Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Wormerveer

Je huis in Wormerveer verkopen is een grondige klus die om zorgvuldige beslissingen vraagt. Elke keuze die je maakt bij de planning en het organiseren van het proces speelt een beslissende rol in de uiteindelijke verkoopprijs. Neem dus tijd om goed na te denken en te zorgen dat je verkoopstrategie in lijn is met je financiële verwachtingen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Wormerveer

Als woningverkoper in Wormerveer stel jezelf diverse doelen bij het verkopen van je huis. Een van de voornaamste doelen is natuurlijk het behalen van een hoge verkoopprijs. Je wilt immers het maximale uit je woning halen. Maar het is ook belangrijk om je huis snel te verkopen. Niemand wil lang in onzekerheid zitten. Daarnaast kan de keuze voor een goede makelaar het verschil maken. Deze kan je begeleiden in het hele proces, van het vaststellen van een prijs tot het onderhandelen met potentiële kopers.

Je zult waarschijnlijk nieuwsgierig zijn naar een aantal zaken. Hoe snel worden huizen in Wormerveer verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kan je besparen als je verschillende makelaars vergelijkt? Een handige tool om een makelaar te vinden die goed presteert in Wormerveer, is de pagina voor het vergelijken van makelaars. De antwoorden op deze vragen zullen je helpen bij het maken van een goede keuze. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Wormerveer:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
55 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 390.527
Besparing (gem.)
€ 1.367

Je huis snel verkopen in Wormerveer

Verkopen huizen gemiddeld snel in Wormerveer? Ja, gemiddeld is een woning in Wormerveer binnen 58 dagen verkocht. Uiteraard, de snelheid van verkoop hangt af van een aantal factoren en sommige daarvan kun je zelf beïnvloeden.

 1. Correcte prijsstelling: Zorg voor een realistische vraagprijs. Een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs je geen optimaal rendement oplevert. Een makelaar kan je helpen met een objectieve waardebepaling van je huis.
 2. Fotografie: Kwalitatief hoogwaardige foto's zijn essentieel bij de verkoop van je woning. Deze geven een eerste indruk aan potentiële kopers en kunnen hen stimuleren een bezichtiging aan te vragen. Houd je huis opgeruimd en schoon tijdens de fotoshoot om een positief beeld te schetsen.
 3. Kies een goede makelaar: Een betrokken en ervaren makelaar kan veel verschil maken. Vergelijk meerdere makelaars op basis van hun track record, tarieven en verkoopstrategie. Met deze kennis kies je de beste makelaar voor jouw unieke situatie. Gebruik hiervoor onze makelaarsvergelijker.

Tips in Wormerveer

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Wormerveer op?

Ben je benieuwd naar de huidige woningmarkt in Wormerveer? De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Wormerveer ligt momenteel rond de € 390.527 euro. Deze verkoopprijs hangt af van verschillende factoren zoals de woninggrootte, locatie, staat van onderhoud en de huidige woningmarkt in Wormerveer. Het is belangrijk dat je hier rekening mee houdt als je van plan bent om in deze periode je woning te verkopen.

Als we kijken naar de gemiddelde prijs per m2 in Wormerveer, dan ligt die rond de € 4.391 euro. Let wel, dit zijn daadwerkelijke verkoopprijzen. De gemiddelde vraagprijs per m2 kan afwijken, omdat vraagprijs en verkoopprijs twee verschillende dingen zijn. De vraagprijs is wat de verkoper graag wil krijgen voor de woning, terwijl de verkoopprijs de prijs is die daadwerkelijk betaald wordt.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Wormerveer

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.100
€ 4.300
€ 4.500

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Wormerveer bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Wormerveer.

Feitjes over Wormerveer

 • Wormerveer was tot 1974 een zelfstandige gemeente.
 • De plaats ligt in de Zaanstreek, Noord-Holland.
 • Het bekende bedrijf Wessanen, nu Royal Wessanen, is hier opgericht.

Tips om je woning te verkopen in Wormerveer

De verkoop van je huis in Wormerveer kan complex zijn, maar met de juiste voorbereiding kun je de procedure soepeler laten verlopen. Het onderstaande advies helpt je bij het maken van de juiste indruk op potentiële kopers en kan zelfs bijdragen aan een hogere verkoopprijs.

 • Schoonmaak: Een schoon en opgeruimd huis wekt een positieve indruk. Zorg dat het er netjes uitziet, zowel binnen als buiten. Vergeet ook niet het tuinonderhoud.
 • Onderhoud: Kleine reparaties kunnen een groot verschil maken. Een huis zonder zichtbare gebreken wekt vertrouwen op bij kopers. Controleer ook de verlichting en sanitair.
 • Fotografie: Goede foto's zijn essentieel. Huur eventueel een professionele fotograaf in. Zorg voor natuurlijk licht en tref vooraf de nodige voorbereidingen.
 • Inrichting: Houd de inrichting neutraal, zodat potentiële kopers zichzelf makkelijk in de woning kunnen zien wonen. Te veel persoonlijke items kunnen potentiële kopers juist afleiden.
 • Makelaar: Overweeg te werken met een lokale makelaar. Zij kennen de Wormerveerse markt goed en kunnen gericht adverteren.

Ontdek jouw stappenplan in Wormerveer:

 • Het stappenplan voorkomt dat je essentiële stappen overslaat
 • Jouw persoonlijke plan bespaart je duizenden euro's door vergelijking
 • Het plan is gratis, vrijblijvend en bespaart je veel tijd en moeite
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Wormerveer?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Wormerveer kost je als verkoper gemiddeld € 5.268. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Wormerveer In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 390.527) € 4.374
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.268

Kosten van makelaars in Wormerveer

Als je een huis verkoopt in Wormerveer, is het belangrijk om rekening te houden met de kosten van een makelaar. Deze kunnen als een vast tarief worden berekend, bijvoorbeeld een bedrag van €2.500, ongeacht de verkoopprijs van je woning. Anderzijds kan een makelaar ook een percentage van de verkoopprijs berekenen, een zogenaamde courtage, wat betekent dat de kosten hoger zullen zijn naarmate de verkoopprijs van je woning stijgt.

In Wormerveer hanteert de gemiddelde makelaar een courtage van 1,12% van de verkoopsom. Stel dat je huis voor €300.000 verkocht wordt, dan bedragen de makelaarskosten 1,12% van €300.000. Dit is iets om rekening mee te houden tijdens het budgetteren van je huisverkoop, omdat dit direct invloed heeft op het bedrag dat je uiteindelijk aan je verkoop overhoudt.

Lees meer over makelaars in Wormerveer.

Andere kosten bij verkoop

Overzicht kosten bij verkoop

Bij het verkopen van je huis krijg je te maken met een scala aan diverse kosten, naast de makelaarskosten. Denk aan energielabelkosten, marketingkosten en notariskosten. Het is verstandig om een helder overzicht te houden van deze kosten om onverwachtse uitgaven te voorkomen. Om je hierbij te helpen, hebben we een gedetailleerd overzicht van alle kosten voor je gemaakt op onze pagina 'kosten bij verkoop'.

Goed zicht hebben op je verkoopkosten is belangrijk omdat dit je kan helpen bij het bepalen van je vraagprijs en om je winst te optimaliseren. Daarom is het belangrijk om voorafgaand aan de verkoop inzicht te krijgen in je mogelijke kostenposten.

Notariskosten en verkoop

Als je jouw huis verkoopt, krijg je te maken met notariskosten. De kosten voor de akte van levering zijn voor de koper, maar je dient zelf de notariskosten voor de koopovereenkomst te betalen. Voor meer details over deze kosten, bezoek je onze pagina over notariskosten.

Deze kosten kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van de notaris waar je voor kiest. Het loont dan ook om offertes op te vragen bij verschillende notarissen om een inschatting te maken van deze kostenpost.

Kosten voor marketing

Om je huis succesvol te kunnen verkopen, zijn marketingactiviteiten vaak nodig. De kosten hiervoor maken meestal onderdeel uit van de makelaarskosten. Dit kan bijvoorbeeld het plaatsen van advertenties en de fotografie van de woning omvatten.

Dit soort kosten kunnen snel oplopen, dus het is verstandig om verschillende makelaarstarieven te vergelijken. Hierdoor weet je precies wat je kunt verwachten en kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Wanneer mijn huis verkopen in Wormerveer?

Is het nu, in juli 2024, een goed moment om jouw huis in Wormerveer te verkopen? Het antwoord is ja! De woningmarkt verkeert in een periode waarin veel vraag naar huizen is, waardoor verkopen sneller kunnen gaan. Dit maakt het de ideale tijd om jouw huis te koop te zetten, zeker als je een vlotte verkoop voor ogen hebt.

Vraag je je af of er in Wormerveer wel genoeg geïnteresseerde kopers zijn? Ondanks dat elk gebied uniek is, blijkt er landelijk een grote vraag te zijn naar woningen. Combineer dat met dat het feit dat juist nu verkopen vlot kunnen verlopen, en je hebt een gunstig klimaat om jouw huis op de markt te brengen.

Vergelijk makelaars in Wormerveer Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Wil je jouw huis verkopen en het proces gestroomlijnd en zonder stress laten verlopen? Met het stapsgewijze proces dat Huis Verkopen biedt, heb je een speciaal voor jouw huis ontworpen raamwerk om efficiënt alle stappen te doorlopen. Het begrijpen van de volgorde en het belang van elke stap is cruciaal in een succesvolle verkoop. Dat is precies waar het stappenplan van Huis Verkopen voor zorgt!

gratis waardebepaling

Huis Verkopen begrijpt dat het belangrijk is om te beginnen met een accurate waardebepaling van jouw huis. Vandaar bieden wij je een gratis waardebepaling aan. Dit helpt je te begrijpen wat je huis waard is en helpt je bij het maken van een realistische vraagprijs.

Vergelijk makelaars

Dan komt het cruciale proces van het kiezen van de juiste makelaar. Huis Verkopen heeft een functie waarmee je eenvoudig makelaars kan vergelijken in Wormerveer. Zo kies je de makelaar die het beste past bij jouw specifieke behoeften.

Besparen op makelaarskosten

Onze website helpt je ook bij het besparen op makelaarskosten. Huis Verkopen biedt een functie voor het opvragen van makelaarstarieven. Op deze manier maak je een goed geïnformeerde keuze en krijg je de beste deal voor jouw situatie.

Onafhankelijk en gratis

Ten slotte staat Huis Verkopen bekend om zijn gebruiksvriendelijke, onafhankelijke en gratis platform. Je hebt dus alle tools en informatie die nodig zijn bij de verkoop van jouw huis, zonder enige kosten en zonder enige beïnvloeding door externe partijen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Wormerveer

Bij het verkopen van je huis in Wormerveer start je vaak met het inschakelen van een makelaar. Het kan behulpzaam zijn om verschillende verkoopmakelaars te vergelijken om de beste optie voor je situatie te vinden.

Het bepalen van de juiste vraagprijs is een uitdagende stap. Je moet rekening houden met diverse factoren, zoals de woningwaarde en de vraag op de markt. Bij het bepalen van de waarde kan de informatie over woningwaarde nuttig zijn.

Er zijn verschillende zaken die je moet regelen bij het verkopen van je huis. Denk aan het op orde krijgen van je papierwerk, het regelen van bezichtigingen en de onderhandelingen. Bekijk hier een uitgebreide lijst van zaken die je moet regelen.

Er zijn verschillende strategieën om je huis snel te verkopen. Het aantrekkelijk presenteren van je huis, een realistische vraagprijs stellen en goede marketing zijn slechts enkele manieren. Voor meer tips over hoe je je huis snel kunt verkopen, bekijk deze pagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen