Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Assendelft

Ben je van plan jouw huis in Assendelft te verkopen? We staan klaar om je te ondersteunen! We tonen belangrijke informatie over de lokale vastgoedmarkt in Assendelft, om je zo goed mogelijk te kunnen adviseren.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Assendelft

Als woningverkoper in Assendelft heb je diverse doelen voor ogen. Een hoge verkoopprijs behalen voor je huis staat waarschijnlijk bovenaan je lijst. Een ander belangrijk doel is het realiseren van een snelle verkoop. Idealiter verkoop je je woning zonder al te veel stress en gedoe, dat kan ook een belangrijk doel zijn. En we mogen natuurlijk niet vergeten dat je als verkoper ook graag wilt dat de nieuwe eigenaren van je woning blij zijn met hun aankoop.

Je bent waarschijnlijk benieuwd naar een aantal dingen: hoe snel worden huizen in Assendelft verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? Hoeveel kun je besparen door makelaars te vergelijken? Het kan je helpen bij het vinden van de juiste verkoopstrategie. Je kunt overigens voor dit laatste op onze pagina terecht voor het vergelijken van makelaars. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Assendelft:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
62 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 562.796
Besparing (gem.)
€ 1.379

Je huis snel verkopen in Assendelft

In het pittoreske Assendelft weet men woningen gemiddeld binnen 55 dagen te verkopen. Om je huis snel te verkopen hier, kunnen de volgende tips waardevol zijn.

 1. Prijsbepaling: Zorg voor een reële prijsbepaling die past bij de woningwaarde en de markt in Assendelft. Een verkeerde prijs kan potentiële kopers afschrikken. Voor een objectieve prijsbepaling kun je een gratis waardebepaling aanvragen bij HuisVerkopen.nl.
 2. Foto's en beschrijving: Goede foto's en een aantrekkelijke beschrijving zijn cruciaal bij de verkoop van je huis. Laat hierin de unieke punten van je huis naar voren komen. Zorg ook voor opgeruimde, lichte kamers op de foto's.
 3. Openbare woningverkoop: Door je huis openbaar te koop te zetten op velen huizensites, zoals Funda, bereik je veel potentiële kopers. Dit draagt bij aan een snelle verkoop voor het hoogst haalbare bedrag.

Tips in Assendelft

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Assendelft op?

In Assendelft ligt de gemiddelde verkoopprijs van een huis momenteel op € 562.796. Het is goed om rekening te houden met het feit dat de verkoopprijs van een woning niet alleen bepaald wordt door de grootte of de locatie van het huis, maar ook door de staat van de woning en eventuele recente renovaties. Zo kan de ene woning in Assendelft duurder uitvallen dan de andere, ondanks dat ze in dezelfde straat liggen.

De gemiddelde prijs per vierkante meter ligt momenteel in Assendelft op € 4.101. Dit is een indicatie van wat je kunt vragen per vierkante meter als je jouw huis wilt verkopen. Zowel de vraagprijzen als de verkoopprijzen van huizen in Assendelft zijn doorlopend in beweging. Het is daarom goed om de prijzen in de gaten te houden als je overweegt jouw huis te verkopen, zeker omdat de prijzen in april 2024 mogelijk anders liggen dan vandaag.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Assendelft

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.700
€ 4.000
€ 4.200

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Assendelft bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Assendelft.

Feitjes over Assendelft

 • Assendelft kent de langste dorpsstraat van Nederland.
 • Het dorp heeft een eigen station: Station Krommenie-Assendelft.
 • In Assendelft bevindt zich de eeuwenoude Kogerkerk uit 1686.

Tips om je woning te verkopen in Assendelft

Als je van plan bent je huis in Assendelft te verkopen, is het belangrijk goed voorbereid te werk te gaan. Er zijn strategieën en technieken die je kunt benutten om je huis aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers. Hier zijn enkele waardevolle tips om je op weg te helpen.

 • Goede fotografie maakt het verschil. Investeer in een professionele fotograaf die je huis op zijn mooist kan vastleggen. Denk aan mooie details, juist lichtinval en de ruimtelijke indruk.
 • Het is noodzakelijk je woning goed schoon te maken. Een schoon huis oogt verzorgd en aantrekkelijk. Vermeld ook zeker recent uitgevoerde reinigingswerkzaamheden in de advertentie.
 • Laat een bouwkundige keuring uitvoeren en deel het rapport met potentiële kopers. Dit biedt zekerheid en vertrouwen over de huidige staat van je huis.
 • Besteed aandacht aan je tuin en buitenruimte. Een overwoekerde tuin kan afschrikken, terwijl een verzorgde tuin een positieve eerste indruk geeft.
 • Schakel een styliste in om je huis aantrekkelijker te maken. Een neutrale, eigentijdse inrichting met een paar smaakvolle accenten kan breed aanspreken.
 • Bezichtigen buiten kantoortijden en in het weekend kan helpen. Het geeft potentiële kopers meer gemak en zo maak je je woning beschikbaar voor een groter publiek.

Ontdek jouw stappenplan in Assendelft:

 • Persoonlijk samengesteld stappenplan voor iedere woning
 • Voorkomt dat je belangrijke stappen in de verkoop overslaat
 • Mogelijkheid tot het besparen van duizenden euro's
 • Gratis, vrijblijvend en interactief verkoopplan beschikbaar
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Assendelft?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Assendelft kost je als verkoper gemiddeld € 7.161. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Assendelft In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 562.796) € 6.191
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.161

Kosten van makelaars in Assendelft

Bij de verkoop van jouw huis in Assendelft ben je meestal courtagekosten verschuldigd aan de makelaar. De courtage is een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van jouw huis. Gemiddeld ligt deze courtagebijdrage bij verkoop in Assendelft rond de 1,10%.

Wees je ervan bewust dat een gemiddeld courtage van 1,10%, gezien de gemiddelde verkoopprijs van woningen in Assendelft, resulteert in aanzienlijke makelaarskosten. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 562.796 komen de gemiddelde makelaarskosten uit op € 6.191. Het is daarom van groot belang om de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken alvorens een keuze te maken.

Lees meer over makelaars in Assendelft.

Andere kosten bij verkoop

Kosten voor het opvragen van documenten

Het vergaren van de juiste documenten is een belangrijk aspect van het verkoopproces. Het kan zijn dat je hiervoor kosten moet betalen. Deze papieren omvatten onder andere plattegronden, kadastrale gegevens en bouwtekeningen. Het hangt af van je gemeente en de instanties die de gegevens beheren of er kosten aan verbonden zijn.

Ook het energielabel is een vereiste. Dit is een indicatie van hoe energiezuinig je woning is. Je moet een geldig, definitief energielabel hebben om je woning te kunnen verkopen. Hier kan je controleren of jouw woning al beschikt over een geldig energielabel.

Advocaat- of notariskosten

Hoewel de koper doorgaans de notariskosten voor rekening neemt voor de akte van levering, zijn er situaties waarin je mogelijk nog andere juridische kosten hebt. Als je bijvoorbeeld een advocaat inhuurt om je te helpen bij juridische kwesties rond de verkoop, dan zijn deze kosten voor jou.

Daarnaast kan het voorkomen dat je een notaris moet inschakelen voor een 'akte van verdeling' wanneer je jouw woning samen met een ex-partner bezit. Deze kosten zijn niet gedekt door de koper en zijn daarom voor je eigen rekening.

Kosten van reparaties en verbeteringen

Voor het in de verkoop zetten van jouw woning, wil je deze natuurlijk in de best mogelijke staat presenteren. Mogelijk brengt dit enige reparatie- of verbeteringskosten met zich mee. Denk aan bijvoorbeeld het opknappen van verouderde ruimtes of het herstellen van gebreken.

Het is hierbij belangrijk om een goede balans te vinden tussen wat de woning aantrekkelijker maakt voor potentiële kopers en wat de kosten zijn die je hiervoor moet maken. Je wilt immers ook een goed rendement op jouw investering zien.

Wanneer mijn huis verkopen in Assendelft?

In Assendelft lijkt het de juiste tijd om jouw huis in de verkoop te zetten. De lokale woningmarkt is momenteel stabiel en actief. Kijkend naar de vraag naar woningen in deze omgeving, lijkt het zeker een haalbare optie om nu je huis te koop aan te bieden. Je kunt jezelf afvragen: is dit het juiste moment? Hoewel de toekomst onvoorspelbaar blijft, lijkt april 2024 een gunstige periode om de stap te zetten.

Nu het idee van verkopen in je gedachten speelt, wil je misschien weten welke stappen je moet ondernemen. Het begint allemaal met een goede voorbereiding: het is slim om je te verdiepen in de lokale vastgoedmarkt en een betrouwbare makelaar in te schakelen. Zo vergroot je de kans op een succesvolle, vlotte verkoop van jouw huis in Assendelft.

Vergelijk makelaars in Assendelft Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Voor de meesten van ons is een huis verkopen geen dagelijkse bezigheid. Het is een belangrijk proces waarbij veel komt kijken en je wilt er zeker van zijn dat je geen stappen overslaat. Gelukkig maakt de website Huis Verkopen dit makkelijker met een speciaal voor jouw huis op maat gemaakt stappenplan. Dit stappenplan helpt je bij elke stap van het proces, zodat je niks over het hoofd ziet en vol vertrouwen je huis kunt verkopen.

Gratis waardebepaling en makelaarsvergelijking

Een van de handige tools die Huis Verkopen aanbiedt, is een gratis waardebepaling. Hiermee krijg je een goed beeld van wat jouw huis waard is. Daarnaast kun je eenvoudig makelaars vergelijken om de beste makelaar in Assendelft te vinden, passend bij jouw wensen en budget.

Bespaar op makelaarskosten

Bij Huis Verkopen staat transparantie voorop. Daarom is het mogelijk om heel gemakkelijk makelaarstarieven op te vragen. Zo krijg je inzicht in de kosten en kun je aanzienlijk besparen op makelaarskosten tijdens de verkoop van je woning.

Regel aanvullende diensten

Naast het basisproces van verkoop, biedt Huis Verkopen de mogelijkheid om allerlei aanvullende diensten makkelijk te regelen. Denk hierbij aan een energielabel, een verhuizer, een ontruimer of woningstyling. Alles om jouw woning optimaal gereed te maken voor de verkoop.

Kies de beste makelaar met behulp van data

Dankzij de uitgebreide data waarover Huis Verkopen beschikt, krijg je inzicht in makelaarsstatistieken en prestaties van makelaars in Assendelft. Hierdoor kun je een onderbouwde keuze maken voor de beste makelaar voor de verkoop van jouw woning.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Assendelft

Een goede voorbereiding is het halve werk. Enkele dingen die je kunt doen zijn het opruimen en opknappen van de woning, professionele foto's laten maken, en je goed inlezen over de huidige woningmarkt in Assendelft. Een gedetailleerd stappenplan kan je daarbij helpen.

De waarde van jouw huis wordt bepaald door verschillende factoren, zoals de locatie, het aantal vierkante meters, de staat van onderhoud en de woningmarkt. Je kunt bij een makelaar een waardebepaling aanvragen.

Het vinden van een goede makelaar is cruciaal bij het verkopen van je huis. Bekijk eerst de kennis en ervaring van de makelaar. Op deze pagina lees je uitgebreid hoe je de makelaar vindt die het beste bij je past.

De totale kosten voor de verkoop van je huis kunnen bestaan uit makelaarskosten, notariskosten, energielabel, eventueel taxatiekosten en meer. Inzicht in alle mogelijke kosten vind je op onze pagina.

Je huis snel verkopen vraagt om een goede presentatie en prijsbepaling. Daarnaast kunnen kleine aanpassingen en opknapbeurten een groot verschil maken. Lees op onze snel verkoop pagina alle tips.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen