Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Noord-Scharwoude

De huizenmarkt in Noord-Scharwoude kan best bewegelijk zijn; daardoor is het verstandig om je goed te informeren over de recente ontwikkelingen. Als je overweegt je huis te verkopen, kan deze pagina je van pas komen. Ontdek de laatste trends en cijfers, van vraagprijzen tot het aantal transacties tot maart 2024.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Noord-Scharwoude

De gemiddelde verkoopprijs in Noord-Scharwoude is in de laatste 3 maanden € 370.034 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 409.000 euro. Dit geeft inzicht in de huidige woningmarkt in Noord-Scharwoude. Mocht je overwegen om je huis te verkopen, dan is dit een belangrijke referentie om rekening mee te houden. Om een beter beeld te krijgen van deze prijsontwikkelingen, bekijk de volgende grafiek:

Huizenprijzen in Noord-Scharwoude

Afgelopen 3 maanden

€ 162.000
€ 311.000
€ 459.000

Het begrijpen van woningprijzen kan soms complex zijn, maar een belangrijke factor is de waarde per m2. Probeer je woning in Noord-Scharwoude eens te evalueren op basis van deze maatstaf. Door het aantal m2 van je woning te vermenigvuldigen met de gemiddelde verkoopprijs per m2 in deze regio, krijg je een grove indicatie over hoe de verkoop van je woning zou kunnen verlopen. Neem een kijkje naar de onderstaande grafiek voor een duidelijk beeld van de huidige gemiddelde verkoopprijs en vraagprijs per m2 in Noord-Scharwoude:

Huizenprijzen in Noord-Scharwoude per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.000
€ 3.100
€ 4.100

Prijsontwikkeling Noord-Scharwoude laatste 12 maanden

De prijsontwikkeling van huizen in Noord-Scharwoude is een afspiegeling van de bewegingen in de woningmarkt. Hoewel het lastig kan zijn om exact te voorspellen welke beweging de markt zal maken, biedt de historische prijsontwikkeling waardevolle inzichten.

Afgelopen maand bedroeg de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Noord-Scharwoude € 370.034 euro. Voor een duidelijker beeld van de prijsontwikkeling en mogelijke trends van de afgelopen 12 maanden, zie de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Noord-Scharwoude waard?

Het moment om tot verkoop van je huis in Noord-Scharwoude over te gaan is vaak afhankelijk van het bedrag dat het op de huidige woningmarkt op kan leveren. De verkoopprijs van je woning, is op dit moment een belangrijke factor in de afweging tot verkoop. Niet alleen je persoonlijke en financiële situatie speelt een rol, maar zeker ook hoeveel je woning in de huidige markt waard is.

Ben je het overwegen jouw huis te verkopen en ben je benieuwd naar de mogelijke opbrengst daarvan? Een gratis waardebepaling laten uitvoeren door een makelaar, is dan absoluut een slimme stap. Het levert je een realistisch beeld op van wat je voor je woning zou kunnen vragen in de huidige markt.

Bij de gratis waardebepaling door de makelaar wordt er gekeken naar verschillende aspecten van je woning, zoals de staat van onderhoud, de locatie en de actuele markt. Omdat elke makelaar dit op zijn eigen manier doet, kan een waardebepaling per makelaar soms verschillen. Het kan dus wijsheid zijn om meerdere waardebepalingen aan te vragen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Wanneer je de vastgoedcijfers van verschillende plaatsen naast elkaar legt, ontdek je dat de huizenprijzen aanzienlijk variëren. Als je bijvoorbeeld kijkt naar Noord-Scharwoude, zie je dat de prijzen daar enigszins afwijken van die in omliggende dorpen en steden. Niet iedere woningmarkt is gelijk, en de nuances per plaats kunnen inzicht bieden bij het maken van jouw volgende vastgoedbeslissing.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Noord-Scharwoude

In de wereld van de Noord-Scharwoude makelaardij is geen enkele makelaar gelijk. Iedere makelaar voert hun praktijken vaak op net iets andere manieren uit dan de ander. Dit kan bijvoorbeeld komen door verschillen in ervaring, onderhandelingstechnieken of klantenservice.

Voor je besluit om je huis in Noord-Scharwoude te verkopen, is het verstandig om eerst eens rond te kijken bij verschillende makelaars. Het vinden van een makelaar die perfect aansluit bij jouw wensen kan namelijk een wereld van verschil maken. Om het je makkelijker te maken kun je op onze website heel eenvoudig makelaars vergelijken om zo te ontdekken welke makelaar het beste bij jouw situatie past.

Vergelijk makelaars in Noord-Scharwoude Of lees meer over makelaars in Noord-Scharwoude

Gemiddelde tarieven van makelaars in Noord-Scharwoude

Weet je dat courtages tussen makelaars behoorlijk kunnen variëren? In Noord-Scharwoude is het gemiddelde tarief van een makelaar 1,12%. Dit lijkt misschien een klein percentage, maar bij een gemiddelde verkoopprijs van € 370.034 betekent dit dat je ongeveer € 4.144 aan courtagekosten kunt verwachten. Daarom is het zinvol om de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken.

Als je jouw huis wilt verkopen, is het verstandig om niet alleen te letten op de courtage, maar ook op de diensten die een makelaar verleent. Een makelaar met een hogere courtage kan bijvoorbeeld uitgebreidere marketingactiviteiten aanbieden die je huis sneller kunnen verkopen of een hogere verkoopprijs kunnen realiseren. Vraag daarom altijd meerdere offertes op, zodat je niet alleen de kosten, maar ook de diensten kunt vergelijken. Dit helpt je om een weloverwogen keuze te maken die past bij jouw verwachtingen en budget.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Noord-Scharwoude

In Noord-Scharwoude zijn er koopwoningen. Deze woningen kunnen verschillende bestemmingen hebben. Denk bijvoorbeeld aan jouw eigen woonplek, een plek die je aan anderen verhuurt of zelfs bedrijfsvastgoed. Als je overweegt jouw woning te verkopen, is het goed om deze mogelijke bestemmingen in gedachten te houden, omdat ze de waarde en het potentiële koperspubliek van jouw woning kunnen beïnvloeden.

Aantal verkochte woningen in Noord-Scharwoude

In de afgelopen 12 maanden heeft in Noord-Scharwoude een gestage stroom aan nieuwe woningaanmeldingen plaatsgevonden. Parallel daaraan vonden er meerdere transacties plaats, resultaten van succesvolle huisverkopen. Het totaal aantal verkochte woningen bedraagt over deze periode 62. Bereid je voor op de exacte verkoopcijfers in de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Noord-Scharwoude te verkopen?

De uitdaging van het verkopen van je huis in Noord-Scharwoude kan liggen in verschillende factoren. Een daarvan is het bepalen van de juiste vraagprijs, waarbij het moeilijk kan zijn de balans te vinden tussen aantrekkelijkheid voor potentiële kopers en het maximaliseren van je winst. Een ander struikelblok kan zijn het succesvol in de markt zetten van je woning, denk hierbij bijvoorbeeld aan doeltreffende foto's en aantrekkelijke verkooppraatjes.

Verlicht de lasten door gebruik te maken van een ervaren makelaar, die een significante impact kan hebben op het succes van de verkoop. Deze professional kan je begeleiden bij het prijsbeleid, de presentatie en de onderhandelingen. Daarnaast kan het volgen van een gestructureerd proces de complexiteit verminderen. Bekijk voor meer informatie jouw specifieke stappenplan, dat je leidt door alles wat je moet regelen bij de verkoop van je huis in Noord-Scharwoude.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

We willen je graag een helder beeld geven van de huidige situatie op de woningmarkt in Noord-Scharwoude. Daarom hebben we op deze pagina een uitgebreide lijst met actuele en zorgvuldig samengestelde woningcijfers in Noord-Scharwoude geplaatst. Met deze informatie kun je optimaal inspelen op de huizenmarkt en het perfecte moment kiezen om je woning te koop te zetten. Hou deze pagina goed in de gaten, aangezien we de gegevens voortdurend vernieuwen om je te voorzien van de meest actuele status van de woningmarkt in Noord-Scharwoude.

De kracht van HuisVerkopen.nl

Huis Verkopen is een handig hulpmiddel als je de verkoop van je woning wilt regelen. Je kunt onze site gebruiken om gratis een waardebepaling door een makelaar aan te vragen, om makelaars te vergelijken en om makelaarstarieven op te vragen zodat jij zeker weet dat je niet teveel betaalt. Met ons eenvoudig te volgen stappenplan en onze handige tools helpen we je om geen enkele stap over het hoofd te zien en de verkoop van je woning in Noord-Scharwoude optimaal te regelen. Maak gebruik van onze dienst om de beste deal te krijgen bij lokale specialisten en ervaar het gemak van het regelen van de verkoop van je woning, gewoon vanuit huis.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen