Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Strijen

In Strijen ervaar je de woningmarkt misschien als complex en onvoorspelbaar. Daarom presenteren we jou de meest actuele woningmarktcijfers. Hiermee krijg je snel een overzicht van zaken zoals woningprijzen, vraagprijzen en het aantal recente transacties in Strijen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Strijen

De gemiddelde verkoopprijs in Strijen is in de laatste 3 maanden € 591.916 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 467.075 euro. Als de vraagprijs gemiddeld hoger ligt dan de verkoopprijs, betekent dit dat de uiteindelijke verkoop vaak lager uitvalt dan de oorspronkelijk gevraagde prijs. Zou dit een aanwijzing kunnen zijn voor een afkoelende markt in Strijen? Oordeel zelf aan de hand van de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Strijen

Afgelopen 3 maanden

€ 59.000
€ 351.000
€ 642.000

Bij het inschatten van de waarschijnlijke opbrengst bij verkoop van je huis, is het een nuttige oefening om eens naar de prijs per vierkante meter in Strijen te kijken. Probeer te berekenen hoeveel jouw woning waard zou zijn wanneer je de gemiddelde prijs per vierkante meter met het aantal vierkante meters van jouw woning vermenigvuldigt. Dit geeft je een indicatie van hoe de potentiële verkoop zou kunnen verlopen. Vooral het verschil in verkoopprijs en vraagprijs per vierkante meter is interessant om naar te kijken, zoals direct duidelijk zal worden in de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Strijen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.600
€ 3.400
€ 4.200

Prijsontwikkeling Strijen laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden hebben de woningprijzen in Strijen zeker niet stilgestaan. Met variërende verkoopprijzen, van maand tot maand, was er een constante beweging zichtbaar. De gemiddelde verkoopprijs van afgelopen maand in Strijen bedroeg € 591.916. Kijk vooral zelf naar de onderstaande grafiek om een beeld te vormen van de prijsontwikkeling:

Wat is mijn woning in Strijen waard?

De waarde van jouw woning in Strijen kan doorlopend veranderen. Dit komt omdat deze onderhevig is aan verschillende factoren zoals marktontwikkelingen, wijzigingen in de omgeving en veranderingen in de staat en onderhoud van de woning zelf. Het is belangrijk om je ervan bewust te zijn dat de waarde van jouw woning geen vast gegeven is.

Om niet voor verrassingen te komen staan, is het verstandig om duidelijkheid te krijgen over de huidige waarde van je woning. Door het aanvragen van een gratis waardebepaling bij een makelaar, krijg je een accurate schatting van de verkoopwaarde van je woning. Het is zelfs slim om dit bij meerdere makelaars te laten uitvoeren, zodat je een goed beeld krijgt van de waarde van je woning.

Een gratis waardebepaling vindt gewoon bij je thuis plaats. De makelaar neemt dan de tijd om je huis te bekijken en de waarde te bepalen. Dit is een eenvoudige en effectieve manier om een realistische schatting van je woningwaarde te krijgen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarkt is een wispelturige zee met een gedetailleerd landschap. In de regio Strijen kunnen huizenprijzen sterk uiteenlopen, zelfs in de dorpen en steden rondom Strijen is een variëteit in waarden op te merken.

Het brede onderzoek naar de prijzen van huizen in naburige gemeenten verheldert de lokale verschillen in dit marktbeeld. Factoren zoals locatie, vraag en aanbod en regionale ontwikkelingen hebben namelijk invloed op lokale marktpatronen.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Strijen

Op HuisVerkopen.nl is het onze taak om de prestaties van verkoopmakelaars in Strijen en omgeving scherp te houden. We verzamelen en analyseren data over de snelheid van huizenverkoop, de behaalde verkoopprijzen en het aantal verkochte woningen per makelaar. Zo kunnen we de prestaties van verschillende makelaars helder in kaart brengen en je helpen met het maken van de best mogelijk geïnformeerde keuze.

Het kiezen van de meest geschikte makelaar kan van invloed zijn op verschillende aspecten van je huisverkoop. Denk hierbij aan de verkoopsnelheid, verkoopprijs en het gehele verkooptraject. Door de vergelijkingsmogelijkheden van diverse makelaars op ons platform, kun je een beter geïnformeerde keuze maken die aansluit bij jouw specifieke behoeften en wensen.

Vergelijk makelaars in Strijen Of lees meer over makelaars in Strijen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Strijen

Er zijn belangrijke zaken om rekening mee te houden bij het verkopen van een huis in Strijen, waarbij de courtage van de makelaar een opvallende factor vormt. In Strijen ligt de gemiddelde courtage van een makelaar namelijk rond de 1,07%. Dit betekent dat bij een gemiddelde verkoopprijs van € 591.916 in Strijen, de kosten voor een makelaar ongeveer € 6.334 zullen bedragen.

Maar, dat is niet alles. Het is goed om te weten dat makelaars in Strijen vaak ook opstartkosten rekenen om je huis in de verkoop te zetten. Deze kosten zijn gemiddeld € 515. Het is dus handig om goed naar de totale kosten te kijken en je niet alleen te laten leiden door de aantrekkelijke courtage percentages. Vergelijk verschillende makelaars op zowel courtage als opstartkosten om een helder beeld te krijgen van jouw potentiële kostenplaatje.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Strijen

Het woningaanbod in Strijen is divers, maar bestaat toch voor het grootste deel uit koopwoningen. Hoewel er zeker sociale huurwoningen beschikbaar zijn, is de kans groot dat, als je door de straten van Strijen loopt, het merendeel van de huizen dat je ziet in het bezit is van hun bewoners. Het totale aantal koopwoningen in Strijen is, volgens de laatste telling, .

Aantal verkochte woningen in Strijen

In de afgelopen 12 maanden hebben zich in Strijen diverse woningtransacties voorgedaan. De verhouding tussen aanmeldingen, de woningen die te koop werden gezet, en transacties, de daadwerkelijk verkochte woningen, is interessant om te zien. De exacte cijfers worden weergegeven in onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Strijen te verkopen?

Als je overweegt je huis in Strijen te verkopen, zijn er best een aantal zaken om bij stil te staan. Van kleine beslissingen zoals het energielabel aanvragen, tot grotere vraagstukken zoals het vaststellen van de prijs op basis van de huidige woningwaarde. Dit zijn slechts enkele stappen in het proces van het verkopen van je huis, wat het overzicht soms kan vertroebelen.

Daarom is een helder stappenplan een zeer waardevolle tool. Het helpt je focussen op iedere stap tijdens het verkoopproces en vergroot de kans op een soepele verkoop. Een tip: neem bij twijfel contact op met een professionele makelaar die met je meedenkt en je kan begeleiden in dit soms best complexe proces.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Welkom, woningeigenaar! Je bevindt je op het juiste adres voor de laatste marktactiviteit in Strijen. De getallen op het gebied van de huizenmarkt in Strijen veranderen constant. Wij zorgen ervoor dat jij onmiddellijk over de recentste data beschikt. Het begrijpen van deze getallen is een formidabele troef. Het geeft je de nodige inzichten in de huidige verkoopkansen, prijstrends en vraagsituaties in Strijen. Zo kun je een beter geïnformeerde beslissing nemen over het juiste moment om je huis te verkopen.

Hoe HuisVerkopen.nl je helpt

HuisVerkopen.nl is méér dan alleen een bron van actuele woningmarktstatistieken. Het faciliteert een scala aan diensten om jouw verkoopproces vloeiend en voordelig te laten verlopen. Van het opvragen van tarieven bij lokale makelaars, het aanvragen van een gratis waardebepaling tot informatie over wat je huis waard is. Wil je kijken hoe goed je huis het doet op de energiezuinige schaal? Je kunt zelfs controleren of je een geldig energielabel hebt. Onze uitgebreide verkoopgids voorziet je van advies over allerlei zaken omtrent het verkopen van jouw huis. Kortom, HuisVerkopen.nl is je niet-aflatende gids in je verkoopavontuur.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen