Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Piaam

In Piaam spelen huizenprijzen, verkoopprijzen en transacties een grote rol als je je huis wilt verkopen. Door goed inzicht in deze cijfers, kun je beter geïnformeerde keuzes maken. Laat de cijfers van Piaam je begeleiden bij de verkoop van je woning.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Piaam

In het Friese Piaam liggen de gemiddelde verkoopprijzen en vraagprijzen relatief dicht bij elkaar. De gemiddelde verkoopprijs in Piaam is in de laatste 3 maanden € 611.625 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 572.500 euro. Onderzoek het verschil en spot trends in de hieronder weergegeven grafiek:

Huizenprijzen in Piaam

Afgelopen 3 maanden

€ 365.000
€ 513.000
€ 662.000

Als je een huis wilt kopen of verkopen in Piaam, wil je zeker weten dat je een eerlijke prijs betaalt of krijgt. Het is daarom belangrijk om naar de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter te kijken. Deze prijs, welke momenteel op € 3.649 ligt, geeft je een goed beeld van de waarde van het vastgoed in deze regio. In de volgende grafiek vind je de meest recente marktcijfers:

Huizenprijzen in Piaam per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.700
€ 3.200
€ 3.700

Prijsontwikkeling Piaam laatste 12 maanden

Het is aan te raden om de ontwikkelingen van de huizenprijzen in Piaam in de laatste 12 maanden nauwlettend te volgen. Gemiddeld was de verkoopprijs vorige maand € 611.625, maar het is van belang te onthouden dat prijzen fluctueren. Net zoals in de rest van het land, vertonen de prijzen hier ook gelijksoortige bewegingen. Zie hier de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Piaam waard?

De waarde van jouw woning in Piaam wordt beïnvloed door diverse factoren. Dit kan variëren van de locatie van het huis, de grootte en de staat ervan tot de voorzieningen in de nabije omgeving. Vooral de locatie speelt vaak een grote rol bij de waardering van huizen.

Als je precies wilt weten wat je woning in Piaam waard is, dan is een gratis waardebepaling door een makelaar het beste wat je kunt doen. Het geeft een goed startpunt als je overweegt om je huis te gaan verkopen of als je juist wilt weten wat je huis exact waard is om daarmee de juiste verkoopbeslissing te maken. Voor het aanvragen van een gratis waardebepaling kun je terecht op de volgende pagina.

Bij een gratis waardebepaling komt er een makelaar bij je thuis. Dit heeft als voordeel dat de makelaar een nauwkeurig beeld krijgt van je woning. Op deze manier kan de makelaar een zeer accurate schatting maken van de waarde van jouw huis. Het is belangrijk om te begrijpen dat een gratis waardebepaling niet hetzelfde is als een taxatie.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De lokale woningmarkt varieert beduidend van markt tot markt. Neem bijvoorbeeld de regio rondom Piaam, waar de huizenprijzen niet uniform zijn. Ook plaatsen in de nabijheid van Piaam kennen een uiteenlopend beeld als het gaat om de verkoopprijzen.

Een brede blik op de woningmarkt kan duidelijkheid scheppen in deze variëteit. Door zowel naar Piaam als naar de omliggende gemeenten te kijken, krijgen we een overzichtelijker beeld van het actuele speelveld op de woningmarkt. Zo'n vergelijking kan verrassende inzichten bieden.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 800.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Piaam

In Piaam zijn er verschillende verkoopmakelaars te vinden, elk met hun eigen prestaties en verkoopmethoden. Wij, als platform, houden alle cijfers en statistieken van deze makelaars bij. We kijken naar hoe snel ze een woning verkopen, voor welke prijs en hoeveel huizen ze gemiddeld verkopen. Deze data gebruiken we om jou te helpen de makelaar te vinden die het beste bij jouw wensen en behoeften past.

Het kiezen van de juiste makelaar in Piaam kan jou veel voordelen opleveren. Het kan het verschil maken tussen een huis dat snel verkocht wordt tegen de juiste prijs, of een huis dat langer op de markt blijft staan. Door onze vergelijkingstool te gebruiken, kun je makkelijk de makelaar vinden die de beste resultaten geeft voor jouw specifieke situatie.

Vergelijk makelaars in Piaam Of lees meer over makelaars in Piaam

Gemiddelde tarieven van makelaars in Piaam

Wanneer je een woning wilt verkopen in Piaam, speelt de courtage van de makelaar een belangrijke rol. Gemiddeld ligt deze courtage in Piaam rond de 1,20%. Voor een woning met een gemiddelde verkoopprijs van € 611.625 betekent dit doorgaans dat je zo'n € 7.340 kwijt bent aan je makelaar.

Maar let op, de courtage is niet het enige waar je op moet letten bij het kiezen van een makelaar. Makelaars verschillen namelijk ook op andere vlakken, zoals hun strategie, de manier van fotograferen, de presentatie van de woning en hun netwerk. Om goed de tarieven te kunnen vergelijken en een beeld te krijgen van wat verschillende makelaars in Piaam te bieden hebben, kun je hier jouw tarieven opvragen.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Piaam

In het vredige Piaam, is het aantal koopwoningen momenteel op . Interessant is dat slechts een minimaal gedeelte hiervan momenteel te koop staat. Hierdoor, als je besluit om jouw woning op de markt te zetten, trekt dat zeker de aandacht van potentiële kopers. Kortom, dit is het juiste moment om de stap te zetten!

Ben je van plan jouw huis in Piaam te verkopen?

Er komt nogal wat kijken bij het verkopen van je woning in Piaam. Naast het emotionele aspect van afscheid nemen van je geliefde plek, zijn er ook veel praktische zaken om handen. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een waardebepaling bij een makelaar, het onderhandelen over de prijs en het opstellen van koopcontracten. Ook het aanvragen van een energielabel is een belangrijke stap in het verkoopproces.

Om de verkoop van je huis goed te laten verlopen, kan een stappenplan een uitkomst bieden. Hierin worden alle taken overzichtelijk voor je op een rij gezet. Dit geeft houvast en zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet. Van het gereedmaken van je woning voor bezichtigingen tot aan de overdracht bij de notaris, elk onderdeel krijgt de nodige aandacht. Stap voor stap naar de succesvolle verkoop van jouw woning in Piaam, dat is het doel.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Welkom bij de constante stroming van de huizenmarkt gegevens in Piaam. Zoals het tij van de zee, zijn de marktcijfers hier altijd in beweging. Daarom zorgen we ervoor dat jij als bezoeker altijd actuele marktstatistieken kunt raadplegen. Het regelmatig raadplegen van deze data kan je helpen beter geïnformeerde keuzes te maken. Het geeft je een indicatie van de huidige marktwaarde van je eigen woning en biedt je een indicatie van hoe de verkoopprijzen in Piaam bewegen. Je krijgt daarnaast inzicht in de huidige vraag en aanbodverhoudingen op de huizenmarkt van Piaam.

Meer dan alleen marktinzichten

HuisVerkopen.nl gaat verder dan alleen het verstrekken van actuele marktdata. Het is een one-stop-shop voor iedereen die zich voorbereidt op de verkoop van een huis. Ga bijvoorbeeld aan de slag met een stappenplan voor de verkoop van je huis of bekijk het advies voor effectieve verkoopstrategieën. Je kan hier handige hulpmiddelen vinden zoals een tool om makelaars te vergelijken, of het aanvragen van een gratis waardebepaling van je huis. Zo kan je inzicht krijgen in de waarde van je woning, wat je helpt om te beoordelen of het verkoopmoment ideaal is. Dus, of je nu aan de slag wilt met de voorbereidingen om je woning te verkopen of meer wilt weten over de kosten, HuisVerkopen.nl is hier om je te begeleiden op deze reis.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen