Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Alblasserdam

Verkoop je je huis in Alblasserdam? Dan kunnen we je helpen bij het proces. We tonen allerlei relevante gegevens over de lokale vastgoedmarkt om je te voorzien van de kennis die je nodig hebt voor een succesvolle verkoop.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Alblasserdam

Als je overweegt jouw huis in Alblasserdam te verkopen, zijn er diverse factoren om rekening mee te houden. Denk aan de huidige staat van jouw huis: zijn er reparaties nodig? Bepaal ook de marktwaarde van het huis. Dit kan via een taxatie of door vergelijkbare woningen in de regio te bekijken. Daarnaast is het handig alvast na te denken over de vraagprijs en de onderhandelingsruimte. Verkoop je zelf of laat je een makelaar de woning verkopen? Beide opties hebben voor- en nadelen.

Waarschijnlijk heb je vragen als: hoe snel worden huizen in Alblasserdam verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? Hoe kun je de beste makelaar vinden? En kun je besparen door makelaars te vergelijken? Heb je ook wel eens nagedacht over de huidige woningwaarde? Via de website van huisverkopen.nl makelaars vergelijken kun je makkelijk en snel antwoord krijgen op deze vragen. Lees hieronder verder voor meer informatie en ontdek de meest recente cijfers over de woningverkoop in Alblasserdam:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
63 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 430.011
Besparing (gem.)
€ 1.247

Je huis snel verkopen in Alblasserdam

Ben je benieuwd hoe lang het gemiddeld duurt om een woning in Alblasserdam te verkopen? Woningen in dit gebied worden gemiddeld binnen 58 dagen verkocht. Klaar om je huis sneller te verkopen dan het gemiddelde? Hier volgen enkele tips waarmee je aan de slag kunt gaan.

 1. Aan een goede voorbereiding halveert menigeen de verkoopsnelheid. Begin met het aanvragen van een gratis waardebepaling van je woning bij meerdere makelaars. Zo krijg je een realistisch beeld van de marktwaarde en kun je een geschikte vraagprijs bepalen. Start hier met een waardebepaling aanvragen.
 2. Geef potentiële kopers een duidelijk beeld van hoe hun toekomstige woning eruit zou kunnen zien. Een opgeruimd huis en goed onderhouden tuin laat je woning er aantrekkelijker uitzien. Pak ook kleine reparaties aan, zoals een lekkende kraan of piepende deuren. Kleine details maken groot verschil.
 3. Bereik een groter publiek door je huis online te presenteren met kwalitatieve foto's en een uitnodigende omschrijving. Hiermee trek je de aandacht van potentiële kopers en onderscheid je je van andere woningen. Vergeet niet om je huis ook in je eigen netwerk te promoten.

Tips in Alblasserdam

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Alblasserdam op?

In Alblasserdam ligt de gemiddelde verkoopprijs van een huis op dit moment rond een bedrag van € 430.011. Dat is een flinke som geld, maar het is belangrijk om hierbij te bedenken dat de uiteindelijke verkoopsom onder meer afhankelijk is van zaken als de staat van het huis, de grootte van het perceel en de locatie binnen Alblasserdam. In mei 2024 zien we dat deze factoren nog steeds een grote rol spelen in de verkoopprijs.

Als je kijkt naar de prijs per vierkante meter, dan betaal je momenteel gemiddeld € 3.786 in Alblasserdam. Dit is een vrij nauwkeurige indicatie voor de waarde van woningen in de regio. Let wel, deze prijzen zijn gebaseerd op de gemiddeldes van de afgelopen drie maanden, waardoor ze een goed beeld geven van de huidige markt in Alblasserdam.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Alblasserdam

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.700
€ 3.500
€ 4.200

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Alblasserdam bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Alblasserdam.

Feitjes over Alblasserdam

 • Alblasserdam is bekend om de Kinderdijk molens.
 • De naam van deze plaats stamt af van de dam in de Alblas.
 • Alblasserdam werd zwaar gebombardeerd in de Tweede Wereldoorlog.

Tips om je woning te verkopen in Alblasserdam

Het verkopen van je huis in Alblasserdam kan een uitdaging zijn. Het is echter zeker mogelijk om succes te boeken, mits je een aantal gerichte stappen onderneemt. Hierbij wat praktische tips die je op weg kunnen helpen.

 • Presentatie: Zorg ervoor dat je huis eruit springt op de huizenmarkt. Een opgeruimed huis en strakke tuin maken een goede eerste indruk op potentiële kopers. Gebruik indien nodig een professionele fotograaf.
 • Renovaties: Kleine verbeteringen kunnen een groot verschil maken. Verf waar nodig is en zorg ervoor dat achterstallig onderhoud is bijgewerkt. Een huis dat in goede staat verkeert, trekt sneller kopers.
 • Makelaar: Kies een lokale makelaar met kennis over de huizenmarkt in Alblasserdam. Zij kunnen je adviseren over de juiste vraagprijs en hebben een netwerk aan potentiële kopers.
 • Timing: Het moment waarop je je huis in de verkoop zet is cruciaal. Het voorjaar is over het algemeen een goed moment, omdat mensen dan vaak op zoek zijn naar een nieuw huis.
 • Open huis: Een open huis kan extra interesse generen. Zorg dat je huis op zijn best is en laat bezoekers het geheel rustig bekijken.

Ontdek jouw stappenplan in Alblasserdam:

 • Gratis interactief stappenplan afgestemd op jouw woning
 • Vermijd het overslaan van belangrijke stappen bij verkoop
 • Gemakkelijk alles regelen vanaf één centrale plek
 • Potentiële besparing van duizenden euro's door goede vergelijking
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Alblasserdam?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Alblasserdam kost je als verkoper gemiddeld € 5.963. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Alblasserdam In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 430.011) € 4.859
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.963

Kosten van makelaars in Alblasserdam

Als je overweegt je huis in Alblasserdam te verkopen, zal je waarschijnlijk een makelaar inschakelen. Wat je daarvoor betaalt, varieert aangezien makelaars verschillende kostenstructuren hanteren. Maar de gemiddelde courtage ligt vaak rond 1,13% van de verkoopprijs.

Stel, de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Alblasserdam is € 430.011 euro. Bij een gemiddeld courtage van 1,13% betaal je dan dus € 4.859 euro aan makelaarskosten. Vergelijk dus zorgvuldig de tarieven van verschillende makelaars voordat je een keuze maakt.

Lees meer over makelaars in Alblasserdam.

Andere kosten bij verkoop

Verhuiskosten

Als je eenmaal je huis hebt verkocht, moet je op een gegeven moment natuurlijk ook echt gaan verhuizen. Verhuiskosten kunnen dan ineens op je pad komen. Of je nu een verhuisbedrijf inschakelt of het zelf regelt, er zijn kosten aan verbonden.

Het huren van een verhuisbus, het inschakelen van een professional of zelfs het kopen van verhuisdozen en inpakmateriaal kunnen de kosten opdrijven. Het is belangrijk deze kosten niet te onderschatten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Onderhoud en verkoopklaar maken

Voordat je je huis officieel kunt verkopen, moet het verkoopklaar zijn. Dit kan betekenen dat je nog wat kleine onderhoudsklussen moet uitvoeren. Het schilderen van de muren of het opknappen van de tuin kunnen extra kosten met zich mee brengen.

Je wilt namelijk graag dat het huis er zo aantrekkelijk mogelijk uitziet voor potentiële kopers. Het is dus het overwegen waard om wat extra geld uit te geven om eventuele oneffenheden of achterstallig onderhoud weg te werken.

Inzicht in kosten

Wanneer je je huis verkoopt, is het van belang om goed zicht te houden op alle verkoopkosten die daarbij komen kijken. Dit helpt je om een realistisch budget op te stellen en voorkomt dat je in de problemen komt.

Naast de makelaarskosten zijn er dus nog andere, soms onverwachte, kosten waar je rekening mee moet houden. Daarom is inzicht in de diverse kosten zo belangrijk. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en niet voor financiële verrassingen komt te staan.

Wanneer mijn huis verkopen in Alblasserdam?

In deze tijd wordt er veel gesproken over de woningmarkt, met name in Alblasserdam. Is het nu, in mei 2024, de juiste periode om je huis te verkopen? De meeste indicatoren wijzen richting 'ja'. Hoewel het niet mogelijk is om toekomstige prijsstijgingen te voorspellen, laten huidige marktontwikkelingen zien dat het een goede tijd kan zijn om te verkopen.

Misschien vraag je jezelf af: 'Is dit het juiste moment?' Feit is, er is eigenlijk geen 'verkeerd' moment om je huis te verkopen en je kunt niet vroeg genoeg beginnen met oriënteren. Er zijn altijd kopers op zoek naar hun droomhuis in Alblasserdam. Denk dus vooral na over jouw persoonlijke situatie en plannen. Het kan interessant zijn om de stap nu al te zetten.

Vergelijk makelaars in Alblasserdam Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Verkoop je jouw huis snel, effectief en tegen een uitstekende prijs met Huis Verkopen! Met onze gebruiksvriendelijke en overzichtelijke website begeleiden we je stapsgewijs door het gehele verkoopproces van je woning. Maak gebruik van ons stappenplan om niets over het hoofd te zien. Jouw verkoopproces begint op de juiste manier en garandeert een slimme aanpak van de verkoop van je huis. Door de waardevolle informatie over alle aspecten van de verkoop ben je in staat om de juiste keuzes te maken.

Vergelijk lokale makelaars op prestaties

Bij Huis Verkopen krijg je inzicht in de prestaties van lokale makelaars in Alblasserdam. We hebben statistieken van alle makelaars zodat je de professionals kan vergelijken op belangrijke factoren zoals verkoopopbrengst en snelheid. Zo vind je eenvoudig de beste makelaar voor jouw situatie.

Kosten besparen op dienstverleners

Niet alleen helpt Huis Verkopen je met het vinden van de beste makelaar, we laten je ook zien hoe je flink kunt besparen op dienstverleners zoals energieadviseurs en verhuizers. Door prijzen en beschikbaarheid te vergelijken, kan je flink besparen op je makelaarskosten.

100% onafhankelijk

We zetten ons volledig in voor jou als woningverkoper. Huis Verkopen is 100% objectief en onafhankelijk. Wij bestrijden misinformatie in de markt en komen op voor jouw belangen. Ons doel is om je de juiste beslissingen te laten nemen voor de verkoop van je huis.

Behoud overzicht met interactief stappenplan

Het interactieve stappenplan van Huis Verkopen zorgt dat je tijdens het verkoopproces altijd goed geïnformeerd bent. Iedere voltooide stap vink je eenvoudig af, waardoor je altijd het overzicht behoudt en weet wat de volgende actiepunt is.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Alblasserdam

De kosten voor de verkoop van je huis in Alblasserdam kunnen variëren, afhankelijk van de makelaar en de diensten die je nodig hebt. Je kunt een overzicht van alle kosten vinden op deze pagina.

Om de waarde van je huis in Alblasserdam te bepalen, kun je het beste een waardebepaling bij een makelaar aanvragen. Deze specialist zal de waarde bepalen op basis van verschillende factoren.

Het proces van het verkopen van je huis kan ingewikkeld zijn. Daarom hebben we een handig stappenplan opgesteld om je te begeleiden bij de verkoop van je huis in Alblasserdam.

Een energielabel geeft informatie over de energiezuinigheid van je huis. Je kunt hier een energielabel voor je huis in Alblasserdam aanvragen.

De keuze van je makelaar is een belangrijke stap in de verkoop van je huis. In deze makelaar vergelijkingstool kun je lokale makelaars vergelijken om de beste keuze te maken voor jouw situatie.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen