Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Breukelen

Ben je benieuwd naar de huidige stand van zaken op de woningmarkt in Breukelen? De informatie die je op deze pagina vindt, geeft je inzicht in relevante statistieken en vastgoedcijfers per april 2024. Ontdek hoe de gemiddelde vraag- en verkoopprijzen zich ontwikkelen, hoeveel transacties er plaatsvinden en hoe deze marktindicators de verkoop van je huis in Breukelen kunnen beïnvloeden.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Breukelen

De gemiddelde verkoopprijs in Breukelen is in de laatste 3 maanden € 664.175 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 659.238 euro. Wanneer de verkoopprijs gemiddeld hoger ligt dan de vraagprijs, betekent dit dat de huizen regelmatig boven de vraagprijs verkocht worden. Een blik op de hierna volgende grafiek geeft je een exact overzicht van deze trends:

Huizenprijzen in Breukelen

Afgelopen 3 maanden

€ 531.000
€ 623.000
€ 714.000

Als je inzicht wilt krijgen in de waarde van jouw woning in Breukelen, is de woningmarkt daar van bijzondere invloed. Een uitstekende richtlijn is het bestuderen van de prijs per vierkante meter. Vervolgens kun je het aantal m2 van jouw woning vermenigvuldigen met de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Breukelen voor een benadering van jouw huiswaarde. De onderstaande grafiek biedt een weergave van de resultaten van deze berekening in de afgelopen drie maanden:

Huizenprijzen in Breukelen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000
€ 4.600
€ 5.100

Prijsontwikkeling Breukelen laatste 12 maanden

In Breukelen zijn de woningprijzen de afgelopen 12 maanden in beweging geweest, waardoor de markt een fluctuerende tendens toonde. De gemiddelde verkoopprijs van vorige maand was € 664.175 euro, een interessante indicator van de prijsbeweging.

Deze golfbewegingen in de huizenprijzen zijn overigens niet uniek voor Breukelen, maar reflecteren de landelijke trend. De onderstaande grafiek geeft een gedetailleerd overzicht van deze bewegingen:

Wat is mijn woning in Breukelen waard?

De waarde van je huis in Breukelen is geen vaststaand gegeven en is afhankelijk van verschillende factoren. Zo spelen onder meer het type woning, het oppervlak en de staat van de woning een grote rol. Evenzo is de actuele stand van de markt in Breukelen een bepalende factor die de woningwaarde beïnvloedt.

Wil je weten hoeveel je woning op dit moment waard is? Dan is het een uitstekend idee om een gratis waardebepaling aan te vragen bij een makelaar. Dit geeft je niet alleen duidelijkheid, maar helpt je ook bij je beslissing of je je huis wel of niet wilt verkopen. Je kunt gratis waardebepaling aanvragen voor je woning in Breukelen.

Een waardebepaling door een makelaar houdt in dat de makelaar je huis in Breukelen grondig inspecteert en vervolgens een gedetailleerd rapport opstelt met de huidige waarde van je huis. Het voordeel hiervan is dat je een realistisch beeld krijgt van de marktwaarde van je woning. Niet te vergeten, de prijzen van onroerend goed in Breukelen veranderen continu.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarkt is een divers speelveld met prijzen die flink uiteenlopen, afhankelijk van de locatie. Breukelen en omliggende gemeenten zijn geen uitzondering op deze regel. Daar zie je ook duidelijke verschillen in de huizenprijzen en deze zijn niet altijd gelijk aan elkaar.

Om een helder inzicht te krijgen in het huidige marktbeeld, loont het om niet enkel naar de prijzen in Breukelen te kijken, maar ook naar die van naburige plaatsen. Zo ontstaat er een interessant vergelijk in hoe de huizenprijzen in Breukelen zich verhouden tot die in de omgeving.

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.100.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 7.000

Best presterende makelaar in Breukelen

Zoek je een makelaar in Breukelen om je huis te verkopen? Goede keuze, want elke makelaar is anders. Zo kunnen makelaars verschillen in hun expertise van de locale markt, hun verkoopstrategieën, onderhandelingsvaardigheden, de attentheid naar de cliënt en de kosten die ze voor hun diensten in rekening brengen.

Onthoud dat het kiezen van de juiste makelaar een groot verschil maakt. Een goede makelaar neemt je alle zorgen uit handen, optimaliseert de presentatie van je huis, krijgt een betere prijs en zorgt voor een snelle verkoop. Om je te helpen die keuze te maken, kun je makelaars vergelijken, zodat je zeker bent van de beste fit voor jouw situatie.

Vergelijk makelaars in Breukelen Of lees meer over makelaars in Breukelen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Breukelen

Het aan de aandacht onttrekken van makelaarstarieven is geen verstandige keuze, vooral wanneer je een woning in Breukelen wilt verkopen. Het gemiddelde courtagepercentage van een makelaar in Breukelen is 1,06% wat betekent dat je bij een gemiddelde verkoopprijs van € 664.175 kunt rekenen op makelaarskosten van € 7.040. Hoewel het verleidelijk is om kosten te besparen, is de goedkoopste makelaar zelden de beste keuze.

Als je de best passende makelaar wilt vinden, is het slim om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken. Op deze manier krijg je inzicht in hun werkwijze, tarieven, verkoopstrategie en aanpak op basis van jouw persoonlijke voorkeuren. Ook al zal je geen overzicht krijgen, deze selectie past beter bij jouw behoeften waardoor je in staat bent om een weloverwogen keuze te maken.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Breukelen

Er zijn 3159 eigen woningen beschikbaar in Breukelen, maar momenteel is slechts een klein percentage hiervan op de markt. Dit maakt de keuze van potentiële kopers beperkt en daarmee jouw huis, mocht je het willen verkopen, nu meer dan ooit interessant. De kans is namelijk groter dat geïnteresseerden je huis zullen vinden en waarderen.

Aantal verkochte woningen in Breukelen

In de laatste twaalf maanden heeft de woningmarkt in Breukelen activiteit laten zien op het gebied van huisverkoop. Het aantal huizen dat op de markt is gekomen - aanmeldingen - heeft zich op een bepaalde manier ontplooid. De voltooide overdrachten, het daadwerkelijk aantal verkochte huizen - transacties - is 95. Zie in de bijgaande grafiek de maandelijkse verdeling van deze gegevens:

Ben je van plan jouw huis in Breukelen te verkopen?

Ben je van plan je woning in het schilderachtige Breukelen van de hand te doen? Als je klaar bent voor deze belangrijke overgang, biedt Huis Verkopen een handige toolset om je door de verkoopprocedure te loodsen. Bij elk punt op je checklist, van het krijgen van een energielabel tot aan de selectie van een betrouwbare makelaar, biedt ons stappenplan je de nodige ondersteuning.

We raden je aan dit proces zorgvuldig aan te pakken. Een juiste makelaar kiezen is net zo fundamenteel als het zorgvuldig in kaart brengen van alle verkoopstappen. Zie het niet als een uitdaging, maar als een kans om je leven in een nieuwe richting te sturen. De reis kan net zo lonend zijn als de bestemming. Zet vandaag nog je eerste stap met ons stappenplan.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Er is geen constante waar je op kunt bouwen als het gaat om de huizenmarkt in Breukelen - de cijfers zijn continu in fluctuatie. Gelukkig houden we de laatste gegevens bij, zodat je altijd de meest actuele informatie binnen handbereik hebt. Marktcijfers van de huizenmarkt bieden een schat aan waardevolle informatie. Ze kunnen je helpen een beeld te vormen van de huidige marktomstandigheden en trends, zodat je beter geïnformeerde beslissingen kunt nemen bij het kopen of verkopen van een huis.

Verschillende diensten van HuisVerkopen.nl

Bij HuisVerkopen.nl streven we ernaar om alles wat met woningverkopen te maken heeft, te vereenvoudigen. Op ons platform vind je een schat aan hulpmiddelen en bronnen die je bij elke stap van je verkoopproces kunnen helpen. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de verkoopstappen en krijg een duidelijk beeld van wat je te wachten staat bij het verkopen van je huis. Daarnaast bieden we ook advies over makelaars om je te helpen de juiste makelaar te kiezen die aansluit bij jouw wensen en behoeften. Bovendien, als je een realistisch beeld wil krijgen van de mogelijke prijs van je huis, bieden we een waardebepaling service door een lokale en ervaren makelaar. Ons platform biedt ook tal van nuttige tips en inzichten om je verkoopervaring soepel te laten verlopen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen