Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Maarssen

In Maarssen krijg je een boeiend beeld van de huidige woningmarkt. Van fluctuerende verkoopprijzen tot het aantal transacties, er is veel te ontdekken. Hier vind je bruikbare statistieken en vastgoedcijfers die je kunt gebruiken wanneer je overweegt jouw huis in Maarssen te verkopen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Maarssen

De gemiddelde verkoopprijs in Maarssen is in de laatste 3 maanden € 474.981 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 539.255 euro. Deze prijzen vertegenwoordigen de huidige stand van de woningmarkt in Maarssen en geven een helder beeld van wat je kunt verwachten bij het verkopen van je huis. Laat je begeleiden door de volgende grafiek die deze verkoopprijzen in Maarssen over de afgelopen drie maanden visueel samenvat:

Huizenprijzen in Maarssen

Afgelopen 3 maanden

€ 208.000
€ 399.000
€ 589.000

In de onderstaande grafiek vind je een weergave van de gemiddelde verkoopprijs en vraagprijs per m2 over de afgelopen drie maanden in Maarssen. Dit geeft een uniek inzicht in de actuele ontwikkelingen op de woningmarkt in deze plaats. Het benadrukt tevens hoe vraag- en verkoopprijs per vierkante meter doorgaans verschillen:

Huizenprijzen in Maarssen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.800
€ 4.200
€ 4.600

Prijsontwikkeling Maarssen laatste 12 maanden

In Maarssen is de woningmarkt constant in beweging en dienen vastgoedcijfers als barometer voor deze bewegingen. Met een blik op de prijsontwikkeling van afgelopen periode kunnen we opmaken hoe deze markt zich ontwikkelt.

Afgelopen maand was de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Maarssen € 474.981 euro. Deze gegevens bieden een contextuele basis voor de onderstaande grafiek die de prijsontwikkeling over de laatste 12 maanden toont:

Wat is mijn woning in Maarssen waard?

De beslissing om je huis in Maarssen te verkopen hangt vaak af van wat het zou opleveren in de huidige woningmarkt. Het is dus van groot belang om een duidelijk beeld te hebben van de waarde van je woning. Het inschatten van deze waarde kan echter complex zijn, gezien er rekening moet worden gehouden met diverse variabelen, waaronder locatie, renovaties en markttrends.

Overweeg je de verkoop van je huis en wil je een inzicht hebben in de huidige waarde? Dan is een gratis waardebepaling door een makelaar een slimme eerste stap. Waarom? Omdat dit een professioneel en onafhankelijk oordeel geeft over wat je huis in de huidige vastgoedmarkt waard is.

Hoe werkt zo'n gratis waardebepaling? De makelaar komt langs en maakt een inschatting op basis van alle relevante informatie van je woning. Het verschil in geschatte waarde tussen makelaars kan aanzienlijk zijn. Daarom kan het verstandig zijn om dit te laten doen door meerdere experts. Een waardebepaling aan huis duurt meestal ongeveer 30 minuten.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Om een volledig beeld te krijgen van de woningmarkt, is het waardevol om te onderzoeken hoe de woningprijzen variëren in verschillende regio's, niet enkel in Maarssen. Deze verschillen in huizenprijzen zijn te verklaren door de unieke eigenschappen die elke gemeente te bieden heeft.

Aandacht voor de huizenprijzen in andere gemeenten kan een uitgebreider inzicht geven in de marktsituatie. Weerspiegelend op de prijzen, kan je door zowel de gemiddelde verkoopprijzen als de gemiddelde prijs per vierkante meter te bestuderen, een beter begrip krijgen van de huiswaarden.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 800.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 7.000

Best presterende makelaar in Maarssen

Het vinden van de best presterende makelaar in Maarssen voor de verkoop van je huis kan een uitdaging zijn. Elke makelaar brengt namelijk zijn eigen sterktes en zwaktes mee. De ene makelaar presteert beter op het gebied van onderhandelen, terwijl de andere beter is in het marketingaspect van de verkoop. Daarnaast kunnen de makelaarstarieven variëren, waardoor de kosten die je maakt ook kunnen verschillen.

De keuze voor een goede makelaar in Maarssen is immers van groot belang. Het kan de snelheid en de prijs van je woningverkoop aanzienlijk beïnvloeden. We adviseren daarom altijd om meerdere makelaars te vergelijken, zodat je kunt bepalen welke makelaar het beste bij jouw uitdagingen en behoeften past.

Vergelijk makelaars in Maarssen Of lees meer over makelaars in Maarssen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Maarssen

Bij het verkopen van je woning komt courtage om de hoek kijken. Dit is een percentage van de verkoopprijs dat je betaalt aan de makelaar voor zijn diensten. Gemiddeld ligt dit percentage in Maarssen op 1,05%. Dit betekent dat als je jouw woning verkoopt, je rekening moet houden met deze makelaarskosten.

In de vastgoedmarkt kan een klein percentage al snel oplopen tot een behoorlijk bedrag. Daarom is het verstandig om goed te overwegen welke makelaar je in dienst neemt en wat de bijbehorende kosten zijn. Op onze site vind je een duidelijk overzicht van de kosten bij het verkopen van je huis. Let bij je keuze niet enkel op het courtagepercentage, maar ook op additionele kosten en de kwaliteit van services van de makelaar.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Maarssen

In Maarssen vind je een mix van woningtypes. Het aanbod varieert van sociale huurwoningen tot aan koopwoningen. Echter, als je kijkt naar het algehele woningaanbod, zijn het voornamelijk koopwoningen die de boventoon voeren. Op dit moment zijn er 11189 koopwoningen in Maarssen, waarmee deze woningtype dominant is in de lokale markt.

Aantal verkochte woningen in Maarssen

In Maarssen zijn er in de afgelopen 12 maanden woningen aangemeld en transacties verricht. Met 'aanmelding' bedoelen we hier woningen die te koop zijn gezet, terwijl 'transacties' verwijst naar het aantal daadwerkelijk verkochte woningen. Het specifieke aantal transacties in Maarssen vind je terug in de onderstaande grafiek: 304:

Ben je van plan jouw huis in Maarssen te verkopen?

Wanneer je je huis in Maarssen te koop wilt zetten, zijn er diverse factoren waar je rekening mee moet houden. Als eerste raden we je aan om een gedegen waardebepaling door een makelaar aan te vragen voor jouw woning. Ook is het verstandig om zorgvuldig een goede makelaar te vinden en de lokale makelaarstarieven op te vragen. Het correct aanvragen van een energielabel, is eveneens van belang. Deze stappen dragen bij aan een soepele verkoop en kunnen je helpen om jouw woning tegen de hoogst mogelijke prijs te verkopen.

Om jouw huisverkoop zo gestructureerd mogelijk te laten verlopen, is de volgende handige tip om een gestructureerd stappenplan te volgen. Een handig stappenplan voor de verkoop van je huis kan dienen als richtlijn in dit proces. Een overzicht van wat je moet regelen bij verkoop, zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet en alles in een logische volgorde kunt afhandelen. Het helpt je om het overzicht in dit traject te houden, wat de verkoop van je huis in Maarssen kan bevorderen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op Huis Verkopen dragen we er zorg voor om je de meest recente, nauwkeurige en waardevolle informatie te bieden over de huizenmarkt in Maarssen. Om je ervan te verzekeren dat je de beste beslissing neemt bij de verkoop van je huis, werken we de woningcijfers Maarssen voortdurend bij. Van huizenprijzen tot verkoopstatistieken, alles wat je hier vindt, is zorgvuldig samengesteld. Dit stelt je in staat om een weloverwogen keuze te maken over het juiste moment om je woning in Maarssen op de markt te zetten.

Huis Verkopen als jouw verkooppartner

Beschouw Huis Verkopen als jouw gids in het verkoopproces. Ons platform biedt je handige tools en services om de verkoop van je huis in Maarssen te vergemakkelijken. Je kunt bij ons bijvoorbeeld een gratis waardebepaling aanvragen om de huidige marktwaarde van jouw woning in te schatten. Ook geeft onze handige vergelijkingstool je de mogelijkheid om makelaars te vergelijken op basis van hun tarieven en diensten, waardoor je makkelijk de juiste makelaar voor jouw situatie kunt vinden. Maar daar stopt onze service niet. Met ons gestructureerde stappenplan voor de verkoop van je woning mis je nooit een belangrijke stap en profiteer je van inzichten om jouw woning aantrekkelijk te presenteren en de beste verkoopprijs te krijgen. Huis Verkopen is er om je te ondersteunen op je pad naar een succesvolle woningverkoop.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen