarom aan te raden transparantie te zoeken in de tarieven van verschillende makelaars. Vergelijk de kosten en beoordeel deze in het licht van wat de makelaar je oplevert. Je kunt hiervoor gebruik maken van de tool op huisverkopen.nl. Via makelaarstarieven vergelijken kun je makelaars in en rond Heerhugowaard om hun tarieven vragen. Op basis van deze informatie kun je een weloverwogen keuze maken, passend bij jouw persoonlijke situatie en budget.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Heerhugowaard

In Heerhugowaard zijn er momenteel koopwoningen. Deze woningen kunnen verschillende bestemmingen hebben, zoals permanente bewoning, een tweede huis of een investeringsobject. Het is belangrijk om je bewust te zijn van deze mogelijke bestemmingen, omdat het uitgangspunt voor de verkoop van jouw woning hiervan af kan hangen.

Ben je van plan jouw huis in Heerhugowaard te verkopen?

Als je overweegt je huis in Heerhugowaard te verkopen, is het verstandig om met een aantal zaken rekening te houden. Je wil immers een optimale verkoopprijs realiseren. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om je woningwaarde te kennen en een accurate waardebepaling aan te vragen. Daarnaast kun je door een goed energielabel aan te vragen aantonen hoe energiezuinig jouw huis is.

Om structuur te geven aan het verkoopproces en om niets over het hoofd te zien, kan een stappenplan erg nuttig zijn. Zo zorg je ervoor dat je alle noodzakelijke stappen volgt, van het maken van aantrekkelijke foto's tot het onderhandelen over de prijs. Het inschakelen van een verkoopmakelaar kan in deze fase ook een enorm verschil maken, zij kunnen bijvoorbeeld advies geven over prijsbepaling en onderhandelingen voeren namens jou. Het vinden van een goede makelaar is dan ook een cruciale stap in het stappenplan.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De statistieken van de woningmarktcijfers in Heerhugowaard zijn continu in beweging en vormen een essentieel onderdeel voor wie op het punt staat zijn woning te verkopen. Op deze pagina houden we deze informatie nauwkeurig en actueel, zodat je altijd over de meest recente gegevens beschikt. Deze marktcijfers kunnen je helpen bij het bepalen van de juiste verkoopstrategie, zoals de beste tijd om je woning in de verkoop te zetten of de verwachte verkoopduur in je regio.

Voorbereiding en planning met Huis Verkopen

Huis Verkopen biedt je diverse handige tools om de verkoop van je woning vlot te laten verlopen. Denk bijvoorbeeld aan de optie om een gratis waardebepaling aan te vragen of de mogelijkheid om makelaars te vergelijken, waarmee je eenvoudig de beste makelaar in Heerhugowaard kunt vinden. Wij helpen je daarnaast ook om inzicht te krijgen in de kosten, door makelaarstarieven op te vragen en bieden je een praktisch stappenplan voor de verkoop van jouw woning. Huis Verkopen is daarmee je betrouwbare gids op de woningmarkt.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen