Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Oosterzee

Als je overweegt je huis in Oosterzee te verkopen, is het zaak om goed geïnformeerd te zijn. Inzicht in de laatste trends van de woningmarkt, met data over gemiddelde verkoopprijzen, vraagprijzen en het aantal transacties, is zeer waardevol. Deze statistieken, actueel tot en met juli 2024, geven je een duidelijk beeld van de huidige markt in Oosterzee.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Oosterzee

De gemiddelde verkoopprijs in Oosterzee is in de laatste 3 maanden € 301.666 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 425.071 euro. Deze getallen illustreren goed hoe de markt zich beweegt. Dit geeft je een duidelijk overzicht van de huidige stand van zaken bij de koop en verkoop van huizen. Hieronder vind je de vastgoedcijfers:

Huizenprijzen in Oosterzee

Afgelopen 3 maanden

€ -103.000
€ 186.000
€ 475.000

Het kan enorm waardevol zijn om de prijs per vierkante meter in de gaten te houden als je inzicht wilt krijgen in de onroerendgoedmarkt in Oosterzee. Het biedt een rauwe, onvervalste weergave van de lokale vraag- en aanboddynamiek. Momenteel ligt de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Oosterzee rond de € 2.621. De onderstaande grafiek biedt een recent overzicht van de prijsontwikkelingen:

Huizenprijzen in Oosterzee per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.700
€ 2.200
€ 2.700

Prijsontwikkeling Oosterzee laatste 12 maanden

De prijsontwikkeling van huizen in Oosterzee is een weerspiegeling van markttendensen. Dat is hoe de markt op een grotere schaal in beweging is.

De gemiddelde verkoopprijs in de afgelopen maand bedroeg hier € 301.666. Deze prijsschommelingen komen overeen met die van de landelijke woningprijzen. Laten we het nader bekijken in de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Oosterzee waard?

Als je overweegt jouw huis in Oosterzee te verkopen, is één van de meest belangrijke vragen die in je opkomt: hoeveel zou mijn woning opbrengen? Deze vraag is legitiem, omdat de woningmarkt continu verandert en de waarde van woningen in Oosterzee daardoor altijd in beweging is.

Overweeg je de verkoop van jouw woning? Een slim idee is dan om een gratis waardebepaling te laten uitvoeren door een makelaar. Dit geeft inzicht in de huidige waarde van jouw woning en daarmee in je verkoopmogelijkheden. Zo'n waardebepaling kun je eenvoudig online aanvragen.

Een gratis waardebepaling door een makelaar houdt in dat de makelaar, op basis van zijn kennis en ervaring, de geschatte verkoopprijs van jouw woning bepaalt. Het kan verstandig zijn om meerdere waardebepalingen aan te vragen bij verschillende makelaars. De reden hiervoor is dat de geschatte prijs per makelaar kan verschillen. Bij het aanvragen van de waardebepaling kun je aangeven dat je dit door meerdere makelaars wilt laten doen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Woningmarktcijfers variëren sterk op basis van locatie. De huizenprijzen rondom Oosterzee kunnen bijvoorbeeld aanzienlijk variëren ten opzichte van Oosterzee zelf. Veranderingen in de prijzen van woningen kunnen veel vertellen over de huidige marktbewegingen.

Om een correct inzicht te krijgen in deze marktbewegingen, volstaat het niet om alleen naar de cijfers van Oosterzee te kijken. Door ook het oog te laten vallen op de prijzen van woningen in vergelijkbare gemeenten, ontstaat er een beter beeld van de woningmarkt como geheel.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Oosterzee

In Oosterzee is de variatie onder makelaars groot. Iedere makelaar verkoopt een ander aantal woningen, doet dit in een verschillende tijdsduur en behaalt andere verkoopprijzen. Aan de hand van onze statistieken, helpen wij om voor jou de meest geschikte makelaar te vinden. Wij kijken naar hun prestaties, snelheid en behaalde verkoopprijzen om jou zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Elke makelaar in Oosterzee heeft zijn eigen specialiteiten en eigenschappen. Het kiezen van de juiste makelaar kan aanzienlijk verschil maken in jouw verkoopproces. Door te kiezen voor een makelaar die snel werkt en hogere verkoopprijzen behaalt kun je zonder zorgen jouw woning verkopen. Wij helpen je graag bij het maken van deze waardevolle keuze.

Vergelijk makelaars in Oosterzee Of lees meer over makelaars in Oosterzee

Gemiddelde tarieven van makelaars in Oosterzee

Wist je dat courtages tussen makelaars in Oosterzee flink kunnen variëren? Het gemiddelde courtagepercentage ligt rond de 0,49%% van de verkoopprijs van je woning. Dat lijkt misschien weinig, maar gezien de gemiddelde verkoopprijs van huizen in Oosterzee is € 301.666 euro, kan dit bedrag behoorlijk oplopen.

Maar kijk niet alleen naar de tarieven. Er zitten grote verschillen tussen makelaars op het gebied van ervaring, specialisme en service. Het is verstandig om ook daarnaar te kijken. Bovendien kan je via deze link makelaarstarieven in Oosterzee en omgeving opvragen, om een beter beeld te krijgen van de kosten en de diensten van verschillende makelaars.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Oosterzee

Koopwoningen in Oosterzee zijn er in verschillende soorten en maten. Ze worden aangeschaft voor persoonlijke bewoning of om verder te verhuren aan anderen. Echter, slechts een miniem deel van het totaal aantal koopwoningen, namelijk 292, is open voor aanschaf of verhuur. Dus, als je overweegt naar Oosterzee te verhuizen, let er dan op dat de beschikbaarheid enigszins beperkt is.

Aantal verkochte woningen in Oosterzee

In de afgelopen 12 maanden zijn er in Oosterzee verschillende woningen in de verkoop gegaan. Daarvan heeft een bepaald aantal de status van transactie weten te behalen, die succesvol verkocht zijn. Het exacte aantal verkochte woningen in Oosterzee is 8. Meer details neem je in ogenschouw in de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Oosterzee te verkopen?

Je hebt overwogen jouw huis in Oosterzee te verkopen? Pak dit proces goed aan en gebruik het handige stappenplan die Huis Verkopen ter beschikking stelt. In dit plan worden alle stappen in het verkoopproces stap voor stap uitgelegd, zodat je niets over het hoofd ziet.

De keuze voor een sterke makelaar is van groot belang en ons stappenplan helpt je deze te maken. Zorgvuldigheid bij iedere stap van het verkoopproces is essentieel. Vergis je niet, het verkopen van je huis is geen kleinigheid, maar wij zijn hier om je bij iedere stap te begeleiden.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Vind jij het ook zo lastig om je weg te vinden in de cijfers en statistieken van de huizenmarkt? Bij Huis Verkopen begrijpen we dat erg goed. Daarom hebben wij speciaal voor jou de meest relevante woningdetails van Oosterzee verzameld. Ons team van experts update de woningcijfers van Oosterzee regelmatig, zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste trends en ontwikkelingen. Zo helpen wij je om goed geïnformeerd de beslissing te nemen over het beste moment om je woning te verkopen.

Hoe helpt Huis Verkopen je verder?

Op Huis Verkopen vind je bovendien tal van handige tools die het voorbereiden en regelen van je woningverkoop een stuk makkelijker maken. Zo kun je met onze tool eenvoudig een waardebepaling aanvragen en vergelijk je met enkele klikken de makelaars in jouw regio. Door ook makelaarstarieven op te vragen, zorg je ervoor dat je niet teveel betaalt. Bovendien zorgt ons uitgebreide stappenplan ervoor dat je niets over het hoofd ziet bij de verkoop van je woning. Kortom, Huis Verkopen maakt het regelen van de woningverkoop zo simpel mogelijk.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen