Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Tubbergen

Kijk je naar de actuele status van de huizenmarkt in Tubbergen? Op dit moment, februari 2024, bevindt de woningmarkt zich in een interessante fase. Met de relevante data en statistieken op deze pagina krijg je een duidelijk beeld van o.a. de woningprijzen, vraagprijzen, aantal transacties én de huidige m2-prijs in Tubbergen. Dergelijke informatie kan je sterker positioneren bij de verkoop van je huis.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Tubbergen

De gemiddelde verkoopprijs in Tubbergen is in de laatste 3 maanden € 439.409 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 492.600 euro. Als de verkoopprijs gemiddeld hoger is dan de vraagprijs, geeft dit aan dat de woningen op de markt goed worden ontvangen en dat er mogelijk een sterke vraag is. Dit kan tevens wijzen op een verkopersmarkt. De onderstaande grafiek geeft meer inzicht:

Huizenprijzen in Tubbergen

Afgelopen 3 maanden

€ 199.000
€ 371.000
€ 543.000

Het kan behoorlijk verhelderend zijn om de gemiddelde vierkante meterprijs in Tubbergen te bekijken. Waarom? Wel, dit geeft je een helder inzicht in de waardeontwikkeling van woningen ter plaatse. Momenteel ligt de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Tubbergen op € 3.678. In de onderstaande grafiek wordt dit gegeven gepaard met de vraagprijs per vierkante meter over de laatste drie maanden. Let vooral op de fluctuaties tussen deze twee gegevenspunten:

Huizenprijzen in Tubbergen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.100
€ 3.500
€ 3.900

Prijsontwikkeling Tubbergen laatste 12 maanden

In het afgelopen jaar zijn de woningprijzen in Tubbergen in beweging geweest. Aan de hand van data, kan men de schommelingen van de maandelijkse verkoopprijzen bekijken.

De gemiddelde verkoopprijs van woningen in de afgelopen maand was € 439.409. Bekijk de volgende grafiek voor een visueel overzicht van de prijsontwikkeling:

Wat is mijn woning in Tubbergen waard?

De beslissing om je geliefde woning in Tubbergen te verkopen hangt veelal samen met de mogelijke opbrengst ervan op de huidige woningmarkt. Bepaalde indicaties, zoals recente verkoopprijzen in de buurt, kunnen een indicatie geven. Echter, een professionele waardebepaling door een makelaar geeft de meest accurate inschatting.

Twijfel je over het verkopen van je huis? Laat je dan informeren door een expert middels een kosteloze woningtaxatie. Een gratis waardebepaling aanvragen bij een makelaar kan een hoop onzekerheid wegnemen. Het voorziet je namelijk van een betrouwbare schatting van jouw woningwaarde op de vastgoedmarkt.

Een gratis waardebepaling is geen nattevingerwerk, maar een beoordeling gebaseerd op een grondige analyse door een deskundige makelaar. Hij kijkt onder andere naar de staat van onderhoud, de ligging en de marktsituatie. Het kan raadzaam zijn om meer dan éénmakelaar een schatting te laten maken, omdat woningwaardes kunnen variëren. Zo krijg je een completer beeld.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Wanneer we de woningmarktcijfers bekijken, zien we dat deze per plaats enorm kunnen verschillen. Zo ook in en rondom Tubbergen. Dit heeft te maken met een veelvoud aan factoren, variërend van populariteit en infrastructuur tot geografische omstandigheden.

Om een sterk inzicht te krijgen in het huidige marktbeeld, is het daarom waardevol om de huizenprijzen van meerdere gemeenten te onderzoeken. Hiermee krijg je een completer perspectief op de lokale verschillen in prijssetting en krijg je beter grip op de huidige woningmarkt.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 1.000.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Tubbergen

Zoeken naar een makelaar voor het verkopen van je huis in Tubbergen kan een hele klus zijn, zeker omdat de prestaties en methoden van verschillende makelaars sterk uiteen deze lopen. Of het nu gaat om de snelheid van de verkoop, de eindprijs die wordt behaald of de makelaarstarieven, het verschil zit hem echt in de details. Een goed onderzoek naar de verschillen is dan ook absoluut de moeite waard.

Je zult merken dat het selecteren van een passende makelaar een onverwachte impact kan hebben op de verkoop van jouw huis. Je kunt makelaars vergelijken en zo beoordelen welke het meest geschikt is voor jouw specifieke situatie. Dit kan je helpen om het maximale uit de verkoop van je huis te halen en tegelijkertijd veel hoofdpijn besparen.

Vergelijk makelaars in Tubbergen Of lees meer over makelaars in Tubbergen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Tubbergen

Ontsnappen aan ongewenste verrassingen? Goed dat je jezelf informeert over de courtages die makelaars rekenen. In Tubbergen ligt het gemiddelde courtagepercentage rond de 1,13%. Besef wel dat tarieven behoorlijk kunnen variëren, afhankelijk van de makelaar en de diensten die zij leveren.

Als je je huis wilt verkopen, is kennis je beste vriend. Wees er zeker van dat je glashelder hebt welke kosten er allemaal komen kijken bij de verkoop van jouw woning. Ten slotte, vergeet niet meerdere makelaars te benaderen voor hun tarieven. Het kan je niet alleen geld besparen, maar ook een goed gevoel opleveren over welke makelaar de juiste is voor joúw huisverkoop.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Tubbergen

In Tubbergen is een totaal van koopwoningen aanwezig. Bij het verkopen van je huis is het goed om te weten dat woningen verschillende bestemmingen kunnen hebben, zoals wonen, werken of een combinatie daarvan. Het is van belang dat je dit in overweging neemt tijdens het verkoopproces, omdat het de waarde en aantrekkelijkheid van je woning kan beïnvloeden.

Aantal verkochte woningen in Tubbergen

In de afgelopen 12 maanden werd een bepaald aantal woningen in Tubbergen in de verkoop gezet, dat wil zeggen, aangemeld. Hierbij varieerde het aantal gerealiseerde verkooptransacties. Dit komt overeen met het aantal verkochte woningen en wordt in de volgende grafiek aangegeven als 23:

Ben je van plan jouw huis in Tubbergen te verkopen?

Het verkopen van je huis in Tubbergen is meer dan alleen een 'te koop' bordje in de tuin plaatsen. Er zijn veel factoren die van invloed zijn op het uiteindelijke succes van de verkoop. Je moet bijvoorbeeld nadenken over de vraagprijs die je wilt hanteren. Ook is het belangrijk om een presentatie van jouw woning te maken, die potentiële kopers aantrekt. En heb je al nagedacht over de juridische kant van de verkoop, zoals het maken van afspraken bij de notaris?

Het kan een uitdaging zijn om door de bomen het bos te zien, daarom is het handig om een gestructureerd proces te volgen. Een stappenplan specifiek voor Tubbergen kan hierbij helpen. Dit plan biedt duidelijke richtlijnen over alles wat je moet regelen, van het verkrijgen van een energielabel tot het kiezen van de juiste makelaar. Een goed gestructureerd proces zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet en dat je optimaal voorbereid bent op de verkoop van je woning.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De woningmarktcijfers in Tubbergen zijn constant aan verandering onderhevig, dit houdt in dat het woningmarktbeeld variabel is. We houden jou op de hoogte met actuele marktgegevens, zodat je altijd een realistisch beeld hebt. Deze informatie is bijzonder nuttig, vooral als je van plan bent om een woning te kopen of te verkopen. Je kunt de marktsituatie beter inschatten, de waarde van de woning beoordelen en strategisch te werk gaan bij een onderhandeling.

Voordelen van HuisVerkopen.nl

HuisVerkopen.nl biedt diverse hulpmiddelen om het verkoopproces van jouw woning soepel te laten verlopen. Denk bijvoorbeeld aan handige hulpmiddelen zoals een gratis waardebepaling en de mogelijkheid om makelaars te vergelijken. Info over makelaarstarieven helpen je besparen op verkoopkosten. Het inzichtelijk stappenplan helpt je om het verkoopproces in goede banen te leiden. Tevens kan je gemakkelijk aanvullende verkoopdiensten regelen, zoals een energielabel of woningstyling. Als je jouw woningverkoop via HuisVerkopen.nl regelt, weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en de best mogelijke deal sluit.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen